Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2008.07.23 0 0 788
A titánról úgy tudtam, enyhén mérgező.

Előzmény: kisbaba76 (787)
kisbaba76 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 787
Sziasztok!

Kemese és zsuzs001 témájához írom, hogy én ugyan nem találtam meg az említett terméket. Viszont voltam olyan éttermes termékbemutatón, ahol majdnem hanyat dobtam magam az ár hallatán. Persze voltak akik vásároltak. Én másnap a neten titán-bevonatos edényekre rákerestem, első helyen kínált fel egy olyan céget, akinél legalább 50%-os árkedvezménnyel vásároltam. Kiárusítottak, szerintem még tart a vásár. Két hónapja használom őket és már soha nem sütnék teflon felületen.
Szép napot mindenkinek!
kisbaba76
Előzmény: kemese (444)
levira Creative Commons License 2008.07.02 0 0 786
Ez is izgalmasan hangzik. Kipróbálom valamikor, maradt is hozzá alapanyagom! :))
Előzmény: ZsuR (785)
ZsuR Creative Commons License 2008.06.30 0 0 785
Torok baratnom Kisir-nek hivja, es igy csinalja:

3/4 csesze forro vizzel forazz le 1 1/2 csesze bulgurt. Takardle, hagyd puhulni.

Egy talban:
2 finomra vagott hagymat,
2 evokanal pardicsom puret,
3 (magtalan) paradicsomot aprora vagva,
1 kiskanal sot, 1 kiskanal cumint (en oroltet szoktam),
1 kiskanal pirospaprikat, 1 kiskanal frissen orolt torott borst,
1 kiskanal aprora vagott menta levelet,
5-6 ujhagymat aprora vagva, egy csokor petrezselymet aprora vagva,
1/2 csesze oliva olajat es
4-5 evokanal frissen csavart citrom levet.

Ha a bulgur megpuhult - felszivta az osszes vizet keverd ossze. Jol behutve talald.

Nagyon szeretem!!!


Előzmény: levira (784)
levira Creative Commons License 2008.06.30 0 0 784
Tegnap bulgursalátát csináltam a vendégeinknek. Nagyon egyszerű és különleges, odáig voltak, hogy ilyen saliról még nem is hallottak. Itt találtam a receptet: http://www.egeszsegderuje.hu/content/view/32/18/ . Bulgur állítólag van bármelyik bevásárlóközpontban, én bioboltban vettem. Próbáljátok ki, finom és egészséges! 
magnum13 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 782
Szia Zsur!
Jo otlet, igy a gaz sem lesz tele olajjal es egeszsegesebb! Koszi a receptet, jol hangzik, kiprobaljuk! A zoldseg-gyumolcs variacio nagyon finom.
Előzmény: ZsuR (781)
ZsuR Creative Commons License 2008.02.02 0 0 781
Itt egy jo recept, foleg ami a hus reszet illeti.

Mostanaban kezdtem igy sutni csirkemellet es mas hust is - hogy magas homersekleten, nem pedig az anyutol tanult parolos-sutos modszerrel.

Meleg kacsa salata (szerintem csirkevel is kivalo).
2 kacsa mell, borevel (35-40 dkg egy darab)
so
1 evoknal aprora vagott shallots
2 1/2 ekanal finom sherry ecet
1 kkanal reszelt narancshej
1/2 csesze jo minosegu oliva olaj
3 Belga endivia salata
8-10 dkg fiatal salata level
narancs szeletek
2-3 dl malna szemek
1 csesze diobel egeszben

Melegitsd elo a sutot 400 F fokra (200 C fok)

Helyezd a kacsamelleket borevel felfele egy sutolapra, sozd meg es susd kb 20 percig. Vedd ki a sutobol, es szorosan takard be alufoliaval, pihentesd 15-20 percig.
Talalashoz vagd a boret le - ne talald - es a hust szeleteld fel atlosan vekony szeletekre.

Egy talban keverd ossze az aprora vagott hagymat, az ecetet, a narancs hejat es a sot - keverd ossze oliva olajjal, tedd felre.

Vagd fel az endiviat vekony (1 cm) szeletekre, add hozza a tobbi salata leveleket, a narancsot, a malnat es a sult diokat.
Keverd ossze a salata ontettel - talald a kacsa szeletekkel.

Azt hsizem ez egy egyszeru de kulonleges alkalmakra nagyon alkalmas salata, ami fo etelkent is talalhato.







ZsuR Creative Commons License 2007.09.28 0 0 780
Nem - mert akkor nehez kiszedni belole.

Van amikor a salata ontetet ugy talalom, hogy egy kis edenyben es kis merokanalla - no akkro teszek bele darabos gyogynovenyt. A friss baberlevel ilyen. Meg egy szal rozmarig, vagy nagyon apro gyongyhagyma. Megy ilyesmi. . .ezeket az onteteket elozo nap lehet megcsinalni, es akkor van ido arra, hogy az izek kijojjenek a firss gyogynovenybol.

A maradekot meg par napig egy csavaros teteju uvegecskeben szoktam tartani (ures mustaros pohar, lekvaros pohar).

Itt az en kedvenc lekvar markam - mar ami az otthoni, hazi keszitesu mellett szoba johet.
Az uvegeket meg jol fel lehet hasznalni :))!


Előzmény: magnum13 (779)
magnum13 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 779
"Salata ontetbe is szoktam tenni"
na ez erdekes, hogyan, aprora vagod?
Előzmény: ZsuR (778)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.26 0 0 778
Igen. Foleg bab etelekbe. Salata ontetbe is szoktam tenni.
Előzmény: magnum13 (777)
magnum13 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 777
Na ezt a majorannas dolgot kiprobalom, remelem nem uz el a csalad.
A friss baber levelet mire hasznalod, ugyanugy belefozod az etelbe?
Előzmény: ZsuR (776)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.23 0 0 776
Az anyu csak majorannat szokott, mert szerinte a baberlevelest pici ecettel kell parositani, az meg nem megy a majorannaval. Igy en csak majorannat teszek bele.

Viszont a baberlevelet tobbszor hasznalom (ecet nelkul) mint o szokta. Nagyon szeretem, foleg a frisset. Sajnos nem maradt meg a kicsi fam. . .
Előzmény: magnum13 (774)
magnum13 Creative Commons License 2007.09.23 0 0 775
Ma reggeli ujsagban van egy jo kis padlizsan recept, megpedig 2 padlizsant hosszaban kell felszeletelni, sutoben megsutni, majd hosszukas ujjnyi darabokra vagott feta sajtot
beletekerni egy kis fokhagyma kisereteben, szorosan egymas melle fektetni jenaiban, majd fokhagymas paradicsomszosszal meglocsolva kb 20 percre sutobe tolni.
Előzmény: ZsuR (773)
magnum13 Creative Commons License 2007.09.23 0 0 774
mi hoztuk magunkkal ezt a szokast es kozkivanatra ha nem is gyakran, de csinalok fozeleket. Akkor mar megkerdezem a majoranna melle teszel meg valamilyen fuszert a krumplifozelekbe? En csak baberlevelet. Nagyon szeretik ezt es a spenotot is. Az utobbi idoben ismerkedem a lehetosegekkel, de elegge a kezdeten vagyok.
Szombat reggelenkent most az a szokas, hogy koran elmegyunk sportolni es utana salatat eszunk tojassal, fetaval.
Előzmény: ZsuR (772)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.04 0 0 773
Nem csinaltam meg meg - de nem hiszem, hogy teszek bele paradicsom puret. A ferjemnek sok a sava, probalom kerulni az ilyent. Hacsak. . .talaltam egy torok paradicsom puret, ami szinte egyaltalan nem savas - mar amennyire ez lehetseges.
No meg egy jofajta paprika kremet, az is csodalatos izesito!!!
Előzmény: magnum13 (771)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.04 0 0 772
Nem - evek ota nem csinaltam fozeleket! Illetve egyszer spenotot egyszer meg majorannas krumplifozeleket a fiamnak, (nosztalgia kaja), de nem tobbet.
Ha zoldseg, leheto legfrissebben. . .minel kevesebb maceraval, minel egeszsegesebben :))!
Előzmény: magnum13 (768)
magnum13 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 771
Ja, azt elfelejtettem, az itteni "roman padlizsan salata"-ban nincs paradicsomkrem, azert ervenyesul a tarkasaga.
Előzmény: magnum13 (770)
magnum13 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 770
Ez nagyon jol hangzik es szerintem belefer a salata kategoriaba csak epp sutve-fozve van.
Hasonlo van nalunk, roman salatanak nevezik, abban a padlizsan egeszben van megsulve, a husa kiszedve es csak fokhagyma van, szep szines. A te recepted keszites egyszerubb.
Előzmény: ZsuR (767)
magnum13 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 769
Akkor te biztos nem szoktal zoldbab fozeleket csianlni vagy egyaltalan behabarod az etelt?
Előzmény: ZsuR (766)
magnum13 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 768
Szia Zsur!
Nem mondtad, hogy ti csinaltok hagymalekvart?
Evvel a balzsamecettel beultetted a bolhat a fulembe, mar mas szemmel nezek ra es tobbet hasznalok, valoban jo izt ad.
Csinaltam lencse salatat es abba is tettem, izlett a csaladnak.
Előzmény: magnum13 (761)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.24 0 0 767
Nem salata - de nem tudom megallni. Kedvenc szakacsnomnek a receptje:

Sult padlizsan krem

1 kozepes padlizsan
2 piros paprika, kozepes, mag nelkul
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma, aprora nyomva
3 ek oliva olaj
1 1/2 kkanal so
1/2 kkanal frissen orolt bors
1 tekanal paradicsomkrem
Melegitsd elo a sutot 180 fokra.
Vagd fel a hozzavalokat kockara, add hozza az olajat, fuszert, es teritsd szet egy sutolemezen.
Susd 45 percig, picit hutsd le sutes utan.
Add hozza a paradicsom kremet, mixerrel keverd ossze, nem kell teljesen simara, legyen benne kicsi darab.
Soval, borssal izesitsd.
ZsuR Creative Commons License 2007.08.24 0 0 766
Hat nem tudom - ha a recept mondja. . .

Az anyukam arra tanitott, hogy tejfollel nem fozzem az etelt. Ez meg nagyon hasonlo. . .
Persze mast is mondott az anyu, amit azota lattam maskepp is lehet :)).
Előzmény: magnum13 (764)
magnum13 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 765
recept aki szereti a padlizsant
Mozarellas padlizsan
2 nagy padlizsan 1 cm-re szeletelve
1 p oliva olaj
1 g fokhagyma
300 g kis mozarella golyok
marek bazsalikum
2 szeletelt paradicsom
ontet: olivaolaj, fokhagyma,balzsamecet, so, bors, 1kk dijon mustar vagy amilyen tetszik -- ezeket egy kis uvegben jol osszerazzuk
a padlizsanokat megsutjuk-- ezt akar grillen is tehetjuk. Nagy tanyeron elrendezzuk, ra a paradicsomszeleteket, erre a bazsalikum leveleket es a mozarella golyokat, az ontet felevel leontjuk, folpackkal letakarjuk es 1 orara a hutobe tesszuk, az ontet masik felet utana ontjuk ra.
magnum13 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 764
"Egyutt fozni?" Ujra megneztem a receptet es jol forditottam. Ez salatahoz is jo igaz es meg mashoz is?
Előzmény: ZsuR (763)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.21 0 0 763
Egyutt fozni? En kulon lattam - besuriteni a balzsameceted (redukalni), es ha kesz akkor hozza tenni a creme fraiche-t.

Igaz, a besurites is nekem tovabb tartott, nem nyolc percig. . .azt hiszem, fel ora is volt, igaz nagyobb mennyiget csinaltam. . .
Lehet vajat is belekeverni!
Előzmény: magnum13 (762)
magnum13 Creative Commons License 2007.08.21 0 0 762
Itt van amit igertem.
balzsamszirup

3 negyed pohar balzsamecet
1 harmad p creme fraiche itt olvashat rola, aki nem ismeri:
http://66.102.9.104/search?q=cache:ipmLKMRYmQAJ:tej.grocceni.com/tejszin.html+creme+fraiche&hl=en&ct=clnk&cd=2&gl=il&lr=lang_iw|lang_hu&client=firefox-a
1ek cukor
Ezeket csoki szirup surusegure fozzuk, kb 8 perc
4 narancs gerezdekre szedve, fel kg eper negyedekbe vagva. ezeket szepen elrendezzuk a tanyeron es raontjuk a gyumolcsokre, de lehet szobahomersekletu allapotban rakanalazni.
magnum13 Creative Commons License 2007.08.21 0 0 761
Amikor zoldseget sutok en is szoktam hagymat tenni melle, de tu vekonyra vagom igy nemelyik szenne sul, amelyik nem az azert, mert megbujt az arnyekban. Ezentul vasragabbra vagom.
Talaltam neked hagymalekvar receptet, nalatok is csinaljak?
Hagymalekvar
3 nagy hagymat 2 ek olajban megparolunk, radobunk 1 gerezd fokhagymat es 1 percig hagyjuk a langon, majd raszorunk 1 pohar cukrot ( lehet az egeszsegesebb fajtabol), ezzel 5 percig fozzuk, meglocsoljuk 1 p balzsamecettel es 1 p voros borral, majd izesitjuk egy kis kakkukfuvet. Vigyazat nehogy megegjen!
Ha lesz balzsamecettel suti recepted, feltetlenul oszd meg velunk.
van egy edes recept vele, de az egyik hozzavalorol meg kell tudnom mi az magyarul.

Előzmény: ZsuR (760)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.19 0 0 760
:)) a kep lemaradt :))

Előzmény: ZsuR (758)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.19 0 0 759
Padlizsan is volt benne.
Előzmény: ZsuR (758)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.19 0 0 758
Itt egy masik -itt a hagymat mas zoldseggel sutottem ossze (zukkini, squash, ujhagyma) es tesztara tettem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!