Tegnap este érkező zivatarzóna kifutófelhője, alatta a villámok gyönyörűen bevilágították a szerkezetét. Halszemobjektívvel készült, vagyis ez a felhő a fél eget betöltötte.
"A különös küllemű égi lyukakhoz gyakran misztikus magyarázatokat fűznek. A lyukfelhők keletkezésének hátterében azonban egészen egyszerű fizikai okok állnak.
Lyukas felhőket csupán az elmúlt évtizedektől láthatunk, először az 1940-es években jegyezték fel megjelenésüket. Mára már tudjuk, hogy az előfordulásuk olyan helyekhez köthető, ahol nagyobb légi forgalom van, bár sokáig nem volt egyértelmű a repülőgépek és a lyukas felhők közti összefüggés. Egy 2010-ben publikált amerikai kutatás eredményeként ma már bizonyosak lehetünk benne, hogy a felhőn átrepülő gépek okozzák ezt a jelenséget."
najólvan, mivel nagyjából ismerem a menrotingnyelvezet szófordulatait, ezt annak veszem, hogy fölfogtad a jelenség lényegét hellyel-közzel, ez csoda, de a mai jócselekedetem megvolt: )
aznap gyors egymásutánban 3 repülőgép is járt arra, bármilyen képtelenségnek is tűnik a feltételezés, hogy 3 repülőgép is járhat egy reptér közelében rövid időn belül, anyuka.
és van úgy, hogy meredek szögben megy át rajta, akkor ilyen kis tünci kerekek, meg olyan is, hogy nagyon lapos szögben súrolja, akkor meg ott van a kép alatt, hogy Linear HpC
elképesztő, hogy egy ilyen magasan képzett csillagász-meteorológus-exobiológus-archeológus-medikus szaktekintélynek a legegyszerűbb dologkat is magyarázni kell, mint kiskegyedséged.
Teljesen biztos lehetsz benne, hogy lyukfelhő, csak egyik kép alulról mutatja, a másik (ami a szpészvödör címlapon volt) az meg kissé oldalról.
Keletkezés: az altocumulus rétegen (ami nincs túl magasan, 2-5000 méter átlag) átrepült repülőgép által keltett turbulenciák, nyomáskülönbségek a felhőben lévő túlhűlt vizet hirtelen kifagyásra késztetik (ahogy az ónos eső is túlhűlt víz, ami nekiütközve vmi tereptárgynak válik jéggé, az ütés mechanikai hatására indul be a fagyás folyamata), majd ez a kifagyott víz, gyakorlatilag apócska, hószerű jégkristályok, elkezdenek hullani a repcsi által megkevert helyen.
Miért gondolnám rosszul ?Hiszen azt mindenki látja hogy a felhőkeverék hófelhőnek mondott része nem hasonlít a képeken látható keverékek hófelhő részére s mégsem reklamálnak. Tehát elfogadják igy is hófelhőnek.S lehet hogy az is.De attól még én megemlíthetem hogy az időjárás című könyvben levő felhőképeket nézegetve szerintem inkább a párnafelhő esőfelhő keverékre hasonlít.De ez még korántsem jelenti azt hogy én csak ezt a lehetőséget fogadnám el.
akkor írjál a SW szerkesztőjének, hogy szerinted nem igazán hasonlít a referenciafelhődre, és ne adjon rossz címet a cikkének, biztosan örülni fog egy ilyen okos olvasónak!
Laikusként az időjárás cimű könyvet böngészve nekem olyannak tünik mintha a párnafelhő és zivatarfelhők kombinációja lenne és az eső elpárológna belőle mielőtt földet érne.
Nos egy ilyen forgó (takarító)felhőt már megfigyeltem asszem 94-ben Kazincbarcikán egy vihar előtt.hosszú percekig álltam az erkélyen amíg elhaladt a város fölött, utána jött a csihi puhi. Le voltam nyűgözve. gyönyörű volt.