Keresés

Részletes keresés

ugyörgy Creative Commons License 2015.05.29 0 0 114

Dehogynem :))))

új kutyánk: Dorka

Előzmény: Gringo976 (111)
ulan77 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 113

Keresek Rövidszörü Német vizsla fedezö kant a szuka kutyámhoz!

Komárom-Esztergom megyében vagy Fejér megyében

Képet telefonszámot és hogy helyileg hol lenne a juve66@freemail.hu cimre várom

Kisvadász19 Creative Commons License 2013.04.18 0 0 112

Sziasztok!  Tavaly nyáron vettem egy szép szuka németvizsla kiskutyát. Hédi a neve. Most 10 hónapos és látni rajta, hogy okos. Szerintem sokat kilehetne hozni belőle.  Olvasok egy könyvet a címe:  Dr. Carl Label - A mindenes vadászkutya.   Ebből próbálom magam és a kutyát is okosítani. Eszerint próbálom leszűrni, hogy milyen esélyei is vannak a hátralévőkben.   Sajnos elrontottam, hogy csak nem rég kezdtem el olvasni és nem már akkor, mikor megvettem. De, talán még most nem késő.   

Véleményt tudnátok mondani a könyvről?

Amit úgy gondolom, hogy elrontottam vele kapcsolatban az az, hogy  nem kennelben tartom.

(Ha, jól tudom így sok rosszat felvehet.)

Olyan helyre vittem, ahol őzek is vannak és sokszor kergette őket. (Tudomásom szerint megrögzött üldözővé válhat)

Kicsi korában úgy büntettem, pl: bepisilt a pincébe akkor, a nyakán a bőrt megfogtam és megráztam egy kicsit, közbe mondtam, hogy pfúj. ( Úgy olvastam, hogy kicsi korban nem szabad annyira büntetni, mert még rontunk a helyzeten)

Sajnos még nem vagyok igazi vadász, ezért sokszor sajátosabb módon próbálom tanítani. Mint, hogy kimegyek lövök egy fácánt és azzal. De, azért ügyeskedek:)

A "horgászbotos" játokot nagyon szereti. Madárszárnyat szoktam rákötni a végére.Ha, kéznél van. Ha, nincs akkor bot betekerve valami szőrösebb valamivel.(rongy, birka bunda)

Most úgy tanítom, hogy pincébe (kb 80 négyzetméter)  vagy kint az udvaron hosszú pórázon.  Ha, leültetem és feláll anélkül, hogy szóltam volna akkor, egy vesszővel szoktam kicsit megsuhintani. Szerencsére érzékeny kutya így nem kell rajta eltörni a vesszőt. Elég egy picit.

Mondjuk, a sokszor nem elég neki a saját kosztja és megakarja enni a másik kutyától is a kaját. Na, akkor volt, hogy hiába ütöttem rá kettőt kicsit erősebben. Meg szóltam neki. De, utóbbi időben már ez is ritkább.  Leültettem addig amég megnem eszi a másik, ha netán ő már menne oda. A más kutyus egy tacsi, így ő könnyen átadja.

Amit most tud:  szóra ül. és lábhoz is jön. 

Próbálok vele minnél több időt eltölteni, hogy kialakuljon kettőnk közt a kapcsolat. Úgy érzem eléggé jól haladok ezzel kapcsolatban.

Lövéstől nem fél. Vizet kedveli. Nyomot 2-300 méterig követte pórázon. Magától is volt, hogy eltűnt vagy 10 percre mert, utána szaladt egy nyúl után. Ez mondjuk nem jó.   De, ilyenkor elbújtam és úgy hívtam. Megvártam még megkeres.

Verni sose vertem.

Mezőre, erdőbe amikor tudom megyek vele.

Ha, sikerül akkor, munka vizsgára is szeretném vinni.

A tanításában szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tovább?

Az említettek alapján mit csináltam rosszul még?

Gringo976 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 111

Sziasztok.

Már senki nem németvizslázik?

leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 110
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildikó
HergoT. Creative Commons License 2010.01.01 0 0 109

Boldog, Sikerekben és kutyaboldogságban gazdag Új Évet mindenkinek!

Felvehetem a disznó kabátját?
fregattfőhadnagy Creative Commons License 2009.12.30 0 0 108
szevasz,

köszi a választ, jó tudni, hogy a valódi ridegtartás is működik velük:D

bár amilyen telünk van, lehet, hogy inkább medencét kéne telepíteni neki a kertbe, hogy le tudja hűteni magát - tegnap voltunk túrázni, Tahitótfalutól Visegrádig erdőben, nekem 18-20 km kb, neki legalább 50, tiszta tavasz volt, nagyon kiélveztük mindketten!

http://kepfeltoltes.hu/view/091230/gdbxdf_074_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

üdv

lev
Carlosito33 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 107

Szia!

Az én véleményem az, hogy nyugodtan kint hagyhatod a kutyádat...nem lesz semmi baja!Birják a hideget!

Nekem is kint van...én azt vallom a kutyának kint a helye...presze ha beteg vagy vmi olyan dolog van akkor bejöhet de amúgy kint a helye!

Én aktívan vadászom a vizslámmal, ha nagyon elázik télen akkor megtörölgetem és kicsit hagyom megszáradni a garázsba vagy a kazánházba....aztán spuri a kennelbe:-)

Üdv néked...

Előzmény: fregattfőhadnagy (106)
fregattfőhadnagy Creative Commons License 2009.12.21 0 0 106
Sziasztok,

érdeklődnék, hogy (lehetőség szerint szakértő, vagy valóban nagyon tapasztalt kutyások szerint) mennyire kell vigyázni télen a német vizslára - azaz hány fokig maradhat kint? Lizit - akiről postoltam korábban pár képet - ma éjjel behoztuk a házba (egyébként kerti kutya természetesen), mivel mínusz 16 fok körül volt a hőmérséklet nálunk éjjel. Igazából nem úgy festett, hogy fázna, a gond az volt, hogy a házába a szél behordott havat, és annak ellenére, hogy viszonylag komolyan le van szigetelve - polifoam alul és a kert felőli falon és szőnyegek - kicsit féltettem, hogy gyakorlatilag jégen aludjon ilyen időben! nekem úgy fest, hogy egy atomtámadást is túlélne, olyan szervezete van, de örülnék, ha valaki ebben megerősítene - vagy megcáfolna adott esetben. az óvatosság azért nem árthat!

köszi, üdv Nektek

lev
ugyörgy Creative Commons License 2009.12.07 0 0 105
Szia.
Mi nem vadászunk, én csak műkedvelő vagyok :) :)
Tegnap viszont erdőt jártunk és meglátogattuk a borzvárat ismét. 2 hónapja nem látok mozgást, a szőlőkben viszont többen találkoztak a borzzal szüret idején :) :)
Természetesen összefuthatunk, megszervezhetjük.
üdv. gy.
Előzmény: Carlosito33 (102)
Carlosito33 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 104

Na mostmeg hol a kép?

:-(

Előzmény: Carlosito33 (103)
Carlosito33 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 103
Ő az én Tas kutyám:-)
Carlosito33 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 102
Na...akkor ha ilyen közel vagyunk egymáshoz találozhatnánk is nem?
Előzmény: ugyörgy (100)
Carlosito33 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 101

Napot!

Mi is voltunk tegnap vadászni...első hajtás első 50 méterében ugrott a róka de csak sebezték...Tas kutyám odarohant a derekánál fogva megrázta a rudit és behozta nekem nem kis csodálkozásukra az ottani vadászoknak!Három fácán lőtem azokat is szépen behozta...büszke voltam rá:-)

Előzmény: HergoT. (99)
ugyörgy Creative Commons License 2009.12.06 0 0 100
igen.
lásd 70. hozzászólás :) :)
Előzmény: Carlosito33 (98)
HergoT. Creative Commons License 2009.12.06 0 0 99

Napot!

Én (mi) Soproniak vagyunk az azt hiszen nincs közel hozzád.

Ma voltunk vadászni,de Kópé kutya még gyerek hozzá:(

Pedig jó móka lett volna ha ő fut a sebzett nyúl után és nem a vadász......

Talán jövőre.....

Carlosito33 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 98

Sziasztok!

Én Kom-Egom megyében lakom, és van egy német vizsi kan kutyim.Van itt vki aki a közelembe lakik???

HergoT. Creative Commons License 2009.12.04 0 0 97

Ehh!

Nem Köny hanem Könyv!

HergoT. Creative Commons License 2009.12.04 0 0 96

Üdv!Köny megérkezett és jónak tűnik.

Tényekről ír mindenféle "szakokoskodás" nélkül.

Gyakorlatiasnak mondható.

Készülök felolvasni a Kópénak is,hátha segít.

Előzmény: fidelite (91)
fidelite Creative Commons License 2009.12.04 0 0 95

túl nagy a kép, most munkahelyen vagyok, úgyhogy egyszerűbb, ha az oldalt belinkelem:)

http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=10990

Előzmény: fidelite (94)
fidelite Creative Commons License 2009.12.04 0 0 94

és a fotók róla

Előzmény: fidelite (93)
fidelite Creative Commons License 2009.12.04 0 0 93
telefon: 06/204357 233
Előzmény: fidelite (92)
fidelite Creative Commons License 2009.12.04 0 0 92

Sziasztok!

Elveszett kutyák topikból másolom az alábbi infót:

Talált német vizsla kan . A kutya jól
van, egyenlőre tudjuk tartani,de minél előbb olyan gazdit kellene neki
találni,aki ki tudja használni a képességeit.Ez egy felnőtt kutya, mi nem
tartunk rá igényt,mivel nem tudjuk miként reagálna a gyermekeinkre. Ha
segítenének megtalálni a gazdáját,vagy új gazdát keresni neki nagyon
megköszönném.
Küldök róla képeket.
Kifejlett drótszőrű német vizsla kan. Nagyon szép állat és jó nagy. Aranyos,
a mi kis kutyánkkal jól kijön, vagyis nem nagyon foglalkozik vele. Az
biztos,hogy sok figyelmet igényel és nagyon igényli a simogatást.
Köszönöm segítségét.
Üdvözlettel:
Madléna Veronika

fidelite Creative Commons License 2009.11.23 0 0 91
köszönöm. lesz utód, mert német vizsla nélkül élni nem érdelmes.
Előzmény: HergoT. (90)
HergoT. Creative Commons License 2009.11.21 0 0 90

Részvétem!

Tervezed újj kutya vásárlását?

Én itt jártam sikerrel(remélem): http://www.aranyszabja-foldi.hu/

Előzmény: fidelite (89)
fidelite Creative Commons License 2009.11.21 0 0 89
ok, várom a visszajelezést a könyvről. sajnos én most ősszel veszítettem el a társamat(12és fél volt).
Előzmény: HergoT. (88)
HergoT. Creative Commons License 2009.11.20 0 0 88

Köszi az infót!

Könyvek megrendelve.

Majd írok róla ha ideért.

Hol maradnak az idei apróvadas élmények képek?

Nekem idén sajnos még nem lessz.

Előzmény: fidelite (87)
fidelite Creative Commons License 2009.11.20 0 0 87

http://bajuszhazi.hu/

vizslatanítással kapcsolatos könyvről itt a honlapon olvashatsz, lehet rendelni is. Nem ismerem a könyvet de nemrég böngésztem a neten, és rátaláltam, szimpatikusnak tűnik.

Előzmény: HergoT. (86)
HergoT. Creative Commons License 2009.11.19 0 0 86

Estét!

Tud valaki ajánlani valami könyvet vagy egyéb "tananyagot" Vizsla képzésére?

Főleg a "vadászati munka" részről.

Előre is köszönöm!

Üdv:Hergó

ugyörgy Creative Commons License 2009.11.17 0 0 85
SZÉP !
Előzmény: HergoT. (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!