Még egy gondolat, hogy miért korai még új "idol" után nézni.
A külhoni horvátokat 8 parlamenti hellyel képviselik a parlamentben (a Sabor-ban).
Ha el is veszik a szavazati, választási jogot, attól az állampolgárságot már nem vehetik el, mert azt az alkotmány tiltja. Tehát a horvátok 1991-ben alkotmányban rögzitették a kettös állampolgársághoz való jogot.
Stimmt nicht! Károg a varjú, de nem egy embertársam. Én minden nem személyeskedö kritikát elfogadok, elviselek! Mindet aminek célja,h. kinyissák a szemem, aminek a vélt vagy valós igazság kimondása a mozgatórugója. Amely nem sérti más emberi, vagy közösségi méltóságát.
Tudod,h. én hány féle adót fizetek Mo.-n? Nem! Akkor pedig viseld el még a "kutya" kritikát is, mert a sajátomat szidom, mert szidhatom; de fáj! Kegyetlenül fáj annak, aki szívvel-lélekkel érez! Annak aki tudja mit jelentett az, amikor Antall székfoglalóját nem közvetíetették és amikor idézték mondatait, akkor "tiszta veletlenül" kihagyták a "lélekben, érzésben"-t. Legyenek átkozottak amig élnek! Amikor megjelent a szalagcím: "Antall 15 millió magyarnak akar lenni a min.elnöke"....! Ugyanazok, ugyanazok ásták most is az árkokat. De most érdekes már minden min.elnöknek van mihez igazodnia, igazodnak is!!! Már akkor kezdödött az áskálódás, a gyülöletkeltés. Aki szelet vet, vihart arat! Nem tanulnak belöle.
Alapvetöen nem helyeslem a kettös-külhöni állampolgár szavazati joggát. Ha azt elveszik, amiben kételkedem, akkor is megvan az ami az összetartozást erösíti. Ami nekünk még nincs. Gondold el mit tettek a külhoni horvátok a szerbek elleni háborúban! Nélkülük nem hiszem,h. sikerült volna.
Én jónak találtam a külhoni állampolgárság fogalmat és a keretfeltételeit.
Erröl az MVSZ törvény- és alkotmánymódosítási javaslatot adott át 2000.aug. 18-án a 4 legföbb közméltóságnak...
"A régi-új horvát elnök kezdeményezését támogatja a két ellenzéki párt, a Horvátországi Szociáldemokrata Párt (SDP) és a Néppárt (HNS). "
...
"A kormányzó Horvát Demokratikus Közösség ugyanakkor mereven elzárkózik "
"...1991-ben rögzítette alkotmányában,"
Nekem az a véleményem,hogy egy nemzet sosem indulhat ki egy "jelenlegi" állapotból, hanem minden, MINDEN lehetöségre föl kell készüljön. Szinte még az "ad abszurdumra" is! Gondolj egy Svájcra, amelynekmég annyira sincs egy potenciális ellensége sem, mint nekünk. Mégis 600.000 fegyverben lévö állampolgára van...! Súlyos hiba volt a környezö országban élö magyarokat eltaszítani. Senki nem tudja, hogyan alakul a világ holnap, tíz év múlva. Lásd a WTC lerombolását! Ki gondolta volna,h.... Képzeld el, ha Mo.-n minden politkai erö a kettös állampolgárság mellett lett volna! Aztán a megfelelö kompromisszumokkal egy ésszerü, vállalható, megfelelö törvényt alkottnak ...
A mai Japán tudásalapját a XIX.század végén fektették le, többek között az oktatás új alapokra helyezésével. Abban is sok történelmi valóság van, ami a "Az utolsó szamuráj" címü filmben is megjelenik...
Mert ugye én írtam: "majd akkor topikoljál itt tovább....".
Uram eldönthetné végre,h. tegez vagy magáz! Nekem mindegy, mert én úgyis arra figyelek amit az illetö közölni szeretne velem. Kinek van ideje itt az indexen szinte állandóan jelen lenni, kinek van ideje formaságokkal foglalkozni? Vannak itt dögivel helytelenül, kapkodva írók, vannak akik semmiféle ékezetet nem tesznek, vannak akiknél Q jelenik meg ö helyett; nálam a hosszú Ö,Ü nem megy, (néha nagyon hiányzik, ha hiszi, ha nem) mert ilyen a billentyüzetem feliratozása, ennek pedig oka van. Én minden ilyen látható, fölismerhetö "hibát" elnézek, mert igyekszem elfogadni a másikat olyannak, amilyen. Biztosan meg van az oka annak,h. ilyen formai hibákkal képes itt írni. A gondolatait nem csak a profik írhatják le, hiszen éppen azért szabad mindenkinek ide írni.
Nem tetszik. Na sag schon! Engem nem tud, tudsz kierkeszteni, elárultad magad érzelmeiddel. Ismerem, nagyon jól ismerem ezt az igen romboló mentalítást. Megis látszik az országon. Bármilyen úton, módon lép be az ember az országba, vagy jár kel a vidéken. Nagyon gyorsan föltünik,h.valami nagyon nincs rendben..., föleg ha más szerencsésebb országokkal hasonlítgatja az ember...
Hihetetlen, de itt az elmúlt hetekben meggyözödhettem magam is arról mi mehet a magyar közéletben, az írástudoknak nevezett értelimiségi körökben. Mindig úgy forgatják a szót, a gondolatot, h. a másik tünjön el, zárják ki, utasítsák ki, rugják ki, tegyék exintenciálisan lehetetlenné...már csak az hiányzik,h. "könyörgöm akasszuk föl!", vagy még egyszerübben: dögöljön meg a szomszéd, tehenével együtt, h. egy kicsit kiegészítsem az ismert mondást.
Leben und leben lassen? Ugyan kérem, dögöljön meg az a mocsok! Ismerem...,de még mennyire. Ha lehull az az álarc....
Nem csodálom,h. 22 írószövetség van, de csak 8-nak van tagsága. (Egy Hiller interjúban hangzott el...) Nem csodálom mindazon ami történt a Magyar Írószövetségben, ami folyik. Lásd "Szabó Magda kilépett...". Eleget írtam ott is..., ismerem az egész történetet. Szgény Sz.M. ott lakott velünk szemben aJúlis utca 3-ban... Nem csodálom mindazt ami folyik a médiumokban. Ön, Te magad vagy a ráksejt. A súlyosan beteg, kirekesztö, magyar közéletben,kultúrában; ahol csak az a kérdés szinte,h. kik kit rekeszt ki? Ez sugárzik, ez jelenik meg itt is...
Ahogyan egy 20 éven keresztül rendszeresen fölvett szatellit felvételt összesürítették úgy 2 percbe. Kairót mutatták, ahogyan épül, ahogyan épül az út, terjeszkedik a város... Egy elektronmikrószkóp segítségével megjelenített ráksejt formáját lehetett mint analógiát fölismerni. Igen ahogyan megállíthatatlanul szaporodunk a föld testén, ahogyan elfogyasztjuk mindazt amit kb.400 millió év alatt a napenergia segítségével fölhalmozott a természet. Mi emberek vagyunk a ráksejt maga....
Menjen a kedves és becses családjához, osztán küldözgesse a kedves germekét vagy feleségét oda ahová jól esik. Nekem semmi közöm hozzá. De kikérem magamnak,...Á minek írjam ide, úgyis arról szól a magyar közélet,h. egy szük kisebbségnek milyen a biztonságérzete. Ennek pedig mindegy,hogy mi az árra. A cél szentesíti az eszközt
Az a HVG-s újságíró is megmondta Veress Lászlónak (Illés alapítvány), aki szegény azt hitte,h. egy baráti hangú interjú jelenik majd meg róla. Amikor kérdöre vonta az újságírot,h. hiszen nem is volt erröl meg arról szó az interjúban, hát én úgy éreztem,h. szinte összebarátkoztunk..."! Mi volt a válsz? Hát uram itt egészen máról van szó, eg´´eszen más összefüggésekben kell gondolkozni... Na ezt fejts meg. Ugyanez történt Patrubány Miklóssal,.... Én is csalódtam Önben, Benned.
Ne olvasson!
El tudja képzelni milyen élmény az, amikor CD-n a hosszú, órákig tartó autóúton Arany Toldiját hallgathatom Básti Lajostól... Ezt sem hagyom elvenni!
Máris helyreállt a hangulatom. "Ég a napmelegtöl a kopár szík sarja, tikkadt szöcske nyájak...". Ha tudná milyen sok olyan szó van ebben, amelyet egy magyarul tudó, de mai gyereknek alig lehet megmagyarázni? Pláne ha sosem járt magyar iskolába...Egyszer próbálja ki...
"Csak 1 kérdésem lenne: nem érzed mit nyertek a horvátok az 1991-ben problémamentesen és egyhangú parlamenti döntéssel több mint 4.000.000 NÉGY MILLIÒ határon túli horvátnak a kettös állampolgárság megszerzésének lehetöségét, a jelenlegi otthonuk elhagyása nélkül?"
"Mesic elvenné a külhoni horvátok szavazati jogát 2005. január 19., szerda, 20:43
Stipe Mesic megfosztaná horvátországi szavazati joguktól az anyaországon kívül élő horvátokat - a belgrádi média egyebek mellett ezt a szándékot emeli ki az újraválasztott horvát államfő politikai célkitűzései közül."
A belgrádi írott és elektronikus média a horvát lapokból tallózva, illetve Mesic megnyilatkozásaiból ítélve azt a következtetést vonja le, hogy a nagy többséggel újraválasztott államfő egyik első feladatának fogja tekinteni a szavazati jog megvonását a horvát "diaszpórától". Mesic elsősorban a választójogi törvény ama rendelkezését módosítaná, amely a Bosznia és Hercegovinában élő horvátok számára teszi lehetővé a szavazást. Azzal érvel, hogy a boszniai horvátok nem tekinthetők diaszpórának, hanem egy szuverén állam államalkotó népének, amely Boszniában él szavazati jogával.
A régi-új horvát elnök kezdeményezését támogatja a két ellenzéki párt, a Horvátországi Szociáldemokrata Párt (SDP) és a Néppárt (HNS). A Glas Javnosti című belgrádi lap idézte szerdán az SDP elnökét, Ivica Racan volt miniszterelnököt, aki a kettős állampolgárság intézményének felszámolását vetette fel lehetőségként. A HNS az egész horvát diaszpórától meg akarja vonni a szavazati jogot, arra hivatkozva, hogy csak azok szavazhatnak, akik " Horvátországban élnek, és ott fizetnek adót".
A kormányzó Horvát Demokratikus Közösség ugyanakkor mereven elzárkózik attól, hogy megfossza a diaszpórát, illetve a boszniai horvátokat a horvát állampolgárságtól és a szavazati jogtól, mert az anyaországon kívül élő horvátok hagyományosan erre a pártra adják voksukat.Mesic ellenfele, Jadranka Kosor harminc százaléknyi szavazatának majd harmadát a hercegovinai horvátoktól kapta, s elemzők szerint ha nincsenek a hercegovinai voksok, Mesic már az első fordulóban nyert volna.
Ivo Sanader miniszterelnök szerdán parlamenti felszólalásában bejelentette, hogy a vitás kérdést rendezendő kezdeményezni fogja a kettős állampolgárságról szóló kétoldalú egyezmény aláírását Boszniával. Szerinte a hercegovinai horvátok valóban nem tekinthetők diaszpórának, de az alkotmány szerint minden horvát állampolgár egyenlő jogokat élvez, bárhol is lakik, az adófizetés pedig nem lehet döntő a szavazati jog érvényesítésében.
Petar Kuntic, a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetségének elnöke szerdán azt nyilatkozta, hogy az egész horvát nemzetre nézve beláthatatlan következményekkel járna, ha Zágráb megvonná a horvát állampolgárságot az anyaországon kívül élő horvátoktól, ezért erre sohasem fog sor kerülni.
Horvátország a függetlenség kikiáltása után azonnal, 1991-ben rögzítette alkotmányában, hogy a határon túli horvátokat megilleti a horvát állampolgárság, amelynek megszerzéséhez nem kell előzőleg a letelepedési engedélyt igényelni, ugyanakkor a kettős állampolgárság szavazati joghoz is juttatja a kérelmezőt.
Mielőtt elhamarkodottan nyilatkoznál elemezd a leírtakat.
Miért is volt érdeke az országnak 1991-ben a kettős állampolgárság biztosítása ?
Miért is életszerűtlen a kettős állampolgárok szavazati joga ?
Félre, kishitűek, félre! nem veszett el –
Élni fog nyelvében, élni művészettel,
Még soká a nemzet!
Önt olvasva, igen tisztelt Gonda László Úr, már halott lenne. Halott, mert amit néha az anyanyelvemmel művel, az már túlmegy sok-sok határon; és itt most nem az elgépeléseire utaltam.
Menjen, olvasson többet és szótárazzon, s tanulja a nyelvünket. Sokat javít ez majd az Ön hitelességén.
Pilhál György: Orrba vágott nemzet 2005. január 19. 9:39
MNO
Pilhál György: A magyar lakosságnak ebben a pillanatban az a legnagyobb problémája, hogy mekkora keblei vannak, meg hogy hájas-e. Nem az, hogy miért lettünk világ szégyene a kettős népszavazás örvén, ahol a nemzet orrba vágta önmagát…
Én nem "topicolok", hanem bemásoltam egy esetet, ami azt bizonyítja, hogy a magyar jogszolgáltatás nem müködik. Utaltam, leírtam saját példát is. Véleményt írok. Én leírom a vélemenyemet egy szabad fórumon.
2. "a szavazatra jogosultak többsége felismerte"
Én is ismétlem magam:
A nem résztvevökkel úgy gondolom akkor járunk el tisztességessen, ha elkönyveljük, hogy nem tudtak dönteni: rábízták az aktív szavazókra.
Bövebben:
"... népszavazás célja az volt,h. a magyar országgyülés köteles legyen egy törvényt, adott esetben alkotmánymódosítást alkotni a kettös állampolgárság megadása érdekeben, ha egy nem magyarországi lakos azt kérvényezi. Ezt is úgy,h. ne kelljen a kérvényezönek otthonát elhagynia.
Függetlenül a népszavazástól bármikor meg lehet alkotni egy törvényt, egy alkotmánymódosítást a KÁP megadása érdekében. De akkor járnak el tisztességgel, ha ezt a törvényt, - csomagot megszavaztatják a választókkal.
Nem az volt az egyik legföbb ellenérv,h. nem tudjuk miröl szavazunk? Dehogyisnem"
"És akkor most újfent elmondom azt, ami az én őszinte véleményem arról, ami december 5-én általam NEM-mel végződött. Jól vésd az eszedbe a soraimat, és majd akkor topikoljál itt tovább, ha a kétségeimet hitelt érdemlően eloszlatni vagy képes.
Patrubány Miklós politikai kérdéssé degradált egy nemzeti ügyet azzal, hogy engedte említett kérdést a FIDESZ-MPSZ !pártzászlaja! mögé felsorakoztatni. Patrubány Miklós belement egy olyan pitiáner játékba, ahol ezt a nemzeti ügyet !fiskális! politikusok hada sajátította ki kisstílű -egy szinte előrehozott választások igérvényét is kicsikarni akaró- törekvésükhöz. Mert csak annyira lógott ki a lóláb, amennyire egy 2-3 éves forma gyermek még nem érzékelheti: SZAVAZATIMPORT. Érted, Gonda László, egy szimpla szavazatimport lehetősége állt az "igazhitűek" valós szándéka mögött, amihez Patrubány Miklóst -ezt az öntörvényű, eszelős tekintettel rendelkező szerencsétlent- ocsmányul bábként használták, majd kihátráltak mögüle. Ha majd Orbán Viktor***, Áder János és párttársaik magánemberként is képesek lesznek ilyen önzetlen cselekedetekre, akkor majd lesz nálam hitelük ahhoz, hogy egy ilyen kérdést ne SZAVAZATIMPORTNAK, hanem NEMZETEGYESÍTŐ ÜGYNEK tekintsek.
Hiba volt, és ezt a szavazatra jogosultak többsége felismerte, a jelen inkriminált és korrupt politika szintjére lesüllyeszteni azt, amiről alapvetően valóban azt gondolom, létjogosultsága van. De nem most, nem itt és nem ilyen formában!
***Orbán Viktor
Hitelességéről csak annyit, hogy liberálisként kezdte, majd elindult jobbra, hogy szinte már-már a szélsőjobbos MIÉP-tábort is magáénak érezhesse, s később balról (ld. Szűrös Mátyás) illetve szélsőbalról (ld. Thürmer Gyula) is nyalogatni kezdte a lehetséges szavazók kézfejét. Orbán Viktor varázsbotja az Eötvös-inga pálcáját meghazudtoló módon képes a pillanatnyi "tömegvonzást" érzékelni."
Én is titeket: KIREKESZTÖKET, KIUTASÌTÒKAT, MÀSSÀG ELUTASÌTÒKAT!
De már megírtam neked,h. ez nem a Te saját különbejáratú fórumod, országod stb. Minden magyar, élhet bárhol a világban; anyaországa MAGYARORSZÀG. Még akkor is ha más nemzetekhez képest elég önzöen mostoha is. Az index összes szereplöjének együttvéve nincs sem erkölcsi, sem törvényes joga bármely magyart kiutasítani, kirekeszteni!!!
Ez olyan bolsevik módszer. Olyan "szovjetellenesség"-es vagy "népköztársaság elleni bünycselekmény"-es érv. Szerencsére ma már nem ilyenek igazgatják az országot.
Vagy vannak magyarabb magyarok. Kiválasztott, fensöbbrendü, más magyarokat kirekeszthetö magyarok. Te semmit nem határozol ebben. Nem számítasz! Megfogalmazhatod a magánvéleményedet, de nem diktálhatsz senkinek. Szerencsére. Szarok rá, h. Te unod vagy nem!!!
Érted?
Hogy prüszköltetek amikor a "Szabó Magda kilépett..."-ben bebizonyítottam a Mindentudás Egyetemén elhangzott génkutatáról szóló elöadás alapján, hogy a Kohének rasszista alapon házasodtak egymás között az évezredek során. A mai tisztességes magyar emberek, legyenek bármily származásuak nem türik, nem trühetnek semmilyen fajta kirekesztést, rasszizmust!!!
Nem voltál képes belátni,h. a Ve.73.§-a igenis tartalmazza az újraszámolást.... Akkor mire vagy oly nagyképü?
Nem vagy képes észrevenni,h. tisztességtelen úgy lezárni egy úrnát. Nem akarod látni,h. még egy balkáni Horvátországban is tudják mi a tisztességes korrekt. Helyette mindig engem támadsz. Nehogy szembe keljen nézni a valósággal, a tényekkel.
Amiben tévedtem, rossz vagy felületes információk alapján alkottam véleményt, azt beláttam, elnézést kértem. Te erre, úgy látom sosem leszel képes.
Ne légy olyan nagyképü, ha nem tudok úgy fogalamazni mint Te. Nem írástudó, közíró a foglakozásom. Nem az én bünöm, h. a magyar elit ilyen eredménytelen...,ilyen közállapotokban élhet a magyar társadalom; ahol állandó gyülölködés, kirekesztési vágy, piszok, összegrafitizett falak, összekarcot villamos-busz-vonat ablakok, beplakátozott kirakatok a legfrekventáltabb utakon, tereken....szétzúzott történelmi pártok, recsegö-ropogó demokrácia (TGM level Orbánhoz...)..á, úgysem érted miért írom mindezt. Maradsz a személyem, vagy P.M. szeme´lye, söt emberi méltósága elleni támadásoknál...
"Patrubány Miklóst -ezt az öntörvényű, eszelős tekintettel rendelkező szerencsétlent- ocsmányul bábként használták, majd kihátráltak mögüle."
P.M. az MVSz-t képviseli, nem önmagát. Nem a fidesz használta bábként, hanem a fidesz beszállt a "hajóba". Ennek P.M. is örült, mert növelte a siker reményét. Ez pont a törésvonal mentén csak rontotta a helyzetet, de növelte az aláírások számát. A fidesz pártpolitikai célja nem olyan egyértelmü. Mert óriási kockázatot vállalt már 2001 végén is a határon túli magyarsag st´stuszba emelésével! Kevesebb mint 1%-al elvesztették a válsztásokat. Nem hiszem,h. józan politikai elemzök ezt nem tartják döntönek. Tehát a fidesz már letette névjegyét akkor. Most csak következetes volt!!!
P.M.-t nem fogadja el a fidesz politkáját meghatározó személyek már 2000.májusa óta. Azóta sem pénz, sem politkai elismerés, elfogadás nincs.
Patrubány Miklós nem eszelös, hanem hihtetelen elszánt, elkötelezett. Önmagát föláldozná az ügy érdekében. Egy 3 gyermekes család, egy rendkivül kedves, melegszívü feleség is áll mögötte. Nem kell öt szeretni, lehet gyülölni is, de az egy óriási tévedés,h. pénzért, dicsösségért tette, teszi a dolgát. Nem! Elhivatott. Hisz az ügyben. Ha sikerre viszi az ügyet vissazvonúl sikeres vállakozói és családi életéhez. De szerintem nem biztos,h. ebben a gyülölködö, kirekesztö magyarországi világban ezt megéli. Ez az én megla´tásom.
Orbán Viktorhoz meg annyit,h. nem azt teszi amire "beprogrammozták", ezért bármit tesz, azóta ellenségei (nem ellenfelei!!!) ezt sosem bocsájtják meg neki. De azért az nevetséges,h. egy ilyen "szélkakasok" világában, ahol a D-209 SzT tiszt, vagy a volt KISZ KB tagja ma a legnagyobb és egyik leggazdagabb kapitalisták, akkor Orbán Viktor neve egyáltalán elhangzik. A két dolog között egy szököárnyi különbség van!!! Ez olyan igazságtalan mint Orbán apjának a dolomit bányáját összehasonlítják a Gyurcsány féle birodalom kb. 14-15 millió €-t érö vagyonával.
"nem helyettesítik a kettös állampolgárságot." A népakarat ellenében. A demokrácia nevében.Bevándorlásról meg szó nem volt,az ellen senki nem prüszkölt.
Téved! A mini MÁÉRT óta nem telt el oly sok idö. A román-magyar min.elnökök találkozójával kapcsolatban is többször szóba került. Markó Béla is véleményt nyilvánított,h. a magyar kormány ajánlatai (amiröl azért ön is hallott, olvasott) nem helyettesítik a kettös állampolgárságot.
Nem volt háború. A magyar kormány alkotmány- és törvényszegö módon kampányt folytatott egy olyan folyamatban, amelyben a népszuverenítás elsöbbségében semleges kellett volna maradjon. Méghozzá jön,h. a határon túli magyarokkat emberi- és közösségi méltóságukban megalázták öket. Beállítva egy élösködö, a határokon várakozó parazita közösségnek.
Itt sem olvastam szinte sehol, pedg csak úgy nyüzsög a sok írástudó,h. mit nyert Mo.már eddig is azzal a sok diplomás emberrel, akik Romániában, Szerbiában stb.szerezték képesítésüket? Más országok az ilyeneknek bevándorlási segítséget, támogatást nyújtanak.
Á demokrácia egyik íratlan alapszabálya, h. nem számítjuk a NEM résztvevöket sem az egyik, sem a másik alternatívához. Az a demokrácia jelenlegi magyar állapotára nézve szomorú, h. egyre kevésbbé vesznek részt az urnánál a választók a döntésben. Ez fontos és figyelmeztetö tanulság! Nem az a megoldás,h. a küszöbött egyre lejbb viszik, mint azt megfigyelhetjük 1997 óta!!!!! Csak azért, h. érvényes legyen egy döntés...
A nem résztvevökkel úgy gondolom akkor járunk el tisztességessen, ha elkönyveljük, hogy nem tudtak dönteni: rábízták az aktív szavazókra.
A népszavazás célja az volt,h. a magyar országgyülés köteles legyen egy törvényt, adott esetben alkotmánymódosítást alkotni a kettös állampolgárság megadása érdekeben, ha egy nem magyarországi lakos azt kérvényezi. Ezt is úgy,h. ne kelljen a kérvényezönek otthonát elhagynia.
Függetlenül a népszavazástól bármikor meg lehet alkotni egy törvényt, egy alkotmánymódosítást a KÁP megadása érdekében. De akkor járnak el tisztességgel, ha ezt a törvényt, - csomagot megszavaztatják a választókkal.
Nem az volt az egyik legföbb ellenérv,h. nem tudjuk miröl szavazunk? Dehogyisnem.
"A népszavazás eredménye az is,h. azóta nem múlik el nap,h. ne legyen téma a kettös állampolgárság megadásának, -kapásnak kérdése."
Kedves Gonda úr !
El kell, hogy keserítsem, de már napok/hetek óta nem téma a KÁP, mert ugye ha Ön írja le naponta mondjuk 10X, az még nem jelenti azt, hogy téma lenne. Napok/hetek óta nem a KÁP-ról van szó a belpolitikában, még a ht. szervezetek vezetői sem hozták fel a témát a miniszterelnökkel folytatott megbeszélésükön.
A háborúnak vége, felejtsük el.
Ma már másról szól a napi politika és, hogy az Ön szavaival éljek: "Ez is egy nem lebecsülendö eredmény!!!"
Valahová leírtam (most nem keresem elö), h. milyen stáciokon jutott el az ügy az elmúlt 15 év alatt a népszavazásig.
Egyik pontja "P.M. ott követte el a legnagyobb hibát, h. kormánybuktató népszavazásról beszélt...".
Megértettem álláspontodat. Az enyém más, de vannak közös pontok.
Most éppen azon ügyködöm,h. példaképpen bemuatssam,hogyan zárnak le egy választási úrnát Horvátországban. Magyarország azzal összehasonlítva egy "fejlödö ország". Szégyen az az igényteleneség ahogyan nálünk ezt összcsapják.
A népszavazás eredménye az is,h. azóta nem múlik el nap,h. ne legyen téma a kettös állampolgárság megadásának, -kapásnak kérdése. Ez is egy nem lebecsülendö eredmény!!!
OFF:
én Magyarországon élő s dolgozó magyar állampolgár vagyok. Számomra a tiszaeszlári vérvád kifejezetten cinikus példája a Szerinted a királyi Magyarországon (mint megtudtam, ez 1918 előttre vonatkozik) létező mintaszerű jogrendnek. A dolgok Részedről történő szépítgetése csak a gyomromat volt képes megforgatni, de nem az agyamat. Engem elsősorban az itthoni viszonyok érdekelnek, s nem lehet mentség az, hogy pl. mi folyt akkoriban a mai Ukrajna területén (ld. pogrom).
ON:
És akkor most újfent elmondom azt, ami az én őszinte véleményem arról, ami december 5-én általam NEM-mel végződött. Jól vésd az eszedbe a soraimat, és majd akkor topikoljál itt tovább, ha a kétségeimet hitelt érdemlően eloszlatni vagy képes.
Patrubány Miklós politikai kérdéssé degradált egy nemzeti ügyet azzal, hogy engedte említett kérdést a FIDESZ-MPSZ !pártzászlaja! mögé felsorakoztatni. Patrubány Miklós belement egy olyan pitiáner játékba, ahol ezt a nemzeti ügyet !fiskális! politikusok hada sajátította ki kisstílű -egy szinte előrehozott választások igérvényét is kicsikarni akaró- törekvésükhöz. Mert csak annyira lógott ki a lóláb, amennyire egy 2-3 éves forma gyermek még nem érzékelheti: SZAVAZATIMPORT. Érted, Gonda László, egy szimpla szavazatimport lehetősége állt az "igazhitűek" valós szándéka mögött, amihez Patrubány Miklóst -ezt az öntörvényű, eszelős tekintettel rendelkező szerencsétlent- ocsmányul bábként használták, majd kihátráltak mögüle. Ha majd Orbán Viktor***, Áder János és párttársaik magánemberként is képesek lesznek ilyen önzetlen cselekedetekre, akkor majd lesz nálam hitelük ahhoz, hogy egy ilyen kérdést ne SZAVAZATIMPORTNAK, hanem NEMZETEGYESÍTŐ ÜGYNEK tekintsek.
Hiba volt, és ezt a szavazatra jogosultak többsége felismerte, a jelen inkriminált és korrupt politika szintjére lesüllyeszteni azt, amiről alapvetően valóban azt gondolom, létjogosultsága van. De nem most, nem itt és nem ilyen formában!
***Orbán Viktor
Hitelességéről csak annyit, hogy liberálisként kezdte, majd elindult jobbra, hogy szinte már-már a szélsőjobbos MIÉP-tábort is magáénak érezhesse, s később balról (ld. Szűrös Mátyás) illetve szélsőbalról (ld. Thürmer Gyula) is nyalogatni kezdte a lehetséges szavazók kézfejét. Orbán Viktor varázsbotja az Eötvös-inga pálcáját meghazudtoló módon képes a pillanatnyi "tömegvonzást" érzékelni.
A gazember kizárólag M.B. és V.A.-nak szólt. De ha eredményt érnek el, akkor nyilvánosan megkövetem öket! Lesz rá módom elég, mert az autonómia statúsz ünnepségén ott leszek...
Egyébként az volt számomra a legmeglepöbb, amikor vki. arra a mondatomra,h. V.A. Sekus tiszt volt, most pedig SRI-s, ez volt a válsz eleje: "Na és?..." Ez nem vicc! De az érvelés nem teljesen elfogadhatatlan...
Nem hiszed? Na sag schon!
A parlamenti képviselök kettös állampolgársága részben elfogadható, érthetö. Számomra. A közvéleménynek viszont joga lenne tudni.
Markó Béla magyar állampolgársága ?! - hazugság, amíg be nem bizonyítod az ellenkezőjét.
Verestóy secu és S.R.I. tiszti állományviszonya ?! - hazugság, amíg be nem bizonyítod az ellenkezőjét.
Több mint egy tucat kettős állampolgárságú képviselő a magyar Parlamentben ?! - hazugság, amíg be nem bizonyítod az ellenkezőjét.
Hogy az egyéb apró hazugságaidat már nem is soroljam fel.
"Te pedig véded a gazembereket!"
Nem a gazembereket védem (arról nem is beszélve, hogy most is gazemberezed Markót, Verestóyt és "legalább 12" parlamenti képviselőt), hanem a hazugokat szembesítem a hazugságaikkal !
"Melyik nemzetre gondolsz? Ha a tartótisztem SRI? Ha az NBH,..."