Keresés

Részletes keresés

Aragorn Creative Commons License 2005.09.15 0 0 60
Tedd be, ha neked hiányzik...
Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.15 0 0 59

Betennéd abba a topikba is ahol eredtileg feltettem a kérdéseket?

Előzmény: Aragorn (56)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.15 0 0 58

Szerinted.

Előzmény: Aragorn (56)
akarkivalaki Creative Commons License 2005.09.15 0 0 57

Hi, én egyszer tüntettem, át is lettem a gatyámig világítva:-)))

Ovastam az Amiknak van mar mindentlato rontgenjuk, le sem kell vetkozni, lekapjak rolad az alsodat.:-))

Előzmény: soltika (49)
Aragorn Creative Commons License 2005.09.15 0 0 56
1. Ha az emberből kiürül az érzelem, akkor ez máris szatócsboltos reminiszcenciákat kelt benned? Ugyan! Ilyesfajta kötözködésekre semmi szükség.

2. Többesszám első személyt használtam, ugye. Jobb vitákban ez azt szokja jelenteni, hogy a megnyilvánuló rá akarja beszélni a többieket, hogy valamit (jelen esetben a gyermekverés tilalmát) fogadják el önmagukra érvényesnek. Mi köze ehhez a törvénynek? Ha valaki elfogadja, jó, ha nem, nem. Ez nem politikai téma, ahol a meggyőzésnek nincs szerepe, mert már évek óta csak kampánycirkusz van...

3. Nekem nem önfeláldozás, ha segítek valakinek, mert az is öröm, ha másnak tudok örömet okozni. Ha egy anya azért nem jár el a barátai közé szórakozni, mert úgy véli, igazuk van azoknak, akik ezt helytelennek tartják, mert neki most a gyerekkel kell foglalkozni - ez önfeláldozás, és savanyít.

4. Nincs hasznos és szükséges pofon a nevelésben. Ez nem más, mint az erőfölénnyel, illetve a hatalmi pozícióval való visszaélés. Nem kell felmentést adni rá. Aki előre megadja, az a pofozókat védi. Mert ha egy pofon megengedhető, akkor kettő miért nem? Na, bumm, három... és így tovább.
Erkölcstelen és aljas dolog, hogy a felnőttek egymás között elutasítják a konfliktusok pofozkodással történő rendezését, sőt, rendőri védelemhez folyamodnak, ugyanakkor a gyerek megütését minden további nélkül elnézhetőnek tartják.
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.15 0 0 55

Nekem is lenne egy listám, kérdésekből. Kiváncsi lennék a válaszaidra.

Íme:

BicskaMaxi válasz | megnéz | könyvjelző 2005.09.14 12:14:25 (402)

310es hozászólásod:

"Isten tartsa távol tőlem az önfeláldozókat!
De, mindenkinek önmaga a legfontosabb, s ha önmagát mindig aláveti másoknak, egy idő után nem tud adni senkinek semmit. Egy anya lexörnyűbb ajándéka a gyerekének, ha rááldozza az életét." (Kiemelés: BicskaMaxi)

Tehát szerinted pl. az önfeláldozó-készség, egyéb lelki-érzelmi értékek elfogyhatnak. Ami pedig elfogyhat, az ugyebár véges. Ami pedig véges, azt meg lehet mérni. Az pedig nem más, mint a lélek fölötti kalmárkodás. Hát ezért kérdeztem. Amikor egy koldusnak pénzt adsz, vagy valakinek segítesz nem feltétlenül pénzzel, mert lehet, hogy nem is arra van szüksége, és nem azért teszed, mert ismered, hanem mert olyan helyzetben találod és együttérzel vele (tettél már ilyet?), akkor hány emberre elég a te együttérzésed? Mennyi idő vagy hanyadik segítségre szoruló után nem tudsz már együttérezni egy következő, ugyanolyan helyzetben levő emberrel?

Ezért kérdeztem a 325ös hozzászólásomban azt, amit.

318-as hozzászólásod:

"De ne adjunk magunknak felmentést! Tudjunk róla, hogy ez nem elfogadható eszköz a gyereknevelésre! Tiltsuk meg teljesen, és ha mégis előfordul, legyen egy kis rossz érzésünk, szégyenkezzünk!"

Ezt hogy érted? Törvényileg? És pontosan mit tiltanál meg? Meddig adnál szabadkezet a szülőnek a saját gyereke nevelésében? Mik lennének a szankciók: kis rossz érzés, szégyenkezés? Akkor majd a gyerek, ha nem ért egyet a szülőjével, feljelentheti? Hány éves kortól? Van ehhez egy gyermekembernek elég érett erkölcsi érzéke? És nem fog visszaélni a lehetőséggel, megrágalmazva és ellehetetlenítve a saját szüleit? És akkor majd az állam veszi gyámság alá a gyereket, mert a szülő vagy valóban törvényt sértett vagy a társadalomban (pl. munkahelyen) lehetelenült el a megrágalmazás miatt és nem tudja fenntartani a családot?

Vagy nem törvényileg tiltanád? Az emberek értékrendjére, lelkiismeretére bízva? Azt hogy gondolod előírni másoknak, hogy miről hogyan vélekedjenek? És azt hogy gondolod előírni másoknak, hogy hogyan érezzenek?

362es hozzászólásodból:

"Amit [az ember] azért csinál, mert úgy véli, hogy az a helyes, a társadalmilag elfogadott, viszont neki nehéz és kellemetlen, az hosszú távon savanyodást idéz elő az ember személyiségében."

Szerintem értelmes ember nem amiatt vél valamit helyesnek, mert az társadalmilag elfogadott. (Tudod: szabad akarat. Lásd: keresztény hit.) Mivel az ember tévedhet is, azt, hogy valami VALÓBAN helyes, a társadalmi elfogadottság nem legitimizálhatja. (Ennek megfelelően az, hogy valami HELYES illetve TÖRVÉNYES, nem feltétlenül esik egybe. A kető két különböző fogalom.)

Amit pedig az ember maga helyesnek vélek, annak véghezvitele  esetleg  akadályokba, ellenállásba ütközhet, esetleg lehetetlenné válik (például törvényi előírás okán), de ha csak egyetlen mód is van rá, nem lesz nehéz vagy kellemetlen. Hacsak nem egy gerinctelen, megalkúvó jellem az adott illető.

"Te a pofozó szülőket és tanárokat véded, a verés hasznosságát és jogosságát igazolod itt a szeretet nevében,..."

Ez egyszerűen nem igaz. Annyit állítottam, hogy adott helyzetben szükséges lehet egy pofon. Engedd meg, hogy elelntétben veled, én a te irányodban jóhiszemű legyek, és azt feltételezzem, hogy mindösszesen azért ragadtatod magad ilyen megfogalmazásra, mert nem eléggé figyelmesen olvastad el a témában tett hozzászólásaimat, illetve mert fogalomértelmezésünk inkongruens.

Előzmény: Aragorn (362)

Előzmény: Aragorn (-)
szomorce Creative Commons License 2005.03.14 0 0 54
ikaruss Creative Commons License 2005.03.11 0 0 53
liberálmensevik Creative Commons License 2005.03.10 0 0 52

Írtam, hogy 'félig' , én már 'benne' lettem volna.. :)

Előzmény: Aragorn (51)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.10 0 0 51

Waazzzeee! Ecsém! E mind megvót???

Nem semmi, nagy király vagy!! :)))

Előzmény: liberálmensevik (50)
liberálmensevik Creative Commons License 2005.03.10 0 0 50

A listám :

1. Julia Roberts

2. Natalie Portman

3. Severina Vuckovic

..

.. és a lista hosszan folytatható.

Ők már mind -félig- a kedveseimnek tekinthetők. :o)

soltika Creative Commons License 2005.03.09 0 0 49
Hi, én egyszer tüntettem, át is lettem a gatyámig világítva:-)))
Előzmény: Aragorn (47)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.09 0 0 48

emzse3, te bujkáló félszerzet! Hány álöltözeted van még, amellyel megtévesztve a pórnépet, s elaltatván gyanakvását, kémlelni jársz közénk?

Vidd üzenetem Mordor Sötét Urának: Aragorn non coronat!!! :))))

Előzmény: Storgendibal (45)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.09 0 0 47
Megértelek, sorstárs! Lehet, hogy tüntetnünk kéne az erőszakos és intoleráns ADOBE nevű vallás jelenléte és befolyása ellen??!!
Előzmény: Törölt nick (44)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.09 0 0 46

Ha Mama Krest néven megjelensz, részemről a beszélőviszony felmondva.

A hétvégén valszeg Tibbets ezredesnél volt teázni a párod, tanult tőle néhány jó ötletet...

:))

Előzmény: Terra Kotta (43)
Storgendibal Creative Commons License 2005.03.08 0 0 45

De kodolok, Felsék! Azér most mer most jött visza a halyóm a kikötöjébe, teccik tudni!! szoval a de kodolás!!

5=öt=Őt !! ;))

Teccik érteni? Ugye mijen kiráj?? A kirájnak kijár, csakis.....:)))

A gyanuss etyént mék figyelem!!

Előzmény: Aragorn (26)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 44

Örülök ennek a témának , végre megoszthatom fóbiáim egy részét az erre éhes tömeggel .

Nagyon-nagyon régóta gyanakodom egy , a rajzolóprogramjairól elhíresülő cégnek a titkosszolgálati tevékenységére . Sajnos meg kell mondanom , hogy ez a cég folyamatosan jelentéskötelezettségre kényszerít !!!!!

Meg kell neveznem ezt a céget és termékét : "ADOBE vallás"-ról lenne szó !

Nem tudom elfogadni , hogy fent említett cég évek óta jelentéskötelezettséggel bombáz , pedig nem vagyok ügynök ! Azt sem értem , hogy miért kell egy vallást magamévá tenni ateista lévén ?

Egy általam preferált Könyv Elek nevezetű társaság a vallás támogatói közé tartozik . Van egy február közepén érvényessé váló , nagy példányszámú , személyenként eltérő kipostázott irat , amit az említett társaság kicsomagol és értékel . Ezután rövid testedzés következik , melyben megpróbálom a fejét a padló alá kényszeríteni a "nem akarok sok adót fizetni" szlogenjét üvöltözve . Miután kölcsönösen bekötöztük egymást , kezembe ad egy provokatívan sárgán virító csekket , mellyel el kell fáradnom a sarki helyre , ahol lenyúlják tőlem a lóvét . Volt már ilyen hely , de ott legalább jól éreztem magam és nem szólt senki , hogy miért alszom az asztal alatt . Ez nem az a kellemes hely volt .

Személy szerint nem tudok listát adni , de tiltakozom hogy ilyen nyilvánosan beszervezzenek !

Terra Kotta Creative Commons License 2005.03.08 0 0 43

Maj gyártok másik listát...

Előzmény: Aragorn (42)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.08 0 0 42

Ilyet elnyomni csak úgy az éterbe...!!! Baráték!!!

Ezek jobbak, mint a Hózentróger vót! :))))

Nem sajnálod? Most má ha megnyitod, egyből buxindex. :)))))

Előzmény: Terra Kotta (41)
Terra Kotta Creative Commons License 2005.03.08 0 0 41

Bevallom (vagy ez nem a bevállalós topik?!), hogy néha, titkon fikanikkeket szeretnék  nyitni, ezek listája növekvő rangsorban:

1/ KékS

2/ Mont Blanka

3/ Cimboraszó

4/ K2

5/ Mama Krest 

Fütyköske Creative Commons License 2005.03.08 0 0 40
Nektek?
Minek?
Előzmény: Aragorn (35)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.08 0 0 39

Dehogynem. Nem látod, hogy megdicsértem?

:))

Előzmény: Törölt nick (37)
petfol Creative Commons License 2005.03.08 0 0 38
Kérem szépen én a Richter Gedeont ismerem és ő tagadja.
Előzmény: topdzsoj (36)
topdzsoj Creative Commons License 2005.03.08 0 0 36

Itt az én drága listám:

Az új BUX kosár ezek alapján az alábbi 12 részvénysorozatot fogja tartalmazni:
Antenna Hungária, BorsodChem, DÉMÁSZ, EGIS, FHB, Fotex, MATÁV, MOL, OTP, Pannonplast, Richter Gedeon, TVK.

Előzmény: Aragorn (35)
Aragorn Creative Commons License 2005.03.08 0 0 35
Így is kell, ügyes vagy. Ha belépsz valahova, először bemutatkozol, hogy tudják a többiek is, hogy ki vagy. Isten hozott.
Előzmény: Fütyköske (34)
Fütyköske Creative Commons License 2005.03.08 0 0 34
0,nulla.
Aragorn Creative Commons License 2005.03.08 0 0 33

:))))

Kivéve, amikor egy malomban árulunk, és egy gyékényen járunk... :)

Előzmény: petfol (32)
petfol Creative Commons License 2005.03.08 0 0 32

Úgy vélem, eljött az idő, amikor végre tiszta vizet önthetünk a nyílt kártyákba.

Főleg mert mindannyian egy cipőben örlünk!

Előzmény: igen7 (31)
igen7 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 31
ezek a nevek nagyon ki vannak találva...
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 30

Én is B listázok !

A péket már rátettem.

Bojkottálni fogom !!! 

Felemelte a kenyér árát 10 Ft-tal !

Most 175 Ft .

A piszok !

Amikor annyi búza termett, hogy asse tuggyuk hová tegyük !

Akkor Ő, emel !

Megemeli a kenyér árát !Tegnap vettem nála 2 db1 kilósat. Betettem a mélyhűtőbe. Milyen jól jártam . 20 Ft-ot spóroltam.

Iszonyúan mérges vagyok rá !

Ez a kenyér még kitart egy ideig.

Addig még van időm gondolkodni is a továbbiakon................

Csak 1 bajom van..........

Qrva jó kenyeret süt a piszok !!!!!!!

:O)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!