Még amikor megvették a Patriotokat (ha jól emlékszem a nevére) és el sem találták vele a célt amikor volt a bemutató lövészet! Tiszta röhej !!!
Bezzeg, amikor én még a honi légvédelemnél szolgáltam! Olvassátok el a "Légvédelmi rakéták Magyarországon" topicot! Abban hozzáértőbbek is írnak tőlem, mint én aki csak honvéd voltam!
Bölcs vezérünk idején született és került aláirásra a Zengő hegyi lokátor telepitéséről szoló NATÓ egyezmény. Ezt torpedozta meg a mégbölcsebb Borbán által patronált Polgári körök mozgalma
Tekintettel arra, hogy az ország semmiféle akut katonai fenyegetés alatt nem áll, ez a figyelemfelhívás nyilvános fórumon alkalmas lehet arra, hogy az ország katonai fenyegetettségét - a honvédelmi költségvetés növelését célzó politika társadalmi támogatottságának erősítésén keresztül - csökkentse, így semmi kivetnivalót nem látok benne. Egész más lenne a helyzet, ha - mondjuk - még tartana a jugoszláv háború, vagy különösen a NATO-bombázások, és az országnak közvetlen katonai fenyegetéssel kellene szembenéznie.
Hozzáteszem, ebben az esetben sem csak honvédelmi gyengeségeink nyilvánosságra hozatala lenne a hazafiúi felelősségtudattal nehezen összeegyeztethető, hanem a honvédelmi képességeinket aláaknázó politika folytatása, támogatása, a többi között imbecillis honvédelmi miniszterek kinevezése és hivatalban tartása, mely utóbbi bűnben nem kizárólag jelenlegi miniszterelnökünk marasztalható el.
A ˇ"bajom" kettős: egyrészt államtitok-íze van annak, ha egy ország miniszterelnöke saját országának egy konkrét védelmi gyengeségéről beszél nyílvánosan, másrészt elitélem azt az erőszakos stílust, ahogy Gyurcsány ezt a kérdést is próbálta kezelni.
Igenis be lehet repülni Paksig (a jelen felderítési-reakcióidei-elfogási lehetôségekl/viszonyok mellett). Elég régóta így van ez. Ez közismert (legalábbis a témában érdeklôdôk között tutira).
Ehhez képest azért sikerült elég jól beijedni tavaly, mindenféle támadás nélkül is. Még most se egészen tiszta, hogy sikerül a takarítás a mosók után.'
Na ja! A belső kör bénázása ellen enm véd semmi. A szakértők szerint olyan mélyen, és olyan sok-sok betonnal védik a reaktort, hogy némi bombázás meg sem kottyan neki. Csak Gizi nénit ne szabadítsuk rá egy nedves felmosóroggyal.:((
'megbocsass, de ez a szelektiv tvedelem szamomra a nem ertheto kategoriaba tartozik.'
Megbocsájtok ( Itt fejedelmien intettem a jobbommal):)))
Nos, teljesen kiment a fejemből, hogy ez nem a Zengős topic. Ott már többször kifejtettem, hogy én csupán egy helyi lakos vagyok, aki a zengőtől kap némi halványzöld árnyalatot.
Nem vagyok véres szájú környezetvédő. Már csak azért sem, mert valami mellett kiállni csak a tények ismeretében szabad szerintem, és sem időm, sem energiám más ilyen jellegű problémát felvállalni. Igyekszem rendben és épen tartani a környezetemet, és megpróbálom megvédeni, amit értékesnek ítélek. Ilyen a Zengő is. Biztosan van még ezer hely az országban, ami védelemre szorulna, de azokhoz nem tudok hozzászólni.
az hogy erkölcsi nulla a fazon az nem új. a szociktól a jogsértést pedig már megszoktuk. de hogy egy ilyen terrorsita veszélyes időszakban tippeket adjon a terroristáknak ez az őrült.
de hazaárulás (is), mert igenis NEM hárították el a problémát. Hiszen éppen azért rijogatta az embereket ezel gyurcsány hazaáruló bohóc, mert a Zengőn a zöldek megakadályozták a lokátor áloomás éíptését és ezzel akarta kierőszakolni a nagyközönség felé tett nyoimásgyakorlással a lokátorállomást. csak közben nem vette észre, hogy hazaárulást követett el jogilag is. a barom eszement bohóc. Jelentse máér fel vki azt a fazont hazaárulásért, szertném már börtönben létni:) na ennyit a szocik miniszterelnök jelöltjéről. kereshetnek új bohócot. Mondjuk d209est:))))))))))
felreertesz. nem arrol van szo, hogy pusztuljon a zengo. de szvsz a szarsomlyo vedelme legalabb ekkora vedelmet kellene, hogy elvezzen. azert vajh, miert nem emelitek fel a szavatokat. endemikus vedendo novenyek ott is van, sot ott van csak igazan.
megbocsass, de ez a szelektiv tvedelem szamomra a nem ertheto kategoriaba tartozik.
Érdekes, hogy ezt az állítást mindenki elhitte Gyurcsány Ferencnek. Szerintem nincs mégegy olyan állítása, amelyet a jobb és bal oldal egyaránt elhisz. (Én sokat elhittem).
Dicsekedni akarunk ország-világnak, hogy a HM összekukázott egy repülőútra való üzemanyagot egy kisgépbe. Ezzel is bizonyítandó a gazdaság stabilitását, és cáfolandó azt a rémhírt, hogy a vadászpilótáink nem tudják teljesíteni a kötelező repülési órákat üzemanyag hiány miatt. Hiszen még ilyenre is van pénzünk.
Lássa mindenki, hogy nekünk erre is fussa!
Meg Vári úr is gyakorolhat egy kicsit, hogy tudjon megint vb-t nyerni. Amihez egyébként szívből gartulálok.
'Miért hihetetlen a próbarepülés? A NATO országokban rendszeresen csinálják, nálunk is csinálták biztos korábban is, csak ez az eset bizony most érzékeny érdekeket talált meg.... '
Biztosan végeztek, hiszen tesztelni kell a technikát. Csak eddig nem volt hír. Most hír, hogy repültek, bár már megszűnt a probléma, mint olvashattuk.
Tehát azt kellett volna mondani, hogy akkor átjárható volt a légtér. Bár annak megint nincs értelme, mert egy ilyen hírtől senki sem fog infarktust kapni, és tömegesen , csináld magad alapon lokátorépítésbe kezdeni.
És most mindkét oldal nyomatja. Az egyik, azért, hogy lokátort építhessen, a másik pedig azért, mert szerinte államtitok sértés esete forog fenn.
Hát fennforgás tényleg van. Utálom a választási időszakot. És lassan már nincs is más, csak választási időszak négy évig.
Ahoz képest, hogy a magyarok anno sikeres kísérletet végeztek a Hold radarozással, amikor még az Usákok szájtátva néztek, hogy miket tudunk, ahoz képest a szocik rendesen lenullázták ezt is mint mindent amihez hozzáértek.
Miért hihetetlen a próbarepülés? A NATO országokban rendszeresen csinálják, nálunk is csinálták biztos korábban is, csak ez az eset bizony most érzékeny érdekeket talált meg....