Nem talaltam errol a halrol topicot: tud valaki valamit a harcsatartasrol? Hazahoztak nekem ma egy harcsat, akvariummal, valami otlet a tartasarol? Tudom, hogy husevo, mit eszik, stb., de valahogy mintha depresszios lenne....
Ma voltam egyébként az Árkád üzletközpont állatkereskedésében, ahol az említett akvarista ismerősöm dolgozik. A nem-hátonúszó harcsa egyik szakkönyvében sem volt benne, tehát nem tudtuk meghatározni. Majd viszek neki róla képet...
igen, a harcsák éjszakai állatok, ezért ök akkor esznek. ha lefekvés elött adsz nekik enni, akkor nagy az esély hogy nekik is jut a jobol. föleg, ha a béka már elötte kapott enni.
Milyen volt az első éjszakájuk a lurkóknak? Remélem hamar kialakul az új hierachia-rend az akváriumodban :))
ha azért még egy bujoka befér, akkor javaslom, hogy vegyél egyet a "normál" (ki tudja milyen) harcsának, mert ő nagyon szeretett az agyag alagutban megbújni.
Á, csak rákerestem a hátonúszó harcsára. A valódi szakvéleményt egy akvarista ismerősöm fogja szolgáltatni.
A másik harcsáról fogalmam sincs, mi lehet, de biztosan nem szokványos törpeharcsa, abból ugyanis vagy huszat halásztam le és tartottam akváriumban, valamint egyszer ettem is belőlük készült halászlét az akkor még ciánmentes Tisza partján.
Egyelőre jól megvannak, és nem is bántják az akvárium többi lakóját. Csak a karmosbéka hiszi a harcsabajszokra rendeszeresen, hogy tubifex...
Megkaptam a harcsákat. Érdekesek, még sosem volt ilyen halam. Az egyiket sikerült meghatároznom: Synodontis nigrita, vagyis fekete hátonúszó harcsa (a képen)... A másikat még keresem.
Gonosz állat nincs. És szerintem neki nagyobb baja, hogy - számára - "undorító lények" tartják fogva, mint nektek, hogy fogva tartotok egy "undorító lényt".
itt kuvaitban piacon aruljak...azota rajottunk, hogy undorito lenyt vettunk, az angol neve walking catfish, es olyan, mint egy piranha....:( allitolag egy ideig levegon is jol elvan es ha kiszarad a tava, akkor elvandorol masik helyre...az osszes harcsa kozul ez a leggonoszabb (sic) es az akvariuma az agyam fejenel van.
szeretnek tole megszabadulni, de a ferjem szereti...