Keresés

Részletes keresés

moonwalkr Creative Commons License 2021.07.14 -2 1 1608

Mondjuk aki utazási irodával utazik Thaiföldre, annak elég kevés szüksége van ilyesmire. És még az is igaz, hogy az ilyen utazók száma elég alacsonyka.

Előzmény: János th (1607)
János th Creative Commons License 2021.07.07 -3 0 1607

9 éve élek Thaiföldön. Ha valakit érdekel, szívesen segítek nyelvtanulásban, vagy utazásra való felkészülésben. Pár szó nyelvtudással néha sokat lehet faragni a tarifákból. thailanguage.snj@gmail.com

moonwalkr Creative Commons License 2018.04.16 -1 0 1606

Sok mindentől függ. 

Milyen időtartamra tervezitek?

Egy, vagy több állomás is legyen benne?

Hányan mennétek?

Nekem tavaly is és időn is számoltam (végül máshová mentünk), de két főre, két hétre és három állomással kalkulálva (Bangkok-Koh Phi Phi-Koh Samui) végül kb. 1.200.000,- Ft lett a kalkuláció vége január/februári időszakra.

Előzmény: Oszera123 (1604)
Mdave89 Creative Commons License 2018.03.20 -1 0 1605

Tudom, nem pont így szólt a kérdés, de egy fél válasznak talán megteszi: https://www.youtube.com/watch?v=8cZHNwGdVOw

Előzmény: Oszera123 (1604)
Oszera123 Creative Commons License 2018.01.10 -6 0 1604

Kb. mennyibe kerül manapság egy Taiföldi utazás, utazási irodával, október/ november környékén?

schvenci Creative Commons License 2015.05.27 -1 0 1603

Sziasztok! Átvennék thai baht-ot 06.22-ig

0620 2667088

moonwalkr Creative Commons License 2015.04.27 -2 0 1602

Jó utat a "másik" úticélhoz:)

Ha majd Thaiföld képbe jön, kérdezz nyugodtan. A bogár már ott van a füledben, saját tapasztalat, hogy nem fogod tudni kiverni belőle, míg egyszer tényleg nem jutsz el ide:)

Előzmény: szedmák bakter (1601)
szedmák bakter Creative Commons License 2015.04.27 -3 0 1601

Köszönöm szépen a válaszokat, kissé ugyan megkésve, de végül mégsem Thaiföld lesz az úticél...Talán majd egyszer, olyan időben, hogy ne kelljen az időjárást figyelgetni...:-D

moonwalkr Creative Commons License 2015.04.20 -2 0 1600

Esetleg betervezhetnétek több helyszínt is. Vannak olyan kisebb irodák, akik testreszabott utakat is összeállítanak, a legtöbb esetben olcsóbban és rugalmasabban, mint a klasszikus irodák.

Csak egy példa a több helyszínre: Phuketen megélhetitek a nyüzsgést (mert azért valljuk meg Thaiföld hangulatának ez is része) és komppal átmentek Phi Phire pár napra, ahol van fehér homok is és lassabb, nyugalmasabb (esetleg innen is lehet egy longtail boattal kirándulni olyan lakatlan partokra, mint a Mosquito Island, vagy a Bamboo Island, vagy klasszikus (bár néptelennek a legjobb indulattal sem nevezhető) Maya Bay-re.

De érdemes Koh Samuit is bevenni a tervbe. Ugyan kihaltnak ez se nevezhető, de még bőven jó tömeg szempontból, Chaweng Beachen a fehérhomokot is megtaláljátok, kirándulni is lehet elég sok helyre.

Előzmény: szedmák bakter (1598)
maeve28 Creative Commons License 2015.04.19 -1 0 1599

Szia!

Nézzetek utána Koh Changnak. Nm zsúfolt, szép partok....

Előzmény: szedmák bakter (1598)
szedmák bakter Creative Commons License 2015.04.19 -2 0 1598

Sziasztok!

Én a párommal most mennék először Thaiföldre két hétre. Sajnos munkánk és az esküvő miatt csak a július közepe- augusztus közepe közötti időszak jöhet számításba. (Tudjuk, hogy nem ez a legszerencsésebb, de nincs más, főidényben reméljük már a babavárás lesz a téma felénk.) Nászút lesz, ezért valamelyik irodával mennénk.

Kérdezni szeretném, hogy melyik területet javasolnátok? Kevésbé zsúfoltat szeretnénk, de azért legyenek lehetőségek kirándulásokra és nézelődni, párom pedig a fehér homokos tengerpart szerelmese...

Az irodában azt mondták, Phuketen is vannak kevésbé zsúfolt helyek. Próbáltam rákeresni angol fórumokon, melyek ezek, de amit pl. az egyik hozzászóló néptelenebbnek bélyegzett, azt a másik veterán Thaiföldező csípőből kiröhögte...ráadásul a több éves infók azóta már nem is biztosan helytállóak.

Köszönet, ha valaki segíteni tud. 

moonwalkr Creative Commons License 2015.01.14 -1 0 1597

Úgy tűnik ez egy országos tilalom, a katonai kormányzat hozott egy szabályt a napernyők betiltásáról és a napágyak korlátozásáról, ami szerintük - ne kérdezd miért és hogyan - a korrupció visszaszorítását hivatott szolgálni.

Több helyen harcolnak ellene a helyhatóságok, polgármesterek, de eddig sikertelenül.

Előzmény: quad (1596)
quad Creative Commons License 2015.01.13 -2 0 1596

Orosz internet oldalon olvastam, hogy Phuketen betiltották a tengerparton a napozóágyak és a napernyők kihelyezését. Igaz ez? ha igen, máshol,is így van, vagy ez csak egy helyi ökörség?

moonwalkr Creative Commons License 2015.01.13 -1 0 1595

Szia!

Sejtésem szerint újonc lehetsz a fórumon, de ahogy látom, egy 5 évvel ezelőtti hozzászólásra tettél fel kérdést, csodálkoznék, ha az illető erre járna és reagálna.

Van egy sokkal élőbb topik is: Thaiföld hátizsákkal???. Ezen hamarabb kapsz választ.

Egyébként ha hotelt keresel Samuin, a két legjobb partszakasz a Chaweng Beach és a Choeng Mon öböl. Előbbi egy igazi thai nyüzsis főutca mentén fekszik, széles, fehér parttal, utóbbi egy kicsit kevésbé nyüzsis, de szép széles parttal rendelkező öböl. A többi helyen inkább sziklás a part, vagy apálykor eltűnik a víz, ezért javaslom ide szűkítsd a keresést, meglátod nem fogsz csalódni.

Előzmény: Papp Bernadett (1594)
Papp Bernadett Creative Commons License 2015.01.12 -1 0 1594

Szia!

Melyik szállodában laktatok Samuin?

Előzmény: újút (1434)
mzoli75 Creative Commons License 2014.09.23 -1 0 1592

Bocs,hogy cáfolom az előttem hozzádszólót,de mi februárban voltunk Aeroflottal moszkvai átszálással Thaiföldön,és bizony ki kellett menni a mínuszokba.

Oda,és visszafelé is.

Odafelé a Budapest-Moszkva járat kint a prérin állt meg,jött egy busz, arra kellett felszállni, kb 4-5 perc volt,mire mindenki leszállt a gépről,és felszállt a buszra,majd az bevitt a tranzitba. A busz ajtajai tárva-nyitva.

Sokan,akik már Thaiföldhöz voltak öltözve, rövidgatyában futottak a buszig a hóesésben.  

Visszafelé ugyan ez.

A Bangkok-Moszkva járatnál nem volt gáz,mert a terminálból közvetlenül a gépre szálltál fel oda-vissza.

Mi farmernadrágban,és egy kapucnis felsőben voltunk,úgy határeset volt,de rövidnaciban necces lehet.

Előzmény: lehevi (1590)
gone2east Creative Commons License 2014.09.23 -1 0 1591

Szia!

Semmilyen szibériai megoldásra, fagyoskodásra nem kell számítani. A különböző terminálok egymás után sorakoznak. Kényelmesen végig lehet sétálni az egészen. A tájékoztató feliratok korrektek, jól el vannak helyezve.

Ha a pesti gép nem csüre parkol, akkor is bevisznek busszal és (általában) a D terminál végén engednek be a tranzitba. Itt szoktak biztonsági ellenőrzést csinálni a tranzit belépésnél. (nadrágszíj, cipő le, zseb kipakol, notebook kiszed...)

Ha véletlenül nem adnának Pesten beszálló kártyát a BKK járatra, a tranzitban ott a (hatalmas) transfer desk, ott kiállítják.

Nekem eddig semmi problémám nem volt ott. Az azért nem ért, ha van nálad egy kis apró, ha hosszabb a várakozás, mert a levegőn kívül mindenért fizetni kell. Sikerült ott 5 Eurós dobozos kólát vennem. Szégyelltem is magam...

Előzmény: lehevi (1590)
lehevi Creative Commons License 2014.02.09 -1 0 1590

Sziasztok,

Jövő héten utazunk Thaiföldre az Aeroflot-tal, Moszkvai átszállás. A kérdésem a lenne, hogy az átszállás során van olyan   helyzet amikor kint kint kell tartózkodni a szabad, hideg levegőn? Pl.: várni a tranzit buszra az aszfalton, mint pl a budapesti reptéren Wizzairnél. Azért kérdezem, mert nem szeretnénk vastag téli kabátot vinni, ha már a nyárba utazunk..:) 

Köszi a válaszokat.

euhaj Creative Commons License 2014.02.07 -1 0 1589

Mi nemrég jöttünk haza Koh Samuiról, Bécsből indultunk egyenesen BKK-ba Eva Air l.társaságal, onnan pedig Bangkok Airwaysre váltottunk. A bőröndöt egyenesen feladhattuk Bécsből a szigetre és vissza, mert a két légitársaságnak van egymással szerződése. Tehát érdemes lenne egyenesen emailben vagy telefonon megkérdezni valamelyik légitársaságnál, hogy lehetséges-e. 

BonLaci Creative Commons License 2014.02.03 -1 0 1588

Na, így utólag sikerült feladni és haza érni? Kíváncsiak vagyunk :)

Előzmény: lehevi (1582)
euhaj Creative Commons License 2014.01.24 -1 0 1587

Hat igen, nem unatkozunk. Ma is vizesesnel furodtunk es piacon vacsoraztunk...tobbek kozott :-)  Jo utat' csodalatosan szep nyaralast!

Előzmény: moonwalkr (1586)
moonwalkr Creative Commons License 2014.01.23 -1 0 1586

Hát nem öröm, ha eddig nem volt jó az időtök, de ahogy nézem, így is jól érzitek magatokat:)

További "jó időjárást":)

Mi éppen most kezdjük pakolni a bőröndöt, csak egy kicsit délebbre, Malajziába megyünk és reménykedünk, hogy oda is érvényes, hogy már javul az idő:)

Előzmény: euhaj (1585)
euhaj Creative Commons License 2014.01.23 -1 0 1585

Szia! Hat eleg rossz volt itt eddig az idojaras, tobb eve nem volt mar erre pelda. Igaz, matol mar javult az ido. Sajnos mar nem sok van itt hatra, par nap mulva indulunk haza! Nekem es a ferjemnek nagyon bejott a sziget, hihetetlen helyekre is eljutottunk.

Előzmény: moonwalkr (1576)
moonwalkr Creative Commons License 2014.01.11 -1 0 1584

Nem lehetetlen feladni, próbáljátok is meg, talán azzal lehet a kevesebb gond.

Viszont a check-ineknél, majd az azt követő útlevél, majd biztonsági ellenőrzésnél hihetetlen tömegek tudnak feltorlódni, ezért lehet kevés a két óra. Esetleg érdemes utánanézni a Suvarnabhumi oldalán, hogy hány gép indul abban az időablakban, milyen tömegre lehet számítani.

Nem azt akarom mondani, hogy nem lesz elég az idő és lekésitek a gépet, de szoros menetre készüljetek és nem kevés izgalomra.

COOP Creative Commons License 2014.01.11 -1 0 1583

Valóban próbáldmeg feladni a csomagot, bár én nem tudtam, nem akarták vagy nem to'm.

2013. januárjában az volt  ami járatunk és sajnos másfél óra késéssel indult Samuiról.

És régebben is késett a gép Samuiról. Hiába BA vagy TA van AA, ezek itt késnek minden külöösebb ok nélkül és nem keveset!

Igaz minden 20 percben van gép, meg a Samui reptér egy tök jó reptér, de ez nem vígasztal senkit, hogy lekési a nagy gépet hazafelé:(

Azóta előző nap megyünk fel BKK-ba.

lehevi Creative Commons License 2014.01.11 -1 0 1582

Szia! Elvileg délelőtt 10.20-kor érkezünk Samuiról a Bangkok Airline-sal és 12.40-kor indul a Aeroflot Moszkvába. Megkérdeztem a Bangkok Airline service helpdesk-jét is, ők azt mondták adjam fel a csomagot már Samuin Budapestre. Itt csak az kérdés, hogy nem egy jegyen van visszaút mert külön foglaltam a BP-BKK és BKK-Samui irányt és vajon igy felveszik-e már Samuin.

Előzmény: moonwalkr (1581)
moonwalkr Creative Commons License 2014.01.10 -1 0 1581

Én is megerősítem (sajnos), hogy a 2 óra 20 perc kicsit kevés lehet (legutóbb 2 óra 50 perces átszállási időnk volt és éppen koppra volt elég). Ha Air Asia-val mentek, mág rosszabb lehet a helyzet, mert náluk elég sok a késés és ha késve érkeztek BBK-ba, még tovább csökken a rendelkezésre álló idő, ha Bangkok Air, az klevésbé gázos, mert ők pontosabbak (Asia's Boutique Airlines:):)

A nap melyik szakában van ez az átszállás?

Előzmény: lehevi (1578)
COOP Creative Commons License 2014.01.10 -1 0 1580

A nagy járatokhoz 2,5 -3 órával megkezdődik a check in, és előbb is zár, mint Európában, ha ehhez néztétek.

Bektek 2 órátok van a papírforma szerint. Van, hogy órákat (és ez nem vicc)kell várni a csomagokra, meg hogy kijössz a   gépből... stb.

Ha meg AA a járat az meg másik reptérre érkezik és másikről indul BUDra.

Előzmény: COOP (1579)
COOP Creative Commons License 2014.01.10 -1 0 1579

Szerintem nem. Főleg az elég gáz, hogy a  nagy gépet hazafelé lekésitek.

A  Thaiföld hátizsákkal topikban , mindig van erről info.

Általában mindegyik gép késik, bár azt nem írtad, hogy Bangkok Aur vagy Air Asia.

Előtte nem vissza kellett volna jönni BKK-ba  a szigetről:(

Előzmény: lehevi (1578)
lehevi Creative Commons License 2014.01.10 -1 0 1578

Sziasztok,

Szerintetek elegendő a 2 óra 20 perc  a biztonságos átszálláshoz a Ko Samui (érkezés 10:20) - BKK járatról  a BKK - BUD 12.40 -kor induló járatra? Már megvettük a repjegyet, félek tőle , hogy elrontottuk..:( Mi a  véleményetek? Kockázatos? Európai tapasztalatok alapján számoltunk. A Ko Samui-i járatok pontosak. megbízhatóak?

köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!