Simicskó főnöke (ovi) jóvoltából négy évig volt egy Szabó "szép" János nevű hadügyminiszterünk. Valami téeszjogász volt "fénykorában", egyébként meg addig a legrosszabb hadügyminiszter. Most a kisjuhász a legrosszabb, a következő ciklusban meg jön a következő ostoba tapló. De erről más topikokon írtunk már egy csomót.
Én meg racinális alapokon ragaszkodtam volna a hazánk védelmi képességének fenntartásához, de ezt az elmúlt tizenöt évben egyetlen kormány sem tartotta fontosnak.
Ott végeztem ugyan, de a bezárása nem oszt, nem szoroz a védelmi képességünk szempontjából. Ugyanis akármennyi értelmes, tehetséges, fiatal tisztet képeznek ott, azok nagyon hamar lelépnek a seregből, ahol a mai napig tombol a kontraszelekció. Arról nem is beszélve, hogy a sereg harcértéke összességében 0, úgyhogy maga a tisztképzés is tök fölösleges.
hat a kozgazt is mar sokadik neven hivjak, osz meg mindig sokan hasznaljak a korabbi neveket.
Egyebkent meg a mutkor panazkodtak, hogy tul sok katona tiszt van es semmi szukseg rajuk. Szerintem is be lehet csukni, vagy legalabbis leccamot csokkenteni.
Ki akarja bezáratni a Bolyai főiskolát? 2005. június 14. 15.39
Az utolsó nagymúltú katonai főiskolát is be akarja záratni Juhász Ferenc, hangzott el Simicskó István, a Honvédelmi Bizottság fideszes elnöke és Dobó László képviselő a Bolyai János Katonai Főiskola hadtörténeti parkjában tartott sajtótájékoztatóján. A honvédelmi miniszter szerint az intézmény bezáratását még az Orbán-kormány rendelte el.
„Az a hír szivárgott ki a Honvédelmi Minisztériumból, hogy az utolsó megmaradt katonai főiskolát akarja Juhász Ferenc méltatlan körülmények közé beszorítani a Hungária körúti nemzetvédelmi egyetem falai közé azért, hogy a patinás, nagy hagyományokkal rendelkező, kitűnően felszerelt objektumot értékesíthesse a tárca”, jelentette ki Simicskó István.
Mint mondta, azért itt tartja sajtótájékoztatóját, hogy a közvélemény láthassa, milyen értékek mennének veszendőbe a főiskola felszámolásával. A főiskola területén van az egyetlen nyilvánosan látogatható haditechnikai park Budapesten. A hosszú évtizedek alatt, amióta a Bolyai ad otthont a műszaki tiszti képzésnek, speciális szaktantermek sokaságát alakították ki és szerelték fel, melyeket nem lenne célszerű átköltöztetni a Hungária körúti objektumba. Az intézményben felépített új kollégiumi épület áll rendelkezésére a felnövekvő tiszti hallgatók kulturált elhelyezésére.
„A főiskola főbejáratánál lévő ágyú Budapest egyik látványossága, ami azt hirdeti, hogy Magyarországon még van katonatiszt-képzés, ahol elsajátíthatják a felnövekvő tisztek a legkorszerűbb katonai és műszaki ismereteket. A katonai tiszti képzés adja a Magyar Honvédség gerincét adó tisztikart, mely oly sok elismerést kapott már a világban. A tisztikar hordozza magában azt a szakértelmet és elkötelezettséget, mely nélkül nincs honvédség és honvédelem, mely nélkül nincs biztonság”, közölte Simicskó, és rámutatott: a Bolyai főiskola felszámolásával „végzetes döntést hoz Juhász Ferenc a magyar haza biztonságának feladásában”.
„Juhász Ferenc most már egészen bizonyosan úgy vonul be a Magyar Honvédség történetébe, mint aki végletesen legyengítette az ország védelmi képességeit, aki tucatnyi laktanyát és más katonai objektumot zárt be, és aki létfontosságú fegyvernemi kultúrákat lehetetlenített el. Juhász Ferenc úgy működik, mint egy felszámolóbiztos”, jelentette ki Dobó László.
Juhász Ferenc a Stop! érdeklődésére elmondta: nem a jelenlegi, hanem még az előző kormány akarta bezáratni az intézményt, „ezért Simicskó úr jobban tenné, ha nem állandóan felelőtlen kijelentéseket tenne, hanem körbenézne a saját háza táján”. A honvédelmi miniszter hozzátette: jelen pillanatban azt vizsgálják, hogy költségracionális intézkedésekkel miként lehetne életben tartani a főiskolát.