Mondjuk aki utazási irodával utazik Thaiföldre, annak elég kevés szüksége van ilyesmire. És még az is igaz, hogy az ilyen utazók száma elég alacsonyka.
9 éve élek Thaiföldön. Ha valakit érdekel, szívesen segítek nyelvtanulásban, vagy utazásra való felkészülésben. Pár szó nyelvtudással néha sokat lehet faragni a tarifákból. thailanguage.snj@gmail.com
Nekem tavaly is és időn is számoltam (végül máshová mentünk), de két főre, két hétre és három állomással kalkulálva (Bangkok-Koh Phi Phi-Koh Samui) végül kb. 1.200.000,- Ft lett a kalkuláció vége január/februári időszakra.
Ha majd Thaiföld képbe jön, kérdezz nyugodtan. A bogár már ott van a füledben, saját tapasztalat, hogy nem fogod tudni kiverni belőle, míg egyszer tényleg nem jutsz el ide:)
Köszönöm szépen a válaszokat, kissé ugyan megkésve, de végül mégsem Thaiföld lesz az úticél...Talán majd egyszer, olyan időben, hogy ne kelljen az időjárást figyelgetni...:-D
Esetleg betervezhetnétek több helyszínt is. Vannak olyan kisebb irodák, akik testreszabott utakat is összeállítanak, a legtöbb esetben olcsóbban és rugalmasabban, mint a klasszikus irodák.
Csak egy példa a több helyszínre: Phuketen megélhetitek a nyüzsgést (mert azért valljuk meg Thaiföld hangulatának ez is része) és komppal átmentek Phi Phire pár napra, ahol van fehér homok is és lassabb, nyugalmasabb (esetleg innen is lehet egy longtail boattal kirándulni olyan lakatlan partokra, mint a Mosquito Island, vagy a Bamboo Island, vagy klasszikus (bár néptelennek a legjobb indulattal sem nevezhető) Maya Bay-re.
De érdemes Koh Samuit is bevenni a tervbe. Ugyan kihaltnak ez se nevezhető, de még bőven jó tömeg szempontból, Chaweng Beachen a fehérhomokot is megtaláljátok, kirándulni is lehet elég sok helyre.
Én a párommal most mennék először Thaiföldre két hétre. Sajnos munkánk és az esküvő miatt csak a július közepe- augusztus közepe közötti időszak jöhet számításba. (Tudjuk, hogy nem ez a legszerencsésebb, de nincs más, főidényben reméljük már a babavárás lesz a téma felénk.) Nászút lesz, ezért valamelyik irodával mennénk.
Kérdezni szeretném, hogy melyik területet javasolnátok? Kevésbé zsúfoltat szeretnénk, de azért legyenek lehetőségek kirándulásokra és nézelődni, párom pedig a fehér homokos tengerpart szerelmese...
Az irodában azt mondták, Phuketen is vannak kevésbé zsúfolt helyek. Próbáltam rákeresni angol fórumokon, melyek ezek, de amit pl. az egyik hozzászóló néptelenebbnek bélyegzett, azt a másik veterán Thaiföldező csípőből kiröhögte...ráadásul a több éves infók azóta már nem is biztosan helytállóak.
Úgy tűnik ez egy országos tilalom, a katonai kormányzat hozott egy szabályt a napernyők betiltásáról és a napágyak korlátozásáról, ami szerintük - ne kérdezd miért és hogyan - a korrupció visszaszorítását hivatott szolgálni.
Több helyen harcolnak ellene a helyhatóságok, polgármesterek, de eddig sikertelenül.
Orosz internet oldalon olvastam, hogy Phuketen betiltották a tengerparton a napozóágyak és a napernyők kihelyezését. Igaz ez? ha igen, máshol,is így van, vagy ez csak egy helyi ökörség?
Sejtésem szerint újonc lehetsz a fórumon, de ahogy látom, egy 5 évvel ezelőtti hozzászólásra tettél fel kérdést, csodálkoznék, ha az illető erre járna és reagálna.
Egyébként ha hotelt keresel Samuin, a két legjobb partszakasz a Chaweng Beach és a Choeng Mon öböl. Előbbi egy igazi thai nyüzsis főutca mentén fekszik, széles, fehér parttal, utóbbi egy kicsit kevésbé nyüzsis, de szép széles parttal rendelkező öböl. A többi helyen inkább sziklás a part, vagy apálykor eltűnik a víz, ezért javaslom ide szűkítsd a keresést, meglátod nem fogsz csalódni.
Bocs,hogy cáfolom az előttem hozzádszólót,de mi februárban voltunk Aeroflottal moszkvai átszálással Thaiföldön,és bizony ki kellett menni a mínuszokba.
Oda,és visszafelé is.
Odafelé a Budapest-Moszkva járat kint a prérin állt meg,jött egy busz, arra kellett felszállni, kb 4-5 perc volt,mire mindenki leszállt a gépről,és felszállt a buszra,majd az bevitt a tranzitba. A busz ajtajai tárva-nyitva.
Sokan,akik már Thaiföldhöz voltak öltözve, rövidgatyában futottak a buszig a hóesésben.
Visszafelé ugyan ez.
A Bangkok-Moszkva járatnál nem volt gáz,mert a terminálból közvetlenül a gépre szálltál fel oda-vissza.
Mi farmernadrágban,és egy kapucnis felsőben voltunk,úgy határeset volt,de rövidnaciban necces lehet.
Semmilyen szibériai megoldásra, fagyoskodásra nem kell számítani. A különböző terminálok egymás után sorakoznak. Kényelmesen végig lehet sétálni az egészen. A tájékoztató feliratok korrektek, jól el vannak helyezve.
Ha a pesti gép nem csüre parkol, akkor is bevisznek busszal és (általában) a D terminál végén engednek be a tranzitba. Itt szoktak biztonsági ellenőrzést csinálni a tranzit belépésnél. (nadrágszíj, cipő le, zseb kipakol, notebook kiszed...)
Ha véletlenül nem adnának Pesten beszálló kártyát a BKK járatra, a tranzitban ott a (hatalmas) transfer desk, ott kiállítják.
Nekem eddig semmi problémám nem volt ott. Az azért nem ért, ha van nálad egy kis apró, ha hosszabb a várakozás, mert a levegőn kívül mindenért fizetni kell. Sikerült ott 5 Eurós dobozos kólát vennem. Szégyelltem is magam...
Jövő héten utazunk Thaiföldre az Aeroflot-tal, Moszkvai átszállás. A kérdésem a lenne, hogy az átszállás során van olyan helyzet amikor kint kint kell tartózkodni a szabad, hideg levegőn? Pl.: várni a tranzit buszra az aszfalton, mint pl a budapesti reptéren Wizzairnél. Azért kérdezem, mert nem szeretnénk vastag téli kabátot vinni, ha már a nyárba utazunk..:)
Mi nemrég jöttünk haza Koh Samuiról, Bécsből indultunk egyenesen BKK-ba Eva Air l.társaságal, onnan pedig Bangkok Airwaysre váltottunk. A bőröndöt egyenesen feladhattuk Bécsből a szigetre és vissza, mert a két légitársaságnak van egymással szerződése. Tehát érdemes lenne egyenesen emailben vagy telefonon megkérdezni valamelyik légitársaságnál, hogy lehetséges-e.
Szia! Hat eleg rossz volt itt eddig az idojaras, tobb eve nem volt mar erre pelda. Igaz, matol mar javult az ido. Sajnos mar nem sok van itt hatra, par nap mulva indulunk haza! Nekem es a ferjemnek nagyon bejott a sziget, hihetetlen helyekre is eljutottunk.
Nem lehetetlen feladni, próbáljátok is meg, talán azzal lehet a kevesebb gond.
Viszont a check-ineknél, majd az azt követő útlevél, majd biztonsági ellenőrzésnél hihetetlen tömegek tudnak feltorlódni, ezért lehet kevés a két óra. Esetleg érdemes utánanézni a Suvarnabhumi oldalán, hogy hány gép indul abban az időablakban, milyen tömegre lehet számítani.
Nem azt akarom mondani, hogy nem lesz elég az idő és lekésitek a gépet, de szoros menetre készüljetek és nem kevés izgalomra.
Szia! Elvileg délelőtt 10.20-kor érkezünk Samuiról a Bangkok Airline-sal és 12.40-kor indul a Aeroflot Moszkvába. Megkérdeztem a Bangkok Airline service helpdesk-jét is, ők azt mondták adjam fel a csomagot már Samuin Budapestre. Itt csak az kérdés, hogy nem egy jegyen van visszaút mert külön foglaltam a BP-BKK és BKK-Samui irányt és vajon igy felveszik-e már Samuin.
Én is megerősítem (sajnos), hogy a 2 óra 20 perc kicsit kevés lehet (legutóbb 2 óra 50 perces átszállási időnk volt és éppen koppra volt elég). Ha Air Asia-val mentek, mág rosszabb lehet a helyzet, mert náluk elég sok a késés és ha késve érkeztek BBK-ba, még tovább csökken a rendelkezésre álló idő, ha Bangkok Air, az klevésbé gázos, mert ők pontosabbak (Asia's Boutique Airlines:):)
Szerintetek elegendő a 2 óra 20 perc a biztonságos átszálláshoz a Ko Samui (érkezés 10:20) - BKK járatról a BKK - BUD 12.40 -kor induló járatra? Már megvettük a repjegyet, félek tőle , hogy elrontottuk..:( Mi a véleményetek? Kockázatos? Európai tapasztalatok alapján számoltunk. A Ko Samui-i járatok pontosak. megbízhatóak?