Keresés

Részletes keresés

kizsgé Creative Commons License 2005.02.23 0 0 19
Csatlakozok az előttem szólóhoz.
Előzmény: Krokofánt (18)
Krokofánt Creative Commons License 2005.02.23 0 0 18

ez valami rejtjeles szöveg? mert én nem értem.

Előzmény: zividivi (17)
zividivi Creative Commons License 2005.02.23 0 0 17
A deviancia-párt most már aratja veteményét. Nem hiszem hogy tagjai félnének, hisz a veteményesből nekik jutott a zsebrendőrség is.

Ha jól emlékszem, már orvosokat, ápolókat is füffölt el a védett deviancia.

Csak így tovább! Éljen az ököljogú világtársadalom!
Előzmény: tépettsörte (-)
Krokofánt Creative Commons License 2005.02.22 0 0 16

na és az milyen jogállam, ahol a független bíróságon rendőrök hada cirkál? (inkább diktatúrákra jellemző.)

Szerintem (rossz) reflex, hogy azt hisszük, a rendőrség minden problémát megold, mindenre jó. Pedig pont ebben az esetben a nyilvános rendőri jelenlét 'ágyúval verébre' taktika. Ha valakit személy szerint meg kell védeni, személy szerint valakitől, akkor, én úgy tudom, az a megoldás, hogy célirányosan személyvédelemre kiképzett, profi testőröket adnuk mellé. Egy rendőr, aki nem erre van kiképezve, pláne ha nem a célszemélyt védi, hanem a bíróság épületében álldogál.... mégis mit oldunk meg ezzel? Megfélemlítünk pár embert, akit fölösleges megfélemlíteni, közben meg aki olyan elszánt hogy komolyan félni kell tőle, az csak röhög rajtunk.

Az össznépi tiltakozás jó ötlet: csak szerintem ne azt követeljük, hogy a bíróság előtt rendőrök álljanak, mert ez tipikus látványintézkedés, 0 hatásfokkal.

Előzmény: kizsgé (15)
kizsgé Creative Commons License 2005.02.22 0 0 15

Most már lehet tudni, hogy ki volt az a bíró. Úgy gondolom, hogy kellene valamilyen össznépi tiltakozás, hogy a bíróságok előtt legyenek rendőrök.

Nem lehet megfenyegetni egy íbrót, mert azzal pont a jogáálamiság lényege vész el.

Krokofánt Creative Commons License 2005.02.20 0 0 14

persze hogy nem. én se. a leghatározottabban és a legmélyebben elítélem.

de elképzelhető, hogy egy kábszercsempészetre és bérgyilkosságra szakosodott bűnszövetkezet nem ért velünk egyet. és ugye épp ők azok, akik -jó esetben- előbb utóbb a bíróság előtt fejezik be a karrierjüket.....

Előzmény: jolih (12)
jolih Creative Commons License 2005.02.20 0 0 13
Aporpó, Magyarország jogállam? :o)
Előzmény: Krokofánt (11)
jolih Creative Commons License 2005.02.20 0 0 12

Van benne valami, bár a bíróságra szükség van. Én nem értek egyet azazl, hoogy bárkit is lehessen fenyegetni bármivel is- mert az már nem demokrácia...

Előzmény: Krokofánt (11)
Krokofánt Creative Commons License 2005.02.20 0 0 11

nem akarlak elkeseríteni, de a bíróság az esetek túlnyomó többségében olyan ügyekkel foglalkozik, aminek jogállamban nincs helye.

tökéletes jogállamban, ahol mindneki fellép a jogtalanság ellen, nem is kellene bíróság. ;-)

Előzmény: kizsgé (10)
kizsgé Creative Commons License 2005.02.20 0 0 10

Üdv mindenkienk!

Remélem, nem igaz a hír. Ha igaz, akkor az ellen mindenkinek fel kell lépni(nekünk, ügyvédeknek, a kormánynak és a társadalomnak is).

Úgy vélem, ilyennek nincs helye egy jogállamban- pláne, ha a munkája miatt fenyegették meg a bíró urat ( vagy nőt).

g

Tamás Creative Commons License 2005.02.20 0 0 9

hanem a lamperth álltal kiengedett tasnádi,

A micsoda? A belügyminiszter mióta engedhet ki bárkit is? Na, ezen dolgozz még egy kicsinyt... Mellesleg, ha a gonosz komcsi belügyminiszter kiengedi, mi a baj a bíróval, miért kell fenyegetni?

a k&h ügyben tanusított szoci rendőrség hozzáállása,

Ja, a szoci rendőrség, nyilván. :-D Minden nyomozót lecseréltek 2002-ben... :-DDD Mellesleg, ha a gonosz komcsi rendőrök kavarnak, de a hős ügyészség nem engedi bíróság elé (a' la Polt), mi a baj a bíróval, miért kell fenyegetni?

a sajtóperben kirótt letöltendő börtönbüntetések

Na, csak eljutottál te is a polgári körökig. :-D Mellesleg nem sajtóper volt, hanem büntetőeljárás, de ez ne is zavarjon.

Tulajdonképpen minek irogatsz arról, amiről fogalmad sincs?

Előzmény: Sir Balambér (7)
apple48 Creative Commons License 2005.02.20 0 0 8
Na talán most már nyílt magyarázatot kapunk, h az utóbbi években /15 év/ miért születtek "furcsa" ítéletek a "független" bíróságok által!!
Előzmény: Tamás (4)
Sir Balambér Creative Commons License 2005.02.20 0 0 7
Valahogy nekem erről nem a polgári körök, hanem a lamperth álltal kiengedett tasnádi, a k&h ügyben tanusított szoci rendőrség hozzáállása, a sajtóperben kirótt letöltendő börtönbüntetések és még nagyon sok minden jut az eszembe..
Előzmény: Tamás (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 6
Az csak egy bírónak látszó tárgy volt.
Előzmény: Tamás (4)
aaaahhh Creative Commons License 2005.02.20 0 0 5
Dolgozik az Apró-klán.
Tamás Creative Commons License 2005.02.20 0 0 4
Arról én nem tehetek... ebben az országban utoljára azok rendeztek "hajtóvadászatot" bíró ellen... Tetszik, nem tetszik, a tiétek. :-D
Előzmény: Turulmadár (3)
Turulmadár Creative Commons License 2005.02.20 0 0 3
Khmmm, ez inkább nemvicces, semmint vicces.
jehu Creative Commons License 2005.02.20 0 0 2
Vagy a "Fradi család"?
Tamás Creative Commons License 2005.02.20 0 0 1
Na mi van, aktivizálódnak a polgári körök? Valaki megint olyan döntést hozott, ami nem tetszett nekik? :-DDDDD
Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2005.02.20 0 0 0
0
tépettsörte Creative Commons License 2005.02.20 0 0 topiknyitó
Halállal fenyegettek egy főbírót Budapesten
  • MTI

2005. február 20., vasárnap 11:20

Életveszélyesen megfenyegették a fővárosi bírósági egyik vezetőjét családjával együtt. Tavaly féltucatnyi hasonló esetben látták el bírák 24 órás a védelmét a rendvédelmi szervek.

Életveszélyesen megfenyegettek egy magas rangú bírói vezetőt és családját a közelmúltban a fővárosban - tudta meg az MTI bírósági körökből vasárnap.

Lomnici Zoltán főbíró az MTI információját sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta, de annyit elmondott, hogy a bírák évről-évre egyre több veszélyes fenyegetést kapnak. Tavaly az is előfordult, hogy egy fogva tartott ítélethirdetés közben megkísérelt rátámadni a bírói tanács vezetőjére - tette hozzá.

Eddig az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) erőfeszítései ellenére nem született megállapodás arról, hogy legalább a Fővárosi Bíróság és a Pesti Központi Kerületi Bíróság Markó utcai épületében posztoljon egy-egy rendőr munkaidőben - jegyezte meg a Legfelsőbb Bíróság és az OIT elnöke.

Az MTI értesülése szerint a fővárosi bírósági vezetőt családjával együtt fenyegették meg életveszélyesen, az ügyben az egyik hatóság részéről felmerült az állandó személyi védelem lehetősége.

Tavaly féltucatnyi hasonló esetben látták el bírák 24 órás védelmét a rendvédelmi szervek, a napokban pedig Kecskeméten szükségessé vált, hogy súlyos bűnügyben vizsgálódó ügyészeket folyamatosan kommandósok védjenek.

• Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!