Keresés

Részletes keresés

AmBesten Creative Commons License 2005.10.24 0 0 67
jani,
Demszky elfáradt, elhasználódott politikus szerintem, és szerintem az volt már 2002-ben is.

Szerintem minden igazgatási egységnek - lett légyen az egy ország, város - jót tesz, ha nagyon sokáig nem egyazon ember áll az élén.

Sőt, jót tenne az illető politikusnak is, ha tudná, két ciklusnál egyszerre többet nem vállalhat. A túl sokáig viselt hatalmi pozíció - minden ember számára - személyiségtorzító.
Előzmény: j a n i (65)
AmBesten Creative Commons License 2005.10.24 0 0 66
Tamerlán,
a dolgok nem így működnek, de szerintem ezt Te is tudod, csak úgy teszel, mintha nem. :-)

Egy beruházás x döntést igényel, a politikusok általában az első döntés után nagy hangon bejelentik a dolgot, mert benne akarnak lenni a híradóban.
Utána az események elkezdenek bonyolódni.

Mindig minden határidő csúszik.

Ebből kifolyólag:
Minden eredményben - sikeres beruházásban - nemcsak az éppen regnáló hatalomgyakorlók vannak benne.

Gondolj csak az autópályaberuházások sorsára. Ki merné állítani, hogy az történt, amit a fidesz kommunikált? Hazudtak? Szerintem nem. De mégsem az történt, amit ígértek.

Előzmény: Tamerlán (48)
j a n i Creative Commons License 2005.10.24 0 0 65

Azt gondolom, hogy a Fidesznek az a jó, ha nem a saját embere van Budapest élén. Sokáig nem értettem, miért "támogatja" Demszky uralmát, mikor a főváros romokban hever. Hát szerintem pont azért. Tudják, hogy ők nem akarnak pénzt költeni Budapestre, hát viselje a következményt az ellenség.

Hogy mégis miért vállalta olyan sokáig Demszky? Mert arra számított szerintem, hogy jönnek az "övéi", és majd lesz pénz. Hát ez volt, amiben tévedett. A szocik se adtak pénzt a fővárosra, csak most az utolsó évben.

Persze nehezen is adhattak volna, mert eleget akartak tenni a Fidesz ígéretbetartási követelésének. És a Fidesz nem Budapest javára követelt.

Nem tudom, milyen polgármester lenne Demszky, ha pénzt kapna, de pénz nélkül semmit se tehet.

Előzmény: Tamerlán (62)
RontóPál Creative Commons License 2005.10.24 0 0 64
A legnagyobb hibája, h 16 év alatt nem mutatott fel egy értelmes koncepciót.
Daikini Creative Commons License 2005.10.24 0 0 63
Ime egy maganvelemeny: Demszky egyike volt azoknak, akiket az allam elegge csunyan figyeltetett a rendszervaltas elott, mivel liberalis volt, es tenylegesen szervezkedett az akkori kadari hatalom ellen. Ezert volt mar megverve, es bebortonozve. Hos-e? Passz, de mindenkeppen a rendszervaltas egyik alakja, akit en nem tudok emberileg negativan itelni. Az, hogy nem egy nagy polgarmester... nos nyilvan. Biztosan akadnanak nala jobbak a posztra, nem is ertem miert ragaszkodik a poszthoz. Ket elmeletem van. 1. Nem veszi eszre, hogy neki ez nem nagyon megy. 2. Esetleg hozzaszokott a kenyelmes elethez, a jo fizuhoz es elvadult. Utobbi remelem teves feltetelezes tolem. Kar lenne egy egyebkent nem rossz emberert. Csak adja fel, mert jo ember a rossz helyen. Ez nem neki valo. Legyen szociologus, jogasz, arra elvileg ki lett kepezve.
Előzmény: j a n i (-)
Tamerlán Creative Commons License 2005.10.24 0 0 62

jani,

1.)

látom "taktikusan" nem válaszolsz a (48)-as beírásra.

Tán csak nem azért, mert a te mellébeszélésedet bizonyította?

2.)

sajnálom, de a (61)-ben leírt gondolatmeneted nagyon beteg.

a.)

Demszkyt azért támadja az ellenzék, mert (jogosan) elégedetlen azzal, amit a fővárosban megvalósított. Ezért akarja leváltani.

b.)

Ha olyan főpolgármester kerül hatalomra, akit a Fidesz támogat,

akkor vajon ezt az embert miért "büntetné azzal, hogy a fővárosnak nem ad pénzt"?

Miért lenne olyan hülye, hogy szándékosan sikertelenné tenné a saját emberét, hogy ezzel is alapot adjon ellenfelei politikai támadásaira?

Hát nem éppen azt bizonyíttatná be vele, hogy az ő főpolgármestere mennyivel többet tesz a fővárosért?

3.)

A "tolvajozást" mellőznöd kellene. Nem praktikus. Előfordulhat, hogy valaki még rákérdez. Akkor meg az arra adandó válaszról is olyan "taktikusan" el kellene felejtkezned, mint a (48)-ra adandóról...   

Előzmény: j a n i (61)
j a n i Creative Commons License 2005.10.24 0 0 61
Hallottam beszélgetést egy építésszel, aki szerintem csodálatos tervet dolgozott ki arra, hogy Budapest méltó helyére kerüljön, újra a fővárosok legszebbike legyen. Ahogy én láttam, egy nagyon jó szándékú ember a terv kidolgozója, jó szándékú, de a politikához nem értő.

Nem tudhat sokat a politikáról, mert nem jött rá, hogy a Fidesz játékának az ”áldozata”, amit a választások előtt rendre eljátszik hiszékeny, becsületes emberekkel

A terv nagyon jó lesz szavazatok szerzésére, az más lapra tartozik, hogy a Fidesz nem hajlandó pénzt áldozni Budapestre, inkább olyan polgármestert segít hatalomra, akit büntethet azzal, hogy a fővárosnak nem ad pénzt.

A Fidesz csak arra költ, ami nekik hoz hasznot, de gyorsan. A főváros hosszútávon hálálná meg a gondoskodást, a tolvajok pedig csak rövidtávon gondolkodnak.

-Iustinianus- Creative Commons License 2005.10.18 0 0 60

Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy valamivel jobb a helyzet a fideszes kerületekben. Még ha nem is sokkal...

Előzmény: nem-írúrír (59)
nem-írúrír Creative Commons License 2005.10.18 0 0 59
Van olyan pénzügyi helyzet, amikor az is sikernek mondható, ha pusztán működtetésre jut elegendő. A kerületi önkormányzatok függetlenek. A fideszes kerületek jobbak mint a másikak? Kérdezem, mert nem tudom.
Előzmény: -Iustinianus- (57)
12copy Creative Commons License 2005.10.18 0 0 58

Hát azért, mert az már régen volt. Hová jutott azóta a szadesz "Tudjuk, merjük, tesszük!" jelszótól? Gáborom régi dicsősége késik az éji homályban.

Azóta, hogy fiatalkori (becsületes) hevületében, leszámítva a fínom kis Maoizmust,

csak felesége orrának beverésével és magánvagyonának gyarapításával foglalkozott, ha jól meggondoljuk, éppen semmit sem tett a városért, mint főpolgármester, azaz tevékenyen hozzájárult a főváros totális csődjéhez.

Három éve még csak egy rendszám nélküli, 20 éves, forgalomból kivont Audival rendelkezett a bevallása szerint. És most ???

Amit még írsz, abban sok igazad van. Budapest lakói elmulasztottak polgárrá válni, de ez nem csak az ő bűnük. Lepusztult minden a környezetükben és maguk is lepusztultak. Ezért KELL utálni Demszkyt.

Előzmény: nem-írúrír (56)
-Iustinianus- Creative Commons License 2005.10.18 0 0 57

Ez így van.

De ez csak a köztisztaság kérdése. Vannak azonban olyan főpolgármesteri feladatok, fejlesztések, gazdasági programok, amiket az elmúlt években nem végeztek el, nem valósítottak meg.

Új arcra van már szükség, mert ha még 4 évet ki kellene bírni Demszkyvel, teljesen beszürkülne a város.

Előzmény: nem-írúrír (56)
nem-írúrír Creative Commons License 2005.10.18 0 0 56
Miért kellene utálni? Igazi demokrata, aki a Kádár-időkben harcolt az elveiért.

Hogy Budapest koszos, büdös, össze firkált és kutyaszaros, az a lakosságot minősíti. Budapest polgárai koszosak, piszkosak, szemetelnek, járdára szaratják a dögöket, nem törődnek a környezettel és u.akkor nagy pofájúak.

Menj ki Bécsbe, reggel hatkor már söprik és locsolják a járdát a házak és üzletek elött a ház- és üzlettulajok, alkalmazottak stb., egyszóval Bécs polgárai.

Most írjam le, hogy a társasházunkból is három-négy család megy ki időnként rendbetenni a ház elejét, a többi - értelmiségi emberek - ha térdig érne a kosz, akkor se tenne egy lépést sem, mert leesik az aranygűrű, ha seprüt kéne fognia.
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.18 0 0 55
Ez olyan szdszes szokás. Magyar Bálint sem felelős semmiért ami a minisztériumában történik. :DDD
Előzmény: piroskaésafarkas (9)
-Iustinianus- Creative Commons License 2005.10.18 0 0 54

Budapest rohad. Az utóbbi 15 évben alig történt valami változás, amit Demszkynek és társainak lehetne tulajdonítani.

Néhányan még azt is az ő számlájára írják, amihez semmi köze (pl. plázaépítések). A tudatlanság az, ami miatt megválasztották, nem hinném, hogy az eredményei miatt van a posztján már másfél évtizede.

A következő főpolgármesterjelöltnek a kampányában a Demszkyvel kapcsolatos téveszméket kellene elsősorban tisztába tennie.

12copy Creative Commons License 2005.10.18 0 0 53

Törpike!

Miket írsz te ide! Hát elfelejted, hol a helyed? Te zengjél dicshimnuszokat I. isztriai Gáborról, a nagy metroépítőről !!!

Előzmény: hotorpe (51)
Calvano Creative Commons License 2005.10.16 0 0 52
ámen!!
Előzmény: Somoza (11)
hotorpe Creative Commons License 2005.10.15 0 0 51
mér köll utálni? csak; meg a bírálatot meg is érdemli, mert nem lett volna szabad már 2002-ben elindulnia, tudta, hogy vaj van a fején! akkor elmehetett volna dicsőséggel eu képviselőnek, mostmár csak egy megkopott fényű
12copy Creative Commons License 2005.10.15 0 0 50

5-6 éve azzal revolverezte az akkori kormányt Demszkyherceg és pénzügyi csodatevője, hogy van a városnak 7 milliárdja, de a gaz kormány nem egészíti azt ki, hogy hozzáfogjon a metróépítéshez.

Tudja valaki, hol tartózkodik jelenleg ez a 7 milliárd jó magyar forint?

Mert jöttek a szocik, akik sohase voltak olyan szegények, hogy mindent meg ne ígértek volna. Akkor pukkadt a lufi, mert akkor már nem volt pénze a Demszkynek.

Hol a lé, Isztriai Gábor?

Tud valaki olyan kormányról, amely együtt tudott működni ezzel  az elfuserált, orrbeverő (a felesége orrát beverő!) rettenetes mosolyú, tehetetlen majommal?

16 évi regnálása után itthagy egy élhetetlenné tett, lepusztult, mocskos, szerencsétlen, rosszkedvű várost, amely belefullad a szabad madarak tomboló liberális guanójába, a korrupcióba és a kutyapiszokba, meg az ápolatlanságba és elhanyagoltságba.

Budapest gondolkodásra képtelen barmai, akik megválasztották és háromszor újraválasztották ezt a kétlábon járó szerencsétlenséget, nem is érdemelnek jobbat.

Hülyék és gazemberek!

Demszkyt a főpolgármesteri székbe 2006-ban is!!!

vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.10.15 0 0 49
Demszkáj egy pozőr, nyálas nímand, de a nőknek nedves lesz a bugyija tőle és beszavazzák. Mindíg ígérget, de nem valósít meg semmit. Amikor Csepel le akart válni beígért mindent nekik, de SEMMIT nem valósított meg. Budapest már szinte hitelképtelen, kutyaszaros, teli lepukkant emberekkel. Ma beszéltem egy itteni kínaival, egy étteremben, még Ő is ki volt akadva a korrupciótól és a politika mindenhatóságától, pedig ebben a kínaiak gyakorlottak és elvileg verhetetlenek.

Ebőváry
Előzmény: Tamerlán (48)
Tamerlán Creative Commons License 2005.10.15 0 0 48

jani,

mellébeszélsz.

1.)

A (43)-ban azt írtam, Demszkyt megvetem, mert hazudik és a saját szószegését leplezendő, másokat hibáztat.

Állításomat források megadásával, az azokból vett idézetekkel bizonyítottam.

2.)

A szemétégető a XV. kerületi önkormányzat területén van.

Újpestet ne keverd ide, a IV. kerület - szomszédként - csak egyik szenvedője a XV. kerületi légszennyezésnek. 

A XV. kerület eddig sohasem volt fideszes irányítás alatt, 1990 óta csak az SZDSZ és az MSZP kormányozta/kormányozza.

3.)

Amikor Demszky 1993 május 3-án ígéretet tett,

hogy a füstgázmosó két és fél évre rá (vagyis 2005 novemberére) meglesz,

akkor a Fidesznek sem a XV. kerületben, sem az ország kormányzásában nem volt meghatározó szerepe. A kerületben azóta sem volt fideszes vezetés, az ország kormányzásában pedig csak 1998-ban lett.

Vagyis:

az 1993-tól 1998-ig tartó 5 (öt) év alatt a szemétégető füstgázmosójának megvalósítását a Fidesz sem kerületi, sem országos szinten nem gátolhatta.  

Ebbe a semmittevéses 5 évbe éppen kétszer fér bele a Demszky által ígért 2,5 éves megvalósítás.

Ezekkel a tényekkel nem törődve, Demszky még ma is azt hazudja, az évtizedes késés oka a Fidesz.

4.)

Jani, te ezt írtad:

"Tudomásom szerint a főváros 50%a megvolt, csak a kormány nem adta a másik felét."

Akkor melyik kormány az, amelyik az 5 év alatt nem adott?

Az MDF (1993-tól 1994-ig) vagy az MSZP-SZDSZ kormánya (1994-től 1998-ig)?

Szóval,

hagyd a hadovát, jó?  

Előzmény: j a n i (44)
kifli Creative Commons License 2005.10.15 0 0 46
de nem a #34-es hsz-re...
Előzmény: j a n i (41)
j a n i Creative Commons License 2005.10.15 0 0 45
Azon gondolkodtam, ha Demszky „mostohagyerek” akkor miért akarja mindenki, hogy ő legyen a polgármester? A Fidesz jelöltjei Latorcai, és Smith is előre bukásra voltak ítélve, de az MSZP Németh Erzsébetje is. Mind a két ember megkérdőjelezhető, szinte biztos volt, hogy nem lesznek befutók. Ennek érdekében a Fidesz még „Csurkát” is indította, hogy biztos legyen a sikertelenség.

Talán nem is Demszkyvel van a fő baj, hanem Budapesttel, amire, hogy olyan legyen, mint Prága, rengeteg pénzt kellene költeni. A tolvajok nem költeni akarnak, hanem minél hamarabb megtölteni zsebeiket. Szerintem azért jó nekik, hogy nem az ő emberük a polgármester, mert eleve sikertelenségre van ítélve, és mert ha az ő emberük lenne, nem volna mire hivatkozni, hogy miért nem kap pénzt a főváros. Budapest ügye olyan nagyban, mint a szemétégető kicsiben.

j a n i Creative Commons License 2005.10.14 0 0 44
A rákospalotai szemétégető 50%-ban a főváros 50%-ban az önkormányzat költsége volt. Attól függően követelték az önkormányzatok a füstszűrő beépítését, hogy melyik kormány volt hatalmon. Az MSZP kormányzása alatt Újpest Fideszes érdekeltségű polgármestere, a Fidesz kormányzása alatt Palota MSZP-s polgármestere volt az ügy lelkes harcosa.

Egy volt közös, hogy egyik kormány se akart pénzt kiadni az égetőre gondolom azért, mert csak kiadással járt hasznot nem hozott. Az, hogy a környéken megemelkedett asztmás, és a rákos betegek száma, az senkit nem érdekelt.

A Fidesz környezetért felelős politikusa az ő kormányzatuk idején még azt is mondta, hogy a füstszűrő nem old meg semmit.

Tudomásom szerint a főváros 50%a megvolt, csak a kormány nem adta a másik felét.

Előzmény: Tamerlán (43)
Tamerlán Creative Commons License 2005.10.14 0 0 43

jani,

"utálni"? Nincs szó "utálat"-ról. 

A Demszkyvel  kapcsolatos érzés a "megvetés".

Hogy miért a megvetés?

Részemről az alábbiak miatt:

1.)
A XV. Kerületi Önkormányzat Közlönye, a Városházi Napló II. évf. 11. száma,

1993. májusában, a címlapján két írást közölt.

Az első a palotai Polgári Érdekképviseleti Egyesület (PÉE) lakossági petíciója, amely követeli, hogy a Fővárosi Önkormányzat a lehető legrövidebb idő alatt szereltessen fel füstgázmosót a Szemétégetőre.

A második írás

Demszky válasza a petícióra, a dátuma: 1993. (igen, kilencvenhárom!) május 3.

Idézem:
"...Ezúton is szeretném tájékoztatni arról, amit aznap a Budapesti Hulladékhasznosító Műben látogatásomkor a tiltakozók jelenlévő képviselői előtt is elmondtam:
A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT MINDENT MEGTESZ AZÉRT, HOGY KÉT ÉS FÉL ÉVEN BELÜL (figyelem: 1993. májustól, Tamerlán) ELKÉSZÜLJÖN A HULLADÉKHASZNOSÍTÓ MŰ FÜSTGÁZMOSÓ BERENDEZÉSE, ennek érdekében tárgyalásokat folytatunk a kormányzattal és nemzetközi pénzügyi szervezetekkel...
Valamennyiünk kötelessége, hogy MINDENT MEGTEGYÜNK - A FÜSTGÁZMOSÓ BERENDEZÉS FELSZERELÉSÉHEZ HASONLÓ INTÉZKEDÉSEKKEL - azért, hogy a főváros valamennyi kerületében javuljon a le
vegő minősége."

Ezt ígérte írásban és szóban a főpolgármester 1993-ban.

2.)

Az 1993. május 3-tól számított 2,5 év 1995. november 3-án letelt.

A szemétégető füstgázmosó berendezése ekkorra nemhogy elkészült volna, de még hozzá sem kezdtek a megvalósításához! Arra csak több, mint 9 (kilenc!!!) év múlva került sor. 

2002 őszén egy szórólapon Demszky arról értesítette az fővárosiakat, hogy

"a beruházás ... fővállalkozójával a szerződés 2002 októberében aláírásra került.

... és a teljes beruházás 2005. év II. félévében fejeződik be." 

3.)

2005.02.12.

Az SZDSZ 10 kérdése Orbán Viktorhoz, 2005-02-12

Két részlet:

..."az állami támogatások megvonása miatt …elmaradt a rákospalotai füstgáztisztító megépítése."

"Miért nem adott (Orbán) kormánya pénzügyi garanciát a rákospalotai füstgáztisztító megépítéséhez, évekig hátráltatva, hogy az európai környezetvédelmi normáknak megfelelő hulladékégetőt a Főváros az Európai Unió támogatásával megépíthesse?"

2005.09.28., index

"Demszky Gábor viszont még a közgyűlési vitában azt mondta, hogy a Fidesz azért bírálja a fővárosi PR-tendereket, mert el akarja hallgattatni a Városházát. Szerinte az ellenzéki párt azt akarja ezzel leplezni, hogy korábban nem hagyták sem a négyes metró, sem pedig a központi szennyvíztisztító, sem pedig a szemétégető füstgázmosójának megépítését."

4.)

Mikor jött az Orbán-kormány?

1998-ban.
Mennyi idő telt el az ígéret dátumától az Orbán-kormányig?

5 (öt) év, éppen KÉTSZERESE az ígért megvalósulási időtartamnak.
Ki is kormányzott ezalatt?

1 év MDF-kormányzás, 4 év MSZP-SZDSZ-kormányzás.

(A XV. kerület önkormányzatában meg SZDSZ, MSZP-SZDSZ majd MSZP-vezetés.)

5.)

A főpolgármester nem tartotta be az 1993 májusában,

szóban és írásban tett ígéretét,

viszont még ma is az Orbán-kormányra keni a mulasztást.

A fentiek cáfolhatatlanul bizonyítják, hogy a Demszky hazudik.

Előzmény: j a n i (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.14 0 0 42
Ki ne emlekezne a kombajnra, amiben lenyomta a torkunkon a parkolasi tarsulast, ami nem mas, mint 1 rohadt nagy lenyulas....
1ebkent 1 szimpla, idegbeteg senki, akit csak droton rangatnak a mogottes "hatalmak"...
j a n i Creative Commons License 2005.10.14 0 0 41
Neked válaszoltam.
Előzmény: kifli (38)
j a n i Creative Commons License 2005.10.14 0 0 40

Jó. Szekta az, amelyik most érzi úgy, hogy ő más irányból jut el Istenhez. Azért szekta, mert valakik meghúzták a vonalat, hogy eddig akik voltunk azok az történelmi egyházak, amik nem mi vagyunk, azok a szekták.

A történelmi egyházakban lehetnek ügynökök is, nekik jogaik vannak, a többinek nincs létjogosultsága.

Amikor még nem voltak történelmiek, addig ők is szekták voltak? Melyik volt az első szekta?

szutyok Creative Commons License 2005.10.14 0 0 39
Kuppert elítélték Demszky rágalmazásáért
NOL • Népszabadság Online • 2005. október 14.

Demszky Gábor főpolgármester rágalmazásáért a Budai Központi Kerületi Bíróság első fokon elítélte Kupper Andrást, a Fidesz fővárosi frakciójának vezetőjét - közölte az SZDSZ fővárosi sajtóirodája pénteken.

Az első fokú, nem jogerős ítéletében a bíróság nagy nyilvánosság előtt, folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétsége miatt mondta ki bűnösnek Kupper Andrást, akit 66 ezer forint pénzbüntetésre köteleztek - áll a közleményben.

Az ítélet szerint Kupper András azzal követte el a bűncselekményt, hogy 2004 márciusában több alkalommal is azt állította, hogy Demszky Gábornak több tízmillió forint értékű ménese van, amelyet nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában - olvasható a tájékoztatóban.

A közlemény szerint Kupper András fellebbez az ítélet ellen.

(MTI)
kifli Creative Commons License 2005.10.14 0 0 38
te
Előzmény: j a n i (37)
j a n i Creative Commons License 2005.10.14 0 0 37

Ki mondja meg mi szekta?

Előzmény: piroskaésafarkas (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!