Keresés

Részletes keresés

Contempt Creative Commons License 2007.05.19 0 0 129

"Botozás helyett sokkolna a rendőr???"

A közvéleményt már sikerült sokkolniuk. :DD

Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.18 0 0 128
Pontosan!
Előzmény: unnamed (127)
unnamed Creative Commons License 2005.07.04 0 0 127
Helyes. Először végezzék a munkájukat rendesen a jelenlegi eszközökkel.
Előzmény: Derek (126)
Derek Creative Commons License 2005.07.04 0 0 126
Azt hiszem a topic aktualitasat vesztette ,mert a rendoroket megsem fogjak felszerelni ezzel a sokkoloval legalabbis a Delmagyarorszagban par napja megjelent cikk szerint.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 125
Ha arra várnék, hogy ez a korrupt, gyáva rendőri állomány megvédjen, akkor már rég valamelyik köztemetőben porladnék.

Ha nem vagytok képesek megbízni egy rendőr helyzetfelismerő képességében, akkor tessék olyan helyre költözni, ahol nincsenek.

Szívesen mennék, de sajnos ilyen hely nincs. Olyanok, mint a patkányok, mindenhová beszivárognak.
Előzmény: M1rage (114)
John Doe3 Creative Commons License 2005.07.04 0 0 124
Köszönjük, már megtörtént; nincs itt éjszaka (nappal se) rendõr egy szál se. Úgyhogy borzasztóan beijedtem az általad vázolt perspektívától....
unnamed Creative Commons License 2005.07.04 0 0 123
Ez utóbbiak ugyanis nem biztos hogy túl serényen teszik a dolgukat ha valóban szükség van rájuk...

Ez a mostaniakra igaz...
Előzmény: lcoder (121)
unnamed Creative Commons License 2005.07.04 0 0 122
A kettő közöttit, félúton.
Előzmény: lcoder (121)
lcoder Creative Commons License 2005.07.04 0 0 121
Kérdés: mit látnál szívesebben ? Horty típusú rendõrséget, vagy olyan "polgárbarát" rendõröket akiket lazán szembeköp a legpitibb bûnözõ is ? Ez utóbbiak ugyanis nem biztos hogy túl serényen teszik a dolgukat ha valóban szükség van rájuk...
Előzmény: ellenforradalmár (115)
Konnektororrú Creative Commons License 2005.07.04 0 0 120
Megint egy OFF téma, ezért bocs, de saját szememmel láttam, a vatikáni testőrség a legmodernebb automata fegyverekkel van felszerelve. Más kérdés, hogy a ruházatuk kívülről pont úgy néz ki, mint valami bohócmaskara (valami nagy itáliai művész tervezte, most meg nem mondom, tán Leonardo?), de a fegyverzetük garantáltan up-to-date.
Előzmény: Erzsébeti (113)
mu_szaj Creative Commons License 2005.07.04 0 0 119
Ma reggel az Erzsébet hídon átjőve több száz rendőregyenruhás verőlegényt és több autómentőt láttam a kordonokkal együtt. Azt nem láttam, van-e náluk sokkoló, de gumibot és spray az volt. Úgy tűnik már megint f*snak az elvtársak "szeretett" népüktől. . . .
unnamed Creative Commons License 2005.07.04 0 0 118
Aki itt korruptat meg gyengeelméjűt kiált, az ordít a leghangosabban rendőrért, ha az utcán szájbaverik, vagy betörnek hozzá.

Tévedsz, nem ordítunk rendőrért, mert úgysem csinál semmit. Betörésnél pl. biztosítási szempontból ez kimondottan jól is jön.
unnamed Creative Commons License 2005.07.04 0 0 117
(92)
Előzmény: Erzsébeti (108)
verz Creative Commons License 2005.07.03 0 0 116
Én bizisten utálom az erőszakot (talán azért is, mert magam nem vagyok egy díjbirkozó alkat :), de el kellene dönteni, mit akarunk, akartok. Mert az nem összeegyeztethető, h lefikázzuk a zsarukat, ha nem tudnak föloszlatni egy örjöngő cigány- vagy bármilyen más bandát, de nem adjuk meg az ehhez szükséges eszközöket.

Franc se vágyik rendőrterrorra, de arra se, h a zsaru elhúzza a csíkot, ha balhét lát...
Előzmény: ellenforradalmár (115)
ellenforradalmár Creative Commons License 2005.07.03 0 0 115
Szerintem elsikkadt a lényeg. A fő kérdés az, horthy-kádári tipusú elrettentő erőt akarunk-e látni a rendőrségünkben, amelyik bármikor-bármit megengedhet magának, üt és vág, a megfélemlített polgár pedig behúzza fülét-farkát és a falhoz lapulva a legrövidebb úton közlekedik a lakhelye és a munkahelye között; miközben a sarki rendőr kétezer forintért kilóra megvehető vagy ... polgárbarát rendőrséget? Ha az utóbbit, akkor ne nézzenek úgy ki, mint egy Tigris-tank a frontraindulás előtt.
Előzmény: Erzsébeti (113)
M1rage Creative Commons License 2005.07.03 0 0 114

Sziasztok!

Azt tudom a legkevésbé díjazni, amikor valaki rendőrt fikáz, mert egyszer kapott egy körmöst az egyiktől, vagy mert hallotta, hogy az egyik haverjának a haverja látta, ahogy saját zsebre büntet meg egy tisztességes állampolgárt. Elvenném a környéketekről egy pár nap hosszára az összes járőrt, autóstul, fegyverestül, villámlóbotostul, és kívánnék jó szórakozást az éjszakához. Nem kell a duma a befosós elfordulós rendőrről, meg "szolgálunk és félünk" mese. Nem érdekelnek különösebben az elszigetelt példálózások ilyen-olyan esetekről, és az általánosítások, amik alapját ezek a sztorik adják. Ha ők nem lennének kint éjjel-nappal, akkor kis gyíkfingok igen szánalmasan fosós életetek volna. Aki itt korruptat meg gyengeelméjűt kiált, az ordít a leghangosabban rendőrért, ha az utcán szájbaverik, vagy betörnek hozzá.

Amit a topiknyito videoban látni: a rendőr legalább ötször felszólítja a nőt, hogy szálljon ki, mert különben meg fogja csiklandozni. Sokkal furcsább esetekben kapnak a tengerentúlon golyót a rendőrök, mintsemhogy egy sikítozó nővel szórakozzanak. Nem egy alkalommal láttam, hogy nagydarab gyerkőcök lecsapják az intézkedő rendőrről a sapkát, akinek esélye sincs érvényesülni az adott helyzetben egy szaros gumibottal. De ha egy sokkolót ráakaszt a srác mellbimbójára, a haverok is öszevizelik magukat attól, ahogy fájdalomtól görcsben feküdni látják a falkavezért. Vitán felül áll, hogy igenis fel kell szerelni a járőröket ( a kockázatosabb területeken dolgozókat ) taser-rel. Az nem úgy működik, hogy a fakabát rádnéz, és ha szeméből nem olvasod ki, hogy fel a kezekkel, akkor kapsz harmincezer voltot. Igenis le kell tenni az asztalra valamit egy ilyen villámpusziért. Mondjuk engedetlennek lenni. Nem igaz, hogy ha egyszer azt mondja a rendőr, hogy kezeket fel, vagy kiszállni a kocsiból és kezeket a motorháztetőre, akkor nem lehet engedelmeskedni. Meg kell érteni, hogy nem a csicskáink, akik fejből tudják, hogy mi jófiúk vagyunk, és minket nem kell cseszegetni. A taser azért kell, hogy ne kelljen lábon lőni valakit az engedelmesség eléréséhez. A taser a gumibot és az imént említett láblövés félútja. Maradandó sérülést, ahogy én tudom a két horogszerűen bőrbe akaszkodó elektróda okoz a bőrön. Aki szívbeteg, az meg ne hecciáskodjon a közeggel, és legyen tisztában azzal, hogy bekaphat egy löketet. Ha nem vagytok képesek megbízni egy rendőr helyzetfelismerő képességében, akkor tessék olyan helyre költözni, ahol nincsenek.

Erzsébeti Creative Commons License 2005.07.03 0 0 113

És?

Ha jól tudom a vatikáni "rendörség" (TESTÖRSÉG!:)) meg pallosokkal, meg kardokkal van felszerelve... ennyi erővel lehet velük is példálózni, de minek?

Erzsébeti

Előzmény: ellenforradalmár (112)
ellenforradalmár Creative Commons License 2005.07.03 0 0 112
(14)
Előzmény: Erzsébeti (111)
Erzsébeti Creative Commons License 2005.07.03 0 0 111

téynleg!

Hangosan szólhatnak?

Erzsébeti Creative Commons License 2005.07.03 0 0 110

akkor vegyük el a könygázsray-t is, meg minek nekik gumibot?

Ugye?

Persze bilincs sem kell...

Mennyi morális probléma... különben is csak útban vannak ott az övükön...

Erzsébeti

Előzmény: ellenforradalmár (109)
ellenforradalmár Creative Commons License 2005.07.03 0 0 109
Egy olyan eszköz alkalmazásánál, amelyik nagy valószínűséggel nem okoz halálos sérülést, kisebb a morális gát. Magyarán: könnyebben eljár a rendőr keze. Feltehető, hogy néha túl könnyen... :(
Előzmény: Erzsébeti (108)
Erzsébeti Creative Commons License 2005.07.03 0 0 108

Hali!

Nekem nem is kicsit érdekes ez a logika:(

A rendőreinket felszereltük pl lőfegyverrel, és ez szerintem helyes.

De szerinted nem szerelhetők fel a lőfegyvernél sokkal, de sokkal enyhébb fegyverrel, pusztán azért, mert szerinted nem alkalmasak arra, hogy ilyennel bánjanak... Ha már megbízunk benne, hogy a lőfegyvereket tudják akár technikailag, akár morálisan is kezelni, akkor nem furcsa, hogy pont egy sokkolótól tűnne el ez a tudásuk?

Nem vagy kicsit eltévedve?

Erzsébeti

Előzmény: unnamed (97)
BoRó Creative Commons License 2005.07.02 0 0 107
Gondolom egy hozzád hasonló arcnak az volna a legjobb, ha a rendőrök megbilincselve járnák az utcákat, nehogy kárt tegyenek valakiben. :-))
Előzmény: unnamed (97)
unnamed Creative Commons License 2005.07.01 0 0 106
Aranydrágabogaram, ha nem vennéd észre, ma már ennek ippeg az ellentéte az aktuális.

Sajnos ebben egyet kell értsek veled.

Nem tudom te hogy vagy vele, de ez (nem csak) nekem egy fikarcnyit sem szimpatikusabb...

Mondtam én, hogy nekem szimpatikusabb? Mondjuk az is megérne egy misét, hogy hogyan lehet manapság dupla nemi erőszakért másfél évet kapni, lásd a múltkori állatot...
Előzmény: MrJones (105)
MrJones Creative Commons License 2005.07.01 0 0 105
"Ez a Dzserdzsinszkij-féle "inkább tíz ártatlan szenvedjen, mint egy bűnös megússza" szemlélet már nem aktuális..."

Aranydrágabogaram, ha nem vennéd észre, ma már ennek ippeg az ellentéte az aktuális.

Nem tudom te hogy vagy vele, de ez (nem csak) nekem egy fikarcnyit sem szimpatikusabb...
Előzmény: unnamed (95)
MrJones Creative Commons License 2005.07.01 0 0 104
"Most komolyan, ki futna el a rendőr elől, amikor épp pisztolyt szegez a hátára?"

Bárki, akinek egy csepp esze van.
Előzmény: mb3rgyulolo (75)
MrJones Creative Commons License 2005.07.01 0 0 103
Kérdés: milyen lehet a rendőrök értékrendje, ha felmerült benne ez a kérdés?
Előzmény: Bihus (56)
MrJones Creative Commons License 2005.07.01 0 0 102
Már megint emberkedsz? :)
Előzmény: BoRó (54)
MrJones Creative Commons License 2005.07.01 0 0 101
Azért álljunk meg egy szóra.
A sokkoló nem egyfajta retorzió, hanem az intézkedéssel szembeni ellenállás megtörésének egyik eszköze.

Szép is lenne, ha egy csoportosuláson "átkelve" a röndér jobbra-balra sokkolgatna, meg gumibotozna, a maradékot lefújná, mint a peronoszpórát, és aztán aki még ezek után is talpon marad, annak jöhetne az ólommérgezés.

Frászt.

"Ugyanez vonatkozik ..."
Azokat meg be kell vinni (kivétel nélkül!), és lefolytatni ellenük az eljárást, annak rendje és módja szerint. Aztán a végén kiosztani nekik a megfelelő mértékű (értsd: visszatartó erejű) sittet. Nem pedig a szokásos felfüggesztett ejnyebejnyét.

Nna, annak volna hatása, nem pedig a sokkolásnak.
Előzmény: verz (53)
MrJones Creative Commons License 2005.07.01 0 0 100
"Abban pedig biztos vagyok,hogy az utcán- nevetséges bérért- dolgozó,becsületes ,tisztességes kollégák..."

Nna, ők lehetnek a legkevesebben...

"AKI MEG NEKIFORDUL A RENDŐRNEK ANNAK EL KELL TÖRNI A KEZÉT."

Felőlem mehetne is a dolog, amíg az emlegetett "bugris fakabát"-okat cserébe jogszerűen meg lehetne lincselni.
Előzmény: zsandár (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!