Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
Furcsa csata Washington kegyeiért
Gereben István a Gyurcsány-utat követő vitáról és a MÁÉRT feleslegessé válásáról
Ön bírálja a Magyarországon tapasztalható Amerika- és Bush-ellenes jelenségeket.
-Azt hiszem, nem kell igazán éles szem és jó hallás ahhoz, hogy a szemlélő érzékelje azt az érzelmeken, a magabiztos tájékozatlanságon, a tudatos félretájékoztatáson alapuló, mondhatnám zsigeri Amerika-ellenességet, ami napjainkban az ország politikai elitjének, sajtójának és lakosságának nem kis hányadára jellemző. Az iraki háborúról kialakult, kialakított, nem mindig hiteles érvekre hivatkozó negatív vélemény csak részben magyarázza ezt a magatartást. Az az érzésem, hogy a magyar bűnbakkereső hajlam, egy nagy adag irigység, féltékenység és a szabad kritikus vélemény gyakorlásának megtorlásától való félelem hiánya és az ilyen vélemény országra kiható következményeinek semmibevétele nagymértékben alakítja Amerika negatív képét szülőhazámban. Az államelnök ujjlenyomatvételt kárhoztató kijelentése, az ENSZ-közgyűlésre ENSZ-útlevéllel való utazása is szította például az Amerika-ellenes hangulatot. Ez a "hadüzenetnek" is értelmezhető magatartás nem sok jót ígér e hangulat enyhítésére.
tehat torvenyertelmezesunk attol fugg, azon mulik e hogy velunk vagy rokonunkkal tortenik valami? es mi fogjuk eldonteni hogy mi a jo es mi a rossz? nem kellene e inkabb a torvenyeket es rendelkezeseket kovetni es betartani? ha meg nem tartjuk be akkor nem rinyalni hanem elszenvedni a hatranyt?
Nincs miért ellent mondani Neked. Teljesen egyetértek, ha törvénysértést követnek el, azt a jog ítélje meg. NE LEGYEN KETTŐS MÉRCE! Mindenki legyen egyenlő a törvény előtt!
Ez legyen igaz az országokra is! A győzők diktálják a törvényeket, Hágába még nem igen járt győztes állam katonája. (Hacsak nem, túristaként eh eh eh)
Az egy érdekes kérdés, hogy miért űldözi a törvény a könnyű drogokat, szerintem adó dolog lehet benne.... (nem tartozik a témához)
"aztan fejlesszem oda a dolgot hogyha szoci rendorseg csinalja rinyalok, ha a fidesz rendorseg teszi ugyanazt akkor meg meelyen egyetertek..."
Nem magyar szokás! Hál' Istennek nemzetközi , legalábbis -mivel sokat járok a keleti blokk országaiban - keleten meglehetősen eleterjedt, de mintha a nyugati országokban is dívna ez a rendszer. Nem akarok kukacoskodni.
a jelenseg (haala a jo istennek van es letezik). induljunk ki ebbol. haszonelvezoje vagyok es ha megbuntetnenek erte elviselnem es onmagamat tartanam hibasnak.
de nehogy mar ereenyt kovacsoljunk a bunbol. nehogy mar felhaborodjunk a marijuanatermesztok erdekeben. kisstilu bunozok voltak es megbuktak. mi is ezzel a baj?
ettol, tolem, az sziv marijuanas cigarettat aki akar. kurvara nem erdekel. vagy hogy hogyan issza le magat. de nehogy mar allast foglaljak az erdekukben a rendorok, a rend orei ellen!!!!
aztan fejlesszem oda a dolgot hogyha szoci rendorseg csinalja rinyalok, ha a fidesz rendorseg teszi ugyanazt akkor meg meelyen egyetertek...
Ez egyfajta polgári engedetlenség, az állami karhatalommal szemben! Nem hinném, hogy pusztán a jó szándék jele lenne! Nehogy má a rendőőőr jól megbűntesse a pógárt!
Ja, csak éppen már egyre inkább Magyarországon nem szokás ez! Mert mi azt szeretjük, ha a bamba sofört jól megbűnteteik, mi pedig röhögünk rajta :-))))
tehat rohatt usa helikopterek? akaar kis piszkos atombombat is nevelgethetne az ablakban. nemdebar?
ugye nem a marijuana tenyeszto melle fogunk allni? ha kicsiben ha nagyban csinalja.
a gyorshajtok leleplezeset is igy gyulolod? pedig tobb kis piszkos radar lesz. a vegen meg be kell tartanunk (az amugy) hulye sebessegi korlatozasokat.
a multkor egy indokolatlan 30-as tablanal bujt el a rendor. a rendor a hibas? vagy en hogy tulleptem vagy a szabalyozas hogy hulye a tabla?
raadasul husvetkor tortent. unnepnapon. viszont nem kuldtek csekket es pontot...
"A NatGeo-t meg kéretik megfelelő forráskritikával kezelni, mert katonai témájú filmjeikben több a pontatlan, téves információ, mint bármelyik más tévéében."
Azok a riportalanyok, akik megszólaltak az említett filmben, elég hitelesnek tűntek... Amerikai katonai kiképzőtiszt. Katonai egyetmi oktató. Veterán a Falkland szigeteki háborúból.
Azt mindenki meg tudja nézni is meg nézetni is mert minden rendörségi - lezárt - ügy az Public Records. Egy ügyvédnek meg még könnyebb. Csak tudni kell, hogy melyik precinct. Kit ismersz?
Ha egyszer megérted a többes szám első személy és az egyes szám második személy közötti különbséget - főként a személyeskedés tekintetében - akkor többre fogsz jutni a kommunikációban.
Na ez a másik. Ugy tálalták a magyar újságok mintha a Tyojom aláírásától függött volna az egész micsoda. Micsoda? 160-an írták alá a felvizezett (Népszabó) dokumnetumot.
"Totális" micsoda? Persze. Engedjünk teljesen szabad utat a terrornak. Tyojom pedig duplán betyél. Igazi fischkálisch. Imádjátok. Sokkal többet foglalkoznék a bankokkal, a credit kártyákkalm, tel. co.-val akik tudják, hogy 9 éve, hol, mikor, mennyiért, milyen tüsarkút vettem a barátnömnek, hánykor beszélem meg a randit és mekyik szállóba mentünk kettyinteni. És meddig tartott.
Ja, ezt eddig nem mondták. Hogy is lehet ez? Amikor rányomjuk (félelemtől és megszégyenüléstől remegve) az ujjacskánkat az itatósra, akkor egy nano-totálismegfigyelő-kamera ugrik be valamelyik hajszáléren keresztül a szervezetünkbe, és onnantól annyi, minden lélegzetvételünk le lesz fényképezve, digitálisan.
Nyugodj meg, világszerte számos rendes, tisztességes családapa alszik késsel/fegyverrel a párnája alatt. Én például egy AK-szuronyt tartok éjszaka magam mellett. Ha hívatlan látogatók jönnek, nem árt.
Bevallom, eddig egy emberkét ismertem, aki deszantosként szolgált huzamosabb ideig (de őszintén nem tudom, hogy melyik seregben), aki az anyja szerint késsel a párnája alatt alszik itthon is. Lehet, h pont ő a kirívó példa a másik száz normális családapa mellett.
Nem mellesleg az USA Veteránszövetség - amennyire én tudom - egy elég erős szervezet, aki segítségre szorul, azt segítik. Munkát pedig a leszerelt katonák bőven kapnak. Ki elmegy tanulni (GI BILL), sok cég kimondottan vadászik azokra a személyekre, akik lenyomtak egy tour of duty-t, és normális módon (érts: nem fegyelmivel) szereltek le. Vannak olyan biztonsági cégek, ahol ez egyenesen feltétel. Szívesen látják őket a rendőrségnél, tűzoltóságnál stb.