A Corában a pénztárosok munkáját pontozzák. Ennek alapján történik a béremelés, jutalékosztás. A pontozás egyik kritériuma, hogy kérte-e a bizalomkártyát. Ezt én személyesen láttam, hogy a kasszától távozó vevőtől megkérdezték, hogy kérte-e a kártyát a pénztáros. Ezért ne bántsuk a pénztárosokat. Azon kívül, hogy blokkolnia, csomagolnia kell és természetesen figyelni a pénzkezelésre, számos más feladata is van. Minden dobozt ki kellene nyitnia, hogy az van-e benne ami rá van írva, figyelni kell a kijelzőt, hogy tényleg azt írja-e ki, amit blokkol..stb. Hát ennyi.
Példa arra, hogy a vonalkód nem az amit lehuz a kijelző előtt. A pénztárosokat többek között próbavásárlásokkal is ellenőrzik. Egyik ilyen alkalommal két vonalkód volt az egyik sobozon. A három ellenőrzött kasszás közül egyik se vette észre, hogy a nem megfelelőt húzta le. Ebből a háromból az egyiknek azonnal felmondtak. No komment.
persze hogy megkérdezi a szerencsétlen pénztáros,hogy van -e kártyád,mivel így oktatták anno.a másik fele,hogy némelyik vásárló iszonyatos hisztériát csap,ha nem kérték el a kártyáját - ő meg persze nem azért váltotta ki,hogy mindig eszében legyen odaadni.mivel szinte minden pénztárossal előfordult ilyesmi,megelőzendő a további balhékat,előre kéri a kártyát.
A topikcímet olvasva azt hiszem, valóban lúzer vagyok.
Más kérdés, hogy csak a pontok kedvéért semmit nem vettem meg, továbbá van egy rakás cuccom a CORÁ-tól (digitális mérleg, elektromos fogkefe, törölközők, stb.), de hogy miért etetném meg a kórőval a bizalomkárytáját, azt
Tiltják, hogy elmondja mennyit keres, elvileg titok, hogy mire költ. Pont ezt látom aggályosnak. Nézhetném úgy is, hogy milyen frankó, hogy pénzt akar adni, de ezt ugye vissza kell fizetni, tehát a pénz (hitel) is csak egy eladott termék és semmi más.
Nagyon on! Cora kártyát kiváltotta a párom a gyerkőc miatt, mert azzal lehet autó formájú kiskocsit kérni, és a bevásárláshoz jól jön. Mindíg ő szokta intézni a bevásárlást, ezért használja is, mert a pontokért a törpének mindíg ajándékot(micimackó plüss és társai) szokott kérni. Mostanában kapott egy levelet, hogy megvizsgálták a költéseit (!!!) és jogosult személyi hitelre. Nem kicsi az összeg amit ráírtak legyen elég, hogy 7 számjegyű. Eléggé megdöbbentő, ugyanis ő gyakorlatilag mindenhol hitelképtelen, mert 24 év alatti, és nem igazolható rendszeres jövedelem sem. Egy gyors teszt, egy telefon, és a kérelem kitöltése beadása után mindenféle további ellenőrzés nélkül simán megadták.
A felmerült kételyeim: A pontgyűjtő kártyákkal visszaélve nézik a fogyasztásunkat és ezzel most még csak élnek (vagy visszaélnek nem tudom eldönteni), de későbbiekben mindenképpen vissza tudnak élni. A pontgyűjtő kártya még csak egy dolog, de ha már kártya, akkor hitelkártya. Az amerikai filmekben a nyomozók alapból nézik, hogy ki mit vett, illetve valamit ki vásárolt meg. A térfigyelő kamerák és a mobiltelefon leadott jelzései és állandó hitelkártya használat mellett naponta 50-100(!!) alkalommal azonosítjuk magunkat vagy azonosíthatnak minket. Szép új világ...
Duna Plaza szombat éjjel 1 pénztár nyitva. Előttem 3 fős baráti társaság tanakodott, hogy kinek a kártyájára írják fel a pontokat. Végül úgy döntöttek, hogy mindenkinek egyesével, de az utolsó srác kártyája behalt. Én ezért 5 percig vártam mügöttük, de szerencsére pont nem késtem le a filmet. IMÁDTAM ŐKET!
Egyszer rámtukmálták, azóta is féltve őrzöm a szekrény alján! :))
A sok vacak kártya és pin kódok az agyamra mennek. Hihetetlen mennyiségű adat fér el egy mágnescsíkon, értelmetlen dolog, hogy miért nem lehet egyetlen bankkártyán tárolni az összes ilyen dolgot, egy-két (jóval bonyolultabb) kóddal. Én nem hordok pénztárcát, de kíváncsi lennék egy olyan méretűre amiben minden kártya elfér. Régebben láttam egy Bud Spencer T. Hill filmet amiben szuperügynönök voltak és minden klubbnak a tagjai. Amikor átadták a tárcát a klubkártyákegy tartóban sorban elhelyezve mellmagasságtól a földig értek. A film rendezői nem hiszem, hogy sejtették volna, hogy ez az átlagemberek valósága lesz.
Ezért szimpatikusabb az automata mobilszolgáltatós jóváírás, bár ott nem kevés fáradtságomba (és gondolom nem csak az enyémbe, többen panaszkodhattak) került, hogy az ügyfélszolgálaton ne annyit várjak, mint egy havi 3000-et fizető ügyfél. Valahogy mindíg a legnagyobb kiselőfizetők között voltam, bár szívesebben vettem volna, ha átcsoportosítanak legkisebb nagyelőfizetővé. :))
Egyetlen alkalommal volt a bfoki úti ügyfélszolgálaton teszt jelleggel, hogy a telefonszámot kellett megadni, és az alapján hívták a népet. Az első napon váltott kártyámmal 5 másodpercig vártam. Ezt többre tartottam a gyűjtögetett pontoknál, bár az ingyentelóknak is örültem... :))
igen, de aki már ilyen szinten "űzi az ipart", annak nem lehet gond egy táska vagy egy újabb telefon megvétele "normálisan". És itt újra feltehetjük a topikkérdést. Az egészet az mlm rendszerektől "lopták", de az mlm-ben nem a termék a lényeg, hanem a pontgyűjtés, ami már életveszélyes. Az egész mlm nem a kereskedelemről szól. A kereskedelmi pontgyűjtésnek meg igazából nincs nagy jelentősége/értelme. Akkor meg minek? Az előnyéhez képest túl sok a macera vele.
Felködlik előttem egy régi akció a mekiben, 4 reggeli után járt egy köcsög, ill. bögre. Mivel akkoriban sűrűbben reggeliztem ott, rámsóztak egy pecsétgyűjtő cédulát. Jóvanmondom, pecsétejjé vazze..:) Persze annyira sűrűn mégse jártam, hogy hirtelen meglegyen a 4 pecsét - pedig ez volt a meki célja -:)) igy mire "kigyűlt" mind a négy, már nem volt köcsög, pedig még érvényes volt a gyűjtés. Ezzel a húzásukkal véget is ért örökre mindenféle pontgyűjtögetésem.
Jó régen még volt Q8 benzinkút és ott minden megkezdett 10 literért adtak egy bélyeget. 50 bélyegért kaptam egy sporttáskát. Nem kellett nagy erőfeszítés hozzá, hogy a 13lityis fogyasztású kocsimmal napi 2-300km megtételével az egész családot ellássam táskával. Még ma is őrzök 2 db vacsi újat.
Másik kedvencem volt a Westel arany-platinakártya. Magát a kártya kiadását nem nagyon értettem, mert 14 előfizetésem mindegyike mellé adtak. A jóváírt pontokból 2-3 havonta vehettem volna egy akciós telefont, vagy 2 évente egy fullosat.
Mindezek ellenére engem is bosszant ha valaki tökörészik előttem a kártyájával, mert keresgéli, de semmi kifogásom az ellen, ha felkészülve kártyával a kezében áll a sorban. Miért ne?
volt smart kártyám és volt supershopos is de már nincs mert kukalako lett mindkettöböl.a legszomorubb nemsokára lejár a bankkártyám és a redvás otp ben is pontgyüjtös szart akarnak rámsozni már kb fél éve folyamatosan holott nem is állok kapcsolatban egyetlen ottszerplö céggel
7 év után, nem kevés km a hátam mögött próbáltam beváltani tizezres nagyságrendű pontomat, amit a kapható legdrágább power tankolásokkal értem el. Jelentem: az eredmény egy kb. 3.000 Ft értékű hajnyirógép lett. Azóta, ha megkérdezi a kasszáslány, hogy van-e kártyám, én is megkérdezem, hogy neki van-e.
Azt is hallottam, hogy az adóhatóságok kérésére kiadják a tankolt mennyiség értékét, akik ezalapján egy-két embert már elszámoltattak, hogy minimálbérből hogyan tellett 100.000-es havi tankolgtásra. Persze ez akár lehet mendemonda is, de fő az óvatosság...
minimális amit adnak viszont sok embernél beválik a reklámfogás hisz visszatérö vásárlo lesz hogy gyüjthesse a pontokat.Én nem gyüjtöm söt gyülölöm amikor kérdezgetik pl a plusz ban hogy van e nyomorult kártyám NINCS Köszönöm
Ha a T-mobile csökkentené a percdíjait 20 fillérrel észre sem vennénk, vagy kiröhögnénk. Ettől azért már jobb, ha 3 év után egyszercsak "ingyen" kapsz egy új telefont.
Ha már adott ez a pontgyűjtősdi, és nem kell érte semmit tenni, dafke otthagyni kár lenne, de crepto vonalkódot összeragasztani és utána emelt díjas sms-ben elküldeni már más tészta. Az inkább játék.
Csak azt nem értem, hogy miért hiszik azt az emberek, hogy egy kereskedő bármit is ingyen odaad a vevőnek, akár kedvezmény formájában is. Szerintem ilyen nem létezik. Egy gyártó vagy forgalmazó eleve belekalkulálja az árba a majdani "akciót", és "pontokat" is.
Amikor az ötödik pontgyüjtö kartyamat egy ötödik helyen megkaptam es mar nem fertek be a tarcamba a kukaba iktattam mind az ötöt. Tisztabb, szarazabb erzes.
Egy másik helyen vetődött fel a kérdés. A sor áll, és a fizető ember vacakol a pontjai felírásával. Mire is jó a pont és mennyit ér? Én általában úgy látom, hogy a vásárlás függvényében az ár 0,2-2%-át próbálják visszatéríteni. Csak a pontokért nem megyek Shell benzint tankolni, de ha már ott vagyok elfogadom a nagy cégektől a "jattot". A leginkább szimpatikus a mobilszolgáltatóm által automatikusan jóváírt pontok.