Keresés

Részletes keresés

f_zsolt_01 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 229

"Meg mi van ha a projekt késik?"

Hehe volt életemben 2 projekt amelyik pontos időben fejeződött be (bár a végén már nagyon sok ember dolgozott rajta :))).

"Tedd fel a kérdést megéri -e neked az, hogy 4-5 hónapra nem látod a családot és az asszony helyett a monitorral szemezel "

Nem ez így nagyon nem éri meg (szvsz simán becsajoznék :))), ráadásul egyéb dolgaimat sem szívesen hagynám félbe :)), olyat meg sokat láttam, hogy ember kiment 1 évre abból lesz 2-3 és a végén, amikor hazajött sehogysem találta már meg a helyét :).

Kösz! Sokat segítettél!

Előzmény: kis ede (228)
kis ede Creative Commons License 2005.06.29 0 0 228

A megkeresett pízt külföldön könnyen el lehet dorbézolni, mert nem csak a fizetések, de az árak is magasabbak a magyarokhoz viszonyítva. Aztán be kell kalkulálni az utazási költséget. Az is drága. Meg mi van ha a projekt késik? Pl. ott kell maradni még egy-két-három hónapot. Én még egyetlen szoftver projekten sem dolgoztam, ami időben ki lett adva :) 7 éve még jóval több forintot kapott az ember egy ír vagy angol fontért. Akkor teljesen megérte. Hogy most megéri -e azt nem tudom. Ettől függetlenül a régi magyar cégem még mindíg foglalkozik munkaerőlízinggel szoftverfejlesztés területén, tehát lehet hogy van benne píz.

Tedd fel a kérdést megéri -e neked az, hogy 4-5 hónapra nem látod a családot és az asszony helyett a monitorral szemezel nap mint nap (habár a monitort is lehet szeretni, szoknyát, melltartót rátenni).

Előzmény: f_zsolt_01 (227)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2005.06.29 0 0 227
Szerinted projektekre ki lehet léni? Értem ez alatt, hogy 3-4 hónap kint (család itthon), majd az év többi része itthon? Érdemes?
Előzmény: kis ede (225)
BéRita Creative Commons License 2005.06.29 0 0 226
Tulajdonképpen nem is azért szeretnék innen elköltözni,mert annyira rossz nekem itt,hanem,mert beleszerettem egy másik világba,amit összehasonlíthatatlanul jobban szeretek,és mivel azt gondolom,hogy csak egy életem van,kihagyhatatlan belőle az,hogy ott éljek.
kis ede Creative Commons License 2005.06.29 0 0 225
Az angoloknál 35-50 ezer évenként IT szektorban teljesen reális.
Előzmény: f_zsolt_01 (223)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 224

"mindenre és mindenkire fittyet hányó őrülteket száguldozni az utakon....."

:)) javaslom kukkantsd meg Olaszországot :))

Előzmény: dez1 (221)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 223

kis_ede,

ezek mennyire reális adatok: http://www.itjobswatch.co.uk/

Előzmény: kis ede (222)
kis ede Creative Commons License 2005.06.08 0 0 222

dez1 ez nem ilyen egyszerű.

Dublin belvárosában szombat-vasárnap reggelenként a bulik után néha nem lehet úgy sétálni, hogy ne lépj hányásba, rúgj bele sörös üvegbe vagy lépj bele egy kiló rágógumiba az utcán. Mindennapos látvány az amikor egy 30-40 éves intelligensnek kinéző családanyuka a földreszórja a csokispapírt mielőtt elkezdené majszolni a napi adagját vagy eldobja az üres műanyag kólás üveget. A közlekedés nem olyan rossz, de most a hétvégén a rendőrök örültek, hogy csak egy vagy két ember halt meg az utakon. Közbiztonság jó, de mostanában minden héten hasba, fejbe vagy térden lőnek egy embert. Ha véletlenül csütörtök-péntek-szombat este dublin főutcájára keverednél éjfél-egy óra tájt nagy az esélye annak, hogy valami bajod lesz (kirabolnak, szájbavernek ok nélkül, stb.)

Miért is költözik az ember külföldre? Vegyük egy példát :))

Fiatal hapsi elmegy dolgozni, munkahely kiküldi fiatalt külföldre pár hétre, fiatal jól érzi magát külföldön, fiatalt újra kiküldi a munkahely külföldre pár hónapra, ott megismerkedik egy fiatal francia csajjal, fiatalnak haza kell menni de előbb beleszeret a csajba, fiatal eldönti, hogy visszamegy csajhoz és megpróbál együtt élni vele, fiatal visszamegy francia csajhoz és állást keres.

Első pár évben nagy a honvágya az embernek "Otthon sokkal jobb a kaja, itt nincs is igazi kolbász, az emberek nem olyan hülyék otthon, Pesten sokkal jobbak a nők, stb.". Ez egy idő után lecsillapodik, de sok embernél nem. Ismerek pár embert aki azért költözött haza mert elege lett. Voltak olyanok is akik más országba mentek, hogy ott találják meg a szerencséjüket.

Miért másért lehetne lelépni? Mindenhol vannak f*sz emberek ez elől nem lehet menekülni. Azért az igaz, hogy a népek mentalitása között nagy különbségek vannak, de úgy sem talál olyan országot az ember, ahol csak angyalok élnek (angyalok nagy csöcsökkel, milyen jó is lenne az).

Én csak egy igazi okot találok arra, hogy valaki lelépjen M.o.-ról (nőtől eltekintve): A legnagyobb különbség külföld és Magyarország között csak annyi, hogy sokkal nagyobb az esélyed van arra, hogy törvényes úton pénzügyileg rendbehozd magad. Kertes lakás, kocsi, színestévé, hifi, karib-tengeri nyaralás, új kocsi, számítógép meg egyéb dolgok sokkal elérhetőbbek lesznek, ha külföldön találsz egy jó állást.

Előzmény: dez1 (221)
dez1 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 221

Hát ha elindulsz nyugatabbra, nem találsz sehol szemetet a települések szélén.......és relatíve ritkán látsz mindenre és mindenkire fittyet hányó őrülteket száguldozni az utakon.....

SAjnos ez a helyzet , aki realistán látja a világot - és nézi a TV nézettségi adatokat - az ugyanígy gondolja mint én......

Előzmény: Derek (220)
Derek Creative Commons License 2005.06.01 0 0 220
akinek ilyen velemenye van sajat orszaga neperol az nem emeli ott a szinvonalat semmivel sem,meg aztan mashol sincs ilyen kevesebb ezekbol,ugyhogy neked mindenhol szar lenne.
Előzmény: dez1 (219)
dez1 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 219

Attól tartok nem.

Ugyanis: jómagam és kis családom nem szemetelünk, nem közlekedünk vadállat módjára, nem csalunk lopunk, nem drogozunk, nem vagyunk alkoholisták, stb.

Szóval szvsz csak veszítene az ország velünk. De egyenlőre nem akarunk elmenni....

Előzmény: Derek (218)
Derek Creative Commons License 2005.06.01 0 0 218

"Jómagam kis hazánk végletekig leromlott emberállománya miatt mennék el szivesen" 

Igen ,az nagy javulast okozna rogton MO emberallomanya minosegeben.

Előzmény: dez1 (215)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.01 0 0 217

Kikapcsolódásképpen lelépnék 3 hónapra a HAWAII-szigetekre !!!

:O)

ex_lx Creative Commons License 2005.06.01 0 0 216
A helyes kérdés egyre inkább úgy hangzik, hogy "mi az, amiért nem lépsz le?".
dez1 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 215

A  mi klímánknak is megvan az előnye...

A tél a kórokozók, gombák, rovarkártevők jelentős részét távoltartja tőlünk...

Új zélandon például az almatermesztők sokkal-sokkal több vegyszert használnak emiatt.....

Jómagam kis hazánk végletekig leromlott emberállománya miatt mennék el szivesen, de nem messze, pld. Szlovén tengerpart????

Előzmény: spooler (211)
nautila Creative Commons License 2005.06.01 0 0 214

Sziasztok! Egészen március közepéig én is úgy voltam, mint Classfighter.

Aztán szó szerint a fejem fölül lebontották a tető egyharmadát, átépítették annak a  társasháznak a felét amiben lakom. Az építkezés tönkretette a kertem és az ingatlan több millióval ér kevesebbet, mint hónapokkal ezelőtt.

A szomszéd állandóan fenyeget, és a rendőr azt javasolta, ha félek a fizikai bntalmazástól ne menjek ki a saját kertembe, hanem maradjak a lakásban.

És várandós vagyok.

Egyetlen, de egyetlen hivatal sem válaszolt eddig a leveleimre. Hát ezért :(

Előzmény: CLASSFIGHTER (205)
spooler Creative Commons License 2005.06.01 0 0 213
Ez egy szép, nemes, és érthető kijelentés volt. Egyetértek.

De mikor is írták a szózatot?

Majd ha a Himnusz szellemében fognak az ország-atyák tevékenykedni, akkor én is hű leszek a Szózat-hoz.
Előzmény: jkjk947 (212)
jkjk947 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 212
Semmiért!!! A szózat szeint: Itt élned halnod kell.
spooler Creative Commons License 2005.06.01 0 0 211
a parlagfű miatt. egy tengerparti esetleg óceáni helyen nem lene kínszenvedés a nyár.
A klíma miatt. Vannak olyan helyek a földön, ahol télen nem kell fűteni, és a nyár sem elviselhetetlenül meleg.
TaXiN Creative Commons License 2005.06.01 0 0 210
Hógolyózni. Nyáron :)
ecinereb Creative Commons License 2005.06.01 0 0 209
Kösz, egy ok, hogy maradjak. ;-) (Anyám, borogass!)
Előzmény: kis ede (206)
Vámpír Creative Commons License 2005.06.01 0 0 208
Én Ausztriában tudnék élni, mert ott tisztaság, rend, nyugalom van, és az emberek barátságosak.
armagnac Creative Commons License 2005.06.01 0 0 207
Mondjuk egy tengerparti villáért, egy Lamborghiniért és egy jól fizető, fix, vezető állásért lehet, hogy lelépnék ebből az országból, de sajnos még nem próbáltak ilyesmivel elcsalogatni:D
kis ede Creative Commons License 2005.06.01 0 0 206
CLASSFIGHTER Creative Commons License 2005.05.27 0 0 205

Nincs olyan Isten!

Lépje le, aki miatt lelépnék.

h4nsika Creative Commons License 2005.05.26 0 0 204
ha vmi nagyon nagy disznosagot kovetnek el
vki masert
kis ede Creative Commons License 2005.05.26 0 0 203

Én már leléptem, ti miért nem?

Wouldnotsayso Creative Commons License 2005.04.08 0 0 202

A helyzet az, hogy a közlekedési kultúrának négy összetevője van: az infrastruktúra, a járművek,  a vezetők mentalitása és a szabályok ellenőrzése. Nálunk mind a néggyel nagy problémák vannak. Az utak xarok, kátyúsak, elhanyagoltak. A vezetők mentalitása aránytalanul rosszabb, mint az általam látott más országokban, túl sok a "nekem mindent szabad" típusú vagány, és a tesze-tosza "mazsola" is, mindkét kategória iszonyú veszélyes, és akkor még a "mindenhova sietek" és az "egy kis alkohol még nem számít" típusú vezetőkről még nem is ejtettünk szót. És hát a rendőrség sem áll a helyzet magaslatán, korrupt szervezet, és ráadásul sokszor nem a valódi veszélyt okozó autósokat találják meg.

Míg az infrastruktúra korszerűsítése és a járműpark fekújítása alapvetően pénzkérdés, a második két kategória inkább csak akarat kérdésé lenne...

WNS

Előzmény: Törölt nick (199)
Wouldnotsayso Creative Commons License 2005.04.08 0 0 201

Túrót lehet kapni Japánban, bár nem minden boltban, és persze nem ugyanaz a minősége és állaga, mint otthon. De azért használható. A tejföl dettó, itt 40%-os tejföl van, és kalapács kell hozzá olyan kemény. érdemes tejjel 20%-osra higítani.

Ezek a termékek persze méregrdágák, akárcsak más a japánok által kevéssé fogyasztott termék, mint pl. a magyar! akácméz (1200 Ft / 100 ml), a német savanyú uborka (1 850 ml-es üveg kb 900 Ft), az európai jellegű (értsd: ehető) kenyér (kilója néhány ezer foritntban jön ki) 

Viszont amit egyáltalán nem találtam: savanyúkáposzta (bár állítólag ezt lehet kapni a nagyobb városokban valahol), füstölt csülök, édesvízi hal (ez a világon szinte mindenhol probléma, annak idején az USA egyik nagy városában egy helyen lehetett kapni pontyot, mégpedig a zsidó negyedben, két-három kilóért kértek annak idején több mint 10,000 Ft-ot).

És még egy nagy probléma van Japánnal, a lakásokban általában nincs sütő, és az elérhető árú lakásokban hely sincs neki.

Szóval marad a szushi, ami viszont tényleg jó, és otthon elérhetetlen vagy megfizethetetlen.

Az ember egyébként könnyen jól érezheti magát idegen kultúrákban, de otthon sohasem lesz igazán...

WNS

Előzmény: liberálmensevik (188)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 200
Most semmi nem jut az eszembe, de a FityMa-párt elnöke megbízott egy offolással:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!