Egy évvel egy disneyworldi hullámvasút-baleset után kísértetiesen hasonló haláleset történt a franciaországi Disneylandben. Akkor egy tizenkét éves fiú, most egy tizennégy éves lány halt meg a Rock'n'Roller Coasteren.
Titokzatos haláleset ügyében vizsgálódnak a francia hatóságok a párizs melletti európai Disneylandben. Egy 14 éves spanyol lány elvesztette eszméletét, majd meghalt a vidámpark egyik legújabb látványosságán, a Rock'n'Roller Coaster nevű hullámvasúton.
A Rock'n'Roller Coasterből a floridai Disnexworldben is van egy, azon alig egy éve, 2006. június 30-án vesztette életét egy 12 éves kisfiú.
Visítozó utasok a hullámvasúton
Az AP jelentése szerint a spanyol kislány hétfőn szállt fel a hullámvasútra. Amikor a menet véget ért, barátai már eszméletét vesztve találtak rá.
A lányt megkísérelték a helyszínen újraéleszteni, de mire a mentők a helyszínre értek, már beállt a halál.
A hatóságok boncolással próbálják kideríteni a halál okát.
A tavalyi floridai haláleset körülményei kísértetiesen hasonlóak voltak. Akkor is gondtalannak tűnt a szórakozás, de mire a hullámvasút befutott az állomásra, a 12 éves kisfiú már nem élt.
A Rock'n'Roller Coaster egyébként elég durva szórakozás. A Disney reklámanyaga szerint a hullámvasút "egy F-14-es vadászgép tempójában gyorsul fel 0-ról 100-ra", utána pedig az Aerosmith zenekar külön a hullámvasút részére komponált számának ritmusára "nagy sebességű átfordulásokat" és kanyarokat hajt végre. A hullámvasút "egy kilométernyi hirtelen sebességváltozásból, átfordulásból és kanyarodásból" áll, írja a Disney honlapja. Itt megnézheti, hogy néz ki a dolog belülről. "
A vidámpark nem csak 16 éves lányokra és 77 éves anyókákra veszélyes! Erős, egészséges katonatiszteket is fel kell néha utánuk locsolni. Nem lennék ilyenkor az igazgató helyében...
Dehogy hitted, te meg vagy róla győződve, hogy a Disneyland a főgonosz, és arról is ők tehetnek, ha neked reggel rossz kedved van. Ez teljesen lejön a hozzászólásaidból.
Aki egy ilyen toronyba bemegy, az legalább számíthat arra, hogy megijesztik, bár a lift nagyon durva, ha nem szólnak előre.
De sokkal rosszabb, ha nem is számíthatsz rá.
Én a multkor a számítógép előtt ülve, internetezés közben kaptam majdnem szívmegállást. Egy színtévesztő tesztet csináltam végig a barátnőmmel, és a végén jól ránk ijesztett egy véres halálfej egy halálsikollyal. Olyan szívdobogást kaptam, hogy na, a barátnőm is nagyon megijedt. Én meg gondoltam, hogy miért nem rohadt el a k. anyjában az, aki csinálta. Meg hogy ha egy idős vagy szívbeteg ember járt volna így, bele is halhatott volna.
A felso kepen lathato mindket hullamvasuton ultem a lanyaimmal. A magasabbik a "Top Thrill Dragster", a kisebbik, kek a Millenium Force. Az elobbi a vilag legmagasabb es leggyorsabb "hullavasutja". Az Ohio allambeli Sandusky-ban vannak, az Erie to egy felszigeten, az un. Cedar Point vidamparkban. (Az utobbi 7 evben folytatolagosan a vilag legjobb vidamparkjanak szavaztak meg.) Bombajo elmeny!!
"Egyebkent a szegeny lanynak nem infarktusa volt (a koronarias erei valoszinuleg meg egeszsegesek ilyen fiatalon), hanem szivmegallasa (cardiac arrest)."
hat igen, ennyit a az idiota ujsagirokrol. A szivmegallas nem hangzik olyan dramaian, mint az infarktus.
Mongyuk mindegyki sajat fellelosegre szall fell ezekre, meg legtobb helyen ott a figyelmeztetes. Asztan meg jo lenne tudni, hany esetre jut egy ilyen problema. Gondolom, ha az x millio vendegbol evente 1-2, az statisztikailag belefer, de ha hetete tobb fordulna elo, akkor mar lehet, hogy lehetne firtatni a felleloseget.
Egyebkent a szegeny lanynak nem infarktusa volt (a koronarias erei valoszinuleg meg egeszsegesek ilyen fiatalon), hanem szivmegallasa (cardiac arrest).
aki 77 évesen vidámparki izgalmakat keres, az szerintem vessen magára. a 16 éves csajt meg gondolom senki nem kényszerítette arra, hogy beszálljon a rettegés tornyába, saját felelősség...
Ezen hülyére röhögöm magam. Egyes államokban 21 éves kor alatt még alkoholt sem kaphatnak, bezzeg 16 évesen (sőt b@+ 4 és 77 évesen - muhahaha) felülhetnek egy ilyen gépre.
"Majdnem halálra rémítették Megállt a szíve a vidámparkban RTL Klub Híradó 2005-07-13 08:15:54
Rosszul lett, és leállt a szíve egy 16 éves angol lánynak, miután kijött a Rettegés Tornya nevű szellemkastélyból Disneylandban. A lányon valószínűleg agyműtétet kell végrehajtani - tudta meg a Független Hírügynökség amerikai tudósítója.
A Rettegés Tornyában egy teherliften viszik végig a látogatókat. A válogatott ijesztgetések után, az attrakció csúcspontjaként a szerkezet 13 emeletet zuhan.
A 16 éves angol lány még saját lábán hagyta el a szellemházat, ám nem sokkal később rosszul lett, szíve megállt, és kritikus állapotban szállították egy kórházba. A kastélyt azonnal lezárták.
Az orlandói Disney-központban egy hónappal ezelőtt egy 4 éves kisfiú, idén februárban pedig egy 77 éves nő halt meg a vidámpark okozta izgalmak miatt."