Keresés

Részletes keresés

ppmoni Creative Commons License 2005.08.20 0 0 3
OK, én kitartó vagyok, hátha más is idetéved még...

Amerikai Óriás paradicsom:
:-) Isteni íze van. A húsa nem az a pürének való krémes fajta (azt nem szeretem) hanem lédús. Lapos, felül hurkás, afféle beefsteak paradicsom. Az íze erősen paradicsom-aromájú, nem édeskés, de nem is kifejezetten vad, savas. Olyan kiegyensúlyozott. A héja sem vastag. Nem nő túl magasra, bár folytonnövő fajta.

:-( Mivel a héja nem vastag, felül a hurkáknál elég könnyen reped, ha sok az eső. Nehezen köt, ha elhanyagolom a mindennapos rázogatást-kopogtatást, akkor lehullanak a virágok, és semmi paradicsom.

San Marzano:
:-) Rengeteget terem. Emellett mégis elég alacsony növésű marad, holott ez is folytonnövő. Hosszukás, paprika formájú termése van.

:-( Nem lédús. Emiatt persze nagyon jó paradicsomszósznak, vagy pürének eltenni. A húsa már frissen is püré-szerű: puha, kásás, omlós. Édeskés ízű, kevés savtartalommal.

Óriás paradicsom (Andine conrnu)
:-) Tényleg böhöm nagy termései vannak, cc. 25 cm hosszú 12-15 cm széles a csúcstartóm. Isteni íze van: erős aroma, kicsit savas ízhatás. Szinte alig van magja, csak húsa. Ennek ellenére a húsa nem krémes, hanem lédús, ha elrágod. Salátába szuper, mert nem mállik szét a kevergetéstől.

:-( A tetejénél könnyen megreped, ha sok eső éri. Mivel alig van magja, nehéz magot fogni róla.

Na, senki nem kapott kedvet írni?
ppmoni Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2
Eszembe jutott még egy "versenyző", akit méltatlan lenne kihagynom:

Ausztrál sárga tépősaláta:
:-) Óriásira nő. Ami annyit tesz, hogy kb. 60-70 cm-es körben 70-90 cm magasságig nő egy-egy növény.
Töménytelen mennyiséget lehet leszedni róla.
Nagyon finom, zsenge, de nem az a vaskos-roppanós fajta.
Még akkor is simán ehető, nem keserű, amikor a nyár második felére felmagzik.

:-( Sajnos a csigák CSAK erre buknak, ha van ilyen a kertemben. Nekik is nagyon ízlik. Mostanában mindig teszek a közelükbe valami csigacsapdát v. mérget.
ppmoni Creative Commons License 2005.08.09 0 0 1
Nosza, ha így van, megosztanál velünk néhányat? Mármint a tapasztalataidat.
Emlékszem, amikor néhány éve nekifogtam, teliraktam a kertemet olyan dolgokkal, amiknek jó részére azt mondtam: "Na, ilyet se vetek többet!". Ha itt mindenki elmond pár tapasztalatot, a most nekiveselkedők elkerülhetik ugyanezt.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 0
Nem 0 zöldséget láttam már.
ppmoni Creative Commons License 2005.08.09 0 0 topiknyitó
Ide várok mindenféle személyes, szubjektív véleményt a ki-ki által már kipróbált, és szeretett vagy netán nem szeretett zöldségfélékről.

Kezdem is:

Főnix bokorbab:
:-) Hamar terem, nálam az első bokorbab ami teremni kezdett

:-( Nem zsenge. Amint elég nagy, kötélszerű szálkái vannak
Nem törhető, mert szárazkás állagú, amikor a másik bokorbab lédús és fröccsenve törik
Világosas árnyalatú a "sötétzöld" színe
Lapos keresztmetszetű, nagy magokkal

Magnum bokorbab:
:-) Sötétzöld, kerek keresztmetszetű
Jó nagyra megnőve is aprók a magjai, és lédúsan roppanva törik

Cherrola paradicsom:
:-) Korán elkezd teremni, a futók között nálam az első
Hosszú, 25-30 szemes fürtöket hoz
Van benne egy kis vad, savas íz (nem annyira rajongok az édes paradicsomért, bár ez persze izlés dolga)
:-( Mint afféle hibridnek, jó vastag a héja

Sárga futó koktélparadicsom:
:-) Szintén az elsők között kezd érni a futók közül
:-( Olyan igazi gyerekek-kedvence édeskés paradicsomíze van

Debreceni sötétzöld borsó:
:-) Magasra nő, ha időbe megtámogatom, cirka 80 centire
Egyforma, hosszú, egyenes hüvelyei vannak
Finom, édes, zsenge (sose jut el a fazékig, mert a gyerekek lelegelik)

Perez F1 ubroka:
:-( Életem csalódása. Pici, 2-3 cm-es nagyságban is csurig van nagy magokkal
:-) A fiam szerint finom, édes

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!