Keresés

Részletes keresés

Szőke herceg Creative Commons License 2005.09.23 0 0 249

Egy pont neki - ezzel ugyan nem tette meg nem történtté korábbi hülyeségét, de kivételesen teljes mértékben egyetértek.

Bár bevallom, idén már egész csendes volt a sziget a tavalyihoz képest.

Az idei cirkusz alatt legalább csukott ablakok mögött tudtunk aludni füldugó nélkül.

Pedig Káposztásmegyer azért nem 1km még légvonalban sem...

Előzmény: e_dora (248)
e_dora Creative Commons License 2005.09.23 0 0 248
überalles Creative Commons License 2005.09.05 0 0 247
Miről szólna a ma reggeli Mokka a TV2-n,ha Dercze  nem akarná kikérdezni a Toldit  a kínaitól ? :)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.04 0 0 246
:-)
Előzmény: alfredoo (238)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.04 0 0 245

figyelo

persze hogy nem volt alkotmanybiro. es jogi vegzettsege sincs valoszinuleg. ettol meeg pozicioja analogga teheto az alkotmanybiroekkal.

de a korbenforgas az stimmel.

szerintem is fodor vagy kuncze gabort kellett volna jelolni, bar az szdsz valoszinuleg oket is opponalta volna elvi alapokon???

Előzmény: figyelő (244)
figyelő Creative Commons License 2005.09.04 0 0 244

- Göncz nem volt alkotmánybíró... Újraválasztása egyebek között azért sem lehetette kérdés, mert ha az MSZP nem támogatta volna, ki tudja, mekkora veszteséget jelentett volna neki.

- Nem talált ki új elvet az SZDSZ: maradt annál, amit eddig - a többiekkel együtt - is képviselt.

(Demokratikusan választották meg Szilit: maguknak. De nem volt elég erejük, hogy érvényesítsék. Ezt tudniuk kellett volna előre, azt is, hogy egyedül akkor választhatnak KE-t, ha megvan az abszolút többségük... De hagyjuk ezt, mert csak körbe-körbe forgunk.)

Előzmény: alfredoo (242)
Szopránszabó Creative Commons License 2005.09.04 0 0 243
Jaja. Ha baj van, mondd csak meg nekik: g@ci jobbosok!. Aztán el van intézve.
Előzmény: geszthi (7)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.04 0 0 242

figyelo

ha keet feel nagyjabol egyforman hulye az melyiket mentesiti? vagy ha ami ugyanazt jelenti egyforman csokonyos?

elfogadom hogy eros szdsz ellenesseg volt/lehetett az mszp-ben. ami ugye a folyamatok soran csokkent de kialakult egy helyzet amit az egyik fel kompromiszumkezsege es a tortenelmi elozmenyek figyelembevetele feloldhatott volna. az mszp nem egy embert jelolt es demokratikusan valasztottak meg szilit.

az szdsz nem csak szilit utasitotta vissza hanem 2/3 prominens mszp politikust. azzal a tortenelmi hatterrel hogy az mszp goncz ujravalasztasat problemamentesen tamogatta.

az alkotmanybirok eseteben is az szdsz kitalal valami elvet, amit erdekes modon mostantol kezd alkalmazni es peldaul goncz arpadra veletlenul sem vonatkoztatta. hogy az ujravalasztas esetleg elkotelezi a koztarsasagi elnokot. ezen tulmenoen ha az alkotmanybirok egyszer ujravalaszthatok az alkotmany szerint akkor az szdsz miert is all neki uj alkotmanyt irni vagy sajatsagosan ertelmezni az alkotmanyt? ilyen alapon az elethez valo jog abszolut voltat is egy egy esetben kerdesesse tehetnenk. hiszen van olyan nagyon nagy bun aminek elkovetese eseten esetleg kivetelt tehetunk (termeszetesen csakis az szdsz javaslatara) az alkotmany elvei alol. talan nem az szdsznek kellene ilyen melysegben foglalkoznia (mindennel) es ezen belul speicifikusan az alkotmanybirok (vagy az ujravalasztott alkotmanybirok) integritasaval? nem lealazo ez egy alkotmanybiro szamara? hogy az szdsz megdefinialja hogy mikor tudnak nyugodtan es mikor nyugtalanul dolgozni es objektivek lenni?

Előzmény: figyelő (241)
figyelő Creative Commons License 2005.09.04 0 0 241

mindenesetre az szdsz-tol nekem elfogadhatatlan a masik allaspontjanak semmibe veveese.

Én meg pontosan fordítva gondolom: az MSZP vette semmibe az SZDSZ-t, aztán még hőzöngött is.

Pedig csak kicsit kellett volna gondolkodniuk, s rájöttek volna, hol az a határ, amelyet az SZDSZ nem fog átlépni.

Na de majd az utókor...

Előzmény: alfredoo (237)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.03 0 0 240

szm

ugye ezek a dolgok a tankonyvvel nem terelesek?

mi van ezzel az ujpesti vagy nem ujpesti vietnami arussal?

es mi van derce tamas esetleges hulyesegeivel?

mit kell csinalnia es mit lehet csinalnia derce tamasnak a hazai, a magyar arusok (akik ezt nyilvan nagyon megerdemlik, akik nyilvan nagyon derek ,becsuletes, egyenes stb stb ) emberek erdekeben?

nem errol szolt a topik?

erdekes hogy nekem mitnyan otleteben sokkal tobb a megfogadhato es elgondolkodtato mint dercenel. es erre mitnyant teljesen nevetsegesse tettek a sajto segitsegevel is. jobb es baloldal szimbiozisban. de miert?

ahol egyenruhat hordatnak az alkalmazottakkal az nem alkotmanyellenes veletlenul?

Előzmény: szarvasmarha (235)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.03 0 0 239

szm

onmaga nagysagaban vezeti a keruletet de amugy lehet hogy kisebbsegben...

nincs jelentosege a dolognak de hogy az idolom nyelvtani hibakat veetsen. egy omlo vilag van bennem ami megy osszefele...

alfredoo Creative Commons License 2005.09.03 0 0 238

ht

nem kell a masikat ilyen komolyra venni. mivel irtad hogy tobbekkel kevertek mar, tobbekkel probaltak azonositani, megengedtem magamnak ezt a gondolatkiserletet...

semmi gond.

amugy a rad huzott szemelyisegeket en nem minden esetben neveznem balliberalisnak. tudod keemek is ferkoztek a sorainkba. nem lehetunk eleeg ovatosak...

te meg te vagy. nekem nagyjabol megfelelo, marcsak azert is mert en is szoktam erteni hogy mit irsz es nagyon sokszor meeg azt is hogy miert. ilyeten modon tokre mindegy hogy irl ki vagy!

ez igy ertheto?

Előzmény: HitetlenTamaska (224)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.03 0 0 237

figyelo

az is valami. en meg eleve el kell hogy gondolkodjak mert az esemenyek nem ugy alakultak ahogy nekem tetszettek volna vagy logikusnak tuntek volna. a tovabbi esemenyeket meg feltetelezeseket illetoen ki kell varni a valasztasokat es az utana bekovetkezo helyzeteket. akkor donthetem el hogy helyesen lattam e a dolgokat, helyesen kovetkeztettem e vagy csak szaladt a szekeer.

valoszinuleg ha kettonkon allt volna ki tudtunk volna egyezni. mindenesetre az szdsz-tol nekem elfogadhatatlan a masik allaspontjanak semmibe veveese. ez nem szemelyesen rad vonatkozik, hanem a paartra. miert nem legalabb olyan fontos szempont mint barmi mas az mszp dontesenek es ezzel az mszp tagsaganak tiszteletben tartasa. mondhatnad forditva ezt az mszpre. de mint mar millioszor irtam az szdsznek nem ez volt az egyetlen elfogadhatatlan jelolt. hanem tkp 3/4 jelolt sem volt elfogadhato.

ezt ha megspekeljuk solyom laszlo nehany korom/karomprobalgatasaval mar erdekes helyzetet teremthet. nem lehetunk biztosak abban hogy solyom laszlo olyan jo elnok lesz. az biztos hogy rendkivuli elnok lesz. de jo lesz ez magyarorszagnak? a kozephatalomnak?

Előzmény: figyelő (222)
gunyoros Creative Commons License 2005.09.03 0 0 236

Igaz! Erre írtam, hogy a kerületi szocik egy nem normális népség.

Szerintem még saját magukkal sem értenek egyet. Egyenként!:-DDD

szarvasmarha Creative Commons License 2005.09.03 0 0 235

valamint azt se tessék elfelejteni,hogy az ingyenes tankönyvekről ill a kerület költségvetéséről nem Derce dönt hanem a képviselőtestület.

és mellesleg Derce kissebbségben vezeti a kerületet.

http://www.ujpest.hu/onkormanyzat_fogado.html

Előzmény: gunyoros (233)
szibériaitigris Creative Commons License 2005.09.03 0 0 234
Köszönöm igy korrekt!
Előzmény: szarvasmarha (232)
gunyoros Creative Commons License 2005.09.03 0 0 233

Zizikém!

Ha olvasnál!

Azt írtam sokkal lejjebb, hogy a rendszerváltás óta ingyenes volt Újpesten a tanköny.

Ezzel verte Derce a mellét minden évben!

Ez idén változott meg.

Nem idegeskedni köll, meg nemzeti összefogásról dumálni, hanem rendesen elolvasni a másik írását.

Idén az önkormányzat kiszállt ebből a buliból.

Hogy pontosítsak, idén szeptembertől.

Egyébként fingom nincs, miköze a tankönyvnek az összefogáshoz és miköze Dercéhez?

Én Dercét egy mini diktátornak tartom.

Ezen nem segít az összefogás!

Azzal együtt, hogy a szocik meg olyan barmok a kerületben, hogy ilyeneket egyébként lámpással kell keresni máshol.

Előzmény: szibériaitigris (231)
szarvasmarha Creative Commons License 2005.09.03 0 0 232

yó:-)

mindenesetre a kormány általi méltányosság is az önkormányzatokon keresztül jut el az iskolákba tehát nem kell senkit sem szídni.(még Dercét se,legalábbis emiatt)

"A rászorulók a tartósan beteg vagy fogyatékos, a három- vagy többgyermekes családban élő, illetve egyedül álló szülő által nevelt tanulók, valamint azok, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek az 1–8. évfolyamon. A rászorultság jogosultságát a családi pótlékot igazoló bérjegyzékből, számlakivonatból, vagy postai utalványból állapítják meg az iskolák. A kedvezményezettek listáját az iskola novemberig köteles leadni az önkormányzatnak. Ez személyenként akár többoldalas anyag is lehet. Ezt követően a tanév végén adott bizonyítványnyal együtt kap a diák egy igazolást, jövő szeptemberben ezzel veheti át a tankönyveket."

Előzmény: gunyoros (230)
szibériaitigris Creative Commons License 2005.09.03 0 0 231

Olvass vissza, hol a hazug szó???????

Maradjunk annyiban, hogy az Önkormányzat!!!!!!!!!

Az az infód se jó, hogy sosem volt ingyenes a fiam 12 éves és mindig ingyenes volt, erről ennyit és részemről a téma lezárva!

Előzmény: gunyoros (229)
gunyoros Creative Commons License 2005.09.03 0 0 230
Bocsáss meg!:-)
Előzmény: szarvasmarha (225)
gunyoros Creative Commons License 2005.09.03 0 0 229

Vazze! Neked nem az önkormányzat adta ingyen a tankönyvet idén, hanem a kormány.

Rászorultsági alapon.

Mielőtt hazugnak nevezel másokat, tájékozódj!

Előzmény: szibériaitigris (227)
szibériaitigris Creative Commons License 2005.09.03 0 0 228

Persze, hogy off mert ez a valóság!!!

Na, amig ilyenek az emberek soha sem lesz Nemzeti összetartás!

Előzmény: szarvasmarha (225)
szibériaitigris Creative Commons License 2005.09.03 0 0 227

Akkor nem azt kell irni, hogy egész Ujpesten!!!!!!  

1970 óta vagyok Ujpesti lakos és 3 gyermekes egyébként!!!!!!!

Előzmény: gunyoros (226)
gunyoros Creative Commons License 2005.09.03 0 0 226

A kápmegyeri AMK-ban fizetős a tankönyv.

Tavaly még ingyenes volt.

'62 óta vagyok újpesti.

Egyébként....

Előzmény: szibériaitigris (221)
szarvasmarha Creative Commons License 2005.09.03 0 0 225

egyébként be is tettem neki egy linket ami szerinte off volt a 178-ban.

ott az áll,hogy a rászorultsági alapon való ingyentankönyv mindenkinek jár.

Előzmény: szibériaitigris (223)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.03 0 0 224

off

kedves Fredi batyam

Neha szoktalak érteni, hogy mit kérdezel, és hogy miért kérdezel, de ez most nem az az eset. Engem csak mindenféle balliberális emberekkel szoktak volt- mindig tévesen - azonosnak vélni, de azt is egyre ritkábban.

Előzmény: alfredoo (210)
szibériaitigris Creative Commons License 2005.09.03 0 0 223

Szia!

Szerintem te kommentálod korrekten ezt a dolgot gratulálok!

Előzmény: überalles (180)
figyelő Creative Commons License 2005.09.03 0 0 222

Nézd, az, hogy időnként "összekapnak" olyanok is, akik sok mindenben hasonlóan gondolkodnak, normális dolog.

Amin vitatkoztunk, ma sem látom másképp, legfeljebb a felelegesen éles, bántó megfogalmazásaimat sajnálhatom.

Előzmény: alfredoo (220)
szibériaitigris Creative Commons License 2005.09.03 0 0 221

Szia!

Azt szeretném tudni, hogy ezt a valótlan infót honnan veszed, mert ha nem vagy Ujpesti akkor meg próbálom ugy tekinteni, hogy nem vagy tájékozott kellő mértékben, ha Ujpesti vagy akkor egész egyszerüen valótlanságot  irkálsz!

Hogy miért? azért mert én itt élek és iskolás gyerekeim vannak és ingyenes volt a tankönyv!

Ha fikázol legalább tisztességesen tedd! A gyerekesek nevében pedig ne nyilatkozz! Köszönöm

Előzmény: gunyoros (172)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.03 0 0 220

figyelo

csak hulyeskedek. a normalis viszony szerintem helyreallhat de ehhez a te helyzetertekelesed megvaltoztatasa is szuksegeltetik.

en a reszemrol nem vagyok olyan nagy ember hogy korabbi allaspontjaimhoz MEREVEN kellene alkalmazkodnom.

Előzmény: figyelő (219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!