sziasztok, régen jártam erre, de tavasszal megyünk egyet túrázni.
Ezt a képet elvileg a visocica hegységben fényképezték, viszont a térképen sehol sem találtam. https://lll.ba/category/nature/mountains/ ezen honlapon. Tudna valaki segíteni hogy hol van ez pontosan ?
Ez a mostani helyzet Jablanicánál 20 nappal a vízözön után. Lehet látni 4:10-től , hogy leaszfaltozták a visszatöltött szakadékot, és tényleg járható az út.
Köszi a segítséget! A határral vagyok gondban, a Magyar oldalon írják, hogy a barcsi végleg bezárt, de az csak azt jelenti, hogy simán áthaladós? Persze sokkal szimpatikusabb lenne ott átmenni, mint autópályázni HR-ban.
Köszönöm,valóban járható az út. Ma egy kolléga már átment a sérült szakaszon. 1 db lámpa van Jabljanica után,az sem sok idő. A többi szakaszon semmi gond.
Két napja már valóban nincs időkorlát a használatra (előtte csak este héttől reggel hétig volt nyitva), de nem tudom milyen minőségben tudták helyreállítani. Nyilván ez csak egy ideiglenes helyreállítás, az utat újra kell tervezni, alapot készíteni stb. neki, ezért biztos csak lassan lehet ott most menni, torlódás lehet. Meg kellene nézni pl. Google térképet, hogy mutat-e torlódást.
Sutjeskán keresztül most is szűk az út, tavaly és idén is arra mentünk. Az út minősége helyi viszonylatban jó (magyar viszonylatban meg egészen kiváló).
Ez egy szép körút, és szinte végig főút. A Sutjeska (Gacko környéke) nemzeti parkon keresztül én kb. 15 évvel ezelőtt mentem utoljára, és akkor egy nagyon kanyargós, szűk út ment arra, de állítólag megcsinálták azóta. De motorral azon a régi úton is egy élmény lenne végigmenni, úgyhogy azzal sem lenne gond. A most tönkrement út Mosztártól északra van (Jablanica környéke), jó, hogy egyelőre azzal nem terveztek, mert fogalmam sincs, hogyan tudják helyreállítani nyárig.
Ha nem akartok HR-ben annyit autópályázni, akkor Barcs-Gradiska úton is mehettek BiH-be.
Nyáron tervezek a haverokkal egy több napos motoros túrát Bosznia-Hercegovinán át Montenegróba. Mivel még ismeretlen terület ez még számunkra, szeretnék egy kis segítséget kérni az út tervezésénél, mert nem szeretnénk járhatatlan utakon közlekedni.
Útiterv:
Udvar határátkelőhely-Bosanska Gradinska-Banja Luka-Jajca-Dubci-Mostar-Kotor-Szarajevo-Tuzla-Udvar határátkelőhely
Itt már látszik némi fény az alagút végén. Sietniük kell, mert nem igazán van alternatív útvonal. Ráadásul előbb-utóbb jön a rossz idő. A vasút alá meg kell valami hidat eszkábálniuk. Igaz kérdés, hogy a pálya többi szakasza, ami eddig nem omlott le, milyen állapotban van.
Köszönöm szépen,akkor ezen a szakaszon csak a rendőrökkel kell megküzdeni. Bár - el ne kiabáljam - amikor 2022-ben utoljára erre mentem Szarajevóba, akkor csak 1-2 helyen álltak kinn,ráadásul ők nem mértek sebességet.
Ezen a vasúti aluljárón szoktunk mindennyian átmenni a báránysültes éttermek után. Most alig lehet ráismerni, nehéz elképzelni, hogy ez ugyanaz a Szarajevó-Mosztár főút. Innen néhány kilométerrel lejjebb vitte el az utat a másik kőfolyó (az egy teljesen természetes szakadékból jött, nem kőbányából)