Még kiegészítés az előzőhöz, rengeteg gyógyszert, ultrahang kezelést kaptam, gócvizsgálatra, MRI-re is sor került, de nem tudták megoldani a 3 év alatt.
Most fejeztem be egy kezelés sorozatot 3 éve tartó achilles in gyulladás miatt. A kezelés akupunktúra volt. Ha rámírtok privibe, megírom, hogy hol kezeltek. Nem hittem volna, hatalmas javulást tapasztaltam, 90%-os a javulás, és még ez lehet idővel jobb is.
Körülbelül 5 hónapja kosárazás közben elszakadt az achilles-em. Kezdtetben nagyon lassan javult,állandó fájdalmam volt, így visszamentem a kezelőorvoshoz. Ő ajánlotta a gyógytornát, és felírt tendoactiv-ot. Nekem nagyon bevált, és napról napról egyre jobban enyhült a fájdalmam.... és a kezelés követő 3 hét után már tudtam mankó nélkül járni!
Kedves greglaz talán érdemes lenne visszamenned az orvoshoz, és kikérni a véleményét, mit használj ha mindezek ellenére sem javul !
Közel fél éve van Achilles ín gyulladásom. Jártam többféle fizikóterápiás kezelésre,volt ultrahang vizsgálat is, ahol részleges szakadást diagnosztizáltak, műtéti javaslat nem jött szóba. Többféle kenőcsöt is használok, masszírozom, tornásztatom. Sajnos a javulás nagyon csekély. Volt már valaki hasonló cipőben, van valami, ami tényleg működik?
Olvassa ezt valaki meg? Elszakadt az Achillesem, 8 het utan lassan megszabadulok a gipsztol. (mutet nem volt) Milyen cipot hordjak a kovetkezo 6 hetben? Kemeny, merev talput vagy valami puhabb sportcipot? Magasszarut vagy simat? (a sarka alul meg lesz magasitva)
Talaltam amerikai blogot a temaban, ott viszont bakancsot kaptak a betegek, itt meg a sajat odavitt cipomnek magasitjak meg a sarkat.
Bocsi...
Elsőre nem láttam át, hogy egy vicc-topikba keveredtem... De aztán átnéztem a hozzászólásaidat az eü. topikokban és rájöttem... Még egyszer bocs-:)
Hát nem túl bőséges az info a panaszaidról tisztelt Szabad Száj... Arról gondolni, hogy Achilles táji fájdalmaid vannak, hogy ez a topik címe... másról nem is beszélve.
Bár eleve utálom a távgyógyítást, ezen a területen baleset nélkül a leggyakoribb ok az Achilles ín és a sarokcsont között, a csúszást elősegítő nyálkatömlő ("bursa") gyulladása, megduzzadása. Ennek oka esetleg új cipő, szokatlan terhelés, de még vírus is lehet.
A lényeg: átmenetileg magasabb, puhább sarkú cipők viselése, lokálisan pl. Fastum gél, esetleg gyógyszer (Cataflam V-50) segíthetnek.