Kemese és zsuzs001 témájához írom, hogy én ugyan nem találtam meg az említett terméket. Viszont voltam olyan éttermes termékbemutatón, ahol majdnem hanyat dobtam magam az ár hallatán. Persze voltak akik vásároltak. Én másnap a neten titán-bevonatos edényekre rákerestem, első helyen kínált fel egy olyan céget, akinél legalább 50%-os árkedvezménnyel vásároltam. Kiárusítottak, szerintem még tart a vásár. Két hónapja használom őket és már soha nem sütnék teflon felületen. Szép napot mindenkinek! kisbaba76
Tegnap bulgursalátát csináltam a vendégeinknek. Nagyon egyszerű és különleges, odáig voltak, hogy ilyen saliról még nem is hallottak. Itt találtam a receptet: http://www.egeszsegderuje.hu/content/view/32/18/ . Bulgur állítólag van bármelyik bevásárlóközpontban, én bioboltban vettem. Próbáljátok ki, finom és egészséges!
Szia Zsur! Jo otlet, igy a gaz sem lesz tele olajjal es egeszsegesebb! Koszi a receptet, jol hangzik, kiprobaljuk! A zoldseg-gyumolcs variacio nagyon finom.
Mostanaban kezdtem igy sutni csirkemellet es mas hust is - hogy magas homersekleten, nem pedig az anyutol tanult parolos-sutos modszerrel.
Meleg kacsa salata (szerintem csirkevel is kivalo). 2 kacsa mell, borevel (35-40 dkg egy darab) so 1 evoknal aprora vagott shallots 2 1/2 ekanal finom sherry ecet 1 kkanal reszelt narancshej 1/2 csesze jo minosegu oliva olaj 3 Belga endivia salata 8-10 dkg fiatal salata level narancs szeletek 2-3 dl malna szemek 1 csesze diobel egeszben
Melegitsd elo a sutot 400 F fokra (200 C fok)
Helyezd a kacsamelleket borevel felfele egy sutolapra, sozd meg es susd kb 20 percig. Vedd ki a sutobol, es szorosan takard be alufoliaval, pihentesd 15-20 percig. Talalashoz vagd a boret le - ne talald - es a hust szeleteld fel atlosan vekony szeletekre.
Egy talban keverd ossze az aprora vagott hagymat, az ecetet, a narancs hejat es a sot - keverd ossze oliva olajjal, tedd felre.
Vagd fel az endiviat vekony (1 cm) szeletekre, add hozza a tobbi salata leveleket, a narancsot, a malnat es a sult diokat. Keverd ossze a salata ontettel - talald a kacsa szeletekkel.
Azt hsizem ez egy egyszeru de kulonleges alkalmakra nagyon alkalmas salata, ami fo etelkent is talalhato.
Van amikor a salata ontetet ugy talalom, hogy egy kis edenyben es kis merokanalla - no akkro teszek bele darabos gyogynovenyt. A friss baberlevel ilyen. Meg egy szal rozmarig, vagy nagyon apro gyongyhagyma. Megy ilyesmi. . .ezeket az onteteket elozo nap lehet megcsinalni, es akkor van ido arra, hogy az izek kijojjenek a firss gyogynovenybol.
A maradekot meg par napig egy csavaros teteju uvegecskeben szoktam tartani (ures mustaros pohar, lekvaros pohar).
Itt az en kedvenc lekvar markam - mar ami az otthoni, hazi keszitesu mellett szoba johet. Az uvegeket meg jol fel lehet hasznalni :))!
Az anyu csak majorannat szokott, mert szerinte a baberlevelest pici ecettel kell parositani, az meg nem megy a majorannaval. Igy en csak majorannat teszek bele.
Viszont a baberlevelet tobbszor hasznalom (ecet nelkul) mint o szokta. Nagyon szeretem, foleg a frisset. Sajnos nem maradt meg a kicsi fam. . .
Ma reggeli ujsagban van egy jo kis padlizsan recept, megpedig 2 padlizsant hosszaban kell felszeletelni, sutoben megsutni, majd hosszukas ujjnyi darabokra vagott feta sajtot beletekerni egy kis fokhagyma kisereteben, szorosan egymas melle fektetni jenaiban, majd fokhagymas paradicsomszosszal meglocsolva kb 20 percre sutobe tolni.
mi hoztuk magunkkal ezt a szokast es kozkivanatra ha nem is gyakran, de csinalok fozeleket. Akkor mar megkerdezem a majoranna melle teszel meg valamilyen fuszert a krumplifozelekbe? En csak baberlevelet. Nagyon szeretik ezt es a spenotot is. Az utobbi idoben ismerkedem a lehetosegekkel, de elegge a kezdeten vagyok. Szombat reggelenkent most az a szokas, hogy koran elmegyunk sportolni es utana salatat eszunk tojassal, fetaval.
Nem csinaltam meg meg - de nem hiszem, hogy teszek bele paradicsom puret. A ferjemnek sok a sava, probalom kerulni az ilyent. Hacsak. . .talaltam egy torok paradicsom puret, ami szinte egyaltalan nem savas - mar amennyire ez lehetseges. No meg egy jofajta paprika kremet, az is csodalatos izesito!!!
Nem - evek ota nem csinaltam fozeleket! Illetve egyszer spenotot egyszer meg majorannas krumplifozeleket a fiamnak, (nosztalgia kaja), de nem tobbet. Ha zoldseg, leheto legfrissebben. . .minel kevesebb maceraval, minel egeszsegesebben :))!
Ez nagyon jol hangzik es szerintem belefer a salata kategoriaba csak epp sutve-fozve van. Hasonlo van nalunk, roman salatanak nevezik, abban a padlizsan egeszben van megsulve, a husa kiszedve es csak fokhagyma van, szep szines. A te recepted keszites egyszerubb.
Szia Zsur! Nem mondtad, hogy ti csinaltok hagymalekvart? Evvel a balzsamecettel beultetted a bolhat a fulembe, mar mas szemmel nezek ra es tobbet hasznalok, valoban jo izt ad. Csinaltam lencse salatat es abba is tettem, izlett a csaladnak.
Nem salata - de nem tudom megallni. Kedvenc szakacsnomnek a receptje:
Sult padlizsan krem
1 kozepes padlizsan 2 piros paprika, kozepes, mag nelkul 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma, aprora nyomva 3 ek oliva olaj 1 1/2 kkanal so 1/2 kkanal frissen orolt bors 1 tekanal paradicsomkrem Melegitsd elo a sutot 180 fokra. Vagd fel a hozzavalokat kockara, add hozza az olajat, fuszert, es teritsd szet egy sutolemezen. Susd 45 percig, picit hutsd le sutes utan. Add hozza a paradicsom kremet, mixerrel keverd ossze, nem kell teljesen simara, legyen benne kicsi darab. Soval, borssal izesitsd.
Az anyukam arra tanitott, hogy tejfollel nem fozzem az etelt. Ez meg nagyon hasonlo. . . Persze mast is mondott az anyu, amit azota lattam maskepp is lehet :)).
recept aki szereti a padlizsant Mozarellas padlizsan 2 nagy padlizsan 1 cm-re szeletelve 1 p oliva olaj 1 g fokhagyma 300 g kis mozarella golyok marek bazsalikum 2 szeletelt paradicsom ontet: olivaolaj, fokhagyma,balzsamecet, so, bors, 1kk dijon mustar vagy amilyen tetszik -- ezeket egy kis uvegben jol osszerazzuk a padlizsanokat megsutjuk-- ezt akar grillen is tehetjuk. Nagy tanyeron elrendezzuk, ra a paradicsomszeleteket, erre a bazsalikum leveleket es a mozarella golyokat, az ontet felevel leontjuk, folpackkal letakarjuk es 1 orara a hutobe tesszuk, az ontet masik felet utana ontjuk ra.
Egyutt fozni? En kulon lattam - besuriteni a balzsameceted (redukalni), es ha kesz akkor hozza tenni a creme fraiche-t.
Igaz, a besurites is nekem tovabb tartott, nem nyolc percig. . .azt hiszem, fel ora is volt, igaz nagyobb mennyiget csinaltam. . . Lehet vajat is belekeverni!
3 negyed pohar balzsamecet 1 harmad p creme fraiche itt olvashat rola, aki nem ismeri: http://66.102.9.104/search?q=cache:ipmLKMRYmQAJ:tej.grocceni.com/tejszin.html+creme+fraiche&hl=en&ct=clnk&cd=2&gl=il&lr=lang_iw|lang_hu&client=firefox-a 1ek cukor Ezeket csoki szirup surusegure fozzuk, kb 8 perc 4 narancs gerezdekre szedve, fel kg eper negyedekbe vagva. ezeket szepen elrendezzuk a tanyeron es raontjuk a gyumolcsokre, de lehet szobahomersekletu allapotban rakanalazni.
Amikor zoldseget sutok en is szoktam hagymat tenni melle, de tu vekonyra vagom igy nemelyik szenne sul, amelyik nem az azert, mert megbujt az arnyekban. Ezentul vasragabbra vagom. Talaltam neked hagymalekvar receptet, nalatok is csinaljak? Hagymalekvar 3 nagy hagymat 2 ek olajban megparolunk, radobunk 1 gerezd fokhagymat es 1 percig hagyjuk a langon, majd raszorunk 1 pohar cukrot ( lehet az egeszsegesebb fajtabol), ezzel 5 percig fozzuk, meglocsoljuk 1 p balzsamecettel es 1 p voros borral, majd izesitjuk egy kis kakkukfuvet. Vigyazat nehogy megegjen! Ha lesz balzsamecettel suti recepted, feltetlenul oszd meg velunk. van egy edes recept vele, de az egyik hozzavalorol meg kell tudnom mi az magyarul.