Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.19 0 0 209
Legyen a fekete pákó ennyi erővel, éppp annyira alkalmas mint a Szili
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.17 0 0 208
Kicsit szerencsétlenül jött ki ez a hsz.
Előzmény: kchrob (207)
kchrob Creative Commons License 2005.04.17 0 0 207
:)))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (206)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 206

http://origo.hu/itthon/20050415szilit.html

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Glatz lesz az államfő :))))

KORNhulio Creative Commons License 2005.04.14 0 0 205

Thx. Ő valahogy kiesett nekem a képből. Biztosan nem véletlenül. :)

Előzmény: kchrob (204)
kchrob Creative Commons License 2005.04.14 0 0 204
Deák András, az MKDSZ alelnöke, egyben a szervezet budapesti elnöke.
Előzmény: KORNhulio (203)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.14 0 0 203

Deák?

A harmadik bekezdéssel tökéletesen egyetértek.

Előzmény: kchrob (201)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.14 0 0 202

Pill. egyelőre nem is olvasom tovább: írtam, hogy nem vagyok OV rajongója. Nem ájulok el. De ettől még elismerhetem, hogy zseniális politikai húzása volt.

(Most folytatom a hozzászólásod olvasását.)

Előzmény: kchrob (201)
kchrob Creative Commons License 2005.04.14 0 0 201

Igen, szerintem is viszonylag szimpatikus O.V. viselkedése, de azért ne ájuljunk el. Egy percig sem gondolom, hogy nem a saját érdekeit nézi. Ez a huza-vona jó próba 2006 előtt. O.V. is nyerhet. Bizonyos lépéseivel bomlaszthatja a koalíciót, amit ha ügyesen tart fenn 2006-ig választást nyer. A Fidesz most kivár. A kongresszus előtt muszáj volt már megszólalni, de érdemlegeset nem mertek mondani. Nagyon helyesen. Ettől teszik függővé, hogy állítanak-e saját jelöltet. Nincs értelme nagyon beégetni magukat egy esetlleges új névvel, de ha mondjuk a kong. Hornt jelölné (természetesen nem) biztos , hogy nagyot kellene lépniük ebben az ügyben. Ha Szili, vagy Glatz, őket lehet, hogy támogatnák is.

Az MKDSZ szilire voksolna. Ez némi jelzés. Viktor biztos, hogy a szájára csapott volna Deáknak, ha negyon ellene lennének.

Sarokba talán nem szorítja a pártokat. Az ország népének tudomásul kell vennie: most nem ők döntenek, természetesen véleményük lehet, van és legyen is, de ennek meg kell maradnia ezen a szinten. Nem kellene erre a síkra terelni az embereket, de lehet, hogy ez a cél. Ők ebben rendkívül ügyesek. Esetlag bedobnak egy számukra (is) szimpi nevet és hogy -hogynem, az lesz a népnek is a lgjobb. Ki tudja ellenőrizni a végeredményt? ( 2012 olimpia ügye) Ezután már lehet nagy erőkkel kommunikálni, hogy a koalíció, vagy csak a szocik megint nem az ország érdekeit nézik. A kicsi népünk meg rögtön elfelejti, hogy ez nem népszavazás. Ügyes.

Előzmény: KORNhulio (198)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.14 0 0 200

Ezzel csak az a bökkenő, hogy valahogyan az ő idejükben ez a szimpiválasztás nem jutott eszükbe

Na de ez mindig így van. Épp ezért kell a köztársasági elnöknek gerincesnek lennie. Glatz Ferenc pedig olyan, mint a volt rádióelnök és későbbi ORTT vezető, Hajdu István. Az ingadozó középparaszt módján viselkedik. Ráadásul, mint már említettem, buta mindkettő.

Szégyen lenne, ha ilyen lenne a köztársasági elnök. Ez majdnem Torgyán színvonal.

A kicsi párt pedig csak szorongassa a nagyot. Mi ez a lista? Hogy van pofájuk Horn Gyulát felvetni? Szili, Glatz, Horn, Bárándy. Ebből csak ez utóbbi elfogadható. A többi nulla. Horn Gyula - érdemei elismerése mellett - menjen végre nyugdíjba. Itt az ideje a visszavonulásnak! Báj-báj öreg komcsik! (Elnézést, ha valakit sért az utolsó szó, de HGy esetében tényleg erről van szó.)

Előzmény: Powersystem (199)
Powersystem Creative Commons License 2005.04.14 0 0 199
Ezzel csak az a bökkenő, hogy valahogyan az ő idejükben ez a szimpiválasztás nem jutott eszükbe sőt még azt az ötletet is elvetették, hogy a nép válassza az elnököt, most hirtelen olyan fontos lett megkérdezni az istenadta nép véleményét. Az mszp egy barom tökölődnek és egy kicsi párt nyomásának engedelmeskednek.
Előzmény: KORNhulio (198)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.14 0 0 198

Jobbra nyitás és az SZDSZ. Talán csak mozogni látszik a megmerevedett kétpólusosság. Ez talán baj? A Fidesz most olyan barátságos, mint még soha. Nem tartozom Orbán Viktor rajongói közé, de szíves invitálásának minden bizonnyal eleget teszek szombaton.

Lásd

http://www.szabad-europa.hu/online/hettemaja/ht_0411.html

A köztársasági elnök jelölésének kérdésében a lehető legjobban a mai napon Orbán Viktor szerepelt. Ezt így kell csinálni. Profi politikus - talán még el is hiszem, hogy tanult a hibáiból. (Majd úgyis meglátjuk, ha meglátjuk.)

http://www.szabad-europa.hu/online/kiemelt1/ov_ader_0413.html

Ezzel a szimpátiaszavazás-ötlettel sarokba szorítja majd a kormánypártokat. Így nem lehet sutyiban szilizni, meg glatzoni, de még bárándyzni sem. Így szembe kell nézni az ország véleményével. Zseniális húzás.

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.12 0 0 197
Nyelvismeret Nyelv Foka angol tárgyalási német tárgyalási orosz középfokú spanyol tárgyalási

ÉletrajzKádár Béla (MDF) - Baranya megyei területi lista 1934. március 21-én született Pécsett. Édesapja, Kádár Lajos (1897-1967) elemi iskolai igazgató, édesanyja, Schmidt Teréz (1899-1966) háztartásbeli volt. Felesége Derzsõ Patrícia pszichológus. Az elemi és a középiskolát Pécsett végezte, 1952-ben érettségizett a Nagy Lajos Gimnáziumban. 1956-ban a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem pénzügy szakán szerzett oklevelet, közben vendéghallgatóként történelmet és spanyolt hallgatott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 1956-1958 között a Magyar Nemzeti Bank Nemzetközi Közgazdasági Fõcsoportjában, 1958-1960 között az Elektroimpex Külkereskedelmi Vállalat közgazdasági és piackutató osztályán dolgozott. 1960-tól 1965-ig a Konjunktúra és Piackutató Intézetnél a fejlõdõ országokat kutató csoport vezetõje, fõállása mellett 1957 és 1965 között az ELTE BTK spanyol szakán leíró nyelvtant és latin-amerikai történelmet oktatott. 1965-tõl 1988-ig az MTA Afro-ázsiai Kutatóközpontja, illetve az annak átszervezése során kialakított Világgazdasági Kutatóintézet munkatársa, tudományos osztályvezetõ, majd 1987-tõl kutatási igazgató. 1988 és 1990 között a Tervgazdasági Intézet igazgatója. Kutatási területe az összehasonlító gazdaságpolitika, a történelmileg megkésett modernizáció problematikája, a gazdasági növekedés folyamatai, irányítása és a nemzetközi gazdasági együttmûködés irányzatai. 1967-1968- ban egy évig Ford-ösztöndíjas az USA-ban nagyrészt a Harvard Egyetemen. 1970-ben fél évig Chilében az állami egyetem vendégtanára. 1971-1972-ben perui meghívásra három féléven át a limai San Marcos Egyetem vezetõ tanáraként a világgazdaságtan és a gazdaságpolitika tantárgyak oktatója. Számos elõadást tartott mintegy nyolcvan külföldi egyetemen és kutatóintézetben. 1970-ben Gazdaságfejlõdés és nemzetközi munkamegosztás címû munkájával a közgazdaság-tudomány kandidátusa, 1980-ban Szerkezeti átalakulás a világgazdaságban címû értekezésével a közgazdaság-tudomány doktora tudományos fokozatot szerzett. 1995-ig nyolc könyve (ebbõl kettõ angol nyelven), négyszáz tanulmánya és cikke jelent meg. 1984 óta a Latin-amerikai Kutatóintézetek Európai Tanácsának választott alelnöke; az MTA Közgazdaság- és Politikatudományi Bizottságának a tagja, 1990 óta a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke. 1985-ben MTA Akadémiai Nagydíjat, 1993-ban a Német Gazdaságpolitikai Klub döntéseként Szociális Piacgazdaságért Díjat kapott. 1993-ban a limai San Marcos Egyetem díszdoktorává avatták. A Tervgazdasági Intézet igazgatójaként felkérték, hogy a Híd-csoport keretében mûködjön közre a gazdasági rendszerváltás koncepcionális elõkészítésében. 1990. május 23-tól az Antall- és Boross-kormányban a nemzetközi gazdasági kapcsolatok minisztere, tisztét a Horn-kormány megalakulásáig töltötte be. Miniszterként 1991. június 28-ig a KGST utolsó vb-titkára volt. Gazdaságpolitikusként azt az álláspontot képviselte, hogy a magyar gazdaság piacosítása és felzárkóztatása csak exportorientált vállalkozásélénkítéssel és kínálatbõvítéssel képzelhetõ el. Szorgalmazta, hogy a piacgazdaságra való átállás fokozatosan menjen végbe, és az állam ne hagyja teljesen magára a vállalati- vállalkozói szférát. Mûködése alatt a külgazdasági mutatók erõteljesen növekedtek, így az 1989. évi 6 milliárdos dollárexporttal szemben 1992-re 10,7 milliárdra nõtt az ország kivitele. Gazdasági diplomáciája eredménye többek között, hogy Magyarország elsõként került le a COCOM-listáról, az OECD-vel és az EU-val kialakított kapcsolat, a nagyarányú külföldi tõkebeáramlás. Az 1990-1994 közötti öt idõközi választások egyikén, 1992. májusban Békés megye 1. sz., Békéscsaba központú választókerületében a Magyar Demokrata Fórum jelöltje. Az elsõ fordulóban gyõzött, a második fordulóban a harmadik helyen végzett. Az 1994. évi országgyûlési választásokon az MDF Baranya megyei területi listavezetõjeként jutott mandátumhoz (az országos listán tizennegyedik volt). A költségvetési és pénzügyi állandó bizottság, egyúttal a bizottság ellenõrzési albizottsága elnöke, valamint az európai integrációs ügyek állandó bizottság tagja. Ugyancsak tagja a költségvetési bizottság 1996 folyamán megalakított, az Európai Unióhoz való csatlakozással foglalkozó albizottságának is. Az Európai Szabadkereskedelmi Társulás Parlamenti Képviselõk Bizottságába meghívottként delegált magyar parlamenti küldöttség tagja. A IPU magyar csoportja magyar-brit, magyar-horvát, magyar-japán, magyar-német, magyar-spanyol és magyar-USA baráti tagozatának a tagja, a magyar-latin- amerikai baráti tagozat elnöke, a magyar-dél-koreai baráti tagozat alelnöke. 1996. márciusban, szakítva addigi pártonkívüliségével, belépett az MDF-be, és elvállalta a nemzetközi gazdasági és politikai kapcsolatok igazgatója tisztet. Az MDF-frakcióban a gazdasági ügyekért felelõs frakcióvezetõ-helyettesi feladatokat bízták rá. Hivatali címe: Parlament, földszint 65. szoba. Lezárva: 1996. december 20.

Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.12 0 0 196

KÁDÁR BÉLA

legyen.

Ditel Creative Commons License 2005.04.12 0 0 195

Nem mindegy?

Legyen például...Pongó.

Wic Creative Commons License 2005.04.12 0 0 194
miért körözik Glatz-ot? :o)
Előzmény: malaclopo (191)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.12 0 0 193

De meglehetősen komoly közéleti érdeklődésűek és erős pártszimpátiával rendelkezők ajánlották. (A jelölték szó ugyebár nem használható.)

[Én most rohanok. A többire később. Ilyen kollégákkal érdemes vitatkozni. Pleasure.]

Előzmény: kchrob (189)
PAPEN Creative Commons License 2005.04.12 0 0 192

Nyitás a jobboldal felé... brrrr.

Nem örülnék neki, megmondom őszintén.

Előzmény: KORNhulio (188)
malaclopo Creative Commons License 2005.04.12 0 0 191
a Glatzot ajánlók listája elég tekintélyes, és csak azért nem hosszabb, mert nem küldték országos körözésre!
Előzmény: KORNhulio (187)
kchrob Creative Commons License 2005.04.12 0 0 190

Az Szdsz nyit jobbra. Lehet, hogy Gy. is nyit, elvégre Biharit jobbról is támogatják. Szili is számos támogató ígéretet kapott jobbról.

Mi van itt? Ez olyan, mintha az alsó tagozatban odaszaladna Gabika a tanárnénihez, hogy tessék segíteni, mert Ferike elvette a matchboxomat. 

Előzmény: KORNhulio (188)
kchrob Creative Commons License 2005.04.12 0 0 189
Mégsem jelölte egy párt sem. Igaz, még a jobboldal hátra van.
Előzmény: KORNhulio (187)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.12 0 0 188

Ne hidd. Ez előkészítés a szocijelöltek elutasítására. Vagy ha úgy tetszik: nyitás a jobboldal felé, aminek épp itt az ideje. Egészségesebbé teszi majd a közéletet.

Persze csak ha végigviszik, és nem liberális hisztérikák fogják meghozni a végső döntést.

Előzmény: PAPEN (186)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.12 0 0 187

Örülnék, ha látnád, és mernél bízni annyira egy másik oldalon álló emberben, hogy tapasztalhasd: NEM. Mádlnak is lett volna lehetősége kavarni. Egyszer sem tette meg.

Ismered Sólyom László ajánlóinak névsorát?

(lásd az interjú alatt, és csemegézz kérlek - ezt K.g. kollégámnak is szívből ajánlom. Talán ő is meglepődik majd.)

http://www.hetivalasz.hu/printable.php?chid=10812

Előzmény: kchrob (177)
PAPEN Creative Commons License 2005.04.12 0 0 186
Csak eléggé meglepett, hogy itten dícsérik Mádl Ferencet, pont ők. Valami nagyon ravasz dologra készülnek.
Előzmény: KORNhulio (185)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.12 0 0 185
Persze, hogy valódi. Én is megkaptam.
Előzmény: PAPEN (182)
kchrob Creative Commons License 2005.04.12 0 0 184

De, de, de! Az ő részéről.

Bárándy sem jön be igazán Gy.-nak a Megyós dolgai miatt.

meg akkor miért dobta be Bihari nevét? Bárándy jó lett volna a szadinak is. Elvégre liberális kötődésü.

Szilit támogatja a többség. Be kellett volna még dobni két kamu nevet, mondjuk Hornt, őt úgysem választják, meg mondjuk Schmuck Andort:))))) akkor meg lefordulnak a székről a röhögéstől, és a szadi választhat. Ők sem gondolták sokkal komolyabban Gombárt.

Szilit így is többen támogatják jobbról, 'azt kész.

Csakhogy jött Harry Potter és belesz...t a ventillátorba.

Előzmény: KORNhulio (176)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.12 0 0 183

"Tudod, mire volt ez válasz? Egy előző heti kérdésre."

Előzmény: Törölt nick (178)
PAPEN Creative Commons License 2005.04.12 0 0 182

Na, ez nekem is feltűnt.

Ezért kérdeztem, hogy valódi-e a levél. Vagy csak így akarnak Göncz Árpádnak legitimitást.

Előzmény: Wic (181)
Wic Creative Commons License 2005.04.12 0 0 181

http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=43444052&t=9123172

Mi, liberálisok régóta úgy véljük: a köztársasági elnöki poszton tekintélyes, széles körben elfogadott személynek kell állnia. Ilyen volt Göncz Árpád vagy éppen Mádl Ferenc. .... Vagy fogadjuk el mégis Szili Katalint - annak ellenére, hogy pártpolitikusként nem feltétlenül tehetne szert olyan tekintélyre, mint Göncz Árpád vagy Mádl Ferenc?
Sokat segítene, ha megosztaná velünk véleményét, észrevételeit, gondolatait ebben a kérdésben. Véleményének megírásával segíthet minket, liberálisokat, hogy az ország számára legjobb megoldást találjuk meg.
Segítségét előre is köszönve
üdvözlettel

Kuncze Gábor
az SZDSZ elnöke

kchrob Creative Commons License 2005.04.12 0 0 180

Hagyd már Makoveczet. Itt már tényleg nevekről kell beszélgetni!

Vagy épített Neked valamit?

Biztos lennének ötletei a Sándor-palotával is.:))))

Előzmény: Törölt nick (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!