Többsávosra való váltás miatt eladó egy újszerű, hibátlan, de már nem garanciális Olympus LS-12 hangfelvevő/diktafon. Csak maga a készülék, semmi tartozék, doboz nincs mellé. o62o-4248559
Tascam DR-100 Komoly felépítésű stabil gép. Li-ion akkuval megy, plusz bele lehet tenni két AA tipusú elemet, vagy tölthető akkut .Ezáltal nagyon hosszú az üzemideje.
Mondjuk nem kicsi készülék. És kicsit veri a 80 e. es határt.
Ha kisebb kell, akkor a jóval olcsóbb, és kisebb tudású DR-05
, vagy valamelyik olcsóbb Zoom tipus is megfelelő lehet.
Segítséget szeretnék kérni diktafon vásárlás ügyében. Egyetemi előadást szeretnék vele rögzíteni, azonban nem tudok választani, mert nem igazán értek a diktafonokhoz.. Nem tudom, hogy a különböző adatok mit jelentenek. A Sony-nál az ICD-SX1000-es tetszik, mert az tud felvenni 96 kHz/24 bit-tel, ami a többihez képest magasnak tűnik. A nagy teljesítmény azért lenne fontos, mert nem a többiek hétvégi élménybeszámolóját szeretném a számítógépen visszahallgatni. Nézegettem még az Olympusnál a DM-3, DM-670 és LS-14-eseket is, de nagyon fontos lenne, hogy akkumulátorral üzemeljen, és ne kelljen bele mindig elemet is venni. Mivel fontos nekem ez a dolog, nem szeretnék ilyen 8 – 10,000 forintos kis gépeket venni, hanem egy 40 – 70 (maximum 80)000 forintot szánnék rá. Mire figyeljek? Melyiket érdemes választani? Mivel vidéken lakok nem igazán tudok boltba menni (nagyon limitáltak a lehetőségeim) és csak megbízható helyről (lehetőleg a gyártótól, vagy márkaboltból) rendelnék.
Bocsi, most olvastam vissza. Egész napos felvételhez ha hálózat függetlenséget akarsz, valóban a mobil USB töltő lehet a legegyszerűbb választás. A küldött linken most egy két cellást adnak akciósan. Nem kockáztatsz vele sokat. A Fiamnak is onnan van egy, megbízhatóan működik. Másnap hozza a futár.
Nem tudok ilyet nyugodt szívvel ajánlani. Egyébként nem az egész kütyü vacak, csak a benne lévő akkumulátor. Én egy pár száz forintost vettem, és tettem bele egy normális cellát. De a H1-hez nem szükséges ilyen, egy Ni-MH cellával is hosszú órákig vesz fel. Esetleg nézz szét itt: http://gruppi.hu/
Használhatsz hozzá külső mikit. Az aljzaton kinn a tápfesz, csak egy elektrét betét kell hozzá, némi árnyékolt kábel, meg egy 3,5 mm-es (sztereo) jack dugó, amit monósítani kell. Vagy két betétet használni sztereóban. Esetleg készen is lehet kapni, de elég drágák. Ha van egy kis barkács vénád, akkor figyelmedbe ajánlom ezt az oldalt: http://www.diycamera.com/audio/audioindex.htm
Most készülök megvenni életem első diktafonját. Elsősorban előadásokat vennék fel vele. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ezek közül melyik lenne a legjobb választás?
Gondolom úgy érted, hogy a táskába rejtett diktafonnal készült felvétel jól érthető -e.
Nyilván sokkal rosszabb lesz az így elkészített felvétel. Ez nem készülékfüggő, hanem a táska anyagán múlik.ezen kívül a terem akusztikáján, a hangforrás távolságán, stb...
Laza vászonból készült táska kevésbé csillapít, mint egy műanyag, vagy bőr táska.
Ha rejteni kell a diktafont, akkor azt másképp kell megoldani. Célszerű külső kis méretű mikrofont használni, amit a táskán kívül feltűnés nélkül lehet rögzíteni...
Heló! Ezzel az Olympusszal táskából is jól érthető a felvett hang? Én régebben egy mp3 lejátszót (Sansa Clip+) használtam egy-két előadás felvételére, attól gondolom sokkal minőségibb. Gondolkoztam még ilyen rejtett tollas megoldásokon, de félek, hogy nem lenne olyan jó, viszont azt nyugodtan kint hagyhatom a padon, senkinek nem tűnne fel és csak pár alkalomról lenne szó.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Egyetemi előadások felvételéhez és otthoni számítógépen való visszajátszásához szeretnék venni egy diktafont, de elveszek a sok információ között. A pénzügyi lehetőségek korlátozottak, jó hangminőséget szeretnék és valami olyan formátumot, ami megfelel a fent leírtaknak. Köszönöm szépen! Anna