csakhogy mind a 40%-ot soha nem fogod rávenni, hogy elmenjenek kispártra szavazni. akit meg mégis ráveszel, azok szavaztai szétoszlanak a kicsik közt. lehet, hogy a Miépet, vagy a munkáspártot így tudnán erősíteni, de akkor már inkább szavazzanak az emberek álpártokra
Egyiket sem szeretem (mondhatni kifejezetten nem szeretem), de legalább szinesítenék a parlamentet. Szélsőségesek meg most is vannak a parlamentben, csak más szinekben.
A szavazatszámlálóknak ez a dolguk. Magyaroszágon nem demokrácia van, csak demokratizált parlamentarizmus. Szerinted jobb lenne, ha a MIÉP meg a Munkásárt bekerülne?
Irtam a békejelnek, csinálhatnánk valami "gyűlést" ezzel kapcsolatban. Szerintem lenne egy csomó támogatónk(azok közül is akik amúgy nem mennének szavazni, meg azok közt is akik elmennek, de csak valaki ellen szavaznak, ami elég gyakori szerintem). Nagygyűlésre viszont kellenek emberek akik értelmesen tudnak érvelni, és normálisan el tudják mondani, hogy mit akarunk, hogy nem a demokráciával meg a többpártrendszerrel van bajunk, hanem ezekkel itt, akik már annyiszor néztek minket hülyének, h lenne mit visszaadni nekik. a hírességeket nélkülözhetjük:) Azt kéne elérni, h elterjedjen a köztudatban, h mit is jelent idén az érvénytelen szavazás, próbálkozom itt a szegedi médiánál, hátha hajlandók pörgetni a dolgot.
én nem tudom még,hogy melyik fiktív pártra szavazok,de hogy kapnak egy lófaszra emlékeztető smileyt,az biztos.gyerekesen viselkedek a 'felnőtt' pártjainkkal szemben,tudom
Látogass el ide és megérted :) Sok jelöltjük van, mindegyiket Nagy Istvánnak hívják és mindegyik kétfarkú, pirosszemű kutya :)
A szavazólapon nem szerepelnek, ezért kell a pártot/jelöltet tollal ráírni + csinálni neki egy rublikát és beikszelni. a többi pártot meg áthúzni. Vagy ragaszthatsz is rá MKKP-os matricát is és azt ikszeled be. (Gyakorlatilag érvénytelen szavazat)
Mivel a Zöld Demokraták összesen 1db jelöltet tudtak állítani az országban, ezért asszem a Kétfarkú Kutya Pártra (ifj. Nagy Istvánra :) fogom a szavazatomat adni. Azért az örök élet az már valami! (Szerintem betartják! :)
belinkelem a kollektívát, én ennyiről tudok, ezek az álpártok egymástól függetlenül alakultak, annyiban mindenképp, h az alapítók nem ismerték egymást, úgy tűnik lassan egész divat lesz:):
Ezek a mozgolódások a szememben a magyar belpolitika jó ideje leginkább örömteli fejleményei. Örülök, hogy ilyen fantáziagazdag, s becsülöm a befektetett munkát, remélem, jól érzitek magatokat közben.
egyébként van Vácon egy hasonszőrű sokadik utas kezdeményezés, a JÓLESZ, ők is plakátolnak és támogatják az érvénytelen szavazást. Azt ígérik, bevezetik a 15. hónapot, helyreállítják az időjárást és megszüntetik az amortizációt. sőt az adócsökkentést is támogatják.