Keresés

Részletes keresés

paramedic Creative Commons License 2005.04.24 0 0 17

Hello Doktor!

Nem működik a levelező rendszerem ezért, itt köszönném meg az optimista

gondolatokat... Hasznosításukon dolgozom... :)

paramedic Creative Commons License 2005.03.15 0 0 16

Nem gond... :)

Mentőzés: Jó kiképzés..., gyakorlat..., kevés pénzért. Ma sincs ez másként...

E-mail-t is olvass kedves Doktor:)

Előzmény: nyirpet (15)
nyirpet Creative Commons License 2005.02.27 0 0 15

Így a fórumon nagyon furcsa ez a magázódás (meg egyébként is...-:)). Ha nem gond, tegeződhetnénk-:)

A mentőzés jó kaland, jó gyakorlati kiképzés, de sajnos akkoriban, amikor én mentőztem, egy családot nem lehetett fenntartani belőle. Mostanában nem tudom, hogy van...

Előzmény: paramedic (14)
paramedic Creative Commons License 2005.02.22 0 0 14
Miért hagyta abba a mentőzést?
Előzmény: nyirpet (13)
nyirpet Creative Commons License 2005.02.22 0 0 13

Megértem és átérzem a lelkesedését. Mindezen negatívumokat sokszor feledteti a szakma szépsége. Jómagam is az orvostudományok munkásabb és kalandosabb területeit választottam: mentőztem, majd ortopéd sebészeti kiképződésem után jelenleg nagy %-ban traumatológiával foglalkozom. Bár a család megléte és a "kor" az ügyeleteket már nem teszi nagyon vonzóvá, de ha nem lennének, hiányoznának.

A traumatológia sajátos ága az orvoslásnak. Az igazi "gettótól" a felső tízezerig bárkivel összefuthat az ember... érdekes...

Hát, sok sikert!

Előzmény: paramedic (11)
paramedic Creative Commons License 2005.02.17 0 0 12
Köszönöm! Megnézem!
Előzmény: kókusztigris (10)
paramedic Creative Commons License 2005.02.17 0 0 11
" Orvosi tanácsot már nagyon sokan kértek tőlem, de ilyen pályakezdés-körüli tanácsot annál kevesebben. "

Megtisztelő, hogy a kevesebb kategóriába sorol:)

" Az eü. főiskola elvégzése után milyen területen dolgozna? Ill. ha elhagyná a főiskolát, akkor is mindenképpen ez egészségügyben szeretne maradni? Ha igen, az mostanság, a jelenlegi politikai tendenciákat tekintve tiszteletre méltó. "

Szeretnék, bár lehet ez nem a tiszteletreméltóságom jele, sokkal inkább a lassan

tudatosuló realitás, túltengő naivitás... Illetve nevezhetjük fiatalságomnak

köszönhető lelkesedésnek, Világ megváltásra való hajlamokkal tűzdelve...

" Jelenlegi politikai tendenciák "

" Igen alacsony szinten leledző elismertsége "

" Befutáshoz" szükséges igen hosszú idő "

" Szocializmusból itt maradt díjazási rendszer", ami nem kedvez.

" Félholtra dolgozza magát, ugyanazt a közalkalmazotti fizetést kapja. "

" Remélem nem törtem le kicsit sem a lelkesedését! "

Ezek után?:) A válaszom Nem.

További szép napot Doktor!

Előzmény: nyirpet (9)
kókusztigris Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10
Ajánlom figyelmedbe ezt a fórumot, ha van időd olvasgasd elölről, szinte csak olyanok írnak bele, akik "későn kapcsoltak", pályát tévesztettek, és most akarnak orvosira menni sok évvel az érettségi, vagy akár több diploma után is.
Előzmény: paramedic (8)
nyirpet Creative Commons License 2005.02.16 0 0 9

Kedves Kisasszony!(Már ha az e-mailben megadott neve valódi-:)

Orvosi tanácsot már nagyon sokan kértek tőlem, de ilyen pályakezdés-körüli tanácsot annál kevesebben. Nem szeretném, ha esetleg félrevezetném valami hamis információval, mert sajna nem vagyok tájékozott a másoddiploma megszerzésének anyagi és más jellegű vonzatait illetően.

Ha megkérdezhetem: az eü. főiskola elvégzése után milyen területen dolgozna? Ill. ha elhagyná a főiskolát, akkor is mindenképpen ez egészségügyben szeretne maradni? Ha igen, az mostanság, a jelenlegi politikai tendenciákat tekintve tiszteletre méltó. Úgy tudom (és a gyakorlatban tapasztalom), hogy az orvosok igen alacsony szinten leledző elismertsége, a "befutáshoz" szükséges igen hosszú idő stb. miatt nagyon kevesen választják ezt a pályát, azon belül is a "munkásabb" szakágakat (pl. traumatológia). Ill. még a szocializmusból itt maradt díjazási rendszer sem kedvez a népszerűségnek, ugyanis az nem teljesítményfüggő, a "hivatástudatra" épít. Ha naphosszat nem csinál semmit az egyszeri orvos, vagy ha félholtra dolgozza magát, ugyanazt a közalkalmazotti fizetést kapja. Ez más országokban, ill.nálunk más szakmákban már lassan elképzelhetetlen.

Hát, ennyi pillanatnyilag a véleményem, remélem nem törtem le kicsit sem a lelkesedését!

Előzmény: paramedic (8)
paramedic Creative Commons License 2005.02.12 0 0 8
Üdv Doktor! Mint érdeklődő szólnék a fórumhoz. Jelenleg egy egészségügyi főiskolán töltöm be a hallgató szerepét. Pár éve úgy gondoltam egy eü főiskola jó alap az orvosi egyetemhez. DE. Jött a felismerés, hogy az már másoddiploma lenne, ami nem gond, de ez egyenlő az önköltséggel, ami szintén nem lenne baj, ha nem orvosiról beszélnénk. Ezek az összegek kimondva is magasak, nem még fizetve / félév. 660.000, 850. 000, 1. 000. 000. Egy egyetemi előkészítő tanfolyam megoldható lenne számomra. Mit tanácsol Doktor? Még diplomaszerzés előtt próbáljak innen meglépni, hogy újra kezdhessem sikeres felvételi után az orvosin? Vagy diplomázzak, majd lottózzak? Válaszát előre is köszönöm!
Előzmény: nyirpet (7)
nyirpet Creative Commons License 2005.01.12 0 0 7

Hát, kb. 1 hétig nem jutottam nethez. De nem sokan jártak erre azóta.

Jómagam traumatológus és ortopéd sebész vagyok.

Meglátjuk... Hátha kialakul valami.

Előzmény: kókusztigris (6)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.02 0 0 6
Amúgy milyen orvos vagy?
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.02 0 0 5
Persze, ettől még nem dőlt össze a világ, és gyökér sem vagy.:) Aki akar az természetesen így is tud ide írni, aki meg nem, az nem ezért nem fog.:)
Előzmény: nyirpet (4)
nyirpet Creative Commons License 2005.01.02 0 0 4
Valami rémlett  más friss topikok olvasásakor, de azt hittem, az a nullázás, ha írok egy 0. hozzászólást (évek óta írok és olvasom az index fórumait, nem volt még okom topikot nyitni, ez egy bátortalan próbálkozás...-:)). Elég gyökérnek tűnhetek, de így is működni fog? Ha valaki akar, akkor tud írni ebbe a topikba?
Előzmény: kókusztigris (3)
kókusztigris Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3
Szia nyirpet!
Arra próbált célozni, hogy itt az indexen az a szokás,h minden új topikot lenulláznak az első hozzászólás után. De mivel te még nem nyitottál topikot, nem tudhattad. Amúgy szerintem egy hülye szokás.:)
Előzmény: nyirpet (2)
nyirpet Creative Commons License 2005.01.02 0 0 2

Köszi az észrevételt, de segítene, ha pontosabban fogalmaznál-:)

Mit kellene még csináljak??

Előzmény: _ Liar _ (1)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1
nem 0tál!
Előzmény: nyirpet (0)
nyirpet Creative Commons License 2005.01.02 0 0 0
Nem vagyok gyakorlott topiknyitó (egyet sem nyitottam még). Azt hiszem az előzőn kívül még egyet nekem kell írni. Ez most megvolt...
nyirpet Creative Commons License 2005.01.02 0 0 topiknyitó

Tehát még egyszer: elsősorban azokat keresem, akik 1982-88 között voltak hallgatók az Egyetemen. De természetesen ez nem akadály, hogy bárki hozzászóljon-:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!