Kedves Mah-jong Barátok,
Némi előkészítés után idén ősszel megalakult a Magyar Mah-jong Szövetség (www.mahjong.hu)! Az első Nyílt Mah-jong Házibajnokságot most hétvégén rendezzük Dunaújvárosban, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Ezt a topikot azért nyitottam, hogy szabadon tudjunk infót cserélni a játékkal kapcsolatos tapasztalainkról: ki, mióta, hol és milyen szabályok szerint játszik, milyen élményei, problémái, gondjai vannak és hogy ezekben ki tud segíteni!
Én először úgy 3 éve játszottam, az ősi kínai szabályok szerint, majd idén tavasztól, amikor megalakult a dunaújvárosi klub, már rendszeresen van alkalmunk játszani. Júniusban kint voltunk Hollandiában az EB-n, ahol megismertük az új szabályokat, amit - két év kitartó munkájával - a legnagyobb kínai mahjong-guruk dolgoztak ki (éppen a játék versenyeztethetősége miatt, hiszen ahány hely, annyiféleképpen játszák a mah-jongot). Először furcsa volt, de aztán hamar kiderült, hogy így még élvezetesebb a játék, úgyhogy most már csak elvétve játszunk a régi szabályok szerint. Van még egy csomó dolog, de egyszerre nem akarok túl sokat mondani, meg ezek az infók megszerezhetők a fönti honlapon is, úgyhogy gyertek, kiváncsian várom, hogy ki találkozott már ezzel a játékkal, illetve kinek van kedve vle megismerkedni!
Ui: Aki mah-jong alatt azt a valamit érti, ami a legtöbb számítógépen megtalálható, nos, ő önhibáján kívül a világ egyik legszórakoztatóbb társasjátékát ismeri félre, két teljesen különböző dologról van szó! :)))