Keresés

Részletes keresés

Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.09.23 0 0 17
hát tömören és röviden:

- a játékhoz adogatnak ki update-eket, amelyek nem működő feature-kat tesznek működővé
- az író cég hivatalos fórumán a fejlesztők rendre azzal reagálnak komolyabb felvetésekre, hogy "ez jó ötlet, a későbbi updatekbe lehet ogy bevesszük"
- maga a játékmenet nincs rendesen letesztelve, a főbb makrogazdasági folyamatok kontrollálhatatlanok
- a játék sebessége nagyon lassú, és ezen per pillanat nem is akarnak javítani

stb.
Előzmény: Cs_ (16)
Cs_ Creative Commons License 2008.09.23 0 0 16
Ööö. Mit jelent, hogy félész? Nem játszottam még vele sokat.
Előzmény: Joranne_Sutt (15)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.09.22 0 0 15
kérdezhetsz, de a játék FÉLKÉSZ! magyarul úgy szar ahogy van.
Előzmény: Cs_ (14)
Cs_ Creative Commons License 2008.09.21 0 0 14
Próbálkozok vele. Te még játszol vele? Kérdezhetek? :)
Előzmény: Joranne_Sutt (13)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.08.21 0 0 13
játszik e valaki a 2020-szal? nemrég jött ki a folytatás..
Wolfer Creative Commons License 2006.07.24 0 0 12
Kösz a választ.
Előzmény: Hubi9 (11)
Hubi9 Creative Commons License 2006.07.24 0 0 11
Igen, sajnos ez egy beépített másolásvédelem. Cselesen oldották meg, mert az 1.0-ás verzió tökéletesen megy, de a patchelt dolgokkal már ezt csinálja. Sajnos egy dolog marad ha komolyan játszani akar vele valaki: megvenni. Digitálisan letölthető, 40$. Aki meg kipróbálná, az meg nézze meg 1.0-val, és ha tetszik sztem megéri, mert azóta csomó újítás is belekerült.
Előzmény: Wolfer (10)
Wolfer Creative Commons License 2006.07.22 0 0 10
Sziasztok! Feltelepítettem a játékot, semmi baj nem volt vele, de miután feltettem a 4.6 patch-et, a térképen minden objektum fehér négyzetté változott. Mindenféle grafikai beállítással próbálkoztam már, de semmi. A patch létrehoz egy dll fájlt, én erre gyanakszom. Win XP-m és ATI videokártyám van, a gép teljesítményével nincs gond. Tudnátok ötletet adni, mit lehetne tenni?
igen7 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 9
a HOIval nem játszottam , és nekem is úgy tűnik, hogy ez inkább egy terjeszkedős, katonai játék mint egy gazdaságmenedzselős.. nekem ez utóbbiak jönnek be..
Előzmény: Hubi9 (8)
Hubi9 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 8
Én is csak a kipróbálást tudom ajánlani. Én kb 1 éve láttam először, de csak nemrég vettem meg (fizetés-letöltéses verzió, nem találtam dobozost sehol). Igazad, van, minden akarnak, de egy valósághű háború sem arról szól, hogy csak egy szegmens van (gazdaság, seregtologatás...stb). És nagyon sokat segít az, hogy az AI-nak sokminden átadható. Kétségtelen, nem sok mindenkinek tesztik, akinek viszont igen, akkor az olyan remeket talál benne, amely nincs a piacon még (félreértés ne essék, ez más mint a HOI, azért nincsen még hasonló). Megvannak a maga roppant idegesítő hibái, az igaz, de melyik játéknak nem...
Előzmény: igen7 (7)
igen7 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 7
nemtom, rövid átolvasás után is azt kell mondjam, hogy nekem ez nem tetszik. kifogásaim:

1) a grafika csúnya. nem vagyok igényes ezen a téren, a victoria és az EU2 szint az bőven elég nekem, de ez ahhoz képest csúnya. szerintem.
2) amit eddig olvastam, az túl összetett. az az érzésem, hogy a játék tényleg mindent akar nyújtani. csakhogy ezeket egy játékba zsúfolni szerintem értelmetlen. aki gazdaságmanagementet akar, az olyan játékkal fog játszani, aki meg katonai stratégiát, az meg olyannal. kicsit olyan érzésem van, mintha a panzer generalt, a civilizationt és valamilyen kereskedős játékot kereszteztek volna..

na mindegy, előbb ki kellene próbálnom...
Előzmény: Hubi9 (6)
Hubi9 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 6
:)

Nos, hogy csúnyácska-e az relatív. Tuti van sok olyan ember akinek az, sztem a célnak tökéletesen megfelel. Műholdas térképfelvételek, egységek, amelyeket meg lehet különböztetni jól egymástól. A grafika téma mindíg is egy sarkallatos pont a stratégiai játékok között, hiszen mi is a fontos: szép látvány, vagy játékösszetettség. Ugyan a kettő nem zárja ki egymást, sajnos a gyakorlatban nincs sok idő megvalósítani ezeket, főleg hogy ilyen "rétegjátékoknál" (ami sosem lesz SIMS szerű bestseller) pénz is alig-alig van belőle. Én speciel örülök is neki hogy ilyen, mert jobban átlátom mint mondjuk egy 3D-s terppel megáldott, forgatható csili-vilit (tudom, ez a másik véglet, hiszen meg lehett volna csinálni így 2D-ben is szebben).

Komolyabb leírás? Hmmm...a honlapjukon, illetve a fórumukon található pár dolog, illetve a Google-ben rákeresve van pár oldal. Ha lenne időm, írnék én is, de nincs:(
Röviden annyi, hogy a világ országainak nagy része felbomlik egy komolyabb gazdasági depresszió után, majd 2010 körnéykén elkezdődik az "újjáépítés", vagyis a régiók egyesülése, a gazdaság helyreállítása...stb. A játékban egy roppant összetett gazdasági modellt sikerült létrehozni, hiszen a készítők hitvallása szerint a gazdasá minden háború alapja. Nem mindegy, mekkora társasági adóval operálsz, vagy mennyit kérsz nyugdíjjáruléknak, de az sem mindegy hogy sorozol be nőket is, és hogy mekkora is legyen a sorozottak minimális életkora. Nagyon sok változóba szólhatsz bele. Van 5-6 minisztérium, amelynek élén mineszter van (AI), aki intézi az paró-cseprő, vagy akár nagyobb horderejű ügyeket. Ha tehát Te nem akarsz a pénzügyminiszériumi panelen órákat vacakolni azzal, hogyan egyensúlyozd ki a büdzsédet, szépen csak kiadod a miniszter prioritásának hogy "balance budget", és Ő szépen legjobb tudomása szerint ezt fogja tenni. Nem szabad elfelejteni, hogy a miniszeterek is emberek, személyiséggel, 6-8 tulajdonsággal, és ennek megfelelően fognak cselekedni. A játékhoz tartozó gépkönyv külön kiemeli, hogy nem minden esetben jó a nagyonon magas IQ-val rendelkező miniszter, mert bizony Ő bonyolultabb stratégiákat is kitalál, ami lehet hogy nem jön be:)
A hadsereg pedig csodás:) A kezelésével számomra gondok vannak, egyszerűen nehéz néha elérni egy-egy funkciót, kiválasztani egy bizonyos egységet, mert annyi van, hogy ihaj! Mindegyiknek vagy 20 tulajdonsága van. Háború esetén az AI-nak adhatsz irányítást 0-tól (mindet Te iránytod - lényegében lehetetlen) 100-ig (mindet az AI, de persze bármelyik egységnek adsz paracsot, az felülírja az AI-ét), én ezt olyan 60-80 között szoktam hagyni. A supply (ellátmány, muníció, benzin...) rendszer nagyon jól van megcsinálva, nagyon sok múlhat rajta, amihez persze megintcsak jó gazdaság, megfelelő helyeken utak és vasút kell.

Szóval nagy hirtelen ennyi, én csak ajánlani tudom, legalább a demo-t megéri (azt hiszem van belőle, de nem biztos).

Ha valakinek kérdése véleménye van, hajrá...
Előzmény: igen7 (5)
igen7 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 5
izé, néztem a játék honlapját. grafikailag eléggé csúnyácskának tűnik..
de hol van róla komolyabb leírás?
Előzmény: Hubi9 (4)
Hubi9 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 4
Na szóval, valaki játszik vele? Valóban az összes HOI2-DD-Victoria-EU fannak ajánlom. Bár a játék összetett, Te döntöd el mennyire akarsz tökölni az apróságokkal, akár mindent is kiadhatsz a miniszeteridnek (AI), elvezetik az országot nélküled is ha akarod:)
Jó lenne ha becsatlakozna pár új emberke ide!
(bár a 6 hozzászólás nem tekinthető nagy forgalomnak itt)
ghostmaster Creative Commons License 2005.08.30 0 0 3
Az EU szcenárióban nincs Magyaro., van egy asszem Germany nevű, ott van, meg SLO, CZ, PL, AU, és a 3 részre szakadt Németo. De nagyon észnél kell lenni, mert a szomszédok elég morcosak.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2
A fórumot olvasgatva úgy veszem észre, hogy lennie kellene a játékban egy beépített mapeditornak. Az enyémben viszont nincs. Vagy valahonnan letölthető?
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1
Az kéne nekem, hogy az Europa scenarión tudjak Magyarországgal játszani. Hogy köll?
_ Liar _ Creative Commons License 2005.08.03 0 0 0
0
Előzmény: ghostmaster (-)
ghostmaster Creative Commons License 2005.08.03 0 0 topiknyitó
Szóval akkor kezdjük el, ha a HOI2 lecsengett :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!