1993.04.13-án lett átadva és használatba véve a műhely. E napon stílszerűen a BDV-013 kapott V1-et elsőként.
Azóta a műhely vágányhálózata kiegészült a hátsó kijárási lehetőséggel. A desirók megkapták a 4.; 5. vágányokat. A mosócsarnok le lett bontva, helyette a 6-on van a mosó. Telepítésre került kegyeleti mosó s gázolajkút.
A kérdésedet áttettem a pályafenntartási járművekkel foglalkozó topikba, ott már kis is javítottak: a 8. képen lévő kocsi helyes pályaszáma: 40 55 117 9558-6.
Ne haragudjatok, hogy nem olvastam vissza a topicot. Olyasvalakit keresek, aki tudna nekem közvetlen elérhetőséget adni egy illetékes személyhez a Főműhelytől.
Glamour-fotósorozatot szeretnék készíteni elhagyott gőzösök mellett, ehhez szeretnék engedélyt intézni a főműhely csarnokába. Tudnátok nekem segíteni?
Igaz még most kezdem olvasgatni a forumot de eddig nagyon tetszik illetve nagyon jók a képek. Viszont a mi kis baráti társaságunkat is érdekelné egy ilyen műhely illetve a hozzá tartozó parajos túra vagy nyiltnap ki hogy nevezei. Mi kis csapatunk 5 fő-böl állna.
Ahogy az előbb írtam, az Istvántelki Főműhely épületeiből írom a szakdogámat és a segítségeteket szeretném kérni. Sajnos még nem olvastam végig az összes hozzászólást, így nem tudom, hogy van-e közöttetek olyan, aki esetleg dolgozott itt valamikor, esetleg most is, vagy valamilyen apropóból már járt itt - nagy segítség lenne bármilyen infó vagy kép a témával kapcsolatban.
Mivel a dolgozatban hivatkoznom kell, ezért ha nem gond, hogy vállaljátok a neveteket, akkor kérlek benneteket osszátok meg velem, ha nem szeretnétek, akkor majd mint "egykori ott dolgozó"-ként fogok hivatkozni rátok.