Sziasztok, prokoncept házat vettem. A tetőteret szeretném beépíteni, de nem szeretnék gipkszkartonozni a prokonceptre. Milyen jó megoldás van még a gipszkartonon kívül?
Én medence-építésben gondolkodom, erre jó lehet a prokoncept??? A hőszigetelést egyből megoldanám vele, plusz hasonló eljárás az építés mint a zsaluköves technológia.
Én körbenéznék a helyedben, h ilyen, ehhez hasonló technológiában még milyen opciók vannak, és azután döntenék!
Vannaktopicok, ahol többet olvashatsz, de itt is ajánlatos mélyebbre visszaolvasni.
Jövőre kezdem, ha mindenki úgy akarja.
Volt téglás, KSZ-es fa és fém terveim, pillanataim, de végül az ICF mellett tettem le a voksom. Elmentem a 3 legnagyobbhoz, mindenkit bombáztam az árajánlat igényekkel. Sokat fog segíteni ha felveszed a kapcsolatot mindegyikükkel. Az ...Teq és a ...Shell más, mint az általad említett technológia. Modernebb. Könnyebb vele dolgozni, ahogy fogalmaznak itt is többen -bolondbiztosabb.
Hogy mennyire fog beválni az általam választott rendszer, abban majd később tudok segíteni.
Prokoncept házakról nem nagyon lehet negatív kritikákat olvasni és nem köpködnek rá. Érdelek a technológia. Én is ilyen házban gondolkodom. Kb 80-90 nm szeretnék építeni. Esetleg hajlandó lenne valaki a sajátját megmutatni élőben? Pest megye,Budapest. Érdekelne az alkalmazott gépészet is (fűtés). Előnyök, hátrányok. Rezsi költségek. Köszönöm
EPS falazatú házam van és szeretnék érdeklődni, hogy ki, hogyan oldotta meg a konyhaszekrény rögzítését a falra?
Jelenleg ott tartok, hogy befúrtam 10-es lyukakat a betonmagba. A lyukak körül 5*5 cm-es lyukakat vágtam a gipszkartonba és eltávolítottam a belső hőszigetelést. Az első ötletem az volt, hogy pozdorja/fa pogácsákat helyezek el a légüres részre, hogy rendesen meg tudjam húzni a csavarokat anélkül, hogy a gipszkartont beroppantanám, de kipróbálva nem tetszett a végeredmény, mert akármennyire is húztam meg a csavarokat, függőlegesen tapasztaltam pár mm elmozdulást terhelésre (van egy kis hajlása a 8-as csavarnak ilyen hosszba). Most az jutott az eszembe, hogy ezekbe az 5*5-ös és 8cm mély lyukakba ytong falazóelemet helyezek el csemperagasztóval, majd kívülről síkba húzom szintén csemperagasztóval a gipszkartonnal egy vonalba. Ezeken keresztül vezetném át a 8-as csavarokat, amik tartják majd a konyhát (betonmagban 8cm mélyen befúrva, dűbelezve. Szerintetek ez mennyire fog biztos tartást adni?
Mi lett a végkifejlete az IsoShel v. Thermo-burok összehasonlításnak? Mi is építkezés előtt állunk, és érdekelne melyik miért jobb, mint a másik. Van v.ki aki ilyenekben lakik?
Közben update: Egy vállalkozót felhívtam aki korábban Isoshell rendszert is épített, viszont áttért thermo-burokra, mondván ez a rendszer jobb, mert a ház belseje nincs elzárva a betonmagtól. Az Isoshell-nél előnynek pont azt is fel tudnám hozni, hogy a ház belülről is szigetelt. Oké egy gipszkarton fal vagy más felület kell elé, de..
Az isoshell-el kapcsolatban hol tudnék "felhasználói_ tapasztalatokat olvasni? Kerestem, de csak a PR cikkeket találtam. Totál laikus vagyok, amit leírnak az szép és jó. Még az alap "home" koncepcióházat is csont nélkül el tudnám képzelni, árban is oké tud lenni.
Van ismerősöm aki "ne legyél begyöpösödött, nem csak tégla van" pártot képvisel, de van olyan aki " te komolyan hiszel ezekben" oldalt.
Merjek belevágni? Hol tudnék valós tapasztalatokat olvasni?