na és az milyen jogállam, ahol a független bíróságon rendőrök hada cirkál? (inkább diktatúrákra jellemző.)
Szerintem (rossz) reflex, hogy azt hisszük, a rendőrség minden problémát megold, mindenre jó. Pedig pont ebben az esetben a nyilvános rendőri jelenlét 'ágyúval verébre' taktika. Ha valakit személy szerint meg kell védeni, személy szerint valakitől, akkor, én úgy tudom, az a megoldás, hogy célirányosan személyvédelemre kiképzett, profi testőröket adnuk mellé. Egy rendőr, aki nem erre van kiképezve, pláne ha nem a célszemélyt védi, hanem a bíróság épületében álldogál.... mégis mit oldunk meg ezzel? Megfélemlítünk pár embert, akit fölösleges megfélemlíteni, közben meg aki olyan elszánt hogy komolyan félni kell tőle, az csak röhög rajtunk.
Az össznépi tiltakozás jó ötlet: csak szerintem ne azt követeljük, hogy a bíróság előtt rendőrök álljanak, mert ez tipikus látványintézkedés, 0 hatásfokkal.
persze hogy nem. én se. a leghatározottabban és a legmélyebben elítélem.
de elképzelhető, hogy egy kábszercsempészetre és bérgyilkosságra szakosodott bűnszövetkezet nem ért velünk egyet. és ugye épp ők azok, akik -jó esetben- előbb utóbb a bíróság előtt fejezik be a karrierjüket.....
Van benne valami, bár a bíróságra szükség van. Én nem értek egyet azazl, hoogy bárkit is lehessen fenyegetni bármivel is- mert az már nem demokrácia...
A micsoda? A belügyminiszter mióta engedhet ki bárkit is? Na, ezen dolgozz még egy kicsinyt... Mellesleg, ha a gonosz komcsi belügyminiszter kiengedi, mi a baj a bíróval, miért kell fenyegetni?
a k&h ügyben tanusított szoci rendőrség hozzáállása,
Ja, a szoci rendőrség, nyilván. :-D Minden nyomozót lecseréltek 2002-ben... :-DDD Mellesleg, ha a gonosz komcsi rendőrök kavarnak, de a hős ügyészség nem engedi bíróság elé (a' la Polt), mi a baj a bíróval, miért kell fenyegetni?
a sajtóperben kirótt letöltendő börtönbüntetések
Na, csak eljutottál te is a polgári körökig. :-D Mellesleg nem sajtóper volt, hanem büntetőeljárás, de ez ne is zavarjon.
Tulajdonképpen minek irogatsz arról, amiről fogalmad sincs?
Valahogy nekem erről nem a polgári körök, hanem a lamperth álltal kiengedett tasnádi, a k&h ügyben tanusított szoci rendőrség hozzáállása, a sajtóperben kirótt letöltendő börtönbüntetések és még nagyon sok minden jut az eszembe..
Életveszélyesen megfenyegették a fővárosi bírósági egyik vezetőjét családjával együtt. Tavaly féltucatnyi hasonló esetben látták el bírák 24 órás a védelmét a rendvédelmi szervek.
Életveszélyesen megfenyegettek egy magas rangú bírói vezetőt és családját a közelmúltban a fővárosban - tudta meg az MTI bírósági körökből vasárnap.
Lomnici Zoltán főbíró az MTI információját sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta, de annyit elmondott, hogy a bírák évről-évre egyre több veszélyes fenyegetést kapnak. Tavaly az is előfordult, hogy egy fogva tartott ítélethirdetés közben megkísérelt rátámadni a bírói tanács vezetőjére - tette hozzá.
Eddig az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) erőfeszítései ellenére nem született megállapodás arról, hogy legalább a Fővárosi Bíróság és a Pesti Központi Kerületi Bíróság Markó utcai épületében posztoljon egy-egy rendőr munkaidőben - jegyezte meg a Legfelsőbb Bíróság és az OIT elnöke.
Az MTI értesülése szerint a fővárosi bírósági vezetőt családjával együtt fenyegették meg életveszélyesen, az ügyben az egyik hatóság részéről felmerült az állandó személyi védelem lehetősége.
Tavaly féltucatnyi hasonló esetben látták el bírák 24 órás védelmét a rendvédelmi szervek, a napokban pedig Kecskeméten szükségessé vált, hogy súlyos bűnügyben vizsgálódó ügyészeket folyamatosan kommandósok védjenek.