Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2005.10.24 0 0 6

en 96-ban vettem meg a konnyvet, illetve pontosan rendeltem meg a HVG-tol. Azota ugye jelent meg mar javitott verzioja (vagy verzioi?), azokat nem ismerem.

Szerintem eleg sokat profitaltam belole, jopar dolgot eloszor itt lattam leirva, osszefoglalva.  Azota ugyan a legtobb info, tanacs megtalalhato a neten a kulonbozo karriertanacsado oldalakon, ugyhogy ma mar lehet nem vennem meg.

A tapasztalataimmal kapcsolatban az Álláskereső tapasztalatok c. topikba mar irtam.

Előzmény: VULCAN (-)
nextdoor Creative Commons License 2005.10.01 0 0 5

Nem érdemes. Én szerkesztettem, a társam tervezte - ma már sajnálom, hogy elvállaltam.

Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2005.07.09 0 0 4

A könyv abból az alapfelállásból indul ki, hogy mindenki karrierre vágyik. A karrier mindenféle létcélnak az alfája és az omegája. Úgy is mondhatnám, ez a könyv a karrieristáknak szól, a gátlástalanoknak, a bárkin áttaposnak.

Úgy kezdi a könyv, hogy ott cseszi el a munkavállaló, hogy nem tudja, milyen állás passzol neki. Aztán kitöltet veled egy halom tesztet és kérdőívet, ami valahogy véletlenül azt hozza ki, hogy újságíró meg minden olyan más, kreativ diplomás szellemi foglalkozás passzol neked, amely hazánkban telített és esélyed sincs a bekerülésre, mivel ezeken a posztokon csak csókossággal (népszerűbb nevén networking) lehet bejutni. Tehát legyél csókos, könyökölj, legyél számító, használd ki a "barátaidat", hivd föl őket telefonon, jópofizz nekik, hogy azért hívtad őket, hogy megkérdezd, hogy vannak (mert ez igazából nem érdekes a karriered szempontjából), de persze csak az a szándékod, hogy beajánljanak téged itt-ott. A hiba persze ott van, hogy feltételezi, hogy a haver beajánlja a havert, holott az a gáz, hogy ma már a havert sem ajánlják be, mert ma már a rokon gyerekének sincs állása, és ha a rokon gyerekét be lehet ajánlani, akkor inkább őt, mint egy "vadidegent". Magyarán: vagy beleszületsz vagy megszívtad.

Egy dologért érdemes megvenni a könyvet: az önéletrajzot tényleg jól meg lehet belőle csinálni.

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 3
Találóbb cím lenne a "Hogyan csináltam sok pénzt a könyvvel"...teljesen zöldfülűeknek hasznos lehet, egyébként minden ami benne van, bármelyik fejvadászcég weboldaláról összegyűjthető. Nem gyenge benne a sok reklám :-))

petike23 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 2
Én könyvtárban láttam, szerintem 0 értelme/haszna van.
VULCAN Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1

Hello MINDENKI!!!

Senki nem tud a könyvről semmit???

VULCAN Creative Commons License 2005.05.02 0 0 0
Lemaradt a könyv teljes címe: "Hogyan csináljunk karriert?"
VULCAN Creative Commons License 2005.05.02 0 0 topiknyitó

Néhány éve jelent meg a könyv, biztosan akad aki nemcsak elolvasta, hanem ki is próbálta a könyvben leírt módszereket. Kérem osszuk meg a tapasztalatainkat, kinek hogy sikerült munkát találni a könyv segítségével?

igazából az a lényeg, hogy mennyire hasznosítható a gyakorlatban a könyv! Érdemes megvenni a könyvet? Első kézbevételkor feltünt, hogy milyen sok a reklám benne, az első és utolsó 15-20 oldal reklám.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!