Mióta csinálod? Hol dolgozol? Mit viszel ki? Mennyiért? Megéri? Ment már tönkre az áru amit vittél? SOkat baszogat a főnök? Hány órát dolgozol egy nap? Mennyit tudsz pihenni meló közben?
Mivel nem vagyok járatos az efféle dolgokban, így a csomag leadásnál sem tudtam még, hogy hogyan működnek az effajta szolgáltatások.
A végére a megrendelés szerinti összeg háromszorosába került a csomag kiszállítása, mivel felszámoltak plusz költségként várakozási időt, és visszaigazoló szelvény visszaküldésének a díját is.
Ez eddig rendben is van, valóban felmerültek ezek a költségek, de úgy gondolom, hogy az esetleges plusz költségekről a megrendeléskor illet volna tájékoztatni. Azt is nonszensznek tartom, hogy a mai világban nem lehet megoldani, hogy esetleg e-mailen visszaküldjék az átvétel igazolását. Ne is beszéljünk arról, hogy személyesen ezt már át sem tudtam venni az irodában, mivel nem volt rá mód. Amikor meg panaszkodni mertem volna az arogáns telefonközpontos hölgy kiosztó stílusban úgy lekezelt, hogy köpni-nyelni nem tudtam. Egy biztos, Iszkiriből többet nem kérek!
Hát attól függ mit szeretnél szállítani. Pizzázni inkább robogóval szoktak. Erre nagyon alkalmasak árban is és nyúzhatóság szempontjából is a japán kisrobogók. Yamaha Jog, Honda Dio. Én személy szerint a Diomat 80 ezer pengőért vettem és kaptam rá fél év szereléséi garanciát, amit nem kellett kihasználnom. Két hónapon keresztül heti egy-két nap leállással használtam és kibírta mindenféle hiba nélkül.
Egyszer kaptam deffektet, ill. utolsó hétvégémen a karburátorba egy kis szennyeződés került és 10 méter után lefulladt mindig, de magától megoldódott ez a probléma.
Ha küldeményeket szállítasz inkább, ami nem olyan kényes mint a pizza, vagy a leves akkor az általad felvázolt motor jónak tűnik. Csak azt azért vedd figyelembe, hogy ezek napi 100-150 kilométert is mennek.
Ha valaki tudna segíten,hogyan kezdte/kezdjem érdemes belevégni? van ahol nemkell saját motor?(egy zxr -t csak nem fogok erre használni) Simsonnal érdemes belevágni?(tipptopp minapi használatba használom) Ha bewlevégok milyen motort érdemes erre a célra venni?(turaneduro vagy öregebb urasport idomok nélkül? pl. vfr400 vagy valami enduro? pl. kle,klr?)
Szóval én kb. május elején (érettségi szünet) határoztam el, hogy futárkodni szeretnék. Kedvezőbb pénzajánlat miatt a melegétel házhozszállítást vállaltam a levélkézbesítések helyett. Bár így lassan két hónapot lehúzva azt mondom, hogy a levelekkel kevsebb gond van, mint pl. egy műanyag tálban lévő forró levessel a budapesti utakon...
Mivel újkeletű a hely ahol dolgozok, így jelenleg én vagyok az egyedüli futáralkalmazott, így nehéz megoldani a szabadságolást, jelenleg az egyik hétvégi napom szabad. A munkaidőm 10-22:30-ig van (aztán ha 22:30kor bejön egy rendelés akkor persze tovább). Pénzt most nem írnék, majd talán később, bár rédekelne hogy a pénz amit kapok mennyire jó. Igazából a melónek nem nagyon jártam utána. Kereséstől számított második napon már dolgoztam. Egy aprilia nagytestű robogóval kezdtem, de nem szándékszom tönkretenni így vettem egy Honda Diot. Sajnos most egy defekt miatt parkolópályán van.
Két hónapos munkaviszony után úgy tűnik számomra hogy ezt nem lehet egy életen át csinálni (nem is célom, nyári melónak ideális), érdekelne hogy ki az aki legalább lehúzott már két évet futárkodással. A tél hogy telik a motoron?