Sziasztok!
Tegnap előtt a mátrában voltunk nyaralni barátnőmmel. És a csóréti víztározóhoz vezető túrautvonalon találkoztam egy kígyóval amire nagyon kíváncsi lennék hogy volt e okon félni tőle vagy milyen fajta volt.
A pontos helyét is megtudom adni hol láttam azt hiszem több van.
Röviden a csóréti víztározó felé tartottunk de volt még vagy 4km. Egy magas hegyen voltunk úgy 600-700méter magasban.Nagyon sok fát vágtak ki ott és voltak iylen "rőzse forgács dombok földút szélén.De a közelben semmi víz nem volt.
Miközben bandukoltam furcsa zajokat véltem felfedezni magasabb rőzsés fűben az útszélén.
Nem vagyok iyledős de ez szokatlan hang volt nem egy madár ugrál az avarban tipusú.
Volt egy kis rőzse faforgácsos domb iylen félméteres feléptem rá hátha többet látok.
És hírtelen megpillantottam egy világos zöld kígyót ami olyan világos fű színű volt és olyan 4-5cm átmérőjű.
Hasát nem tudom miylen színű volt és fejét sem láttam mert már éppen abba domba mászott bele viszonylag lassan ami felett voltam.Olyan 1-1,5méter lehetett a kígyó hossza.
Sajnos egy elég jó kamera volt a kezembe de annyira lesokkoltam a látványtól hogy ekkor se nem kameráztam se nem fotóztam.
Utána próbáltam kissé remegve körbe járni a dombot de a környéken fúrcsa hangok voltak , de semmi sziszegés, így 2perc után jobbnak láttam tovább állni.
Még lehet gps kordinátát is tudok mondani ha valakit nagyon érdekel és utána akar járni.
Remélem ártalmatlan jószág.
De nekem ez a világos zöld nagyon fúrcsa volt mert magyarországon iylet nem láttam természetben.Főleg ekkora méretben.
Valami hasonlót találtam:
![](https://img.index.hu/imgfrm/3/0/2/8/THM_0009083028.jpg)
De nem volt ilyen látható pikkely rácsozata. Sokkkal halványabb volt.
Sajnos ahonnan linkeltem semmit nem mond erről a fajról.