Ha teljesen szabad kezet kapnál, hogyan rendeznéd át a világot? Milyen változtatásokat vezetnél be rövid-, illetve hosszú távon? Minél több konkrétumot írsz, annál jobb!
"Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amiképpen a Mennyekben, azonképpen itt a Földön is." (Máté 6:10)
Igen, de "nem fog a sült galamb a szádba repülni", tehát ahhoz, hogy megvalósuljon itt a földön már a Jó Isten országa, ahhoz az emberek hozzáállásán és magatartásán is kéne változtatni, nem gondolod?
Lehet, hogy hulye vagyok, de en hiszek az emberekben es azt is tudom, hogy a vilag is ugy fordul feled, ahogy te a vilag fele. Szeritnem gondolkozz el ezen... ;)
Én elgondolkodtam rajta és tökéletesen egyetértek veled, bárcsak sok ilyen felfogású ember lenne, mint Te. :))
Nem azert nem hagyom a penztarcamat egy padon, mert azt barki is ellophatja, hanem azert mert a benne levo dolgokra barmikor szuksegem lehet. Nem tudom elore, hogy mikor ehezem/szomjazom meg, azt sem, hogy mikor jon ram a pisilhetnek, vagy mikor fog igazoltatni egy rendor (az irataimat is a tarcamban hordom). Az elobbi elestekben allandoan vissza kene rohangalnom a varos kulonbozo pontjairol, ami rengeteg idoveszteseg. A rendor meg siman orizetbe vehet, ha sehogy nem tudom igazolni magam. Ez szinten egy csomo hatrannyal jar ram nezve.
A kocsimrol meg annyit, hogy bar van benne riaszto (igy vettem), megsem kapcsolom be soha. Igazabol a tavkapcsolojat sem hordom magammal, mert kenyelmetlen, ha zsebre vagom. :) Amugy mostanaban vacakol az ajtaja es nem lehet normalisan bezarni, de ettol meg nem fogok rosszul aludni. Egyik reggel meloba menet eszrevettem, hogy az ejjel valaki kinyitotta es atforgatott benne mindent, de meg a tescos kocsiba valo 100ast sem vitte el, ami a muszerfalom szokott lenni. Ugyancsak nem vitte el a szerszamokat vagy hatarido naplomat es a feljegyzeseimet sem. Ez kb 3 hete volt es azota sem csinaltattam meg az ajtot. Lehet, hogy hulye vagyok, de en hiszek az emberekben es azt is tudom, hogy a vilag is ugy fordul feled, ahogy te a vilag fele. Szeritnem gondolkozz el ezen... ;)
Nem vagyunk egy hullamhosszon... Szerintem a segito/elorevivo tenyezoket (IQ, szeretet, gondoskodas) kell erositeni es a gatlo tenyezoket minnel jobban megszuntetni (butasag, onzes, hatalomvagy) egyidejuleg. Mig szerinted addig nem szabad az elorelepesen meg gondolkozni sem, amig a gatlo tenyezoket teljesen ki nem kuszoboltuk. Gyanitom, hogy ez a kulonbseg koztunk abbol fakad, hogy te nem bizol az emberekben...
Amugy nem hinnem, hogy Jezus kifogast tamasztana azzal szemben, hogy az emberek beszelnek rola ;)
Csak azért, mert lehet, hogy én értelmezem rosszul a soraidat, de erősen tendálsz afelé, hogy neked fontos az intelligencia, különben miért írtad volna le azt a párbeszédet, ahol nyilvánvalóan önmagadnak adtál igazat abban, hogy az intelligenciának, vagy megfogalmazom a te szavaiddal:(valaminek az összetettségét átlátni), illetve ez a megjegyzésed utal még rá:(Néha pótolni tudok egy csapatot, tudja ő jól).
Természetesen nem tártad fel teljesen nyiltan, de az utalások nyilvánvalóak, persze lehet, hogy csak én gondolom így, hiszen sok ember=sok interpretáció:melyiknek van igaza?!
(Persze csakis te tudod, hogy miként gondoltad a soraidat, tehát én bármit is gondolhatok, mert valójában te tudod, hogy mit szerettél volna írni, tehát ha nagyon elferdítettem a valóságot, akkor előre is elnézést szeretnék kérni tőled.)
Altalaban az intelligens emberek feltalalnak dolgokat es az ostobak meg rossz celokra hasznaljak oket. Nem hinnem, hogy azert kezdtek volna a tudosok foglalkozni maghasadassal, hogy egy csomo japant radioaktiv hamuva valtoztassanak vele. Azt sem hinnem, hogy a Wright testverek azert kiserleteztek volna a repulessel, hogy kesobb 10ezer meter magasbol lehesen bombazni. De elobb-utobb mindig jon egy nagyon ostoba ember, aki "felfedezi", hogy hogyan lehet gyilkolni a dolgokkal.
Igy van ez a spiritualis irodalommal is. Volt ez a Jezus nevu urge, aki nagyon szep dolgokat tanitott. Kicsit kesobb az ostoba emberek nekilattak felreertelmezni a tanitasat es elkezdtek megegetni a maskepp gondolkozokat. Az intelligens tanito utan 2000 evvel az ostoba kovetok mar odaig jutnak, hogy szerintuk az intelligencia nem hasznos es "betiltanak" (rogton a penz utan). :P
- a "Kommunista Kiáltvány" bizonyára csak írói munkásságának volt a része, de nem komolyan gondolta :-) Attól még lehet valaki kommunista, hogy közgazdász és jómódú ember.
Na, ez a beszéd. Szépen bevallottad, hogy a JT egy kommunista-keresztény szekta. A lényeglátóbbaknak ez már régóta szúrja a szemét.
Mellesleg az egész marxizmus-leninizmus csak egy paródia az Újszövetségre. Ahogy a nácizmus az Ószövetségre. A gondolatok, amiket vallanak, úgy állnak viszonyban a Szentírással, ahogy az én muszlim-dicséréseim egy muszlim-szimpatizáns írásaival. Vagy ahogy a Monty Python a valósággal. Ebből a szempontból nevetni is lehetne ezeken az ideológiákon (meg a JT-n, mert az ugyanaz), ha nem kellene inkább sírni rajtuk. A JT-n is.
Hallod, azt gondolod, hogy csak min. 120-as IQ kell és más semmi? Hát, én nem csak ezt nézem egy emberen, hányas az IQ-ja. Honnan tudod, hogy egy magas IQ-jú emberrel beszélgetsz? Megméred az IQ-ját, AQ-ját, meg az EQ-ját, és kiszámolod, milyen is ő? Vagy külső megjelenés, adott szituációban való reagálás, mik az értékmérőid?
Ezek a dolgok maximum iránymutatók lehetnek, de teljesen nem fedik le a valóságot, szerintem kár és felesleges is ilyen dolgokkal foglalkozni.
De erre kiváncsi lennék, te miként állapítod meg egy emberről, hogy intelligens vagy nem?
Megértem, mert gyakran hallani arról, hogy az egyszeri überkeresztyény nem hajlandó a kezébe venni egy ártalmatlan, de más világnézettel, vallással -- mondjuk buddhizmussal -- foglalkozó könyvet, nehogy meginogjon a hite.
Ez nyilván a más hitűeknél is hasonlóan működik.
Óóó. Ezt még a rossz emlékű Popper Péter írta le egyik könyvében mint példát. Érdekes dolog ez, mert én mindig is úgy voltam ezekkel a dolgokkal, hogy amit lehet tudni a vallásokról azt azt megnéztem, elolvastam, stb. Voltam pl buddhista előadáson is:)
Ha valakinél ingadozik valami, akkor az nem a hit, hanem a betanult anyag cölöpei rogyadoznak. Ennyi a különbség szvsz.
Ezt a fajta érvelést amúgy is meg lehet fordítani, hogy ha igazi a hited, akkor minek érdekel a többi, stb, stb. Gyermeteg dolog:)
mert arról szól, hogy ez az egész szisztéma úgy ahogy van leváltatik, eltöröltetik és megsemmisítetik, és helyette Isten Királysága fogja egybefogni az embereket.
A múltat végképp eltörölni Rabszolga-had indulj velünk! A föld fog sarkából kidôlni, Semmik vagyunk, s minden leszünk!
Amit irtal, az nem egyebb, mint elmelet. Teljesen egyenrangu elmelet azzal, hogy technikai civilizacio nelkul boldogabbak lennenek az emberek. Egyik sem bizonyithato...
Az utobbi irasod is tele van onmagaddal valo ellentmondassal. pl: Ha isten teremtette intelligensnek az embert akkor miert agalsz megis ennyire a magas IQ-ju emberek ellen?
Azt irtad, hogy latjuk mit kezdett a satan a kissracokkal. En speciel nem voltam ott, szoval lemaradtam a latvanyrol. Elmeselned, hogy mi tortent?
Isten szavanak favorizalasarol gondolom a biblia onmarketing reszeben esik szo ;) Az embereknek mellesleg nem isten szavara, hanem isten jelenletere lenne szukseguk...
Annyit beszeltel arrol a feltetelezesrol, hogy milyen lenne az elet technikai civilizacio, talalmanyok, penz nelkul, hogy eszembe jutott a kerdes: "vajon milyen lenne az elet biblia nelkul?"
Meg lehetett volna sporolni a sok eretnekuldozest, keresztes hadjaratot , stb. Hat nem sokkal boldogabb lenne az emberiseg, ha ezek kimaradtak volna a tortenelmebol? :)
En hiszek abban, hogy szukseges mas hitrendszereket is tanulmanyozni. Ha ettol barki hite is megrendul, akkor az jo. Ez nagyon fontos jelzoje annak, hogy nem sokat ert a mi hitunkbol ;) Ha egy pillanatra sem inog meg a hite, akkor vagy szemellenzo van rajta, vagy nem ertette meg amit tanulmanyozott...
Tovabbra is az az erzesem, hogy felsz egy csomo mindentol es ezert korlatoznal, tiltanal annyi mindent ami nem a kozepszeruseget erositi. Lehet, hogy nyitok erre egy kulon topicot ;)
Amugy magas IQ onmagaban semmit nem jelent, mint ahogy a rendkivuli testi ero, vagy a szepseg (stb) sem. Ezek adottsagok. A lenyeg az, hogy hogyan elsz az adottsagaiddal...
Az IQ egy eleg eros tulelesi tenyezo, hogy mennyi az erteke az nagyon szituacio fuggo. Ha fel kell talalni egy halalos vilagmeretu jarvany ellenszeret, akkor felbecsulhetetlenul tobbet ernek az intelligens emberek, mint az atlagosak, mert kozvetlenul faji szinten ervenyesul az a plusz, amit ok hordoznak. Egy 80as IQ-ju ember szamara gyakorlatilag lehetetlen lenne a szerum feltalalasa (persze vannak veletlenek). Ha viszont egy kerti grillezesrol van szo, vagy egy talicska eltolasarol, akkor gyakorlatilag egyenerteku egy okos es egy butabb ember...
Nem a kozvetlen eletszuksegletekrol beszelek, azokban valoban nincs nagy elteres az emberek kozott. Sot mielott felreertes lenne, ezt a minimalis letszintet alanyi jogon biztositana szerintem egy idealis tarsadalom a tagjainak...
De az egyebb szuksegletekben nem szabad meghuzni egy mindenkire ervenyes szintet.
Szeretnélek emlékeztetni rá, hogy a Túlvilág topicban feltettem neked pár kérdést a 74-es hozzászólásomban (http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=46311225&t=9126614).
Ha nem akarsz vagy nem tudsz válaszolni, nincs semmi baj, megértem, az ilyen kérdések gyakran elbizonytalanítják az embereket.
Megértem, mert gyakran hallani arról, hogy az egyszeri überkeresztyény nem hajlandó a kezébe venni egy ártalmatlan, de más világnézettel, vallással -- mondjuk buddhizmussal -- foglalkozó könyvet, nehogy meginogjon a hite.
Kíváncsi lennék arra is, hogy azok, akik egy világvégét követő "isteni királyságot" remélnek, egyúttal azt is képzelik-e, hogy akkor majd fellibben a fátyol a világ összes titkáról, és a világ teremtője amolyan elégedett szőlősgazda módjára elmagyarázza majd, hogy mit miért és hogyan csinált, vagy a túlvilági lét egyszerű és állandó talpnyalásból fog állni, vagyis Nagy Testvér őszinte imádatából...
Gyanítom, hogy sose fogom megtudni.
A hívők valahogy nem szeretnek belegondolni az ilyesmibe.
"Gondolod, hogy az, amit létrehoztak, az emberiség boldogságához járul hozzá?"
Azt szeretném kérni, hogy írd le azt a 10 dolgot (találmányt, vívmányt, tárgyat), ami szerinted leginkább hozzájárult az emberiség boldogságához!
(És egy kérdés: a te felekezeted -- ha nem így nevezik, bocsánatot kérek, és légy szíves, korrigálj -- szerint mikorra, vagy milyen feltételek mellett várható a világ vége, illetve mikor kezdődik Jézus uralkodása a Földön? Ezúttal ne gyanítsd csapdát, csak kíváncsi vagyok! ;])