Amig SL-t a látszat alapján ítéltem meg, én is a jobbikot meg Körömit szidtam, hogy ilyen éles választási helyzetben miért nem szavaz.
Némi kutakodás után azonban igazat kell adnom Köröminek.
Egyrészt azokért, amit "nbandesz" topictárs összefoglalt alábbi beírásában, másrészt az Élet és Tudomány május 20. számában megjelen SL. interjú* alapján. Szerintem:
Sólyom a régi nomenklatúra Trójai falova!
-Kivülről szimpatikus, művelt, pártsemleges, a többség szimpátiáját elnyerni tudó, a "feladatra szabott" kultúrember.
-Belül a szoclib érdekek gátlástalan kiszolgálója és a társadalom alattomos bomlasztója.
Körömi Attila elmehet a jó édesanyjába - a legrosszabb fajta különcködő széthúzó sértődött barom, aki tehetség hiányában ilyen agyatlanságra képes csak.
Göncz Árpád köztársasági elnök megkeresésére az Alkotmánybíróság, Sólyom László elnöknek, mint előadó alkotmánybírónak az indítványára az 1944. december 21-e és 1990. május 2-a között elkövetett és politikai okból nem üldözött súlyos bűncselekmények üldözhetőségéről szóló, és elfogadott törvényt a 11/1992. (III. 5.) AB határozatával alkotmányellenesnek nyilvánította.
Sólyom László polgári jogászként vonta magához a diktatúra éveiben elkövetett, és politikai okokból nem üldözött súlyos bűncselekmények kérdését, és állapította meg üldözhetőségük felélesztésének alkotmányellenességét.
Olyan bűncselekményeket nem engedett üldözni ez a határozat, amelyek során a diktatúra végrehajtói, politikai elvárásoknak megfelelve politikai és vallási meggyőződésük, származásuk miatt oltották ki emberek életét, csonkítottak meg családokat, vetettek kínvallatás alá, és küldtek halálba nőket és férfiakat. Az elévülési idő a diktatúra évei alatt is folyt, így az ügyek elévültek, noha a bűncselekményeket az örökös bűnrészesként jelen lévő, illetve az azokat elkövető állam szándékosan nem üldözte, ezzel mintegy biztatva hatóságait az újabb bűnök elkövetésére. A felelősségre vonást kérőkkel szemben pedig újabb súlyos következményeket helyezett az állami hatóság kilátásba. A hatályon kívül helyezett Zétényi-féle törvény 1990. május 2-tól újra kezdte volna az elévülési időt, azaz a nyomozhatóságot. Sólyom László előterjesztésében azonban nemet mondott az Alkotmánybíróság.
Németország és Csehország döntéshozói a Zétényi-féle törvény mintájára a ’90-es évek elején elfogadták saját igazságtételi törvényüket és azóta üldözik a diktatúrában elkövetett emberiség elleni bűncselekményeket. A cseh és német alkotmánybíróság nem akadályozta meg az állam által saját állampolgárai ellen elkövetett bűncselekmények üldözését.
Ma már tudjuk, hogy a magyar rendszerváltoztatás teljes morális csődjének döntő oka az igazságtétel elmaradása és ennek következményei. Ezen bűncselekmények esetében a keresztényi megbocsátás tudvalevőleg nem elegendő, hiszen e kiemelten súlyos bűncselekmények üldözésének elmaradása szörnyű mintát hagy megtorlatlanul a társadalom előtt, és nagy rombolást végez a demokráciába vetett hit terén.
Az AB határozatban tetten érhető a jogi okfejtésbe csomagolt politikai döntés, amely megakadályozta a magyarországi igazságtételt. A cseh és német példa azt mutatja, hogy a szakmaiság mezején is elbukott Sólyom László, hiszen a cseh és német törvények is ugyanazon jogelveken és nemzetközi jogon nyugszanak, melyek Magyarországra nézve is érvényesek.
Sólyom László akkor egyszerre mondott nemet a jognak és az igazságnak. Balogh Gyula képviselőtársammal együtt most arra kérem, hogy csak a köztársasági elnökjelöltségére mondjon nemet. A jelöltségtől való elállás az a minimum, amellyel kárpótolhatja e bűncselekményeket elszenvedő magyar családokat, a jogba és az igazságba vetett hitükben megroppantakat, csalódottakat. Nem támogatjuk Szili Katalin köztársasági elnökségét sem ezért nem szavazunk egyik jelöltre sem.
Hát igen. Elég érdekes, hogy a legantibbkommunistább, legellenzékibb, legnemzetibbkereszténykozervatívabb Jobbik simán a KE székbe segíti az utódpárti jelölt Szili Katalint. Ezek után a Jobbiknak világnézetről, elvekről, stb. azt sem szabad elhinni, amit kérdez.
Most, hogy a Jobbik Trianon-tüntetést szervez, remélem visznek magukkal egy transzparenst, melyre kiírják: I love Szili. És ezt majd 6 bőrfejű között meg az Inconnus bolond mellett majd cipeli Körömi és Kovács Dávid elnök úr. És az árpád sávos nagymagyar zászlók mellett lesz egy Szili kép is. Ilyenek a radikálisok, kicsit komcsik. Na de ez van.
Na, ha jól hallottam, ehhez a Körömihez csatlakozott egy másik, volt kisgazda-fideszes nemzeti frontos mélymagyar, a Balogh. Jó, tehát mindkét radikális az MSZP-s Szilit támogatja. Gratula
A Klub rádióba telefonált be egy hölgy, ő mondta, hogy nem engedték szavazni, mert Szili Katalinra akart, azt modták neki, hogy csak Sólyom Lászlóra lehet.
Kb 1 és negyed órája, hogy telefonált, én is hallottam.
Tudják, hogyan ment az un. Védegylet közvéleménykutatása, ill. a lapok kitöltése? Aki a Szili Katalint jelölte annak szemét dobták a céduláját és a töredéke sem került be a ládába. Így nem nehéz szimpátiát csinálni a nép nevében! Többen szóvá is tették ezt a mókát, de a reakció csak egy vállrándítás volt. Milyen védegylet az ilyen? X..r!
Hát, most erre mit mondjak. Amikor a szocik kifejtették nézetüket a kettős állampolgárságról, hát azonnal tevőlegesen el keztem kampányolni az Igen mellett. A szlsőjobb a kettős állampolgárságban nem borult el, a szocik meg rasszisták lettek.
"de talán a Fidesz jobbközépségére több az esély, mint az MSZP balközépségére."
1értek, 1 hangyafasznyival több az esélye, de ez az esély folyamatosan csökken. :-(
Talán ezért is jól jön, ha romakérdésben és ke választás kérdésében konfrontálodik a jobbközép és a szélsőjobb, ha már a 2-ös állampolgárság kérdésében annyira egymás keblére borultak. :-)