Minden rosszindulat nélkül belegondoltam, hogy mi lesz, ha Orbán esetleg elveszíti a 2006-os választásokat. Politikailag a megsemmisülés fogja fenyegetni, őt és klikkjét valószínűleg megbuktatja a saját pártja. De mi van, ha ők is majd grúz, ukrán és kirgiz kollégáik útjára lépnek, és az utcára szólítják híveiket, választási csalást kiáltva? Képes lenne-e Orbán népvezérré válni és megdönteni a törvényes kormányt? 2002-ben hasonló volt a helyzet, de akkor még visszahőköltek. Vajon így tesznek legközelebb is?
Hoppá, egy évvel ezelőttről találtam ezt a topikot! Ezek szerint már a mostani sortüzes topik előtt is gondoltak egyesek forradalmas balhéra (még Kerényi előtt). Próféta lenne a topiknyitó?
Verjuk be az orrukat. Ha nem lepunk fel nem tudom mi lesz itt meg. Jo ha egy narancsos es nem vervoros forradalommal megusszuk. Becsuletes oreg nagymamak kopkodhetik a TV keszulekeket, mi meg sirhatjuk vissza a (szocial)demokraciat.
tökéletesen megértettem, csak em érzem komoly érvnek, hogy a várban rendezett gyűlésen, történelmi helyszínen, dramaturgiailag választott bocskai ruha (látványelem, szinpadiasság), miért lenne egyenes következménye a szélsőjobbal való hancurra:)
Jó.. a kokárdában egyetértek. rendszerváltás elött ugyan én is március 20-ig hordtam, de annk nem az volt az oka, ami 89után:) Hanem fiatalként úgy gondoltam, ezzel jelzem igazán, március 21 nem ünnep nekem... :)), volt akkor iylen kis bájos ellenállás.
A szélsőjobb és a Fidesz kapcsolatáról azonban ua. a véleményem. és egyáltalán erről a hisztiről. Akkora ingyen reklámot csinál a baloldal pár elmebeteg baromnak, hogy fel sem mérik, normális esetben ezt a hülye bácsfyt is kiröhögi a társadalom, mert nyilvánvalóan nem normális szerencsétlen, 14éves kisgyerekek, meg lassan nemzeti hőst látnak abban az elmebetegben.. Sajnálom, hogy kevesen olvasták TGM cikkét erről az ÉS-ben.
Pedig a dolgok mindíg kicsiben kezdődnek. Aztán, ha időben nincsenek a megfelelő orrok beverve, akkor -a történelem elégszer visszaigazolta már- igen randa dolgok születnek belőle.
Nem is olyan régen, a kokárda egy egész nemzet egyetlen napján felemelő ünnepet fejezett ki! Aztán jött egy parvenű csürhe, és csináltak belőle szánalmas politikai kampányeszközt. Még Rákosiék sem merték ezt megtenni! Hosszú évek kellenek majd ahhoz, még azok után is, hogy ez a banda eltűnik végleg a süllyesztőben, amíg újra tiszta jelképpé válhat ismét: arra az egy napra!
Tudom miről beszélsz:) az ősi indiai szimbolumra. ha jól tudom indiai, de ott máshogy állnak a horgok.
nem, nem vagyok naív, csak pl. bennem semmi szélsőjobbos beütés nincs, mégis szépnek és hagyománytisztelőnek tartom a bocskai ruhát:) Ráadásul, mint említettem, a Muzeum lépcsőjén is volt , aki már abban szavalt. Nem hiszem, hogy pár barom miatt, egy történelmi ruhadarabot igy kéne degradálni.. szerintem az a túlzás. meg ez a szélsőjobb hisztéria. Mit mondanátok egy olyan országban, ahol még a parlamentbe is bekerülnek. A magyar társadalom világosan tudatta többször is nem kér belölük.. szánalmas ez a 2006-ra előkészített hisztéria...
" Ha nem lenne szélsőjobb, kikéne találni? "
De jó, hogy szerintetek annyira nincs ebben az országban elég nyomor, hogy ilyenekkel kell választást nyerni....
1.Hát azért én a helyedben nem lennék olyan biztos benne, hogy egy olyan bulvárlap, mint az ÉS nem valami kreált irománnyal állt elő a komcsik megbízására, hogy ugyan már, találjunk ki valamit végre OV lejáratására.
2.Hát azért én a helyedben nem lennék olyan biztos benne, hogy egy olyan bulvárlap, mint az MN nem valami kreált irománnyal állt elő a Fidesz megbízására, hogy ugyan már, találjunk ki valamit végre GYF lejáratására.
Hát persze! De monddsza csak: amikről regélsz a bocsakival kapcsolatban, ugyanúgy igaz a svasztikára is?(merem remélni tudod miről beszélek) A Dritte Reich feltűnéséig nem volt vele semmi baj, indiaszakértők, kultúrhistórikusok ismerték jószerivel csak... aztán nézz oda, egy hagymázas őrült mit csinált belőle?
Pontosan erről van szó: jelenleg a "bocskai" a széljobbot jelenti, a nyonkákat, a szövetséges hatalmakat minek is? csürhének, vagy hogy jellemző, a nácikat hősként feltűntető politikai erőket...ők szennyezték be az amúgy ártatlan ruhát, lesilányítva politikai jelképpé...nem tudod kik is ezek?
Szándékosan játszod a naívot, vagy télleg ennyire....?
>>A FIDESZ folyamatosan osszekaccsint a MIEP-pel. Egyutt szervezik a megmozdulasaikat, es biztos forrasbol tudom, hogy minden lepes elott egyeztetnek. Bacsfi Diannat is ok penzelik.
Wow.
Értelmi cenzus nem lesz az Indexen, mindenki csak regel, és regel, és regel? ;))))
Hát azért én a helyedben nem lennék olyan biztos benne, hogy egy olyan bulvárlap, mint az ÉS nem valami kreált irománnyal állt elő a komcsik megbízására, hogy ugyan már, találjunk ki valamit végre OV lejáratására.
Javaslom, ha véletlen egy 48-as filmet forgatnak, vagy a kiegyezés utáni időszakról, valami történelmi filmet, akkor a nemzetgyülésen megjelent képviselőket susogos norbi melegítőbe öltöztessék, nehogy azt a látszatott keltse, szélsőjobboldali propaganda.
Ó a bocskaival nincs semmi baj. Önmagában az indiai svasztikával sincs semmi baj. A baj ott van, hogy kik hordták ezt az emúlt évtizedben, és kik tették szimbólummá: a szélsőjobb. (Aki nem tyúkemlékezetű, az biz emléxik a Miépaták parlamenti képeire)Mármost ezek után nehéz vitatni, hogy a Fidesz és a széljobb egy és ugyanaz, hiszen alelnöke is ezt a szimbólumot viseli...de lehet, ha így megy tovább, lesz még Fidesz jelvény a nyilaskereszt, a vöröscsillag, bármi, amitől ismételt hatalom és húsosbödön hozzáférést remélhet Bolseviktor... (((
Lendvai "Cenzor" Ildikó milyen szomorú lesz, amikor feltörlik vele a bíróság folyosóját, mert az összes védekezése annyi lesz, hogy az ÉS -re mutogat, mint valami ovis. Ő kezdte, ő kezdte! Kénytelen lesz felfogni, hogy felelősséget kell viselnie a saját kis rángatózó szájából kipotyógó marhaságokért.
Üzletemberként? Na ne röhögtess! Marha nagy üzletembernek kell lenni ahhoz, hogy az állami bankban ülő aprócska anyósától kapjon pár százmilliót kölcsönbe, 3,5 milliárd értékben privatizált az elvtársak segítségével állami cégeket. Gyurcsány 3,5 milliárddal károsította meg az országot üzletemberként. Orbánnak meg azt vetitek a szemére, hogy a kértnél kevesebb pályázati pénz megnyerését javasolta egy egyébként hamis jegyzőkönyv szerint? Nektek teljesen elment az eszetek?
A Fidesz lecsúszott a hosszú bájtok éjszakájáról. Amikor mondták rá, akkor nem csinálta, azóta meg az László Csaba kilopatta az APEH teljes adatbázisát.