"A korábban elrendelt zárolások egy részének feloldására kényszerül a kormány annak érdekében, hogy ki tudja fizetni a minisztériumok és háttérintézményeik dolgozóinak fizetését – értesült az MNO pénzügyminisztériumi forrásból.
Úgy tudjuk, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jóváhagyására vár az a kormányrendelet, amely az igazgatási kiadások tíz százalékát érintő zárolások egy részének feloldására vonatkozik, ennek oka pedig az, hogy nincs elegendő pénz az államkincstárban az intézmények működtetésére illetve a dolgozók fizetésére."
"Az adásidő csökkentése, egyes műsorok leállítása is szóba kerülhet, ha a Magyar Televízió (MTV) nem kapja meg a költségvetésben szereplő állami juttatásokat - nyilatkozta Rudi Zoltán, a közszolgálati médium elnöke.
Szóba kerülhet minden olyan költségcsökkentő lépés, ami ahhoz szükséges, hogy törvényesen tudjunk működni" - mondta, arról azonban nem tudott nyilatkozni, hogy a műsorok mekkora arányát érintheti egy ilyen intézkedés. "Nyilván a legdrágább és legkevésbé közszolgálati műsorokat állítjuk le elsőként" - tett hozzá, ide sorolva a szórakoztató produkciókat; "a tájékoztató műsorainkat az utolsó csepp vérünkig védelmezni fogjuk" - jegyezte meg. "A közszolgálati televíziónak - a médiatörvény rendelkezései szerint - a kötelező feladatai ellátásához szükséges szerződéseket meg kell kötnie, a fedezet nélküli kötelezettségvállalás azonban utóbb akár bűncselekménynek is minősíthető" – említette az elnök. "Október közepe táján" kerülhet ebbe az állapotba az intézmény, ha nem kapják meg a Nemzeti Audiovizuális Archívum felállításakor nekik rendelt költségvetési pénz zárolt egyötödét - közölte kérdésre válaszolva az MTV elnöke."
----
kormánypropesz az lesz, más semmi. hétfői adásszünet?
"A napindító rőzsegyűjtést, a hat veder víz házba való becipelést, a tehenek fejését lehet most utólag természetközeli életnek nosztalgiázni, de azért hamar felrelépnél belőle, ha ilyen sorssal verne meg az élet. "
Nos ez kétségkívül igaz, de egyrészt legkevésbé sem Fletóék érdeme, másrészt eleve demagógia a 60-as évekhez hasonlítgatni. A szar nem mérték.
dehogy haraxok rád, űrvándor! beszélgetünk. az eu-tagság kellemetlen(?) hozadéka, hogy őszintének kell lenni. ez az "orbánkormány" meg "mivolt" valami népbetegség?
Ebben én nem látok semmi kivetnivalót. Magáncég vezetőjeként én sem szeretném, ha a könyvelőm 28-án elutalná a munkabéreket, amit 5-én kellene kifizetni. 5.-ére mindenki megkapja a pénzét, de nem előbb. Azt furcsállom, hogy ez nem így gyakorlat az állami szektorban.
Nem is értem miért ez a topic, amikor a ktgvetés boulása, a tervezettet bőségesen meghaladó hiány sokkal nagyobb probléma ennél a kérdésnél.
(neked, űrvándor, fentről térkép e táj... orbán tehet erről is, vazz, igaz?)
az államcsőd ott kezdődik, hogy nem lehet már miből megspórolni, lenyesni, elvenni, kigazdálkodni, racionalizálni, stb. a jövő év is elúszott, már most szeptemberben.
Az a baj, hogy ma már teljesen átjárta az szdsz az mszp-t:((((((((( Mint a világűrben két galaktikus köd!!!!!:DDDDD Ráadásul a feket lyuk az szdsz-es ködben rejtőzik:((((((((
"BELÜGYMINISZTÉRIUM
Szám: 71 - 6010 /2005.
Kapják gazdasági vezetők
Tisztelt …!
A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban több esetben is előfordult, hogy az illetmények utalásának indítása – tekintettel a tényleges bérfizetési napra és a kincstári utalás átfutási idejére – a szükségesnél korábban történt meg. Ennek hatásaként a személyi juttatások a tárgyhónapot megelőző hónap kiadásaként kerültek elszámolásra, és így torzították a költségvetési kiadások alakulását.
A valós elszámolás biztosítása érdekében 2005. szeptembertől az illetmények utalását úgy kell végrehajtani, hogy az intézmények kincstári bankszámlái legkorábban a hónap első napján legyenek megterhelve a fenti összeggel. Emellett azonban a munkabéreknek továbbra is legkésőbb az adott hónap 5-éig a dolgozók számláján jóváírásra kell kerülniük.
Kérem szíves intézkedését a jelzett illetmény-kifizetési időpontok pontos betartása érdekében.
Budapest, 2005. szeptember „ „
Tisztelettel:
Csók Csilla
főosztályvezető"
Orbán Viktor rámutatott arra, hogy ha nem tudjuk felépíteni ezt az államot, és nem tesszük nyilvánvalóvá: az a jó, ha minél többen vagyunk, minél nagyobb a nemzet, akkor nem tudjuk talpraállítani a gazdaságot.
Hozzátette: új kapcsolatokat kell teremteni a jelen és a jövő között, magyarok és magyarok között, a politika és az emberek között. „Ez lesz az a kapcsolat, ami visszaadja az önbizalmat, megerősíti a lelkünket, és képessé tesz bennünket arra, hogy elérjük 2006-os céljainkat” – jelentette ki, és arra kért mindenkit, hogy soha ne adják fel, és „mondjuk ki: nem tudják úgy tönkretenni a hazánkat, hogy 2006-ban közös erővel ne tudnánk rendbe tenni a dolgokat”.
"A féléves hiány ez alapján 1046 milliárd forint fölé emelkedne. Az éves terv 1023 milliárd forint."
2005.09.22.
"Összességében az Eurostat felé elküldött korábbi kimutatásban szereplő 776 milliárd forintos költségvetési hiány helyett a valóságban 1323 milliárdra rúg a deficit."
1 A helyzet az, hogy én ugyanazt az elhasználódási különbséget látom a mai magyar nők és az NSZK, illetve ma már Németország hasonló korú női között, mint a hatvanas években volt. Persze, hogy javult mind a kettő. De a különbség alighanem nőtt, azóta is.(Ez Scotusnak a válaszom)
2. Szerintem a magyar politika rákgóca az SZDSZ. A nyugalmas építéshez őket kell távol tartani a hatalomtól. Rajtuk keresztül a nemzetközi világpolgárság gyakorolja a hatalmat. Lásd Antall szükségtelen alkuját-, vagy Horn Gyula felesleges koalícióját velük, illetve a Szili Katalinnal szembeni diktátumukat.
Már elég öreg vagyok arra, hogy visszaemlékezzem a 60-as évek világára, arra, mennyivel jobban tönkre voltak menve akkor az emebrek, s főleg a nők, úgy a 40-es éveikre.
Igen, hallom, láttam, viszont az én nagymamám a sok viszontagság ellenére él, hál'isten túl a nyolcvanon...
Az is hozzátartozik, hogy az ő felfogásuk, értékrendjük, belenyugvásuk teljesen más...
Talán kár is erről beszélni, mindenki (????) tudja.
Nem tágítok viszont a siralmas jövőképtől, amit végre egyszer idejében(sic!) kellene elcsípni, nevezetesen maszopeltakarítással...
Kossuth pedig nagy volt! Orbán is nagy.
Olvasd csak el 300 év múlva a történelemkönyveket :)
Mindent összeveteve: ezt azért nem Gyurcsánytól kaptuk.
Ezt szerintem senki nem állította. Azt viszont igen 2002-ben a két választási forduló között, hogy - magyarok vigyázzatok az MSZP-vel a nagytőke kerül hatalomra!-
Az MSZP konjuktúralovagjai és egyszerű fehérgallérosai képzett kapitalisták. Hiszen ők könyvből tanulták a tőke működését, egy ország kirablását. Csak évtizedekig elítélték, most meg csinálják.
Katasztrófa az ország gazdasági helyzete. Lassan elválik, mi vagyunk Európa Argentínája.
A hitelkártya újdonság Magyarországon, még nem tanulta meg kezelni a közönség. A megtakarítások nettó pozíciója viszont a lakáshitelekkel ment negatívba. Ez utóbbi pedig eléggé érthető, lakásra előre spórolni gyakorlatilag képtelenség, mivel a lakbér alig alacsonyabb a részletfizetésnél.
Azért lehet ezt így is felfogni, mármint a mostani jó létet, ha nem is nagyon nagy egyeseknek, mint Gyurcsány mondta, de azért van némi igaza.
Már elég öreg vagyok arra, hogy visszaemlékezzem a 60-as évek világára, arra, mennyivel jobban tönkre voltak menve akkor az emebrek, s főleg a nők, úgy a 40-es éveikre.
Megöregedtek, elfásultak a monoton munkában. (Azért most egy 40-es nő akár szerelemre is kész, hiszen nincs tönkremenve sem testileg, sem lelkileg annyira, mint a mostanit megelőző generáció volt.
A napindító rőzsegyűjtést, a hat veder víz házba való becipelést, a tehenek fejését lehet most utólag természetközeli életnek nosztalgiázni, de azért hamar felrelépnél belőle, ha ilyen sorssal verne meg az élet.
Nem fejtem ki jobban, ha szemed van, te is látod ezt.
S ez azért fontos.
Sajnos egyik sem volt/van az.
Kossuth még a legközelebbi, velünk élő nemzetiségiekig sem látott el, tiszteletlenség ne essen érdemein, s Széchenyiről is csak mostanában gondoljuk, hogy mindenkit kiműveltnek akart volna tudni (eredetileg csak a nemesekre vonatkoztatta), OV-vel meg azért várni kell még ...
(A kinai miniszternök nem bon mot -nak szánta: várni kell még azzal, hogy a Nagy Francia Forradalom igazi hatását megértsük, vagy tapasztaljuk, milyen változást okozott, hiszen csak alig 200 éve volt.)
Ennél azért egy kicsit optimistább véget szánnék magunknak - a világ nem ér véget önmagában, s nem csak annyiban létezik, amennyiben mi fel tudjuk fogni és szubjektummá tudjuk alakítani.
(De így is fel lehet fogni, s még az is lehet, így is fog történni.)
"Nem a vásárlást fogta vissza az, akinek akkor nem volt pénze, hanem hitelben vásárolt. (Nem tudom, akinek nem volt pénze karácsonyra vásárolni, miért lenne majd húsvétra pénze? - Csodák csak a mesében vannak.)"
Meg az MSZP-nél :( Tavaly előtt, Medgyessy is megmondta, hogy nyugodtan költsük el a félretett pénzünket, nem kell félni, mert: JÖN A JÓLÉT!
Nem gondoltam ennyire tudományosnak a dolgot, csak egyszerű megfigyelés ....
A környezetemben mindenki ezerrel igényelte már karácsonyra meg korábban is a Tesco, Auchen, mit tudom én milyen vásárlói kártyát, mert milyen jó, lehet hitelbe vásárolni.
Nem a vásárlást fogta vissza az, akinek akkor nem volt pénze, hanem hitelben vásárolt. (Nem tudom, akinek nem volt pénze karácsonyra vásárolni, miért lenne majd húsvétra pénze? - Csodák csak a mesében vannak.)
Ez nekem azt mutatta, hogy inkább voltak készek és inkább akartak jobban élni, mintsem a lehetősgeik angedték volna. S a végén, mivel azóta minden ilyen ismerősöm belebukott a hitelében, hiszen 45 nap múlva sem lett több a fizetésük, a 100 forintos vásárlás mára 145 forintossá drágult.
Ez 45 százalék.
Nem tudom, ha valaki ennyivel csökkentette volna a fizetésüket, mit szóltak volna hozzá, pedig ők maguknak csökkentették a fizetésüket mindaddig, amíg ki nem fizetik a hitelt.
S ahogy olvasom, országos szinten is nagyobb a vásárlási hitelfelvétel összege, mint a megtakarításé.
Ezekből gondolom, hogy inkább akar a magyar nép akár hitelből, de azonnal jól élni, mintsem a protestáns etika alapjá először spórolni, elhalasztani a végyak kielégítését, s csak után, megfontotltan vásárolni.
Így értettem.
Amúgy úgy érzem, ebben a témában többet már nem nagyon mondanak az itt írogatók ... (én sem).