Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2005.10.22 0 0 30
Én pl. kokas...:}}}
Előzmény: Vad (29)
Vad Creative Commons License 2005.10.22 0 0 29

Én jobbos vagyok, a javából, balos.

S tik?

Szabó G. Zoltán Creative Commons License 2005.10.22 0 0 28

Azoknak a jobbos olvtársaknak volt igazuk (pl. Rák Mátyás olvtársnak), akik azt mondták, hogy a szöveg úgy értelmezendő, ahogyan én az alábbiakban írtam. Ugyanis csak így van valami értelme. A többi jobbos olvtárs nem vitatkozni akart, hanem személyeskedni - az ő esetükben föl sem merülhet a kérdés, hogy igazuk volt-e, vagy sem.

Amennyire tudom, OV interjút adott az indexnek - ez, ha jól értem, azt jelenti, hogy OV kérdésekre válaszolt, ezt rögzítették, aztán meg leírták. Mármost, amint említettem volt, ha a rögzített élőbeszédet szó szerint, szerkesztetlenül (fésületlenül) teszik át írásba, az bizony - mivel a szünetek, a hangsúly, stb. elvész - elég nehezen lesz érthető. Vélném, ez történt OV szavaival is.

Előzmény: Lauriel (26)
geszthi Creative Commons License 2005.10.22 0 0 27
Erdekes ezt nem lattam tuzesfal allando Orban goltlottazonnalnyitnirola topikjaiban...
Előzmény: Törölt nick (13)
Lauriel Creative Commons License 2005.10.22 0 0 26

Már megbocsáss, de miben van igazuk a jobbos olvtársaknak?

Mert itt csak azt írták, hogy szar a magyar gazdaság /semmi köze a témához/, ajándékokat kínáltak, szamovárt meg vodkát, /nyílván ők azért írnak ide/, a tehén sötét gatyájához hasonlítottak /én még olyat nem láttam/, és elmondták, hogy a kedves anyósuk még a sarki trafikot se bízná olyanokra mint pl. én vagyok. Na ezt a mondatot elég sok férfiembertől hallottam, tehát, ha tényleg ez a mama szavajárása, igencsak csapodár lehet a hozzászólónk becses neje. De legyen ez az ő baja.

Ami pedig a lényeget illeti.

A cikk írója egy szóval sem említi, hogy itt egy élőszóban elmondott nyílatkozat átszerkesztett változatát olvashatjuk.

Tehát, fogadjuk el ezt hiteles szószerinti írásnak, ahogy elfogadjuk más politikusok újság-beli, vagy neten olvasható nyílatkozatát szó szerint.

Előzmény: Szabó G. Zoltán (24)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.10.22 0 0 25
Orbánt a munkatársai - kampánystáb v. vmi ilyesmi - nem engedik a parlamentben beszélni, nehogy a vitákban megkopjon a félisteni jellege. Érthető...
Előzmény: Szabó G. Zoltán (24)
Szabó G. Zoltán Creative Commons License 2005.10.22 0 0 24

A jobbos olvtársaknak igazuk van.

Orbán szavait élőbeszédből tették át, nem valami szerencsésen, ilyenkor az élőben teljesen érthető mondat könnyen elveszti értelmét. Miként ebben az esetben is.

De ha egyáltalán kihüvelyezhető valami értelme, akkor az bizony az, hogy "azért, hogy az embereknek elmondjak valamit, még nem kell ócska, ripacskodó színházzá lealacsonyítanom a parlamentet, ahogyan Gyurcsány teszi". Nyilván ezt akarta mondani Orbán. Nem hülye ugyanis, nem beszél értelmetlenségeket, és ostobaságot is csak akkor, ha úgy gondolja, hogy ezzel közelebb kerülhet a céljához.

Más kérdés, hogy nincs igaza, mert Gyurcsány egyáltalán nem alacsonyítja le a parlamentet azzal, hogy ott mondja el a véleményét, arról meg nem tehet, hogy Orbán nem hajlandó neki ott válaszolni, bármennyire biztatja is. Attól még a miniszterelnök és az ellenzék vezére közötti politikai viták színhelye a parlament kellene, hogy legyen.

Az meg egyenesen vicces, hogy ő aggódik a parlament lealacsonyítása miatt.:-(

Előzmény: Lauriel (21)
geszthi Creative Commons License 2005.10.22 0 0 23
Hejj regi szep Fideszes hazaarulozas a parlamentben tobbszor is....

Vagy Ader rakas szerencsetlenezese....

Ugye Viktor azok nem voltak ripacskodasok?!

Sem legutobb Dajcs Tomika meseje (horribile dictu epp o dumalt "eltevedt golyakrol")
Előzmény: Lauriel (-)
Lauriel Creative Commons License 2005.10.22 0 0 21
Most már tényleg kiváncsi vagyok, hogy Te pédául, hogy értemezted? De most komolyan!
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.21 0 0 20
Az, hogy így értelmezted, még nem feltétlenül az értelem jele. Törd még egy cseppecskét a buckód, hátha rájössz a helyes megfejtésre:)
Előzmény: Lauriel (3)
Lauriel Creative Commons License 2005.10.21 0 0 19
Írd le légyszi az előző 99 címét, hogy tényleg biztos legyek a nyereményemben!:)
fakalap99 Creative Commons License 2005.10.21 0 0 18

Sotètek, mint tehènen a gatya!

Az anyòsom azt mondta, a sarki trafikot sem biznà ràjuk.:-)

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.21 0 0 17
Matrjoska baba
Előzmény: mibi (16)
mibi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 16
Hat mit tegyunk ha ilyen nepszeru? -:))
Lauriel Creative Commons License 2005.10.21 0 0 15

Ki akar itt nyomozni? Itt szó sincs a gazdaságról!

Ha már nyomozásról van szó, inkább Te nyomozd ki, hol juthatsz hozzá a "Magyar helyesírás szabályai" c. könyvhöz. Ne hagyd ki átnézni és tanulni belőle!

Előzmény: fakalap99 (10)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.21 0 0 14
Rátok hagyom!:)))
mibi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12
Akkor hasznald a tudasodat, mert ugy tunik berozsdalt.
Előzmény: Törölt nick (8)
fakalap99 Creative Commons License 2005.10.21 0 0 10

Hadd, ràjuk, mèg a vègèn kinyomozzàk, hogy az Orbàn a hibàs

a szarba dontott Magyar gazdasàgèrt is!

Ezèrt vannak berezelve, mert jon az lszàmoltatàs!

Előzmény: Törölt nick (8)
Lauriel Creative Commons License 2005.10.21 0 0 9

Ne haragudj, de én nem mondtam hogy érthetetlen a mondat. Egyértelműen azt jelenti, hogy azért nem szólal fel 3 és fél éve a Parlamentben, mert azzal ócska ripacskodó színházzá alacsonyítaná le.

Tehát, ezért választja inkább a nagygyűléseit a megszólalásra. És ezzel azokat is minősíti.

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.21 0 0 8
Igen!:)
Előzmény: mibi (7)
mibi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 7
Mondd, tudsz te egyaltalan magyarul?
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.21 0 0 6
"Ha az embereknek akarom elmondani az álláspontomat, akkor nem alacsonyítom le egy ócska ripacskodó színházzá a parlamentet."

Mi ezen az érthetetlen? Tehát nem ripacskodik, ha az embereknek elmondja az álláspontját! / Mint pl. gyurcsányi/
Rókarege Ran Creative Commons License 2005.10.21 0 0 5
Mond ő már mindent összevissza.
faqkac Creative Commons License 2005.10.21 0 0 4

Hát.........a kis cezaromániás miniduche ripacskodásait, a Bajor Gizi is megirigyelhetné

Lauriel Creative Commons License 2005.10.21 0 0 3

Én is így értelmeztem, ezért is kopiztam be a nyilatkozatnak ezt a mondatát. Ha valaki azt mondaná, hogy ez csak a szövegkörnyezetből kiragadott mondat, az olvassa el a teljes szöveget.

Mindenesetre, ez vagy valami megvilágosodás zsebibabától, vagy most az egyszer úgy nyílatkozott, hogy nem írták meg neki előre a szövegét és csak ilyen mondatokra tellett az agyacskájából.:)

Előzmény: B Pali (1)
freelance Creative Commons License 2005.10.21 0 0 2
Igen, Orbán csakis hatalomszók szintjén hajlandó megszólalni. 
Előzmény: B Pali (1)
B Pali Creative Commons License 2005.10.21 0 0 1
Pontos az idézeted?
Mert ha ezt - szigorúan nyelvtanilag - ízlelgetem, akkor sztem azt jelenti, hogy attól alacsonyodna le a parlament "ripacskodó színházzá", ha elmondaná a véleményét.
Ja te is ilyesmire lukadtál ki :)

Ennek a parlamentnek már mindegy...
Bár az összeverekedés meg lövöldözés még vissza van :)

pointless Creative Commons License 2005.10.21 0 0 0
000000000000000000000000000000
Lauriel Creative Commons License 2005.10.21 0 0 topiknyitó

"Ha az embereknek akarom elmondani az álláspontomat, akkor nem alacsonyítom le egy ócska ripacskodó színházzá a parlamentet."

Ritka szép önkritika saját magáról és közönségéről.:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!