Keresés

Részletes keresés

locsemege Creative Commons License 2005.12.11 0 0 7
Köszönöm, tényleg. (Elírtad: rndc)
Előzmény: devzero (6)
devzero Creative Commons License 2005.12.10 0 0 6
Ja ,meg valami: az
rdnc dumpdb
parancs kidampolja a cache-t, altalaban a
/var/named/named_dump.db fajlba.
Előzmény: locsemege (4)
devzero Creative Commons License 2005.12.10 0 0 5
Memoriaba cache-el a bind.
Előzmény: locsemege (4)
locsemege Creative Commons License 2005.12.10 0 0 4
Az alábbiakat tettem: DNS-nek egyetlen szervert adtam meg, mégpedig a 127.0.0.1-et, indítottam egy Bind-et (named), ezzel jelentősen felgyorsult a névfeloldás. Monitoroztam a hálózati forgalmat ethereal-lel - mindent, tehát a lo-t is -, és azt tapasztaltam, hogy a 127.0.0.1-hez fordul névfeloldásért, a Bind pedig a konfigban megadott külső szerverekhez. Ez nem lenne baj, csakhogy én caching-only nameserver-t akartam, de nem látok arra utaló nyomokat, hogy bármit is cache-elne. Mintha egész egyszerűen forwardolná a névfeloldást a külső szerverek felé, de a /var/named/data üres. Lehet, hogy valamit rosszul gondolok, de én azt várnám, hogy a már feloldott címeket eltárolja, és legközelebb lokális record bejegyzések alapján oldja fel a nevet, amíg az élettartama le nem jár. Hogyan tudom elérni, hogy valóban cache-eljen a Bind, vagy ha már most is ezt teszi, hol vannak az összegyűjtött recordok?
DonQuijote Creative Commons License 2005.10.10 0 0 3
(esetleg az ifscheme-mel kombinálva)
Előzmény: DonQuijote (2)
DonQuijote Creative Commons License 2005.10.10 0 0 2
Debiánban pontosan erre van a resolvconf csomag.
Előzmény: Powaqqatsi (-)
NevemTeve Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1
Amennyire tudom a PPP/DHCP be tudja állítani a DNS-szervert is...
Nézd meg a FAQ-ben a 62-es hozzászólást.
vanchu Creative Commons License 2005.10.10 0 0 0
0. dhcp

1. irsz scriptet (per szolgáltató) ami az IP mellett a DNS-t is átírja.

Hm?
Powaqqatsi Creative Commons License 2005.10.10 0 0 topiknyitó
Több helyen (többféle ISP-vel) is használok egy laptopot, amin Fedora 4 fut.

A Primary DNS arra a szolgáltatóra van beállítva, amelyiket a legtöbbször használom. A Secondary és a Tertiary elvileg tartalmazza a többi szolgáltató DNS-eit, de a gyakorlatban azt tapasztalom, hogy ezek nagyon lassúak.

Kézzel kényelmetlen átírogatni a DNS-ek sorrendjét, ezért szeretném ezt valahogyan automatizálni.

A helyi hálózaton jelenlevő IP-k pingelésével tulajdonképpen könnyen meg tudnám állapítani, hogy épp melyik hálózatban (és így melyik ISP-nél) vagyok, és így, ha szükséges, újrakonfigurálhatnám és újraindíthatnám a networköt.

Létezik ilyen program?

Írjam meg én? Milyen nyelv a legalkalmasabb erre? (Ez lehetőség lenne egy új nyelv kipróbálására. Python? Ruby?)

Van esetleg egy sokkal egyszerűbb megoldás is, amiről még nem tudok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!