Köszönjük a szép szavakat. Mint kiderült, a tévében egy árvákról szóló műsort látott a kislányunk, ennek hatására írta a verset. Nem is a mély érzések leptek meg (azt tudtuk, hogy mély érzésű), hanem az, hogy a leginkább az internetes csetelésben élenjáró kislány váratlanul ilyen formában fejezte ki magát. Magunk sem vagyunk versolvasók, bár a múltkor elolvastam egy vereskötetet, egy költő ismerősöm dedikálta nekem, a hozzá való zenét hallgatva tényleg jó időtöltés. Ajánlom is mindenkinek: Veszelka Attila Debussi zongoradarabjaira írt verseskönyvét.
Ja, ja... eszméletlen ez a kincskereső, az én lányom is tiszta lelkibeteg miatta. A vers valóban szép és szerkesztettnek (!) is tűnik, szóval nem egy hányaveti munka! Gratulálok!
Igen. Írhat. Biztosan nagyon érzékeny lelkű kislány. Ki tudja, ki lát bele egy kisgyerek fejébe? Lehet, hogy egy reklám, egy társadalmi célú hirdetés, vagy a mostanában sugárzott adó 1%-ok valamelyike indította meg. Vagy nem most volt neki kötelező a Kincskereső kisködmön? Abban a kis Bice-bócát, ahogy etette az öreg Küsmödi, azon én is sírtam mindig. Nagyon szép a vers. Nagyon tetszik. Látszik is, hogy ő még hisz abban, hogy jóra fordul majd egyszer minden.
Kedves irodalom kedvelők! Nagy meglepetésben volt ma részem. 10 éves kislányom rajzos füzetében egy verset találtam, váltig állítja, hogy ő írta. Íme:
…S sós, rideg könny hull nyakamba,
A beteg árvákat látva.
Én átérzem sorsukat,
Bár nyitnék nekik egy jobb utat!!!...
Egy utat, melyen boldogok lehetnek,
A boldogok földjén kacagnak, nevetnek.
S akkor örömkönny hullna orcámon át,
S akkor látnám a boldogok sorsát.
Mivel hogy nem szokott olvasni, írni sem nagyon, ez hogyan lehetséges? Írhat ilyet egy 10 éves kislány csak úgy, minden előzmény nélkül? Mi a véleményetek a versről?