Keresés

Részletes keresés

Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2006.01.27 0 0 24
Hát elvileg, ha megtaláltad az összes Jedi Mestert, akkor Dantooine-on ki kell nyílnia a Jedi templom másik főbejáratának, ami korábban nem nyílt ki...
Előzmény: ripetti (23)
ripetti Creative Commons License 2005.10.13 0 0 23

Sziasztok,

Én még nem játszottam végig a Kotor2-t, de azért már 50-60 órát eltöltöttem a játékkal. Viszont bármilyen furcsa, elakadtam benne. Minden bolygót bejártam, ami a térképen van, amit lehetett megoldottam, de most mintha nem találnám, hogy hogyan lehet a történetet tovább billenteni.

Megtaláltam szerintem az összes Jedi mester, de a dantooinon nem tudok kinyitni egy csomó ajtót a főépületben ("Khoonda"). Szerintem ha ez sikerülne, akkor tovább tudna menni a történet.

Aki tudja mit kéne tenni léci segítsen.

Köszi

Doktor Toka Creative Commons License 2005.07.22 0 0 22

Na, most olvastam el a Spoiler részt. Mert 2 napja fejeztem be a KOTOR 1 végigjátszását. :DDDD

Hát igen, hihetetlen csavar volt ez, hogy én vagyok Darth Revan. Meg a kis románc Bastilával, az is király volt. Meg a karakterek is egész jók voltak. Sz'al talán sztori szempontból jobb az 1. És Kashyyyk hihetetlen hangulatos hely, de a többi se rossz... (Manaan, Tatooine) Mondjuk ez a Jedi Tanács hülye, egyértelmű, hogy Dantooine a legunalmasabb hely az egész Köztársaságban.

Sz'al megvolt az 1 meg a 2, jöhet a 3. ;)

(Azért a BG2 a csúcs, de ezek is nagyon ott vannak a topon.)

Előzmény: Vil-Arnis Merras (21)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.06.07 0 0 21
Handmaidennel az istennek se sikerült összejönnöm, pedig maxon kellett, hogy legyen az influence-em.
Miraval is lehet kavarni? No, majd meglátjuk :-)

Ami a KOTOR1-et illeti:
Nem az Exile-t kellett irányítani, hanem egy emberkét... aki utazott egy hajón, amit megtámadtak a sithek, volt ott egy Jedi csajszi is, Bastila.
Normármost, ahogy jöttek a kalandok, először is kiderült, hogy a karakter egész jól beválna Jedi lovagnak. Úgyhogy kiképezték a Dantooine-on. (Az ottani Jedi tanácsban benne volt az a faszi is, akit a KOTOR2-ben a Dantooine-on lehet megtalálni - én már a KOTOR1-ben is szívesen képen töröltem volna egyébként.)

Aztán kalandok jobbra, kalandok balra, szép lassanként kiderült az igazság: ugyebár Revan pár évvel azelőtt belázadt a Jedi Tanács ellen, fogta magát, és Malak, meg pár hasonszőrű Jedi segítségével arcon kapták a mandaloriakat - aztán Revan és Malak áttért a Sötét Oldalra. Revan lett a mester, Malak a tanítvány.
Bastila, meg egy csapat Jedi megpróbálta Revant elkapni a hajóján, ezt kihasználva Malak megtámadta Revan hajóját.
Bastiláék valahogy túlélték a dolgot.

Itten gyün a csavar, ha nem akarsz spoilert, akkor ne olvass tovább.

Bastiláék túlélték a dolgot, és még Revant is sikerült a roncsokból kimenteni. Revan KO, a Jedi Tanács életet lehelt bele, de Revannak nem maradtak meg az emlékei, totál amnézia. Valami Erő trükkel módosítgattak a memóriáján, meg a hozzáállásán, aztán elindították, hogy Bastilával kalandozzon.
Vagyis, a sztori utolsó negyedében kiderül: a Te karaktered volt valójában Darth Revan. :-)
Előzmény: Doktor Toka (20)
Doktor Toka Creative Commons License 2005.06.07 0 0 20

Én szívesen találkoztam volna még egy utolsó smárra Handmaidennel. (És Mira-val. Visast leépítettem. 3 már túl sok lett volna.) Tényleg tök hirtelen lett vége. Meg ami még idétlen volt, hogy Kreiaval fél órát beszélgetünk mindenről majd egyszer csak velőtrázó sikolyt hallat és kész vége. Elég hihetetlen volt.

Amúgy sajna én nem játszottam a Kotor 1-gyel és ez a játék tényleg végig arról szól. Folyton kiírja, hogy emlékszel?, akkor itt voltál, stb... Legalább az elején lehetett volna egy összefoglalás, mert a sztorit sem ismerem. Most már nagyjából össze tudom rakni, de ez nem az igazi. Az 1-ben miért kellett Revan kinézetét összerakni? Őt irányítottad? Nem az Exile-t?

A BG2-ben több románc option volt, az jobb lett volna. Egyébként mik a kivágott részek? Érdemes dark side-dal is végignyomni? Végülis nem volt rossz, de a harcok túl könnyűek voltak. Darth Nihilious 2 kör volt, Sion 1-2 kör (megjelenésenként). De akkor már nem akartam difficultra felnyomni, ha normálon nyomtam végig...

Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.03.05 0 0 19
Nos, a lezáróvideó nekem baromi nagy csalódás volt... mer' oké, hogy végre jót beszélgettünk Kreiaval a végén, aki elmondta, mi lesz a jövő... de azért jól jött volna valami lezáróvideó, hogy lássuk, mi lesz az egész végén...
Előzmény: Soltaire (18)
Soltaire Creative Commons License 2005.03.05 0 0 18
Mondjuk ami nagyon unszimpi nekem a végében az az, hogy az összetört és szétesebb Ebon Hawk milyen szépen és karcmentesen emelkedik ki a szakadékból...
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.03.02 0 0 17

Nos... megoldható Revan és az Exile szerepeltetése egy esetleges harmadik részben, méghozzá akkor, ha úgy tervezték meg a KOTOR2 mentéseket, hogy a harmadik rész be tudja olvasni... és szerintem úgy tervezték meg. (Állandóan emlegették, hogy a KOTOR1 mentéseit nem úgy tervezték meg, így nem tudja az előző rész történéseit beolvasni - azonban egy nyomoronc szót nem hallottunk arról, hogy milyen a 2-es rész szisztémája. Mivel melóhelyen és otthon is játszottam, ezért USB-n hurcolásztam magammal a mentéseket oda-vissza, ezért feltűnt, hogy egyre nagyobbak és nagyobbak lettek a save fileok.)

Ha igazam van, akkor a mentés tartalmazza azt, hogy a KOTOR1-ben ffi vagy női karakter volt-e, light vagy dark befejezése volt-e... továbbá tartalmazza a KOTOR2 teljes történetét is, beleértve a karakter kinézetét.

Revan kinézete megoldható azáltal, hogy ismételten felveszi az álarcos rucit, vagy pedig úgy, hogy a játék elején, amikor összerakod a karaktert, akkor bejön egy ugyanolyan képernyő, mint a KOTOR1-ben, amikor Revan kinézetét raktad össze.

Szóval szerintem megoldható a folytonosság.

Ami a Sith Birodalmat illeti, nem hinném, hogy kihagynák ezt a sztorilehetőséget, mert nagyon erre hegyezték ki a KOTOR2 végét - baromi nagy csalódás lenne, ha aztán csak visszaemlékezésekből tudnánk róla.

A KOTOR pedig egy full szabad játék, pont azért, mert 4000 évvel korábban játszódik, így akár egy köztársaságon kívüli gamma is belefér - főleg, mert az SW idejére ezek a vidékek már a Birodalom részei lehetnek :-)

Előzmény: alric (16)
alric Creative Commons License 2005.03.02 0 0 16
Slyforce: köszi! Megint teljesebb lett valamivel a sztori.

Folytatásre én két lehetőséget látok: vagy egy új főszereplő történetét meséli el, aki végül csatlakozik Revanhoz és az Exile-hoz; vagy tényleg elkezdik az igazi Sith-ek elleni harc történetét.
Csak én nem nagyon hiszem, hogy csinálnának egy Köztársaságon kívül játszódó játékot. Teljesen új világok, fajok. Én mondjuk nem bánnám, de a SW franchise eddig mindig szorosan kötődött a filmekben lefektetett elemekhez(fajok, helyszínek, személyek). Nézzétek meg a trilógia utáni könyveket és játékokat: még mindig rohamosztagosokra vadásznak bennük, pedig már évtizedekkel járnak előrébb.

Esetleg elképzelhető egy nagyobb ugrás az időben, és a Sith háborúról csak utólagosan, elbeszélésekből szerzünk tudomást.

Kicsit bajos lesz visszahozni Revant és Exile-t, mint szereplőt, hiszen minden játékos saját karaktert generált magának(nem, kinézet, név, stb.)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.03.02 0 0 15
Hja, a Dantooine-on az egyik mandalorit ki is kellett gyakni, mert nem akarta elhinni, hogy Ordo jogosan vette fel a maszkot. Pedig minden joga megvolt rá - ő volt az erősebb, tehát őt illette.
Előzmény: Slyforce (14)
Slyforce Creative Commons License 2005.03.02 0 0 14
És persze a jedi-rend újraélesztése, hiszen mint tudjuk 4000 év múlva is létezni fog:)

Nekem sem derült ki sok Revan utóéletéről, Kreia is csak minimális információt adott,azt is inkább a múltról, lényegében csak a tanításokról, a sith hit eredetéről.

Dantooine-on és Nar Shaddaa-n vannak mandalore-iak, Mandalore-al mentem oda hozzájuk, ott beszél egy keveset róla, hogy hogyan vette fel a Mandalore maszkját és miért éppen ő.De ezek is töredékek csak,nem is nagyon emlékszem mit mondott....:/
Előzmény: Vil-Arnis Merras (13)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.03.02 0 0 13
Vajh mi lesz a folytatás? Valszeg Revan nyomainak felkutatása, és a Sith Birodalommal való leszámolás. (Hehhh, milyen könnyednek hangzik :-D)

Mit sikerült Revanról kideríteni? Amikor először végigjátszottam, akkor sikerült T4-ből kihúzni egy hologramot, amin Bastila dumál (második végigjátszásra érdekes módon nem, pedig több volt az influence-em), hogy mennyire aggódik.
HK-ból semmit nem tudtam kihúzni, ahogy Mandalore-ból sem - pedig utóbbi főleg nagyon kíváncsi lettem volna, hiszen Canderous az egyik legrégebbi társa Revannak... kíváncsi lettem volna, hogy mi történt vele Revan eltűnése óta, hogyan tudta megmagyarázni a honfitársainak, hogy mostantól ő a Mandalore...
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.03.02 0 0 12
Kreia így is, úgy is meghal - az utolsó párbajban gyakorlatilag gyógyíthatatlan, halálos sebet kap a főkaraktertől.
Másrészt, Kreia-t már semmi sem köti ehhez a világhoz, amit tervezett, azt véghezvitte. Nincs értelme a további életének, ő már meg is akar halni. Szerintem.

Annyi ideje még van, hogy megossza velünk jövőlátomásait, aztán slussz.
Előzmény: Mayan (11)
Mayan Creative Commons License 2005.03.01 0 0 11
Tegnap befejeztem en is, es most vegigolvasva a masik topicban ajanlott forumot mar nagyjabol ertem is a veget (illetve annak hianyat). Viszont a walkthrough-ban ezt talaltam:
Based on whether you kill her or not, you get the light or dark ending.

Na most en akarmit csinaltam, Kreia mindenkeppen osszeesett a vegen, es ugyanazt a videot kaptam. Ezt is kivagtak, vagy en hagytam ki valamit?
Slyforce Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10
Megpróbáltam sith lenni, de a fenébe is, egyszerűen a saját karimmal nincs gyomrom hozzá:))))

Az öcsém karakterénél viszont jól besegítettem, már a Citadel station-ön beszólt neki Atton, hogy vegyünk vissza, mert úgy nézek ki, mint aki egy éve nem aludt>:)))

Mandalore-nál nem jutottam sokra, igaz nem is nagyon beszélgettünk, egyedül akkor kaptam inf-t nála, amikor Izizben betámadtam a jónépet.Annyira mondjuk nem is érdekelt szegény.
Előzmény: Vil-Arnis Merras (9)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.03.01 0 0 9

Nah, majd ha harmadjára is lighttal akarom végignyomni, akkor jobban megpróbálkozom azzal, hogy lightot csináljak GO-TOból, meg HK-ból, meg Mandalore-ból.

Most kipróbálom azt, hogy nővel leszek, és sithet faragok belőle is, meg mindenki másból is... :-)

Előzmény: Slyforce (8)
Slyforce Creative Commons License 2005.03.01 0 0 8
Lényegében minden karakteré a játékban, kisebb-nagyobb különbséggel.

Hiszen pont erről beszélt a jedi tanács is...

Még GO-TO- ból is lightost csináltam, HK-ra már nem volt energiám...:)))
Majd az újrajátszásban.

Szal a lényeg, akármilyen vagy,ha elég influence-t szereztél egy karakteren ő is olyan lesz.

Egyébként visszatérve erre a droid persuade-re, emlékezzünk csak arra, hogy T3-at is meggyőzzük, hogy javítgathassuk.
Előzmény: Vil-Arnis Merras (7)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.02.28 0 0 7
Visas egy jolly joker: ha light vagy, akkor ő is light lesz, ha dark vagy, ő is dark lesz. Az ő sorsa 100%-osan a Te kezedben van.
Előzmény: alric (2)
Slyforce Creative Commons License 2005.02.28 0 0 6
Ja, és ezután mondja azt, hogy egyszer már érezte az erőt, talán most úrrá tud lenni rajta.És itt lehet jedivé képezni.
Előzmény: Slyforce (5)
Slyforce Creative Commons License 2005.02.28 0 0 5
Szóval, Atton sztori nagy vonalakban:

A jedik ellen harcolt a háborúban, jediket ölt, és ez könnyen ment.De miért ment könnyen?Mert az erő vele volt...
De ha ez kiderült volna, akkor teljesen a sötét oldal hatása alá vonták volna a sith-ek.És akkor jött az a Nő.Egy jedi, aki megmutatta neki a benne rejlő erőt, kapcsolatot hozott létre kettejük között.De Atton nem bízott soha a jedikben, és tette, amit addig.Szerette a nőt, annyira, hogy meg akarta ölni.És amikor megölte, a kapcsolatnak köszönhetően érezte, amit addig soha, azt amit a jedik éreztek amikor megölte őket...
Ezután többé nem volt képes megtenni, dezertált, és mélyen magába zárta, elfolytotta az erőt....és akkor jöttünk Mi.Mellénk állt, mert úgy érezte, ez a sorsa, ezért történt vele mindez,talán a jedi azért áldozta fel az életét, mert egy nagyobb cél lebegett a szeme előtt.
Slyforce Creative Commons License 2005.02.28 0 0 4
Nos, Visas nálam az első perctől kezdve light volt, bár én tudatosan törekedtem rá, hogy csont lightos legyek, így mikor vele találkoztam fullon voltam, értelemszerűen ahogy influence-t szereztem ő is az lett.Egyedül a már említett barlangos jelenetnél kaptam ds pontokat, de akkor annyit, hogy rendesen dolgozhattam, mire visszatornáztam magam...

Az Atton sztorit szívesen elmondom, de tényleg tudni akarod, itt és most?:)))
Előzmény: alric (2)
alric Creative Commons License 2005.02.28 0 0 3
Románc: elég valószínűnek tartom, hogy "nagyobb" dologra nem kaptak engedélyt. Handmaidennel is annyi a legtöbb, hogy a végén szerelmet vall, mielőtt végleg elválunk.
Előzmény: Slyforce (1)
alric Creative Commons License 2005.02.28 0 0 2
Azt mondjátok meg, hogy Visas nálatok dark vagy light karakter? Mert mindenhol azt olvasom, hogy dark, és elég kegyetlen; én meg úgy emlékszem, hogy nálam max light volt.

Érdekelne még Atton sztorija, addig jutottam, hogy Sith katona volt. A következő az lenne, hogy miért hagyta ott őket, de az már nem ment.

Én a végjátékkal elégedett vagyok. Furcsa, hogy szinte teljes egészében párbeszéd az egész, semmi cut-scene. Mégis hatalmas hangulata van. Jobban tetszik, mint az első rész. Főleg azért, amit Merras is említett, hogy megkérdőjelezi az első részben olyan hangsúlyos dolgok igazságát. Teljesen átértékeli Revan cselekedeteit, a Mandalor-háború megítélését, a Jedi tanács megfellebezhetetlen igazát, stb.

Mikor elkezdtem a második részt, csalódtam, hogy nem az első közvetlen folytatása. Azt is elismerem, hogy ennek a befelyezése még nyitottab. Ugyanakkor én azt remélem, hogy egy esetleges harmadik(negyedik... századik) rész az itt megismert "nagyobb" történetet viszi tovább.
Slyforce Creative Commons License 2005.02.28 0 0 1
Az az s nem oszt, nem szoroz:)))

Nem tudok lekattani a románc témáról, nekem valahogy az istennek nem jött össze.
Aztán kicsit utánaolvastam a dolgoknak, és kiderült, hogy nem is kellett volna nagy dologra számítanom...hát ez van.

Bár valahol azt olvastam, ha csajjal vagyok Visassal van valami force-enytyempenytyem:)))

Hát igen, ha válszthatnék kinek a bőrébe bújnék tutira jedi lennék, de ahogy mondod, az elveiket nem tudom 100%-ig magamévá tenni.A valóságban egy csomó normális, helytálló cselekedetért kapnék DS pontokat:)))
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.02.28 0 0 0
Nohát, lehagytam egy s betűt a címből... no, mindegy, ez legyen a fórum legnagyobb baja :-)

Kinek hogy tetszett a végjáték? Nekem annyira nem jött be, marha kíváncsi lettem volna az Obsidiannál eredetileg tervezett befejezésre...
Az cool volt, hogy Darth Sionnal való beszélgetés közben voltak jó kis persude lehetőségek, amivel le lehetett törni az akaraterő és egyéb mentőit a fazonnak :-)

Filozófiailag én úgy értékeltem a dolgokat, hogy végig a karakteremnek volt igaza :-D
ÚGy értem, hogy végig azt a nézetet képviselte, hogy igaza volt abban, hogy elment háborúzni, és a Jedi tanács tévedett, amikor passzivitásra intett... és végeredményben Revanról is valami olyasmi derül ki, hogy szükséges volt az ő sithsége ahhoz, hogy valami még borzalmasabbat kerüljenek el - hogy a köztársaságot felkészítse a Sith Birodalommal való ütközetre, ami elkerülhetetlen.

Ergo, toll a Jedi tanács tagjainak fülibe! :-)
Én már az Episode 1-2 esetében is úgy gondoltam (és a KOTOR megerősített ebben), hogy ez a balfék, töketlen, totojázó bagázs, amit Jedi Rendnek hívunk, marhára megérdemelte azt, amit Palpatine-tól és Darth Vadertől kapott. Így legalább Luke teljesen tiszta lappal nyithatja újra az akadémiát.
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.02.28 0 0 topiknyitó
0

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!