Nyitotta:j a n i, 2005.09.19 17:22 |
Budapesti Értéktőzsde elnöke, Szalay-Berzeviczy Attila civil kezdeményezésként állt neki, hogy összehozzon egy pénzügyi és sportterületen befolyásos emberekből álló csoportot a szervezés érdekében. Megnyerte már az ügynek többek között Csányi Sándor OTP-elnököt és Demján Sándor, Trigránit-vezért is
Ezek csak vidéken lehetnének, miután a Deutsch által kötött szerződés a beruházóval úgy szól, hogy 10 éven belül a BS-hez hasonló nagyságú létesítmény nem épülhet Budapesten.
Valahol azt olvastam, hogy minimum 2-3 BS méretű arénára lenne még szükség, hiszen egyidőben kell súlyemelést, tornát, cselgáncsot, birkózást stb. rendezni. Ezek mondjuk lehetnének vidéken, de kérdés, hogyan tartana el az olimpia után pl. egy Miskolc egy ekkora építményt ? Leginkább sehogy.
Én most megnéztem a NOB és az Athéni hivatalos lapot és nagy csönd van róla. Az biztos, hogy negyed évvel az olimpia előtt még arról cikkeztek, hogy nincs készen jóformán semmi sem.
Egy éve indítottam egy topikot az Athén-Budapest párhuzamról, amiben arra kerestem volna választ, hogy vajon megérte-e a görögöknek. Az évfordulón viszont nem találtam szemmilyen használható anyagot erről (igaz, nem is strapáltam magam). Tudtok valamit róla?
Nem itt. K-Eu a csórók vidéke. A németek be vannak tojva a gazdaságuk miatt, ilyenre nem fognak jönni. A többinek messze van. Ráadásul a lenyúlások miatt drága lenne megépíteni.
Nincs igazatok. Én vidéki vagyok, de ilyen gondolatok meg se fordulnak a fejembe.
Ez az egész ország érdeke kell, hogy legyen.
Ti ott pesten ne gerjesszétek feleslegesen a feszültséget a főváros és a vidék között. Mi "itt lenn" nem így gondolkodunk. Az olimpia megrendezéséből vidékre is csurrannak, cseppennek morzsák. Az elég is akkor, ha a fővárosunk fejlődik és méltó versenytársa lesz bármelyik európai fővárosnak.
Ez maximálisan igaz már most is hatalmas a különbség a Budapest és a vidéki városok között, ez bizonyára tovább nőne, de valamikor Pestből is Európai várost kellene teremteni. Egy Olimpia végeredményben csak nyereség lehet egy ország számára
először egy olimpia megrendezésére elég zsetont kéne a városra költeni (és ez akkor is nagyon bántaná a vidékieket, ha nekik is jutna egy kicsi belőle), utána pedig egy olimpiányi zsetont az olimpiára...
akkora fos ez a város, a nagy Büdipest, hogy ide a világ összes pénze se elég már :)
Ha jol tudom a politikusok közül is nagyon sokan támogatják. A FIDESZ aláírásgyüjtését még Medgyesssy és Demszki is aláírta. Elvileg politikai akadálya így nem lehet