Keresés

Részletes keresés

newPenion Creative Commons License 2011.04.11 0 0 9

Köszönet a gyors és segítőkész válaszért.

Nem tudtam a nevét, így keresni sem tudtam.

Tényleg: nem is mondtam, hogy XP-s gépekről van szó, de úgy látszik az értelemszerű volt.

Köszönöm!

Így (remélem) menni fog.

Előzmény: slaci (6)
slaci Creative Commons License 2011.04.11 0 0 8

Ez az index semmit sem változott: \SUPPORT\DEPLOY.CAB

Előzmény: slaci (7)
slaci Creative Commons License 2011.04.11 0 0 7

Vagy, ha minden usernek azonos (kezdeti) felületet/beállításokat szeretnél, akkor a SYSPREP a barátod. Megtalálod az XP telepító CD-n, a SUPPORTDEPLOY.CAB fájlban. Nézz körül a windows update-en is, mert van belőle frissebb, igaz angol nyelvű verzió. A lényeg: elkészítesz egy munkaállomást az összes neked tetsző beállítással (az összes windows frissítéssel!!!), helyi rendszergazdaként (a gép NE legyen domainben!!!), használd a deploy.cab-ban található setupmgr.exe-t is, ezzel egy csomó beállítást tudsz elvégezni a felügyelet nélküli telepítés érdekében. Ha mindennel készen vagy, futtathatod a sysprep.exe-t pl a "-quiet -reseal -pnp" opciókkal. Klónozd (offline!)az elkészült diszket a többi gép diszkjére pl ghost-tal. Ezután indíthatod a gépeket, elindul rajtuk egy minitelepítő, és garantáltan azonos kinézetű, beállítású gépeid lesznek... Azért azt meg kell jegyezni, hogy ez a módszer csak hasonló hardverű gépekkel működik, illetve az előforduló drivereket be kell integrálni a sysprep-be, de ez már egy bonyolultabb történet... Sok sikert!

Előzmény: newPenion (5)
slaci Creative Commons License 2011.04.11 0 0 6

Szia, amit szeretnél, annak a neve "Roaming profile". Guglizz, olvass utána!

Előzmény: newPenion (5)
newPenion Creative Commons License 2011.04.11 0 0 5

Újraéleszteném a topicot:

Lehet hogy triviális kérdés, de jó lenne egy segítőkész válasz:

Vannak jól beállított, személyre szabott munkaállomások, és egy Win2k3 szerver.

A munkaállomások felhasználói beállításait miként lehet úgy "felköltöztetni" a szerverre, hogy utána minél kevesebb beállítást kelljen elvégezni.

Outlook, Start menü, asztal, meg hasonlók.

Azt már próbáltam, hogy bemásolom a helyi gép -- document and settingsfelhasználó -- könyvtárát a szerveren ugyanoda, de ha bejelentkezek a tartományba az adott felhasználóval, akkor annak meg készít egy új könyvtárat, és ismét csak a zöld legelő háttérképe fogad.

:-s

Krm sgtstk!

Ma Vo Creative Commons License 2005.11.24 0 0 4
Talán kicsit kései a válasz, de hátha másnak jól jön még: a W2003 Servernek van egy migrációs eszköze, azzal meg lehet csináni a dolgot.
Előzmény: dooky (-)
Ma Vo Creative Commons License 2005.11.24 0 0 3
Hátha valaki tudja a megoldást, én kezdek őszülni ...

Szóval van egy kis LAN egy SBS 2003-mal. DNS problémája van, nem látja a domain gépeit (a domaint persze látja). Melléktünet, hogy kapcsolat javításkor aszondja, hogy az ARP-cache-t nem tudja üríteni, illetve képtelen a DNS-ből kitakarítani az elavult bejegyzéseket. Manuálisan le tudom üríteni az ARP-cache-t (arp -d, vagy netsh int ip delete arpcache), de mivel a DNS-ből nem tudom kihasítani az elavult bejegyzéseket, nem ér semmit sem.

Aki segít, veszek neki egy Tibi csokit ...
DMA Creative Commons License 2005.11.03 0 0 2
Szia!

Nem tudom hol tart a project, de hátha:
én betenném a második vas vinyóját az elsőbe, aztán tükrözném a kettőt. Majd ha szinkronizált, vissza az eredeti vasba, tükör "összetör" és kész is.
Nem próbáltam, csak elgondolkodtam rajta, kéretik fenntartással kezelni :-)
Előzmény: dooky (1)
dooky Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1
Lehet, hogy másnak nem, de nekünk életet mentene... szóval mindennél fontosabb lenne...nekünk...
Mr. 0 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 0
nem 0 fontosságú
Előzmény: dooky (-)
dooky Creative Commons License 2005.10.17 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy van egy 2003 serverünk, tele mindenfajta beállítással(active directory, file server, terminal server, print server, s.t.b.) Kaptunk egy vasat, és be kellene lőni pont ugyanolyanra, mint a működő szerver.

Van valami olyan megoldás rá, amit egy a szerverhez nem profin értő ember is meg tud csinálni? Gondolok itt valami progira, ami lementi a beállításokat, vagy hasonló...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!