Április 25-én 15 órakor, a péceli katolikus temetőben kísérik utolsó útjára Baczakó Péter olimpiai bajnok súlyemelőt, aki egy hete, hosszú, súlyos betegség után hunyt el - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Olimpiai Bizottság.
Élete utolsó interjúját az Indexnek adta Baczakó Péter, a moszkvai olimpia súlyemelő bajnoka. A tolószékbe kényszerült klasszis betegségét sokáig nem tudták azonosítani, később kiderült: izomsorvadásban szenved. Lábait tavaly télen már nem tudta mozgatni, kezeit is egyre nehezebben, az agya viszont tökéletesen működött. A magyar sport száztizenegyedik olimpiai bajnokát veszítette el.
Ó igen...én járok emelni, már 10 éve.Elötte a testépítés nevű vágányon haladtam, de egyre jobban érdekelt a súlyemelés.Ez igazából nem normális embereknek való, magam sem vagyok normális.Beáldoztam a szerelmeimet is, csak, hogy legyen elég pénzem emelni.Ezt utóbb nagyon megbántam, valakit nagyon-nagyon megbántottam, de még valamilyen szinten szeret.Talán, hogy elkezdtem mostanában normális ember módjára gondolkodni, visszanyerem a szívét.Talán még nem késő..talán...
többieknek, akik írogatnak, meg javaslom, hogy ahelyett, hogy kritizálnák a magyar atlétákat, inkább szúrkoljanak, mert baromi sok munka rejlik egy ilyen verseny előtt. köszönöm
jár valaki súlytemelni?
külön ágakra bomlik a súlyemelés? mert van ugye a kitolás, meg láttam már olyan versenyt ahol x kg-ot kellett 10szer felemelni?