10 hét? Ha feljut egy fertőzött valamelyik repülőre, elég 10 óra. Annak idején modellezték, mi történt volna, ha egy ebolás feljut egy repülőre. Kevesebb, mint 48 óra alatt total shutdown. A topiknyitó okkal van beszarva. Én inkább bele sem gondolok, mi lesz itt.
Sorrend? Először a fejeseket/az elitet - fogják beoltani.:)
Budapest - Százmilliókba került eddig a madárinfluenza csirkékre és kacsákra veszélyes vírusa, a H5N1 elleni oltóanyag kifejlesztése. Világjárvány esetén azonban a mostani szer az emberre veszélyes mutációtól nem véd. Ettől függetlenül a vakcinát már tegnap elkezdték embereken tesztelni, elsőként Rácz Jenő szakminiszter, majd Bujdosó László tiszti főorvos és Kökény Mihály népegészségügyi kormánymegbízott kapott belőle.
Masszor pedig azt hiszem heti fel millio adag oltoanyagot tud az orszag eloallitani. Ami irtozatos pazarlas lenne, ha eppen nincs jarvany, tehat a tulkeszletezes is bun a nepegeszseguggyel szemben, hisz mashonnan von el eroforrasokat.
Raadasul ra szeretnek mutatni a hiszteriakeltes iszonyatos mertekere: tessek csak megnezni, hogy a ket evvel ezelotti azsiai jarvanyban alig nehanyszaz halaleset tortent. Ugyanakkor egy hagyomanyos szovodmenyes influenza jarvany is 5-10 %os mortalitassal jar, es arrol a kutya sem beszel.
Ugyanaz a helyzet mint az AIDS-el: abban meghal Magyarorszagon evente legfeljebb 10 ember, mig kozlekedesi balsetben tobb ezer, daganatos betegsegben meg sok tizezer.
de ha ennyire semmiseg, akkor minek nyomulnak miniszteri szinten ...
A kovetkezo Aspirin v99.9-t sem miniszteren tesztelik ... picinyket gyanus nekem. de csak nagyon picit.
Mert, hogyha a mar kialakult ember-ember virus ellenszeret kaptak volna meg, bizonyitva, hogy hasznos, es fokent, hogy nem art, de igy? Eleg lett volna felmutatni, hogy megvan a fiola.
A topikot fokent azert nyitottam, hogy mi alapjan dontik el, hogy az en gyerekeimnek adnak be oltast vagy a szomszedenak, ismerve azt, hogy a rendszer egy veges mennyisegu adagot tud csak aloallitani hetente (ugy 500e-et) De ha valami komoly gaz volna, akkor ezt ki donti el, hogy ki kapja az elso 500e, utana a kovetkezot, es igy tovabb ...
Tegnap az ESTEben lattam bohockodni a minisztert, meg a tiszitfodokit.
Ha ijedos lennek, akkor azt mondanam, hogy nagyobb a baj, mint hisszuk, leven, hogy ilyen magas szintrol jon a nyugtatgatas.
Masreszrol ket dolog merult fel bennem. Azt mondtak, hogy megvan a technologia, ... hurra ... vagyis, hogy ha emberrol-emberre terjedo mutans alakul ki, akkor a vakcinakat par het leforgasa alatt el tudjak kesziteni.
Mar csak ket kerdesem van:
1. Mibol gondoljak, hogy az uj mutansra is tudnak ellenszert talalni? Ez ilyen konnyen menne?? A naciknak V2-es technologiaja adott volt, hogy atomot tudjanak a szovikra szorni csak eppen nem volt atombombajuk, meg piszkos sem (ezt allitolag vitatjak)
2. milyen sorrendben tortenne a 10 millio lakos beoltasa? Sorshuzassal, lasd Armageddon?? Abece sorrendben? Van erre valamilyen terv?
Persze elobb a gyerekek meg az oregek, de azok kozott ki szelektal, hogy Csanad elobb, utana jozsika ;) ... Mit ernek el azzal, ha a feleves kislanyom tuleli, en meg megdoglok :( ...