Bár már nem vagyok kis gyerek a mai napig rajongok a japán anime rajzfimekért. Jó történetek, elragadó humor. Szerintem érdemes erről a témáról is nyitni egy topicot.
Belenézten sok animébe (mindig gyermekem aktuális hobbyját űzöm némi fáziskéséssel) és a többinél vödröt kell lökni a monitor alá, hogy abba folyjon a vér (;-) itt meg semmi ilyen, tök aranyos, ezért igen, tetszik.
Az tartott ilyen sokáig, hogy most lett otthon netem.
Mármint nem lányaniméket keresek. Elolvasom az ismertetőt, és ha tetszik a sztori, akkor megnézem. A Kanonban amúgy nagyon minimális románc van, főleg a barátságról szól, és nekem a mystery tetszett benne. Most amúgy a Devil May Cry-t nézem ^^
Én befejeztem a Fruits Basketet, meg megnéztem a Kanon 2006-ot, ami szintén jó volt szerintem (bár szvsz lányanime), és most jön majd a Trinity Blood és a Devil May Cry:)
Ja, és megnéztem a Black Jack the movie-t is, de az említésre sem méltó volt:(
Én most a Fruits Basketet nézem, és eddig tetszik (3. résznél tartok még csak). Amúgy a kedvenceim a Vándorló Palota, a Chronicles of Lodoss War és (üssetek de nekem akkor is tetszik) a Vampire Hunter D - Bloodlust. Pillanatnyilag ez a top3. Meg nagyon a szívemhez nőtt az Aishiteruze Baby is.
Ami a legkegyetlenebbül odab*sz, az egy eléggé friss anime, a Death Note. Még a manga is "folyamatban van", az anime jelenleg a 18. epizódnál tart. Aki kedveli a feszült, nagyon IQ-s, dark, nyomozgatós témákat, ezen össze fogja pisilni magát.
Mivel Mo-n a letöltés legális, nem átallom megjegyezni, hogy a deathnote.tv oldalon le lehet szedegetni az epizódokat.
ui. azért használtam csúnya szót, mert a sorozat nagyságát máshogy nem lehet érzékeltetni :)
Samurai Champloo nagyon király, viszont sajnos eléggé ismeretlen.
Az AXN sci-fi csatornán meg a Samurai 7 megy, az se lenne rossz, csak mindenféle felirat nélkül, eredeti nyelven egy kicsit... nézhetetlen annak aki nem tud japánul.
Azért pl. a Yu Yu Hakusho-nak is vannak jó epizódjai, nem kéne automatikusan kijelenteni, hogy a magyar TVken csak sz*rok mennek. Inuyasha is elég jó helyenként pl.
A Robotech-et is le lehet tölteni manapság. Nekem is nagy kedvencem volt, meg is van a teljes sorozat + még néhány későbbi "utánlövés". (Macross plus, Macross zero, stb.)