Keresés

Részletes keresés

kavkaz Creative Commons License 2005.02.11 0 0 59
Na, felvettem ôket:))

Előzmény: labrie (58)
labrie Creative Commons License 2005.02.11 0 0 58
"Térkép tôlem, illusztráció volt."

Mikor csináltad? Ciprus ugyanis már bent van...

Amúgy (Huntington szerint is) Ukrajna nyugati fele* idetartozik, márpedig aki kulturálisan erre determinált, azt előbb-utóbb fel is veszik, ugyanis ezzel egyértelműen erősödik az EU. Természetesen a döntéshozatal nem maradhat így, mert már most is majdnem működésképtelen az Unió.

*Romániának is csak egyharmadát kéne integrálni, a többi maradhat odakint :)
Előzmény: kavkaz (41)
kavkaz Creative Commons License 2005.02.11 0 0 57
Tudod, nekem mindig a Népszövetség jut eszembe az államok közti demokráciáról...meg az összeomlás.

Az ENSZ azért müxik úgy ahogy, mert van neki egy BT-je, melynek tagjai nagy ívben és magasról sz****nak a nem BT tag országok alázatos óhajaira. Ha ez nem lenne ENSZ se lenne. Az EU-t is a nyakló nélküli demó fogja tönkrevágni, hacsak a két nagy nem veszi át a hatalmat felette. Persze a két nagy ahhoz is elég erôs, hogy a měködésképtelen EU helyett maguk intézzék az ügyeiket, az akkor már önként hozzájuk csapódókkal. Valszeg ez lesz a jelenlegi EU sorsa is hosszabb távon*. Törökország és Ukrajna persze még akkor is a csatlakozás dátumára fog várni...:)))

*2050-ig szerintem biztos. Amúgy szép dolog a demó, de ha visszemlékszel az OM is azért měködött anno, mert mindenkinek megvolt a maga helye és szerepe. A császárt és királyt mindig a Habsburgok adták, a katonát és gabonát a magyarok, az álgyút és gombócot a csehek, ausztria a keringôt, a lengyelek a fess gróf urat, stb...
Előzmény: vlacko (44)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 56

Elírtam, bocs:

nem kocsi, komcsi....

Előzmény: AradiGábor (55)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 55

Tehát szívesen segítünk nekik, (de EU döntésekbe nem engedhetünk nekik beleszólást mert nem áll a döntéseik mögött teljesítmény, csak érdek).

Nem gondolod, hogy ez elég dehonesztáló az ukrán népre nézve? Honnan veszed, hogy nincs teljesítmény? Mért, ott henyélnek az emberek? Azért mert egy ország szegényebb, még ott is sokat/vagy még többet gürcölnek az emberek.

Vajon rólunk a németek mit mondanak? Lopjuk a napot? Hallottam már olyan olasz vállalkozót, aki szerint a magyarokat meg minden volt kocsi népet meg kellene tanítani dolgozni... (értsd: k...ssolni és gürizni mint a rabszolga, éhbérért)

Előzmény: vlacko (47)
beezer Creative Commons License 2005.02.11 0 0 54
Nem úgy mint te igaz? és mi a lényeg?
Előzmény: AradiGábor (46)
beezer Creative Commons License 2005.02.11 0 0 53
Ájjá le a hülyeségeiddel. ez nem az a topik.
Előzmény: AradiGábor (39)
beezer Creative Commons License 2005.02.11 0 0 52
Lefordítanád nekem az upgrade-olót?
Előzmény: bow (38)
beezer Creative Commons License 2005.02.11 0 0 51
A románokat simán fölveszik, a magyarok biztosan nem fogják megvétózni, sőt támogatni fogják. ez az egyetlen módja Trianon anullálásának...na meg gazdaságilag is megéri.
Előzmény: kavkaz (35)
beezer Creative Commons License 2005.02.11 0 0 50
Megnyugodhatsz. Van rá egy fogadásom, hogy fölveszik Törökországot, Ukrajnát és Albániát is. Legföljebb nem holnap. Mindezek az országok potenciálisan növelik az EU erejét és gazdasági versenyképességét. Csak akkor maradhat fönn a szövetség, ha elég erős lesz és állja a versenyt az USÁval, Japánnal, a csendes-óceáni országokkal és Kínával. Különben óhatatlanul csatlós hatalommá válik.
Előzmény: kavkaz (32)
vlacko Creative Commons License 2005.02.11 0 0 49

de EU döntésekbe nem engedhetünk nekik beleszólást mert nem áll a döntéseink mögött teljesítmény, csak érdek).

Helyesen: Az ő döntéseik mögött (mármint ha az EU-n belül lennének)

Előzmény: vlacko (47)
beezer Creative Commons License 2005.02.11 0 0 48
Fárasztó vagy haver a nagy eszeddel.
Előzmény: taltam (25)
vlacko Creative Commons License 2005.02.11 0 0 47

Érdekel Ukrajna. Igazából talán azért, mert az oroszokban nem bízok, és sohasem fogok bízni, ezért örülök, hogy van egy ország közöttünk, másrészt rettenetesen örülök annak, hogy Ukrajnában nem jött be a rohadt mocskos undorító aljas gátlástalan görény manipulációjuk, mert képesek lettek volna egy egész népet nyomorban és elnyomásban tartani a megfelelő bábokkal (mint amilyen ez a genny Leonyid Kucsma) csak hogy azt megtartsák őket a saját semmit sem adó, de kizsákmányoló szövetségükben. Szerencsére Ukrajna nem lett Fehéroroszország.

Tehát szívesen segítünk nekik, (de EU döntésekbe nem engedhetünk nekik beleszólást mert nem áll a döntéseink mögött teljesítmény, csak érdek).

Előzmény: AradiGábor (43)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 46
A hajára gondoltam... De egyből beugrott, hogy létezik magyaros öltözet is. De hagyjuk, látom nem a lényegre koncentrálsz.
Előzmény: beezer (45)
beezer Creative Commons License 2005.02.11 0 0 45
Ez nem népviselet. Civil ruha. Csak a hajviselete népies.
Előzmény: AradiGábor (0)
vlacko Creative Commons License 2005.02.11 0 0 44

Hát, én azért nem lennék boldog, ha a németek és a franciák irányítanának. Inkább legyen közös kormány, válasszunk európai parlamentet, a tagállamoknak meg max annyi szava legyen, mint az usában.

Nekem nem tetszene, ha a Viktor vagy a Fletó csak azért nem lehetne Európai miniszterelnök, mert magyar.

Ha mindenki lehet, akkor majd az lesz, aki a legtöbb szavazót tudja megnyerni magának. És az úgy nem fog menni, hogy csak a németekre épít, vagy csak a franciákra. Ahhoz hogy hatásos legyen, pár szót meg kell tanulnia majd magyarul is, meg kel ismernie a problémáinkat stb. Aki erre képes lesz, az megérdemli, hogy EU miniszterelnök legyen, akár akkora jögkörrel, mint az USA elnök....

Előzmény: kavkaz (41)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 43
OK meggondolom, bár a hazai cigányság problémáiról sejtésem szerint már van topik. Ha téged nem különösebben érdekel Ukrajna, vagy a két ország kapcsolata, akkor nem tudom, miért írsz be ebbe a topikba...
Előzmény: vlacko (42)
vlacko Creative Commons License 2005.02.11 0 0 42

Ahogy írtam:

Te talán beengedsz hajléktalanokat a lakásodba? Ha ilyen nagy barátságot érzel az ukránok iránt, miért nem indítasz topikot mondjuk a hazai cigányság felemelkedéséről? Kicsit jobban érint bennünket a probléma, nem?

Egyszerűen logikátlan a vádaskodásod, hogy csak a saját magamra gondolok. Én ugyanúgy gondolok a többi bentlevőre.

Ami meg a várat illeti, mi aztán elég alaposan megdolgoztunk a bekerülésért. Ezt kívánom Ukrajnának is. ÖNZETLENÜL.

kavkaz Creative Commons License 2005.02.11 0 0 41
Ja, én meg jobboldali vagyok. És elsôsorban nem az agrártámogatásokat féltem -ott egye meg ôket a fene, a nagybirtok híve vagyok, az meg köszöni most is jól megvan- hanem magát az Úniót attól, hogy a jelenleginél is döntésképtelenebbé válik a gazdasági és kulturális szakadékok miatt. És akkor egy reggel késsel és villával megjelenik az USA és megreggelizik. Igazából örülnék, ha a két nagy Németo. és Franciao. átvenné az irányítást és a kisállamok feje fölött és helyett (értsd helyettünk is) elirányítaná a szövetséget. Ennél már csak a közös hadseregnek és flottának örülnék jobban. Ami világpolitikai szerepvállalást jelenthetne európának.

ui. Térkép tôlem, illusztráció volt.
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 40

Lehet, hogy 2020 előtt nem veszik fel se Ukrajnát, se Törökországot... de akkor ne is hitegessék őket (lsd. Gyurcsány). Nem túl fair játék!

Minket is 5 évenként hitegettek ilyen meg olyan időpontokkal.

AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 39

Stigmázást megelőzendő kijelentem, hogy baloldali szavazó vagyok.

Hát ezt rögtön gondoltam! Az érvrendszered és az amit féltesz, valamint ennek hangoztatása (lsd. dec. 5!) tipikus és jellemző rátok! Csak a saját hasatokra tudtok gondolni! Utánam az özönvíz, ugye?! Lényeg, hogy nekünk sikerült bejutni a "várba", a többeik meg ne is kopogtassanak, mert elrontják az étvágyunkat! Majd dobunk nekik csontot!

Előzmény: vlacko (37)
bow Creative Commons License 2005.02.11 0 0 38

Lehet, hogy ráhajt a csajra?! Végül is a mi Ferkónk profi feleség upgrade-oló hírében áll. Csinosabb is, mint a Dobrev Klára, és partinak sem utolsó... :--)))

Képzeljétek csak el: ukrán-magyar 'perszonálúnió', huh, beleborsódzik a hátam... :--)))

Előzmény: AradiGábor (3)
vlacko Creative Commons License 2005.02.11 0 0 37

A görög meg spanyol paraszt nem is támogatta a belépésünket. Nekik a miniszterelnökük magyarázta meg egyébként, akinek meg azok a miniszterelnökök és kancellárok magyarázták meg, akik a pénzt adták.

Ezek a miniszterelnökök és kancellárok tartok tőle hogy a mienknek is meg fogják magyarázni, hogy miért is jó nekünk, ha pártoljuk az ukrán tagságot, de ettől nekem még lehetnek ellenérveim.

Másrészt meg miért ne lenne kavkaz sovén? Te talán befogadsz minden hajléktalant az otthonodba? Nem, ugye? Ejnye, milyen önző dolog!

Az EU egyenlőre inkább gazdasági társulás, a bővítéseket is gazdasági érdekek motiválják. Minket se azért vettek fel, mert a kultúránkra szomjaztak olyan nagyon.

Olcsó és jól képzett a munkaerő, plusz jó helyen vagyunk.

Nekünk nem érdekünk egyenlőre se Ukrajna, se Törökország felvétele, bárki bármit is mond. Sőt, kifejezetten ellenérdekünk. Ha majd ezek az országok többet tudnak nyújtani (nem feltétlenül pénzben, hanem stratégiában, nyersanyagokban, tudásban specialitásokban, knowhowban, munkaerőben, stb.), mint amit befektetünk, akkor meg fogja őket érni felvenni a klubba.

Engem nem motivál különösebben az, hogy pénztől esik el az a nemzetm aminek tagja vagyok, csak azért, mert ukrajna szép. Azt mondom, hogy ezt a szépséget egyenlőre túl drágának tartom, nem kérek belőle.

Ez az ár biztos vagyok benne, hogy változni fog, és más szempontok is elő fognak jönni, akkor majd tárgyalhatunk a dologról, de óva intenék minden ukránt és törököt attól, hogy duzzogni kezdjen, amiért nem vesszük be őket a klubba, hiphop.

Szerintem Románia se éri meg az árát a többiek számára, de nekünk igen, az erdélyi magyarok miatt. Stigmázást megelőzendő kijelentem, hogy baloldali szavazó vagyok.

Előzmény: AradiGábor (33)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 36

Szerintem Magyarország nem fogja megvétózni a románok csatlakozását... Mások lehet... De ezzel is csak 1-2 évet nyernek a régiek.

Ez a 2020-es térkép honnan származik. Forrás?

Előzmény: kavkaz (35)
kavkaz Creative Commons License 2005.02.11 0 0 35
Szerintem Románia felvétele még lehetetlen elképzelés. Ha csak a biztos és jogos magyar vétóra gondolok... azonkívül hova is vennék föl szegény románokat? Hiszen mi van, ha az alkotmány megbukik (erre úgy 100% az esély valamelyik népszavazáson)...

Erôs a gyanúm, hogy ezen az ürügyön -az alkotmány bukása okozta válságon, a válságnak a bôvítésnél elôrébbvaló megoldásán, vagy mifenén- fogják a további jelentkezôket halasztani amíg lehet, majd bezsuppolni ôket az örök másodvonalba.

Előzmény: AradiGábor (33)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 34

Azért ott is van gazdasági fejlődés. A Khrescsatyikon (Kijev főutcája) új pláza és szebbnél-szebb üzletek vannak, a belvárosban pedig egymás után nőnek ki a földből az üvegirodaházak. Úgy látszik, a külföldi tőke lát némi fantáziát ebben a 50-60 milliós országban. Szerintem, ebből nekünk sem kellene kimaradnunk: Magyarországnak VAN mit kerersnie Ukrajnában.

AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 33
Lehet, de nemrég még Románia felvétele is lehetetlen elképzelésnek tűnt. Pedig az az ország is fényévekre van Nyugat-Európától.
Előzmény: kavkaz (32)
kavkaz Creative Commons License 2005.02.11 0 0 32
Cinikus és kissé sovén? Hmm. Ennyire európai lennék, kicsit visszafogom magam, mégiscsak inkább vagyok magyar...:)

A lényeg az, hogy ukrajna tökéletes szomszéd arra, hogy néhány évente, ha nagyon nincs más dolguk a miniszterelnököknek jól meglátogassák egymást. Tehát okot nem tudok a kapcsolatok további fejlesztésére.

ui. Ja, az úniós dumát a nyakló nélküli bôvítésrôl* nem kell bevenni. Azt csak úgy mondják, hogy legyen mit mondaniuk.

*értsd: az uccsó bôvítés mi voltunk, utánnunk legföljebb néhány határmenti apróállam és a régóta becsábítani akart kôgazdag norvégok maradtak. A többieknek majd kitalálnak valami nagyon limesentúli überbaráti és ôszinteszövetségi/partnerségi/haverségi másodvonalas kört.
Előzmény: AradiGábor (29)
AradiGábor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 31

Hát, nem rossz a régi sem:-) De most látszik rajta a nemzeti kötődés is!

A gázról már értekeztünk alul.

Előzmény: Detonátor (30)
Detonátor Creative Commons License 2005.02.11 0 0 30

Azért a "régebbi" "gázkirálynő" nekem jobban bejött. ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!