Keresés

Részletes keresés

lawazza Creative Commons License 2011.04.30 0 0 72

James spader a kedvenc színészem. Igaz, hogy még csak a titkárnő című filmje van meg nekem, de ettől függetlenül már jó pár filmben láttam. Olyan kérzésem lenne a kedves rajongókhoz, hogy a dream lower (álombéli szerető) filmjét honnan lehetne megszerezni?

Vagy mik a lehetőségek ezzel kapcsolatban. Előre is köszi: Lawazza.

Hoppancs_ Creative Commons License 2011.01.11 0 0 71

Mr. Spader egykor és ma, a magyar csatornák kínálatában...

A FILM+ műsorán egy mókás kis romantikus komédia a 80-as évekből:

http://port.hu/probababa_mannequin/pls/fi/films.film_page?i_film_id=32961&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_where=2&i_topic_id=2

Az HBO-n egy 2009-es családi filmecske:

http://port.hu/csodakavics_shorts/pls/fi/films.film_page?i_film_id=106889&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_where=2&i_topic_id=2

Utóbbit még nem láttam, úgyhogy kíváncsian várom.:)

pepanka Creative Commons License 2006.12.07 0 0 70

Ha Spader, akkor mostanában Boston Legal. Aki tud németül: VOX minden szerda kb. 22:15

Ja, és egy blogbejegyzés is "találtatott" e témában:

http://pethoanita.freeblog.hu/archives/2006/12/06/AZ_en_peniszem_rendkivul_tiszta/

KiLynch Creative Commons License 2005.10.08 0 0 69

Ma lesz a Két nap a völgyben 22:40-kor, az mtv1-en!

Jól nézzétek meg!

pepanka Creative Commons License 2005.10.02 0 0 68

kép kép hátán :))), Boston Legal 2x1 a kezdő jelenetsorból:

pepanka Creative Commons License 2005.09.19 0 0 67

na, jellemző..., elsőre nem sikerült

(egyébként csak az én gépemen nem látszódnak a régebben feltöltött képek?)

Előzmény: pepanka (66)
pepanka Creative Commons License 2005.09.19 0 0 66

csak egy kép:

pepanka Creative Commons License 2005.08.14 0 0 65

No, megtaláltam azt a jellegzetes képet az Endless Love-ból. (Ha rákattintasz, kinagyítja magát teljes méretre. )

KiLynch Creative Commons License 2005.08.14 0 0 64

Én is csak ezt a borítóképet találom mindenhol:

Nem sokkal több a semminél, de azért mégiscsak. Mindenesetre nagyon szexi kép.

:-))))

Mondjuk szerintem az, hogy megvárjuk-e, hogy menjen egy film a tévében, az a lehetőségektől is függ. Én így, hogy ott az a szuper videótéka, ahol szinte minden megvan, általában nem tudok ellenállni a kísértésnek.:-) A Jack's back meg egy nagyon hirtelen döntés volt. Először meg is bántam, hogy megrendeltem, de már nem lehetett visszavonni. Azért mostmár örülök, hogy megvan, még akkor is, ha valószínűleg találhattam volna értelmesebb helyet is annak a nem túl kevés pénznek, ami erre elment. Megpróbáltam lemásolni, de a másolatot nem lehet rendesen lejátszani a védelem miatt. Reméltem, hogy egy ilyen régi kazin még nincs olyan komoly másolásvédelem, de mégis... Pedig rád is gondoltam, hogy esetleg csinálok neked is egyet. A fene egye meg. Na, mindegy...

Te a Pretty in Pink-et láttad egyébként teljes egészében, vagy csak azokat a részleteket, amik a honlapon vannak? Mert én most megnéztem azt is, és bejött. Nem valami egetrengető történet, de olyan kis kedves, hogy nem lehet nem szeretni.

Amúgy én is hallottam róla, hogy A gyönyör rabjai végét újraforgatták, de amúgy látszik is, mert JS-nek az uccsó jelenetben feltűnően más a frizurája, mint korábban. Az biztos, hogy Max az eredeti változatban is Nora után megy New York-ba, mert úgy vettem észre, hogy csak a onnantól kezdődik a másiksérós rész, hogy elkezdenek beszélgetni, azután, hogy Max leült az asztalhoz. Mindig azon gondolkodom, hogy vajon milyen lehetett az eredeti befejezés, ami nem "közönségbarát." A nő elküldte, és kész? Vagy valaki megölt valakit?:-))))

Mert az oké, ha ott fejeződik be, hogy Nora lelépett... De szerintem ez eredetileg sem így volt...

pepanka Creative Commons License 2005.08.13 0 0 63

No, hát megint egy élvezetes beszámoló :))) Köszi. 

Próbáltam erről a filmről neten képeket taláni, kb, hogy nézett ki JS akkor, de nem nagyon sikerült.

Hm. Ez van.

Viszont olvastam egy érdekes cikket, pontosabban egy cikknek,még kb 1990-ből lehetett, nem sokkal a Gyönyör rabjai bemutatója után, hogy a végét nyolc hónappal később újraforgatták, úgymond egy közönségbarát verzióval zárul a történet, mert a próbavetítés nem úgy sült el, ahogy számítottak rá. 

Remélem nem kutyultam valamit össze (angol nyelvű cikk volt)

Tudsz erről valamit?

Az a baj persze, mármint velem, hogy vagyok olyan balga, vagy épp mazochista? , hogy megvárom, míg a tv-ben adnak egy filmet, (és akkor gyermeki ujjongással mondogatom magamban: de jó, láthatom, de jó láthatom).  

Előzmény: KiLynch (62)
KiLynch Creative Commons License 2005.08.05 0 0 62

Na, le tudtam játszani a filmet, sőt meg is néztem. Átlagos thriller( vagy az átlagosnál picit gagyibb, de nem sokkal:-)))), de JS szuper benne szerény-kicsit sem elfogult-véleményem szerint. Az elején egy szende aranyos kis orvostanhallgatót alakít, aki annyira jóságos és tökéletes, hogy az már fáj. Ki is csinálják elég hamar.:-))) Aztán bejön a képbe az ő ikertestvére, aki már nem olyan tökéletes, de azért jó fej. Szerintem elég hitelesen oldotta meg a két eltérő jellemet. Egyébként nem olyan jó-rossz ikerpárról van szó, mint mondjuk A homok titkai c. brazil sorozatban, de elég különbözőek.:-)

A történet amúgy röviden annyi, h van egy sorozatgyilkos, aki a drágajó Hasfelmetsző Jackhez hasonló stílusban gyilkol terhes prostikat. Az egyes számú Spader, aki a filmben amúgy John, egyik munkatársára gyanakszik, akivel aztán olyan komoly összetűzésbe kerül, h sajna meg kell halnia szegénynek. A pasas felakasztja, aztán öngyinek állítja be. Ezzel lezártnak tekintenék az ügyet, hiszen mindent John nyakába lehet varrni ( mivel orvostanhallgató, balkezes, meg szemüveges, és minden áldozat arra a klinikára járt, ahol ő dolgozott...stb.), és még öngyilkos is lett. ( Ja, meg az egyik áldozat vére is rákerült, mert amikor rajtakapta a hullánál a munkatársát, akkor az meg jól belelökte a vérbe.) Na, ekkor jön a másik Spader, aki amúgy Richard, és jól megálmodta az ezer éve nem látott tesója halálát, és biztos abban, hogy John nem lett öngyilkos. Na, még sok esemény van, de végül persze Richard felderíti az ügyet ( a gyilkos John főnöke, aki amúgy már az elején is kissé elmebetegnek tűnt, egyébként orvos természetesen), és John gyilkosát is jól elkapják. Szerelmi vonal halovány, az elején van egy csaj, aki rá van kattanva Johnra, de úgy tűnik a végén, hogy Richarddal is beéri. Elvégre mindkettő kiköpött James Spader.:-)))) Szó volt arról is, hogy a két testvér nem volt túl jóban egy ideje, valszeg nő volt a dologban, de ezt a vonalat nem értettem kristálytisztán. Mindegy. Ahhoz képest, hogy angolul volt, meglepően kevés homályos pont maradt. Büszke vagyok magamra. Laff-laff.( Most megveregettem a vállamat.:-)))

Megnéztem egy másik filmet is, a Kétszínű igazság címűt. Tök jó, mert ebben John Cusack is van, akit szintén bírok. Juhhééé! Egész jó volt, bár azt reméltem, Cusack szemetebb lesz. A tartalom alapján kegyetlenebb a karaktere, de így sem volt túl kedves. Ja, és meglett a Farkas kazim is. Egyik barátnőmnél volt, de én azt hittem, már visszaadta. De most tényleg.

Lesz az m2-n egy portréfilm David Cronenbergről, ha esetleg érdekel! Én felveszem, mert nem leszek itthon, remélem, nem lesz áramszünet.

pepanka Creative Commons License 2005.07.28 0 0 61

Kiváncsian várom a beszámolót!

Énnálam  kissé háttérbe szorult mostanában egy-két hétre Mr. Spader, de most visszatértem!!! És hoztam két vadiúj képet.

Milyen szerencse, hogy szinte hetente valamiféle TV-fesztivál van valahol Amerikában. (ha minden igaz, ha rákkanintasz a képre, még nagyobb méretben tudod megjeleníteni)

Előzmény: KiLynch (60)
KiLynch Creative Commons License 2005.07.18 0 0 60
Képzeld, megrendeltem kazettán a Jack's back c. filmet, és már meg is jött. Még nem tudtam megnézni, mert most nem vagyok otthon, de majd beszámolok róla.( Remélem, azért érteni fogok valamit...)
Előzmény: pepanka (58)
KiLynch Creative Commons License 2005.07.15 0 0 59

Juhééé! Én is örülök nagyon a jelölésnek!!!! Mikor lesz a díjátadó? Valamikor szeptemberben, ugye? Azt nem mondom, hogy alig várom, mivel akkor már suli lesz.:-))) Azért majd megpróbálok nem elfeledkezni róla... Szerinted van még olyan topik, amiben csak két ember beszélget?:-))))

pepanka Creative Commons License 2005.07.14 0 0 58

"Alan Shore"  begyűjötte 2. emmy jelölését!!!!!

hurrá, hurrá!!!!

Az drámai kategória férfi főszrereplők jelöltjei:

Boston Legal • ABC • David E. Kelley Productions in

association with 20th Century Fox Television Studios

James Spader as Alan Shore

Deadwood • HBO • Red Board Productions and Paramount

Television in association with HBO Entertainment

Ian McShane as Al Swearengen

House • FOX • Heel and Toe Films and Bad Hat Harry

Productions in association with NBC Universal Television

Studios

Hugh Laurie as Dr. Gregory House

Huff • Showtime • Showtime Presents in association with

Sony Pictures Television

Hank Azaria as Dr. Craig “Huff” Huffstodt

24 • FOX • Real Time Productions in association with

Imagine Television and 20th Century Fox Television

Kiefer Sutherland as Jack Bauer

pepanka Creative Commons License 2005.07.09 0 0 57

Kicsit edzettem angol tudásomat, és kiválasztottam a Playboy -interjúból néhány részletet (gondolom, nekem sem az egész van meg teljesen, innen onnan összeollózva van valami)

Próbáltam úgy, hogy ne kelljen a 18 éves korhatár-karikát odaképzelni.  

Riporter: A szerepeiben úgy tűnik, nem esik nehezére nőket meghódítania. Ezt csak megjátssza, vagy saját maga is ilyen?

Spader: Az első plussz hozama a színházi életnek a lányok. Éjszaka dolgozni, későn kelni, csajozni - ez örök.

Riporter: Az első szexuális tapasztalatait a színészet által szerezte?

Spader: Igen

Riporter: Egy középiskolásnak, aki barátnőt akar, színésznek vagy a futballcsapatban hátvédnek kell inkább állnia?

Spader: Hátvéd? Egy zárt helyiségben csomó másik fiúval van együtt. Az nem jön be. Futballmeccs délután van, utána még le is kell zuhanyozni. Nem, nem. Ha valaki csajozni szeretne, menjen színházba, az iskola után van, és akkor már sötét van.  

Riporter: Szerzett olyan tapasztalatokat, miket a szerepeiben hasznosítani tudott?

Spader: Abszolút. Az életben szerezett tapasztalataim messze felülmúlták azokat, miket a filmvásznon lehet látni.

Riporter: Ha levelet kapna egy nőtől, ki olvasta ezt az interjút, válaszolna rá?

Spader: Nem olvasok ilyeneket. Ha nem ismerem a feladót, kidobom a levelet.  

(...)

Riporter:Életében hányszor tapasztalt igazi szerelmet?

Spader: Erről indiszkréció lenne beszélni, maradjunk annál, megtapasztaltam.

(...)

Riporter: Amikor kisgyerek volt, tudta, mi szeretne lenni felnőttként?

Spader: Persze. Bankrabló, gengszter, rendőr, cowboy, indián vagy kém.

(...)

Riporter:Mi volt a legsokkolóbb halál-fajta, amivel kapcsolatba került?

Spader: Az öngyilkosság. De ez az időzítés, és az akkori életkorom miatt is lehet. Egy közeli barátom öngyilkos lett, mikor 17 éves voltam. Az felzaklatott.

(folyt. köv. - majd valamikor)

Őszintén be kell valljam, én személy szerint sajnáltam, hogy annak idején a szigorúbban vágott változatot láttam az Álmaim asszonyából. Ha már úgysem pontosan értem, mi van, legalább a látvány...

Egy-egy képet nézve belőle az interneten, egészen érdekes kis jelenetek maradhattak ki.

KiLynch Creative Commons License 2005.07.06 0 0 56

Hát igen, ez a Stevenson nem egy tipikus Spader figura. Tényleg eléggé átlagos kis film lehet a Szellemtanya, nem hinném, hogy Spader hibája, ha nem tudott többet kihozni a karakterből. Szerintem ez egy olyan tucatszerep, amihez nem kellett túlzottan megerőltetnie magát, és biztos nem voltak álmatlan éjszakái amiatt, hogy pl. hogyan adja elő azt a bizonyos szerelmi vallomást, vagy bármelyik másik jelenetet. Tuti, hogy már rég el is felejtette ezt a filmet. ( Pláne, ha meg sem nézte...:-))))

A Pretty in pinkben meg szerény véleményem szerint minden főszereplő jól láthatóan VÉN volt már a gimihez, dehát a legtöbbször így szokott lenni ezekben a filmekben.  Talán jobban elhinném az egészet, ha egyetemen játszódna... A Végtelen szerelem ezer éve ment valamelyik kereskedelmi tévén, de csak azt fedeztem fel, hogy Brooke Shields játszik benne, tőle meg kiráz a hideg, úgyhogy nem erőltettem a megtekintését.

Tegnap megnéztük az Álmaim asszonyát. Elég jó volt, jól emlékeztem a végére a fojtogatással. Szerintem ez az a változat, amit te is láttál a rai1-n, nem volt benne semmi gyerekes jelenet a végén, szex is csak módjával. Hát igen, JS iszonyat jól nézett ki benne, és micsoda remek szempillás képpel kezdődött az egész!!!!Hmmm... Bár az elején aggódtam, mert igencsak úgy tűnt, hogy ez a régi tékás kazetta fel fogja mondani a szolgálatot, de aztán megjavult, és élvezhető volt. Nem tudtam teljesen elmerülni az élményben, mert a barátnőm beszélt közben, meg egyszer megszakítottuk, hogy megnézzük a South Parkot, de azért a lényegre oda tudtam figyelni. Ebben a filmben nagyon szép a mosolya, és egyáltalán nem tenyérbemászó.:-)))

Az irodalom jó dolog. A gimiben az volt a kedvenc tantárgyam, biztos még ma is az lenne, ha még tanulnék...:-)) Sajna egyre kevesebbet olvasok, de azért nyáron bele tudok lendülni. Egyébként totál filmmániás vagyok, néha már úgy érzem, hogy már betegesen. Idén jelentkeztem filmrendező szakra, de a második fordulóba sem jutottam be. Ennyi a szomorú történet. Lehet sírni.

Előzmény: pepanka (55)
pepanka Creative Commons License 2005.07.05 0 0 55

Huh. Szóval megnéztem ezt a Szellemtanyát. Szörnyűűűűűűűűű.

Most vagy azt várták el tőle (forgatókönyv + rendezői elképzelés), hogy ilyen sablonosan oldja meg a figurát, főleg a végén a nagy szerelmi vallomást, vagy ő maga sem tudott ezzel a normális, átlagos, szokványos problémákkal megáldott emberrel mit kezdeni.  Olyan kis szokványos történet. Még Maggie Smith és Michael Caine története a történetben sem dob nagyot az egészen, noha kétségtelenül van néhány vicces beszólás. Például, mikor ez a Stevenson megjegyzi, hogy hát Max és Lili mégiscsak halott emberek, erre Max:

- Ne személyeskedjen fiatalember.

Vagy a riválisáról azt mondja Stevenson:

- És mennyivel magasabb, mint én... gondoltam volna.  

De úgy alapjában véve felejthető (Ami nem jelenti azt, hogy ne nézné meg még egyszer az ember lánya, ha alkalom adódik rá.) 

Ja  igen, említetted, hogy nem nagyon emlékszel rá, Hát egyszerű a sztori (nem hiszem, hogy bárkinek nagy lelki megrázkódtatást okozna, ha megtudná a történet végét, mielőtt még látta volna), egy pár dilemmája, tovább kellene lépni a kapcsolatban (tipikus: a nő az aki jobban hajtja, a férfi lesz beállítva csapodárnak meg felelőtlennek, meg elkötelezettség-fóbiásnak), össze kellene költözni. Van is egy ház, de csak a férfi számára láthatóvá válnak az itt élő szellemek, volt tulajdonosok, egy a 30-as években sztár-házaspár. 

A fiatal pár között súrlódások, félreértések, hülyeségek felfújása.

Hülye kibontása a történetnek: mindig a csajszi sértődik meg, és akármennyire közösen akar élni a pasival, mihelyt összeveszik vele, máris megy randizni egy másik pasival, egy régi hódolójával. (no persze, ha nem lett volna biztosítékként ott ez a másik, lehet, hogy nem játszotta volna a sértődékeny libát), és mindig a pasinak kell bizonyítani, hogy de hiszen neki egyedül az a nő kell. És akkor a végén a nőnek is láthatóvá válnak a szellemek, és kiderül, hogy igazat beszélt a pasi, mikor róluk beszélt, és nem csak lerázni, meg hazudozni, meg magát el nem kötelezni akart, és a végén megkéri a kezét. Ennyi.

Tipikusan házasság-mániás nőknek készülhetett a film. Mármint, akik azt hiszik, hogy a "kimondhatatlanul szeretlek" és a "hozzám jössz feleségül?" kifejezések ugyanazt jelentik(vagyis hogy az előbbit csak akkor hiszik el, ha az utóbbit is hallották), és történet az ő lelkivilágukat igazolta.

Nem akarok csak rossz dolgokat mondani róla, de a mikrofon is bennmaradt többször. 

Na, de most már abbahagyom, mert teljesen elragadtatom magam a témában. 

Hogy én mit csinálok? Először is, nekem is volt részem a jogi kar "szépségeiben és örömeiben",  de a szokásosnál jóval rövidebb ideig. Amúgy tanulok,tanulok, (mint írtam, kb egy hónapja voltam felvételi elbeszélgetésen) összességében és általában az irodalommal foglalkozom, de a filmek (forgatókönyvek) sem állnak távol tőlem.

Cinemax? HBO-hoz tartozó csatorna, ha jól tudom, néhány hete üzemel.  

Jaj, láttam a Killert, egészen véletlenül, a Live8-en szerepeltek. Hófehér öltönyben voltak, az énekes szeme ki volt festve, és olyan kisfiús volt. De hát az a videoklip lenne a lényeg, nem az énekesek.  

No, kisfiúsról jut eszembe. Igen-igen, 26 vagy 27 évesen kissé nehéz középiskolásnak látszani. De hát Andy McCarthy sem volt fiatalabb. Jaj, olyan kis "kölökképű" maradt az az ember! 

Amúgy a film érdekes lehet.Komolyan. Bár számomra az Endless Love is érdekesnek tűnik, mármint, hogy ott is a sznob csávót játszotta, 20 évesen, meg volt egy olyan beszólása, ami intha egyidőben kultikus lett volna errefelé is:

-Attól még, hogy a nővéremet dugod, ne hidd, hogy a családhoz tartozol.

Ez olyan provokatív lehetett 25 éve!

KiLynch Creative Commons License 2005.07.01 0 0 54
Ja, bocs, nem válaszoltam egy kérdésedre! Nem ismerem azt az együttest, most hallok róluk először. Mindenesetre ez a fojtogatós ötlet jó bizarr. Ha igaz a pletyka, vajon nem késő még jelentkezni a fiatal lány szerepére?:-)))
KiLynch Creative Commons License 2005.07.01 0 0 53

Helló! Na, megint itt vagyok. Még lesz egy vizsgám 6.-án, amire már sem kedvem, sem energiám nincs felkészülni. Elvileg 29-én végeztem volna ( hüpp ), de egy vizsgát el kellett halasztanom, így az egész elcsúszott, így most itt tartok. Ja, az EKP-t meg át kell vinnem a következő félévre, mert jól elszúrtam. Fogalmam sincs, hogy fogom valaha megtanulni, de mindegy.  Ja, egyébként még csak másodéves vagyok, de nemtom, hogy fogom ép ésszel kihúzni a végéig... ÁÁÁÁÁÁ! Egyébként, Te mivel foglalkozol? Na, persze, nem muszáj elárulni, ha titok...:-)))

Megnéztem a Zsarolók városát. Jó kis film, és James elég vicces volt benne. A külsejével is kibékültem, annyira nem rémes, mint amilyennek elsőre tűnt... Az a rész jó volt, amikor Eric Stoltz-cal beszélgetett, és közben kezdett elaludni távirányitóval a kezében. Érdekes, hogy Deborah Unger-rel kétszer is így összepárosították. Persze azért a Karambolban jóval közelebb álltak egymáshoz, legalábbis fizikailag.:-)

Én is nagyon megörültem a Pretty in pink jeleneteknek! A szerep marhára passzol hozzá, de abban igaza volt Roger Ebert-nek, hogy kissé öreg volt már gimnazistának. Bár lehet, hogy megbukott egy párszor, ki tudja... Majd még meg kell néznem egyszer-kétszer, hogy teljesen felfogjam miről van szó. Amúgy megjelent nálunk ez a film DVD-n, még 2002-ben, de mostmár sajna nem lehet kapni. Nemrég fedeztem fel, hogy ezzel az Andy McCarthy-val háromszor is együtt játszottak ( Pretty in pink, Less than zero, Próbababa). És valószínűleg mindig ilyen jó-rossz párosításban. Érdekes...

Én azt sem tudtam, hogy létezik Cinemax csatorna. Az meg mi fán terem? Magyar nyelvű? Sajna, én egy szót sem tudok németül, és már alig emlékszem a Szellemtanya cselekményére, úgyhogy szerintem maximum belekukkantok majd... Majd Te beszámolsz az élményeidről!!! Bár, ah jobban belegondolok, lehet, hogy nincs is rtl II nálunk. Mindegy, ha nincs, akkor valószínűleg belenézni sem fogok.:-)))       

Előzmény: pepanka (52)
pepanka Creative Commons License 2005.06.30 0 0 52

Hohó! Láttam részleteket a Pretty in Pink-ből. Hát igen, ezek még azok a high school/college filmek, mik még nekem is tetszenek, az új nemzedéke nekik (90-es évek, vége, 2000-es eleje)  már olyan ízléstelen sokszor...

Szóval P.I.P. Nagyon jól áll neki ez a "beképzelt gazdag csávó" - szerep. Andrew McCarthy meg megint olyan kis cukorfalat,  mint a Próbababában. Jaj, az megint édes kis vígjáték volt, (Kim Chatrallal a címszerepben, aki ugye Samantha  Sex and the Cityben.)   Jimmy ott egy kétszínű, ellenszenves kis vakarcsot játszott, bár ezek a túlkarikírozott alakok, ezek az akadékoskodó, és direkt ízléstelen kinézettel ellátott tipikus aktakukacok nem tetszenek.  

Vasárnap reggel negyed nyolckor lesz a Szellemtanya az rtl II-őn. 

(igaz, lesz a Music of Chance is, szombat este, Végjáték a magyar címe, tudtam, hogy már működésének első napján érezni fogom a Cinemax hiányát, hiszen úgy hirdették a csatornát, hogy fesztiválgyőztes, kiemelkedő alkotáskokat fognak játszani. Mibe, hogy hamarosan menni fog a Sex, lies... is?)  

KiLynch!

Ismered a Killer elnevezésű rockzenekart?

(Nekem ezek az új rockbandák nem mondanak sokat) Állítólag a Narancsvidék betétdala is az övék. Azért érdekes, mert az a pletyi terjed, hogy egy videokliphez fel szeretnék kérni JS-t, az lenne a szerepe, hogy meg fojt egy fiatal lányt. Különben Eric Stoltz (Zsarolók városa, Két nap a völgyben) is szerepelt már egy klipjükben. 

Különben hányadéves vagy az egyetemen? Remélem, hogy már sikerültek a hátralévő (mármint természetesen akkor hátralévők, mikor említetted őket) vizsgák is.  

pepanka Creative Commons License 2005.06.22 0 0 51

hát bizony, ezt a frusztrációt nehéz lesz feldolgozni....

na majd valahogy csak menni fog

Egyébként, hogy  menniyre dilisek ezek az amcsik, és mennyire lusták, Tutanhamon fáraót egyszerűen King Tut-nak nevezik. Csak még mindig a kiállításhoz kapcsolódóan.

És most zöld vagyok az irigységtől. Itt falusi/kisválrosi magányomban csak irigykedni tudok az olyan mozgalmas kulturális életre, mint amilyen például L. A.-ben van.

(A felszínes, könnyű, gagyi, könnyen exportálható, világszerte gazdaságilag sikeresen terjesztett amerikai "kultúra" mögött ott van egy másik Amerikai is, ami egyre jobban kezd tetszeni) 

Egy "szpéderizmus" a témában: L. A olyan, mint egy szegény utcalány, akit mindenki kihasznál; beleélveznek majd dolguk végeztével odébbállnak.

Daikini Creative Commons License 2005.06.22 0 0 50
Hajjaj, bocs a csalodasert, amugy James Spadert azt hiszem csak a Csillagkapuban lattam, tetszett a figuraja, es kivaloan jatszotta.

OFF: Ne bankodj, a nicknevrokonod egy kedves, aranyos, csinos es okos lany, szoval nem hozott szegyent a nevedre. Bar azt hiszem o az ajtokra szerelheto szerkezetekbol indult ki a nev valasztasanal. :-)
Előzmény: KiLynch (48)
KiLynch Creative Commons License 2005.06.21 0 0 49
Hát igen, az egyiptomi külügyminiszter azóta is ezzel dicsekszik mindenkinek...
Előzmény: pepanka (46)
KiLynch Creative Commons License 2005.06.21 0 0 48
Már megörültem, hogy új ember csatlakozott hozzánk rendkívül fontos témáink megvitatásában, de úgy látom tévedtem. Amúgy a válasz nem, és nagyon lelomboz, hogy ez a rendkívül elmés, és eredeti név másnak is az eszébe jutott. Amúgy azt sem tom, mi az az IRC.
Előzmény: Daikini (47)
Daikini Creative Commons License 2005.06.21 0 0 47
bocs az OFF-ert, de nem vagy veletlenul az a Killynch aki IRC-re jart cca 2-3 eve?
Előzmény: KiLynch (44)
pepanka Creative Commons License 2005.06.21 0 0 46

"Valaki" eléggé érdekes helyeken bukkan fel mostanában, mint például egy turisztikai kiállításon, mi Egyiptomot népszerűsíti. Na persze egy National Geographic-őrült hol lehetne máshol....

És az egyiptomi külügyminiszterrel fotóztatja magát:

KiLynch Creative Commons License 2005.06.20 0 0 45
Ha egyszer vége lesz a vizsgaidőszaknak ( azaz soha...), akkor a barátnőimmel megnézzük az Álmaim asszonyát. Többek között ez éltet még...
KiLynch Creative Commons License 2005.06.20 0 0 44

Én sem vagyok túl nagy sci-fi rajongó, az eredeti Star Wars trilógiát imádom, de a többi hasonló cucc hidegen hagy. Bár nemtom, mi számít sci-finek, mert én ezalatt elsősorban az "űrhajós-másikbolygós" filmeket értem, de tudom, hogy ennél azért tágabb a műfaj. Amúgy abban mindenképpen egyetértek, hogy mindkét film rendkívül komolytalan, sőt, az Alien Hunter néhol egyenesen nevetséges, de a Stargate-re nem tudok haragudni, a hülyeségei ellenére sem. Lehet, hogy ennek az az oka, hogy ez az egyetlen ( általam ismert ) film, amiben Spader egy olyan igazán kedves, száz százalékig szerethető figurát játszik. Ha végiggondolom, a filmeket, amikben láttam, nem sok ilyet lehet találni. Ott vannak ugye, a nagyon gonosz szerepek, mint pl. Stewart a Farkasban, vagy Lee a Két nap a völgyben c. filmben, aztán a perverzek, mint James Ballard, vagy Edward Grey. Aztán vannak határesetek, mint pl. Max A gyönyör rabjaiban. Még hosszan folytathatnám a felsorolást, de csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy kellemes volt a Stargate-ben látni, hogy egy ilyen aranyos, imádnivaló, olyan " úgy megölelgetném" típusú szerepet is milyen hitelesen tud alakítani. Persze nagyon bírom a "furcsa" szerepeit, de felüdülés néha ilyet is látni tőle.

A Piszkos titkokban egyébként totál biztos voltam, hogy végül Spader lesz a gonosz, rendesen meg is lepődtem, amikor nem derült ki róla semmi csúnyaság. Ezért is volt jó a film, mert sokszor történtek másképpen a dolgok, mint amire az ember számított volna.

Hát igen, A leskelődő elég nagy hülyeség, emlékszem, nekem is eszembe jutott, mikor néztem, hogy egy ilyen fél lábbal a sírban lévő, kórházból szökött figura milyen jókat akciózik.:-) Persze a stressz növeli az ember teljesítőképességét... De annak örültem, hogy legalább a gyilkos nem éledt fel a végén. Egyszer meghalt, és utána halott is maradt. Ez kellemes meglepetés volt, miután a legtöbb filmben minimum ötször meg kell ölni a gyilkost, hogy vége legyen.:-)) Ebben a filmben még az a sok visszaemlékezős, "na, akkor hogy is halt meg a Spader csaja" típusú jelenet is zavart. Meg hogy Keanu cseppet sem volt félelmetes. Egyébként valószínűleg azért vállal JS ilyeneket, mert nem kap elég jó forgatókönyveket, meg nem olyan felkapott, hogy sokat válogathasson. Persze, a legnagyobb sztárokkal is előfordul, hogy gagyit vállalnak, mert a forgatókönyv alapján jónak tűnik. De lehet, hogy az ügynöke adott rossz tanácsokat.:-)))

Természetesen már belenéztem abba a részletbe a The stickup-ból. A fürdőkádas jelenetben is kényelmesnek látszik a válla, sőt, az egész ember is:-))) Hátha nálunk is játssza majd az HBO, vagy valamelyik egyéb csatorna ezt a jó kis filmet... Jó lenne, és ebben valószínűleg Leslie sem bomlik fel a film felénél.:-))))

Na, meg műsorra tűzhetné valaki a szex, hazugság, videót is, azt nagyon megnézném még egyszer. Ja, egyébként mindig ajánlgattam neked az Odeon tékát, aztán nemrég jöttem rá, hogy nem is vagy budapesti, úgyhogy nem tudod onnan kivenni a jó kis filmeket. Egyébként én is csak tanulok Budapesten azon a fantasztikus egyetemen, amiből éppen tegnap lett elegem, de annyira, hogy kisebbfajta összeomlást produkáltam. Még három vizsgám van hátra ( pedig már hetet megcsináltam), és nem látom az út végét. Lehet, hogy nincs is neki. Hogy visszakanyarodjak a témánkhoz, lassan már a Boston Legalra sincs kedvem gondolni, mert abban is jogászok vannak... Brrr! Sosem lesz vége a szenvedésnek!

Nem gondolom, hogy mindent tudsz, de az tuti, hogy nálam többet. Meg a hozzászólásaid alapján az angol biztos jobban megy, mint nekem... Amúgy én is valami gyógyszerre gondoltam, de még így sem áll egészen össze, hogy hogy jött ez oda... Mindegy, annyira nem fontos. Hát igen, én is szívesen lelépnék New Yorkba szerencsét próbálni, még ha vége is a diszkókorszaknak.:-))))

Hogy reagáljak az offolásra is, biztosan szórakoztatóak lehetnek az ilyen pasifelszedős kiscsajok... Mondjuk elég érdekesnek tartom, hogy a Nagy Könyv oldalán akar ismerkedni, mikor arra ott vannak a megfelelő helyek. Talán olvasott fiúkra hajt?:-)))) Ez igazán dicséretes.

Előzmény: pepanka (43)
pepanka Creative Commons License 2005.06.18 0 0 43

No igen, Leslie-nek em volt nehéz dolga az Alien Hunterben. Csak nézni, cska nézni james Spadert, ahogy a számítógéppel ügyködik.

Én alapjában véve nem kedvelem a sci-fit, nem is szoktam nézni, no esetleg a paródiáikat, (általában egy -egy jó paródia többet tárul el egy egész műfajról, mint egy tucat abban a műfajban készült film)Sargate-et, Alien Huntert megnéztem, komolytalannak tartom, (bár a Stargate-ben a nyelvi kommunikácóval kapcsolatban felfedeztem benne egy jó jelenetet, de  már nem tudom, mit, szokás szerint csak az maradt meg, hogy volt valami, ami érdekes volt, de hogy konkrétan mi...), engem jobban érdekelnek a "földi dolgok".

De ez a Piszkos titkok, ez tetszik. Neked nem volt folyton az az érzésed, hogy a JS által alakított figura lesz majd a végén a hunyó?

A dramaturgia teljesen erre játszott rá.

Szerintem a forgatókönyv is egy jól megírt példány lehet. Igen, igen, nem úgy lett vége, ahogy írtad, még jó, hogy nem úgy lett vége, akkor nekem például nem hiszem, hogy tetszene. 

Most gondolj  bele, a Leselkedőben például a végén hiába lőtt bele KR az emberke lábába, hiába hasogat a feje, ja meg úgyis gyógyszerfüggő szegény fickó, akkorát tud ugarni a robbanás pillanatában ki a robbanó épületből, hogy csak na. (Nem a detonáció viszi ki, ő maga ugrik, ja és még egy nőt is el bíz magával cipelni az ugrás során.) Néha olyan furcsa, hogy tudja az ilyen filmeket elvállalni. Persze olvastam valahol egy olyan megnyílvánulását:

Bármit eljátszom, csak ne kelljen megnéznem!

Extré a pasas, és az a legérdekesebb benne, hogy nem görcsösen akar extrémnek látszani, kitűnni, egyszerűen csak ilyen.

Ebben a Piszkos titkokban egyébként az a mexikói rendőr  (a "jó rendőr"), játszott a Soderbergh(akinek, mint tudjuk a SL&V volt az első filmje) által készített Trafficban is.  

Jaj, ezt most közbe kell iktatnom. Egy kicsit offolok. Olyan jól mulatok: a "nagykönyv" oldalán (sokszor írok a fórumaiba) van nyilvános üzenőfal, még az is látja, aki nem regisztrálta magát, de alapjában véve mindenki chat-szerűségnek használja. Egy ideje megjelent egy 16 éve csajszi, aki nyíltan itt akar felszedni valakit magának("jaj istenem, mi van velem, már egy hete nincs senkim, riasztom talán a pasikat?"-típusú),le is csapott az első férfi nevet viselő alakra, akivel találkozott,  és akkorákat lehet rajta röhögni, ahogy azt hiszi, ha senki más nem ír hozzászólást csak ő meg az a srác, akkor "kettesben" vannak, sőt, "priviben", mint ahogy a chatelésnél szokott lenni. Máskor meg ilyeneket ír, ha a fiú beleolvas előző hozzászólásaiba (amit róla ír), hogy nem illik más beszélgetését kihallgatni,(ez egyébként tipikus reagálás, már többször több helyen is olvastam ilyet, lányok, mondjuk labdarúgó fórumon beszélik ki hétvégi kalandjaikat, s ha valaki megkéri őket, ne ott tegyék, megjegyzik, ki engedte meg, hogy beleolvassanak!) ja, és azt is írta: szeretnék veled járni, de te kezdeményezz, mert az a pasi dolga. Vagy valami ilyesmi. Hogy a moderátorok mit röhöghetnek rajta!

Na, csak egyszerűen le kellett írni, mert olyan grotszek dolgok ezek.

Meg kellene őket egyszer valahogy írni.

Na mindegy.

Vissza Spaderhez!

Én is ismerem a képet (Leslie és Jimmy); sőt a jamesspader.org-on található egy kb. 10 perces részlet a filmből, ha még nem nézted meg esetleg...Hogy a stick-up mit jelent? Valami rablással kapcsolatos szleng lehet.

Ez a "tum" egyébként nem valami gyógyszer lehet? (Ne hidd, hogy én mindent tudok. Sőt!)  

Ez a new york-i munka dolog annyira sokszor előjön az interjúiban! Annyira érdekes, (és ugyanannyira sablonos is szerintem) téma lehet ez az amerikaiaknak, hogy jó lehetőségekkel bíró fiú, aki jó középiskolába jár, lehet belőle bármely megbecsült hivatást végző ember, erre fogja magát, még az érettségit sem várja meg, elmegy New Yorkban, és (jó-jó, Jacky Kennedy befolyására támaszkodva), éttermi kisegítőmunkát vállal. Egyébként gondolj bele, a nagy diszkókorszak idején élt New Yorkban! A szombat esti láz '77-es film.

Ó igen, az Emmy jelöléseket július elején hozzák nyílvánosságra. Kíváncsi leszek. Több sorozat miatt is. (Egy ideje nagyon is felkeltették a figyelemet az amerikai sorozatok. A maguk műfajában van egy-két kiválló alkotás.)

UI:Felraktam, mint látható,  két képet abból a bizonyos 1994-es Letterman-interjúból.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!