Ez egy érdekes kis gép, képeket vetít ki a levegőbe (kb olyan mint a Csillagok Háborújában a 3d projektor). Volt már hasonló, ami vízpárára vagy vmilyen speciális gázra vetítette ki a képet, de ez állítólag nem használ ilyesmit.
Itt található róla kép és videó is:
http://www.io2technology.com/dojo/178/v.jsp?p=/technology
Hmm, szerintem eléggé félreértettél. Én olyan vetítőre gondoltam (mivel ilyenről szól ez a topic), ahol nincs konkrét képsík, jobban szólva a képsík maga a levegő, mint ennél a HelioDisplay-nél. Szóval teljesen 3d-s, körbejárható és mindenféle "üvegketrec" nélkül működik.
Hát, szvsz ez a HelioDisplay egyáltalán nem hologram (még a definició szerint sem). A lézert csak a vezérléshez használja, azaz ha "megérinted" a képet, akkor azt érzékeli és tudod forgatni, tologatni az ábrát.
Ha jobban megnézed a képeket és a videót, akkor ott némelyiken látszik, hogy csak egy projektorral vetítenek rá egy teljesen 2d-s a képet. Tisztára olyan, mint a FogScreen, csak itt a levegővel csinálnak vmit, hogy megtörjön rajta a fény (talán felhevitik vagy lehűtik, a képeken látszik, hogy hullámzik a vetített kép).
Egyébként van vmi infó az általad említett holografikus vetítőtől?
Ha ez szerinted egyszerű és nyilvánvaló dolog, válaszolhatnál pár kézenfekvő kérdésre:
- Mi köze szerinted egész pontosan ennek a dolognak a hologramhoz? Előállít szerinted bármi egy hologramot ebben a készülékben?! Miképpen lehet hologramot mint változó tartalmú displayt előállítani a jelen technológiai szinten?!
- Hol van szerinted a hologram a készülékben? Hogyan lehet kivetíteni egy hologramot? Egészen pontosan mi az a levegőben, ami felénk irányítja a készülék fényét?
ez legalább akkora kamu szar mint az izraeli fényprocesszor ami az elmondásuk szerint ezerszer gyorsabb a mai prociknál és már hónapokon belül kapható lesz (!!!!)
A képet nem lézerrel rajzolják ki, a lézer csak az érintésvezétlés miatt kell. Elég valószínűtlen, hogy porszemcséket világítana meg a gép, ahhoz igencsak poros szoba kellene. :) Ráadásul azt írják, hogy nem kell semmi "adalék" a gép működéséhez, a kütyü csak a levegőt manipulálja. A videon olyasmi látszik, mintha meleg levegő áramlana ki belőle (legalábbis a háttéren olyan hatást kelt). Elég furfi.
Lehet hogy nem egy mai darab, de ahogy elnéztem a képeket és a bemutatókat ez egy működő dolog. De mégis mi történik a levegővel, hogy ilyen képeket lehet rá kivetíteni?
Azt hiszem, Einstein mondott valami olyasmit, hogy ha egy probléma megoldási lehetõségéröl két tudós vitatakozik, az egyik azt mondja, hogy nem lehetséges, a másik pedig azt, hogy igen, akkor nagy valószínûséggel a másodiknak van igaza.
Mindemellett van egy-két érdekes sor a cikkben:
- at least: Pentium III 400MHZ;25MB free disk space; Win2000/XP - Interactive virtual touch screen ...
Ha jol tudom mar tobb mint 1 eve elokerult konkretan ez a Heliodisplay...
Szvsz, ha olyan rettentoen korszakalkoto lenne, akkor vagy az osszes info eltunt volna rola (esetleg eleve meg se jelent volna rola semmi info), vagy mar a csapbol is ez folyna. Az is lehet, hogy "hasonlo" modon mukodik mint a tobbi ilyen cucc/probalkozas, csak kicsit misztifikaljak a dolgot...marketing szoveg... Akar hoax is lehet ;)
Ez egy érdekes kis gép, képeket vetít ki a levegőbe (kb olyan mint a Csillagok Háborújában a 3d projektor). Volt már hasonló, ami vízpárára vagy vmilyen speciális gázra vetítette ki a képet, de ez állítólag nem használ ilyesmit. Itt található róla kép és videó is: http://www.io2technology.com/dojo/178/v.jsp?p=/technology