Nagyjából körbeszaglásztam a fórumokat, de nem találtam olyan topikot, amely a kérdéssel foglalkozna, így gondoltam nyitok egyet.
Szóval az a kérdés, hogy hogyan lehetne költséghatékonyan megoldani, hogy hétvégi házban legyen internet. Adott egy kényelmes hétvégi ház, ami, leszámítva a nyári néhány napos kiegészítő szabadságokat, alapvetően csak hétvégén szolgál lakóhelyül. Ide kellene Internet elérés. Telefonvonal nincs, nincs rá szükség, kár lenne az alapdíjat csak azért fizetni, hogy használhatatlanul lassú dial-up elérést nyújtson. Mobilon keresztüli GPRS megfizethetetlen és még a dial-upnál is lassabb.
Létezik olyan szólgáltató/szolgáltatás ami normális sávszélességet ad elfogadható áron? Ez alatt azt értem, hogy mondjuk időben lehet erősen korlátozott (mondjuk csak péntektől vasárnapig működik (esetleg egyéb időben felárral), de ezért cserébe elfogadható árú, pl. kábeltévén keresztül. Vagy mikrohullám, ugyanilyen megkötésekkel. Hallottam valamit, valamilyen műholdas megoldásról is tud erről valaki valamit?
Egszerűen furcsának találnám, ha nem létezne ilyen szolgáltatás, rengeteg embernek van ebben az országban hétvégi háza és manapság a laptopok és wireless megoldások korában természters igény, tutti, hogy lenne kereslet olyan szolgáltatásra, amely elfogadható sávszélességet kínál olcsón, annak fejében, hogy csak speciális használati szokásnak megfelelően használja az ember (hétvégén, amikor ráadásul az üzleti előfizetők nem használják, tehát ott a kihasználatlan sávszélesség a szolgáltatóknál). De, ha még nincs is ott a kihasználatlan sávszélesség, mert olyankor meg a lakosság használja, akkor is szerintem csomó szolgáltatónak megérné a Dunakanyarban, Velencei tónál, Balatonnál és egyéb tipikusan hétvégi házas környezetben meghirdetni valami ilyesmit. Van már ilyen?