Keresés

Részletes keresés

petey t Creative Commons License 2005.10.21 0 0 26
Megtisztelsz:-):
peteyy kukac freemail.hu
Előzmény: Mad árka (25)
Mad árka Creative Commons License 2005.10.17 0 0 25
Figyelj, elérhetlek én valahol e-mailben? Ne aggódj, nem adóbevallást akarok kinyomni ;), csak láttam a 15 éves háborúról szóló topikodat, s kérdésem, ill. egy felvetésem lenne. (Az én címem nyilvános.)
Előzmény: petey t (23)
petey t Creative Commons License 2005.10.17 0 0 24

"Este héttől kb. tizenegyig."

Ezek szerint ideális az időpont arra, hogy felhozzam...

Előzmény: rali (20)
petey t Creative Commons License 2005.10.17 0 0 23

"Amúgy szerintem összefoglaltad a lényeget... "

Te meg kiegészítetted. Köszönöm :-)

Előzmény: Mad árka (21)
Mad árka Creative Commons License 2005.10.16 0 0 22

"Tényleg nem. Mondjuk, magamból kiindulva, az sem lényegtelen, mennyire jó nick-neve van valakinek, az enyém meglehetősen elba..ottra sikeredett."

Hm, milyen egy jó nicknév szerinted? És milyen egy elbaszott? :)

M: "Többnyire inkább megbeszélni szeretnél valamit vagy egy adott téma köré embereket gyűjteni"

P: "Ez előbbi. Nem is igazán értem, mi célja lehet még a topicnyitásnak."

Egy aktivistább fórumnak inkább az embergyűjtés a célja szerintem (ilyen mondjuk a Szívességbank vagy a most nyílt Programhoz társaság kerestetik). Ezekre gondoltam még.

Egyébként meg sokszor az az érzésem, hogy bár úgy tűnik időnként, mintha sokan lennénk, valójában annyi a másodnick, hogy az első becslésnek a töredékét kell venni egy valós számhoz... ez nem kész tény, csak megérzés.

Előzmény: petey t (15)
Mad árka Creative Commons License 2005.10.16 0 0 21

Egyetértek azzal, amit írsz. Csak az a baj, hogy szerintem valahol ez a fórum is a kinti életet mintázza le. De erről megint csak saját tapasztalatot tudok mondani, mindenesetre kb. annyi értelmes, hozzám közel álló ember van itt, mint "kint". S legalább annyi nekem nem vonzó.

Sokszor az egész fórumozás átmegy csevejbe, ahol rövid hozzászólások tömkelegén kell átküzdened magad, s a "gondolkodósabb", "hosszabb" topikokért inkább szakcsoportokba megy az ember. (Nem mintha én nem csatlakoznék be időnként rövidebb felvonulásokba, szóval nem a szent embert játszom most. :-)

Amúgy szerintem összefoglaltad a lényeget...

Előzmény: petey t (13)
rali Creative Commons License 2005.10.13 0 0 20
Este héttől kb. tizenegyig.
Előzmény: petey t (18)
Ildiki Creative Commons License 2005.10.13 0 0 19
Állítólag az életben a legfontosabb a szex és a humor (a sorrend változtatható). Ami még biztos, hogy mindenkit érdekel: az evés, az ivás és a halál (bár arról nem szívesen beszélünk -én sem).
petey t Creative Commons License 2005.10.13 0 0 18

Magáról a témáról eddig nem nagyon esett szó. Ki tudja pl., mikor a legnagyobb az Index fórumának a látogatottsága? 

petey t Creative Commons License 2005.10.13 0 0 17

"úgy látszik azért te sem nyersz meg minden belső harcot"

Pedig igyekszem, még ha a sürgető idő haza is vágja néha a nyelvérzékemet. A kritikát természetesen köszönöm. :-)

Előzmény: sörhastáncosnő (16)
sörhastáncosnő Creative Commons License 2005.10.13 0 0 16
"Sok olyan embertől olvasok errefelé, aki láthatólag komoly belső harcot vív a magyar nyelv alapszabályaival..."

aham.
lásd pl. a topiknyitót: "... egy újabba azért mégis belevágnák."

úgy látszik azért te sem nyersz meg minden belső harcot
Előzmény: petey t (15)
petey t Creative Commons License 2005.10.13 0 0 15

"Nem mindegy, hogy veti fel az ember a témát, mennyire érthető."

Há' persze. Sok olyan embertől olvasok errefelé, aki láthatólag komoly belső harcot vív a magyar nyelv alapszabályaival...

"Nem mindegy, hogy hányan ismernek a fórumon, hány virtuális "barátod" van és hány virtuális "ellenséged". "

Tényleg nem. Mondjuk, magamból kiindulva, az sem lényegtelen, mennyire jó nick-neve van valakinek, az enyém meglehetősen elba..ottra sikeredett.

"Alapvetően milyen témák érdekelnek egyébként?"

Politika, történelem, stb. Spec. a törzsasztalba most írok először.

"Többnyire inkább megbeszélni szeretnél valamit vagy egy adott téma köré embereket gyűjteni"

Ez előbbi. Nem is igazán értem, mi célja lehet még a topicnyitásnak.

"vagy inkább elérni azt, hogy Neked legyen egy pörgős topikod, teljesen mindegy, milyen témában?"

Neeem, ehhez nem elég fejlett a hiúságom...:-)

Előzmény: Mad árka (1)
petey t Creative Commons License 2005.10.13 0 0 14
Ja, az utolsó mondatot nem Csurka Istvántól loptam. Isten őrizz...:-)
Előzmény: petey t (13)
petey t Creative Commons License 2005.10.13 0 0 13

Szia Mad árka!

Egyetértek, egy fórum megítélésének tényleg nem feltétlenül az a mércéje, hogy hányan írogatnak bele.Ugyanakkor. Baromira idegesítőnek találom, amikor úgy kell megnyitnom egy topicot, hogy nem lehet hozzá hangzatos címet találni, mert önmagában a téma nem tart igényt nagy népszerűségre. Itt már nem a kellemes hangulatról van szó - hanem arról, hogy pang az egész, mert nem születik egyetlen értelmes hsz. sem.

Annál, hogy leszólják vagy leugatják az embert, szvsz csak egy rosszabb dolog van: ha le se sz..nak. Nem savanyú a szőlő, én is nyitottam már meg több száz hsz.-t produkáló topicokat; inkább arról van szó, hogy a banga nép (tisztelet a kivételnek) a zaftos, hangzatos témákra ugrik csak rá. Valahogy így lett belőlünk bulvár-nemzet vagy ha úgy tetszik,  a Blikk-Színes Mai Lap kartell szellemi-eszmei gyarmata.

rali Creative Commons License 2005.10.13 0 0 12
melyikét?
Előzmény: fokhagymabors (11)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.10.13 0 0 11

nem, nem Ornella Mutiról van szó, semmi mellébeszélés! A topikok forgalmát elemezzük.

Előzmény: rali (10)
rali Creative Commons License 2005.10.13 0 0 10
muti
Előzmény: fokhagymabors (9)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.10.13 0 0 9
ami azt illeti, a bizonyíték nincs is olyan messze:-)
Előzmény: rali (8)
rali Creative Commons License 2005.10.13 0 0 8
Megrágalmaztál.
Előzmény: fokhagymabors (7)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.10.13 0 0 7
ralit ne engedd ide, csak süllyeszteni tud!
Előzmény: petey t (-)
rali Creative Commons License 2005.10.13 0 0 6
Nullázás nélkül egy tapodtat se!
Előzmény: Mad árka (5)
Mad árka Creative Commons License 2005.10.13 0 0 5
Szerintem ez egy egész jó topik... kétlem, hogy a nullázás lenne a központi kérdése...  ;)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.10.13 0 0 4

olvassátok, amit mond, ő egy bölcs ember!

Jól beszélsz!

rali Creative Commons License 2005.10.13 0 0 3
Ezt éppenséggel jól lekésted.
Előzmény: Mr. 0 (2)
Mr. 0 Creative Commons License 2005.10.13 0 0 2
Szerintem csak akkor érdemes topikot nyitni, ha abba jól lehet 0-zni.
Mad árka Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1

Üdv!

Az én fejemben nem áll össze teljesen a kép. Szerintem nem feltétlenül az a cél, hogy egy topikot minél többet olvassanak és minél többen írjanak bele. Nem hiszem, hogy egy topiknyitásnak presztízsnek kéne lennie, mert az csak észnélküli hozzászólás-szám növelést eredményez és régen nem a beszélgetés a lényeg.

Egy kicsi topik legalább lehet olyan hangulatos (sőt), mint egy több tízezres hozzászólás-számú offtopik-csevejde.

Több kérdést is felvetsz, hogy milyen technika, milyen időzítés, de igazából a téma nem kerül szóba. Pedig ez adja talán a legtöbbet. Vannak témák, amelyek tucat(nyi) embert vonzanak, vannak, amelyek kevesebbet. Nem mindegy, hogy veti fel az ember a témát, mennyire érthető. Nem mindegy, hogy hányan ismernek a fórumon, hány virtuális "barátod" van és hány virtuális "ellenséged".

Alapvetően milyen témák érdekelnek egyébként? Többnyire inkább megbeszélni szeretnél valamit vagy egy adott téma köré embereket gyűjteni vagy inkább elérni azt, hogy Neked legyen egy pörgős topikod, teljesen mindegy, milyen témában?

rali Creative Commons License 2005.10.13 0 0 0
Úgy kell t0pic0t nyitni, ah0gy én sz0ktam.
petey t Creative Commons License 2005.10.13 0 0 topiknyitó
Lehet, hogy már millió ilyen topic keringett itt a fórumon, egy újabba azért mégis belevágnák. Olyan trükökkre, technikákra lennék kíváncsi, amivel el lehet érni, hogy a topicot minél többen olvassák + lehetőleg hozzá is szóljanak. Szvsz az első és legfontosabb azt kiszámítani, melyik napszakban a legnagyobb a fórum látogatottsága. A többi pedig megy, mint az ágyba kakálás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!