Szerintem a szaxofonban, - mint a többi fúvósban is - van egy adag szimbólum. A férfi számára a falloszt jelképezi. A gitár szintúgy. De p. mit jelképez egy cimbalom?
Most olvastam, hogy a dobosoknak a legbonyolultabb a személyiségtérképük....nem tudom igaz-e ez, vagy csak valami pszichopata dobos találta ki? Szóval?
Megint egy kérdésen agyalok.....szerintetek a személyiségjegyek befolyásolják a hangszerválasztást? Kik lesznek gitárosok, kik dobosok, kik szaxofonosok, stb....? Hm?
Hi!
Szerintem az agresszív zene nem törvényszerűen szül agressziót. Van akiben így jön ki, de sokan pl. ezáltal szabadulnak meg az agresszivtásuktól. Aki meg játssza az valószínű csak felvállalja azokat a belső érzéseket, amik mindenkiben ott bujkálnak. Pl. zene alapján Devin Towny bátyónak brutális gyilkosnak kellene lennie. Pedig csupaszív aranyamber!
:-)
A zene mennyire befolyásolja az ember cselekedetét?
Olvastam, hogy egy sorozatgyilkost akkor szedték le a zsaruk, amikor végzett a haverjával és a tett helyszínén dúdolta a No Remorse-t. A Balu kapitány zenéjére nyilván nem sokan gyilkolnak. Az agresszív emberek agresszív zenét játszanak az agresszív embereknek? Mindegy...
nahát, nekem ugyanez van a szirtakival, akárhányszor meghallom ezt a csodálatos görög nótát, rögtön lúdbőrődzeni kezdek, és eszembe jut a szalagavató, ahol együtt ropta összeölelkezve az egész évfolyam
én beteges zenefüggő vagyok, azthiszem. bár ez annyira nem rossz állapot, végülis zenét mindenhol lehet hallgatni, és nem is leszek tőle közveszélyes :)
mostanában chillout-ot, és lounge-t hallgatok. van néhány szám, amitől tényleg borzongok, és összeszorul a gyomrom..nemtudom, lehet hogy csak mert annyira gyönyörű, de lehet hogy ez egy betegség :))
a másik érdekes dolog, hogy van egy csomó zene, amiről régi emlékek jutnak eszembe, de nem kicsit. elég régen, görögországban hallgattam cafe del mare-t, és ettől a zenétől mai napig a görög feeling lesz úrrá rajtam..
most épp twin peaks megy. te jó isten! azok a régi balatoni nyarak ;)))
a bolond aki sír egy lány után clipje például ilyen volt szerintem, nagyon passzolt a pályaudvar képe a hegedűhöz, ott nagyon össze találkozott a kép meg a hang, nekem a vesém is összeszorult tőlle